Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. hayat senin sen karar vereceksin. anayı babayı değil kendi içindeki sesi dinle.
peygamberimiz bile kızın fikrini alın zorla evlendirmeyin diyor. yaşam senin sen karar vermelisin yaşamın hakkında.
allah özellikle kuranda reşit olunca evlendirin diyor. reşit ne demektir. kendi başına hayatın sorumluluğunu üstelenebilecek hayatı ile ilgili sağlıklı kararlar verebilecek bilgi ve akıl yeteneğine reşitlik denir. resmiyette her ne kadar 18 yaş gösterilse de reşitlik kişiye göre değişir. kimisi 17 sinde reşit konuma gelir kimsi 23 ünde.
sonuç olarak allah da akıl edebilecek yaşta evlilik istiyor çünkü şahıs kendi karar verebilsin diye.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAnnen tam bir kara cahil. Anneni dinlersen çok pişman olur, çok ağlarsın ileride. Arada sevgi, aşk yoksa o evlilikten hayır gelmez. Mutsuz olursun. 21 yaşında evlenmek bu devirde normal değil. Hayatının en güzel ve en iyi döneminde yani gençlik dönemindesin. Bu günler bir daha geri gelmeyecek. Gençsen gezecek, eğlenecek, arkadaşlarınla vakit geçirecek, gençliğinin getirdiği isteklerle gençliğini yaşayacaksın. Şu an hayattaki ilk amacın okuyup meslek edinmek olmalı. Yaşın genç ve mesleğin yok. Evlenince ev kadını olacaksın. Bu doğru değil. Ev işi yapmak ve çocuk doğurmak görevin değil. Kocan eğitimin tam olmadığı, mesleğin olmadığı ve yaşın ondan çok küçük olduğu için senin tepene çıkabilir. Okuduktan sonra da iyi maaşı ve mesleği olan biriyle evlenirsin hem de büyük ihtimalle çok daha fazla saygı görürsün. Evlilik yaşın geçmiyor. Daha evlilik yaşın gelmemiş bile. Sanki evlilik yaşın gelmiş de geçiyormuş gibi annenin evlenmen için baskı yapması çok yanlış. Okumak evlilikten önce gelir. Önce oku, meslek edin sonra evlenirsin. Para mutlu olmak için yetersizdir.
11 Yorumla- +1 yıl
Bu arada evlenince de evde boş boş oturacaksın çalışmadığın için:) Annen bunu anlayamayacak kadar saf en kibar tabirle. Her kadın okumak ve çalışmak zorunda. Bunları yapmazsa kendini erkeğin astı kılar. Bu yanlıştır.
Aile & Toplum konusunda 823 cevap paylaştı. Bu şekilde evlenen ve mutlu olan çok çift var, olmayan da var, ayrılanlar da. Ancak bu şekilde evlenmeyip de mutlu olmayan ayrılan çok. Yani artıları eksileri ve kendi durumunu hepsini bir teraziye koyar gibi koyup ölçüp biçip tartmalısın. Direkt kafadan olumsuz bakmak doğru değil. Ancak tabi bu arada adamla bir kez görüşmüşsün ve halen düşüncen aynı yönde o halde zorlamaya gerek yok. Görüşme sonrası tavrın, düşüncen değişseydi olabilirdi de. Bu arada annen senin iyiliğini istiyor, adamın parasını annen yemeyecek sonuçta, senin rahat etmen için böyle konuşuyor. Her şey gönlünce olsun.
