şerronun birine borç verdim ödemiyor, bana biraz teselli verin :(
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
İyi akşamlar, sana biraz teselli vereyim, biz iyi niyetli insanlar dost ya da arkadaş kazığı yemeye mahkumuz ne yazık ki :( ben bu yaşıma kadar defalarca borç para verdim kimini aldım kimini hiç alamadım. En son çok samimi değer verdiğim bir arkadaşa yüklü miktarda borç para verdim. sonra ne oldu biliyor musun? hem borçunu ödemedi hem benle ilişkiyi kesti arayıp sormadı. bende paranın peşine düşmedim beni sadece 3-5 ay geriye attı maddi olarak. ama sadece bir para yüzünden bir insanı kaybetmiş olmak beni üzüyor. başının sıkıştığında sana destek olacak bir insan neden yok? onu sorarım bazen kendime ama cevap yok...
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
sana bir tüyo vereyim.. borcunu ne zaman ödeyeceğini telefon mesajıyla sor.. oda muhtemelen mesajla cevap verecektir... şu zaman bu zaman diye ileri bir tarihi gösterecektir... bu senin için bir delildir ve sulh ceza mahkemsine git ve bu mesajın çıktısını alarak davacı ol... bak nasıl vermiyor göraün hem mahkeme masraflarını ödeyecek hemde sana olan borcunu... direk icraya verirsin...
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSen 2500 vermişsin. Benim babam halamın kocasına zamanında 17 gram kadar altın vermiş hala geri alamadı. Babam normalde istemicekti ama halamla kocası arasında yaşanan bazı gerilimler sonucunda halam babamı zorladı istemesi için. Ve adamın bizim dışımızda daha kaç yere borcu var. O borclar için koyundeki evini ve arsalarını hep sattı. Halamda bu yuzden kızdıda babamı zorladı zaten.
00 Yorumla
Hesabına mı gönderdin? Ailesine belirt eğer elden vermediysen elden verdiysen de git söyle ailesine bu zamanda 2500 TL den bahsediyoruz para verip kötü olacağına verme kötü ol gerekirse bütün çevresine bu durumu belirteceğini söyle çevresinden çekinmiyorsa zaten içinde bir şey kalmamıştır.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
54
Cevap
124Cevap
+1 yılOlayı hukuksal boyuta taşımaktan çekinmezsen çok basit bir yolu var.
Parayı verdiğin kişiye mesaj at ve yazılı olarak ona borç para verdiğini kanıtla daha açık konuşayım.
Verdiğin kişiye " dostum hani ben sana borç olarak verdiğim işini gördü mü sorunu halletinmi?" gibisinden bir şey yaz. ( yazı da paranın borç olarak verdiğini söylemeyi unutma)
1-) verdiğin parayı reddetmez ise kessinlike önce miktarı belli ederek bir şey yaz
Ör: sana evet halletim derse
Sen: 2500 liralık ne gibi bir sorunun vardı?
1: burada yazılı olarak karşı tarafında kabulu içerisinde verdiğin paranın borç olduğunu ve miktarı belirttin.
2-) eğer verdiğin parayı reddederse
X: ne parası?
burada yapman gereken hiçbir şey yokmuş gibi verdiğin paranın üstünde bir rakam söyleyerek benim verdiğim paraya ihtiyacım oldu de
Ör:
X : ne parası?
Sen: ya hani sana geçenlerde 3.500 lira borç para verdim ya. Benim şu an o paraya ihtiyacım oldu
2: burada karşı taraf sana kessinlike parayı reddetmek yerine " dostum sen bana 3500 değil 2500 vermiştin" dicek ve senden aldığı borcu kabul etmiş olacak.
Daha sonrası eğer dediğim gibi hukuksal olarak halletmek istersen avukatın bu konuşma ile tek celsede parayı alır. Önemli olan seni verdiğin parayı borç kabul etmesi ve miktarı düşük göstermemesi. Eğer hukuksal olarak kabul etmezse de ona :
Sen : bu konuşma da sana borç olarak 2500 lira verdiğimi kabul ettin ve bu konuşmanın ss ini aldım istersem bunu avukatıma gösterebilir hatta üstüne senden para da alabilirim sadece uzasın istemiyorum. En yakın zamanda verirsen sevinirim ihtiyacım var o kadar11 Yorumla- +1 yıl
Senet gibi bir imzalı kağıt yoksa elinde telefon mesajından konuşmanız gidip sesini kaydetmen bunların hiçbiri işe yaramıyor hatta senin yaptığın suç olmuş oluyor. Elden para verdiysen geçmiş olsun
+1 yılHiç bir şey ettiğinin yanında kalmaz er ya da geç öder
13 Yorumla
Soran+1 yılNasıl mesela
- +1 yıl
Ayette derki kim zerre kadar iylik yaparsa karşılığını görür, kim zerre kadar kötülük yaparsa karşılığını görür , sen bu dünyada gerçek adaletin Allahın adaleti oldgunu unuttunmu er ya da geç herkes hesap vereceği bir güne gelecektir
- +1 yıl
Borç Verdiğin bir erkek mi kadın mi
+1 yılBorcunu faiziyle birlikte alabilirim, ulaş bana kardeşim. Her ilden sağlam çevrem var, eskiden bu işi yapıyordum. Sen yaz bana dediğim gibi, 2500 değil 4500 alırız ondan. Vermezse arabası, motoru.. neyi varsa alırız her türlü 🍾
06 Yorumla- +1 yıl
Ablacım nasıl?
- +1 yıl
@mathildam_ Mesaj attım
Soran+1 yılNasıl
- +1 yıl
Ben hallederim
- +1 yıl
Tefeden içeri yatmıştım bi ara. Vermeyenin ağzını dağıtırım :D
- +1 yıl
alabilir misin cidden?
Ben birisinden 10 TL borç alınca dahi gözüme uyku zor giriyor, millet nasıl rahat ediyor, şimdiye kadar borç veripte alamadığım bi 5-6 kişi rahat var fazla önemli bi para olmadığı için de hiç istemedim
10 Yorumla
+1 yılBorcu hatırlat. sana verdiğim 2500 TL yi en kısa zamanda bana ödemen gerekiyor de. (şu anda ekonomik sıkıntı yaşıyorsan dile getir daah hızlı alırsın.)
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 312 cevap paylaştı.
+1 yılHerkesin bir bedeli vardır önemli ollan bu bedelin büyüklüğüdür kaç paralık olduğunu öğrendin artık iletişimi kesip kendini toparla peşine düşersen daha çok zarar edersin
10 Yorumla Hayırlı işler size Malatya yöremize ait soğuk acılı bir ayran ikram ediyor sizi adadan gönderiyoruz bundan sonrada kimseye borç vermemeniz temennisiyle...
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 2,2b cevap paylaştı. Geri vermiyorum derse telefonunun al parcala gitsin kendine 5 bine yeni telefon alsın paranı geri alamıyorsan o kişiye maddi ve manevi hasar vermen gerekir
00