01 Yorumla
Hayat senin. sen karar vereceksin. annen atanır değerlidir eyvallah ama sen yaşayacaksın. asker maaşı var diye evlenilmez. asker polis en zor meslek hayatının baharında yalnız kalan çok. bence azimli ol oku. her zaman koca vardır. belki seveceğin biri olur. sonra pişman olma. sırf maaşı parası için evlenilmez.. beraber gezer yer içersin ama evlilik farklı aynı evi aynı yatağı sürekli paylaşacağınız biri olacak. sonra pişman olsan geri dönüşü zor. annen diyo maaşı var aç kalmaz evlensin bunun derdinden kurtulayım.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
71Cevap
+1 yılBir asker kızı olarak sana geleceğini anlatmak istiyorum. Askerler maalesef psikolojisi bozuk insanlar oluyorlar ve bırak para için evlenmeyi aşık olsan 2 kere düşün derdim. Ve yaşın gerçekten çok küçük gönlüne göre biriyle beraber ol bu hayat belki çok zorlaştı belki her şey para oldu ama hayatını yaşayabilmek de lazım
00 Yorumla
+1 yılÇok yanlış. Birçok örneği var. Üniversitedeyken bir çay bahçesinde oturuyordum arkadaşımla. Bir kız geldi arkadaş olmak istediğini, yalnız hissettiğini falan söyledi. Buyur ettik masamıza, çay kahve derken sohbet sohbeti açtı. Eşi askermiş, sadece 3 aydır tanışıyorlarmış. Hemen evlenmişler. Eşi işten eve evden ise. Aileden kopmuşlar tayin sebebiyle. Kız o kadar mutsuzdu ki hiç tanimadığı bir insanla arkadaş olmaya çalışıyordu...
00 Yorumla
+1 yılAnneni dinleme ve oku.
Annen, belli ki okumamış, cahil biri. Kendi de okumak yerine evlilik yapmış. O yüzden armut dibine düşsün kafası yaşıyor. İşte insan, ne görürse onu yapıyor çoğunlukla.
21 yaş düşündüğün gibi evlilik için erken bir yaş ve o yaşta eğer ki iki yıllık bir bölüm okumuyorsanız bitmezdi. Anneniz iyice saçmalamış.
Ayrıca biriyle sırf mesleği için evlenilmez ki bence askerlerin psikolojisi de pek sağlam değil ve çoğu çapkın.
00 YorumlaBence evlenme. Asker eşi olmak zordur. Bölümü nedir bilmiyorum ama askerlik gergin bir meslek. Okumak istiyorsan gençliğini yaşamak istiyorsan bunlara öncelik ver. Dünyaya bir kere geliyoruz. İlerde keşke dememek için önce yaşamak istediğin hayatı yaşa
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSırf bu tür düşünceler yüzünden ilk tanıştığım insanlara işimi soyleymem. Ben de askerim ve lütfen bu düşünceyle evlenme taraftarı olmayın kişiyi seviyorsanız evlenin zor çünkü askerle yaşamak yarın bana zaman ayiramiyorsun dememelisiniz yanlizliktan hata yapıp aldatma gafletine dusmemelisiniz iyi düşünün, ben askerim ve kadin olsaydım eğer askerle evlenmek istemezdim.
10 Yorumlasaçmalama annen eski kafalı cahilin teki ona kanıp hayatını mahfetme bende evdeyim kaç yıldır kazanamadım ama pes etmiyprum evlenip erkeğin gözüne bakamam hizmetcimi olmak istiyosun
10 Yorumla
+1 yılannen ne sana ne de kocan olacak garibime karşı vicdanı olan menfaatçi biri kusura bakma ama bu böyle ne evlenip adamcağızı yak ne de kendin yan yazıktır günahtır
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Tanış hoşuna giderse evlen. Bu site de kızların ve kız ailelerinin ne kadar parayı sevdiğini gördüm resmen aydınlanma yaşadım artık benim kadar parası olmayan kıza ciddi bakmıyorum teşekkürler KS.
00 Yorumla
+1 yılAh su aileler kadar dusman yok bir adamla sirf maasi var diye evlenilmez evlilik bu lan evcilik degil su cahil aileler yuzunden millet patir patir evlenip bosaniyor
00 Yorumla
+1 yılAnneni dinlersen hayatta yapacağın bütün mutlu günlerini unutursun, bundan daha büyük bir hata arama kendine , hani anneler çocuklarinin kötülüğünü istemez ya külli yalan sadece fırsatları yok
00 Yorumla
+1 yılAnnene söyle adamdan uzak dursun sen evde ölürken şehit haberi geldiği zaman kaldira bilicek mi ya da k para ozaman bogazindan gecicek mi
10 Yorumla
+1 yılÇok saçma bir kafa yapısı. Vizyon sahibi olan bir kadın bunu kızına söylemez. Vizyon sahibi olan bir kız bunu kabul etmez.
10 YorumlaAsker deyince herkesin aklına evlenilecek adam diye geliyor. Ama sırf asker diye evlenilmemeli. Karakteri,. Davranışları yaşam bicimide onemli
11 Yorumla
+1 yılNe kadar boş bi düşünce adam canını ortaya koyup dağlara gidiyo sizin düşünceniz parası iğrenç 😒
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAsker de ne askeri uzman çavuş mu astsubay mı subay mı uzman çavuş ise baya zorlanırsin çünkü ön cephe de piyadeler var uzmanların /90 piyade astsubay da orta subaylar ise onların geneli okumuş insanlarla evleniyor hemşire, doktor, öğretmen vb. Eğer para için bakıyorsan sırf parası için evlilik düşünüyorsan her adam zor gelir.
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılPiyade TSK oluyor jandarma Türkiye'nin icislerine bakıyor örneğin Türkiye'de askerî operasyon var ise ona piyadeler bakmaz jandarma komandolar bakar jöhler yani asayiş komando ise polis gibi dir köy deki düzeni emliyeti sağlar örnek vereyim bir köyde olay varsa polis değil jandarma asayişleri bakar.
Soran+1 yılUzman çavuştu konuştuğun
Soran+1 yıl*Konuştuğum
Millet asker ve polislerin ayda 25 30 bin TL aldgni falan mi düşünüyor anlamadm takmışlar bu meslekteki insanların maaşına 🙄
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenip evlenmemek sana kalmış. Artık yetişkin insansın. Kendi kararlarını kendin verebilecek durumdasın.
00 Yorumla Annen saçmalamış ya sende ona uyma boş ver para için evlenilmez. He seversin anlasirsin o ayrı ama şu an konu çok farklı
00 Yorumla
+1 yılHayır tabiki de bu ancak çıkar evliliği olur ki askerlerin maaşı ne kadar ki çok olsun ayrıca senden uzakta olacak felan
00 Yorumla
+1 yılAnnen evlensin gitsin de.
Böyle kızları zorla evlendiriyorlar, sonra boşanma ve aldatma rekorları kırılıyor00 Yorumla
+1 yılTürk insanı için tek kriter olduğu için evlenilir. Akıllı olanlar bakmıyor zaten artık TR’de evlilik olaylarına. O yüzden kaçırma bence
00 Yorumla
+1 yılAllah aşkına sırf parasına mesleğine göre evlenmeyin
Tamam bunlara da dikkat edin ama tek kriter bu olmasın00 Yorumla
+1 yılFabrika otel sahibi degilse acun ilicali degilse sirf para icin evlenilmez
Guzel maas diyorsun bence gayet orta bir maas00 Yorumla
+1 yılOku, kendi ayaklarının üstünde dur ve çalış. Anneni dinleme, evlenenler çok mu mutlu sanki
10 Yorumla
+1 yılBen asker ya da polisle maaşı normal bi bireyin 5 katı da olsa evlenmem. O stresi kaldiramam
00 YorumlaŞu anneler iyi güzelde bazen canım konuşmaları yok mu
00 YorumlaŞu paraya ilah muamelesi çeken kafaları...
Anlayamadan geberip gideceğim00 YorumlaEvlenilmez annenin bu konuda ne düşündüğü önemli değil evlenecek olan sensin istemiyorsan evlenme
00 YorumlaAnneni dinleme bacım okuluna bak evlenmek için evlenme ah şu büyüklerin hataları
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 916 cevap paylaştı.
+1 yılYakın arkadaşım evlı askerle oradan oraya gidiyorlar adamı ayda 3 4 gün anca görebiliyor
00 Yorumla
+1 yılHayır evlenilmez benim tercihim değil asker polis
06 Yorumla- +1 yıl
Asker ve polis sayesinde rahat yaşıyosun farkında mısın? pkklı bir teröristsen merak etme askerpoliste seni tercih etmiyorühendis olarak yazıyorum. Askerlere laf etmeni ve onların senin gibiler için canlarını tehlikeye atmaları ne kadar üzücü!
- +1 yıl
@Mühendisstajer şu an çok saçma yazı yazmışsın bunlarla ne Alakası var ben kötülemedim sonuçta bu bir tercih meselesi hemşire doktorla evlenmek istemeyende var onlar sayesinde mi yaşıyoruz diyelim ya da hadi yazma yorum filan
- +1 yıl
Mantıklı bi nedenini yazsaydın başka. Ama bu yorumdan her şey çıkar. Üstelik soru sadece işi değildi. Üniversteye falan hazırlanmasıantıklıydı ama sen direk asker ve polise salladın. Gerçekten senin gibiler için niye canlarını tehlikeye atsınlarki. Çok saçma! Keşke empati kurabilmen için terör saldırısına falan şahit falan olsan.
- +1 yıl
@Mühendisstajer seninle cidden uğraşamam sen burdan beyin cerrahisine git
- +1 yıl
Peki mantıklı tek bir neden söyle askerleri tercih etmemenin eğer terör sempatizanı değilsen? Sosyal medyada bunlarla çok karşılaştığım için.
- +1 yıl
Senin gibi asalaklar için tehlikede olmalarına yazık!!!
+1 yılAnneni dinleme eğer okumak istiyorsan. Sende istersen evlenirsin maaşı var diye değil
00 Yorumla
+1 yılKoca parası ye diyor işte sana. Asker olabilir ama araya uzun aylar giriyor bunu da düşünmelisin.
01 Yorumla- +1 yıl
Gençliğini yaşamaktan kastın ne burada?
+1 yılE parasi bitti mi ne olacak bari annen evlen yuvani kur desin sana parayi karistimasin
00 YorumlaKarakteri yoksa isterse dünya zengin olsun beş para etmez evlenilmez
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Sonra evde otur kocanın sana para vermesini bekle
00 Yorumla
+1 yılTabiiki hayır. Anlamıyorum yahu maaş ve meslek takıntısını. Önce insan mı değil mi ona baksanıza?
05 Yorumla- +1 yıl
28 yaşında biri olarak para gerçekten çok önemli imiş diyorum annesi gibi
- +1 yıl
Para önemli ama insanlık daha da önemli. Ondan sonra görüyoruz akşam haberlerinde olayları.
- +1 yıl
Tabi ki ama işte biraz da düzgün kişi ise neden olmasın gene bi tanışsalar yani
- +1 yıl
@Tokdüşünür oyle kolay evlenmesin kimse herkes evlenmek zorunda degil cok buyuk sorumluluk yuktur kiz hazir mi bakalim evlilige
- +1 yıl
Evlenip boşanmış o kadar kız var ki bildiğim o da yanlış ama kankalarimin dediği gibi iş gormelik kisiler. Böyle olması da yanlış
- Aile & Toplum konusunda 970 cevap paylaştı.
+1 yılBaskı ile evlenme nasıl bir annen var. Yediğin yükmü oluyormuş.
00 Yorumla
+1 yıl50 yaşında mantık evliliği yapmak isteyen biri değilsen hayır
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSanki askerde aldığı parayı getirip senin avcuna koyacak 🙂 karnını doyurup avrat yapacak hepsi bu onu herkes yapar. Cevap EVLENİLMEZ hele askerle hiç evlenilmez
00 Yorumla
+1 yılsevdigin yoksa evlen matik evliligi yap hakli annen
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 891 cevap paylaştı.
+1 yılcehaletle başa çıkmak zor, kolay gelsin bacım.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılSırf bu yüzden evlenirseniz o kişiye haksızlık edersiniz. Siparişle olmaz bu işler.
00 Yorumla Annen mantıklı düşünmeni söylüyor ama aşırı mantıksız konuşuyor.
00 YorumlaAnnen yanlış düşünüyor daha yaşın çok küçük ama şuda var eğer güzel geleceğini kurtaran bir bölüm kazanırsan oku 4 yıl okuyup boş gezen onlarca insan var bunuda düşün ama hazır değilsen asla evlenme
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMaasinin olmasi sana yedirecegi anlamina gelmiyor. Ayrica askerle evlilik zordur hayatinin cogunu yalniz gecirrsin
00 Yorumla
+1 yılBak askerlere parası içşm evlenilmez adam fabrikatör olsa evlen boş ver hayatın güzel olur desem yalan olur benim çevremde böyle yapan bir arkadaşım var pişman keşke durumu orta olsaydı da mutlu olsaydım diyor o yüzden para için kimse ile evlenilmez
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılasker adam temiz falan olmuyor. insanliktan nasip almiyorlar. pwra varsa var cilesi cekilmez.
07 Yorumla- +1 yıl
Ve askerler senin gibi angutlar için canını tehlikeye atıyolar!!
Cevap sahibi+1 yıl@Mühendisstajer aglama la yrrk kfasi bende yaptim askerligimi odedim borcumu
- +1 yıl
Ağlayan sen gibisin ama. Askerliğini vatan sevgisinden mi yaptın sanki angut!
Cevap sahibi+1 yıl@Mühendisstajer yaptim mi yaptim kacmadim ya 12 ay hizmetimi yerine getirdim. ordski ortami gordumde ki bu yorumu yaptim. sen bir halt bilmedigin icin bayag koydu herhalde lafim.
- +1 yıl
canım herif sen erlerle yaptın.81 ilden kürdü lazı var orada. Onları gerçek asker mi sanıyosun sen? Mecburiyetten gitmişsin tatava yapıyon. Senin gibi bir angut için tehlikeye girmeleri gerçekten üzücü. Suriyeli vatansızlar ile seni göndermeli. Terör sempatizanı bile olabilirsin ki kürtlerde epey askerlik yapıp pkk sempatizanı vardır.
Cevap sahibi+1 yıl@Mühendisstajer ya bi sgt irakta yaptim askerligi gedu üs bölgesinde. uzmandan tumgenerale kadar rutbelilerle bulundum. sana bir sey kanitlayacak da degilim de konustukca sacmaliyorsun iste.
Cevap sahibi+1 yılkaradenizliyim kurt falan degilim nerenden. nasil bir gt varsa guzel uyduruyorsun.
+1 yılAnnen haksız. Eğer oğlan senin okumana karşı çıkmıyorsa, sana destek olsun, yardımcı olsun, sen kazandıktan sonra veya mezun olduktan sonra evlenirsiniz hem zaman geçmiş olur.
00 Yorumla
+1 yılMaaşına da bakılmalı ama ilk düşünülen, beni mutlu edebilir mi olmalı.
00 YorumlaAnnen maaşı yüksek sıkıntı cekmezsin diyor seni düşünüyor eğer çocuk iyi ise evleb
00 Yorumla
+1 yılBen bir askere aşık olmsk istemezdim kesinlikle onlara hayranım ama her gün ya bir şey olursa korkusuyla yaşamak istemezdim sanırım.
00 YorumlaSadece para ile mutluluk olmuyor , yine sadece aşk ile de evlilik olmuyor maddi sebeplerden boşanan çok
00 Yorumlasınavına hazırlan gençsin güzel bir gelecek kurmak varken mantıksız durumlarla kafanı yorma. başarılar diliyorum. 🙏
01 Yorumla
+1 yılAnnenin gözünü para bürümüş, adamı dolar gibi görüyordur kesin😁😁😁
00 Yorumla21 evlilik için küçük bir yaş ve sadece parayla mutluluk olmaz.
00 Yorumla
+1 yılSadece boş oturmuyorsun ayrıca boş yaşıyorsun kafaya bak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence annenin dediği değil senin düşüncen önemli ben sevdim asker birini ne oldu bıraktı beni bence oku bir mesleğin olsun
00 YorumlaParaya bakıyorsan sevmemişsindir
10 Yorumla
+1 yılEvlenilmez sen oku kendine bak
10 Yorumla- Devamını Gör (67)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem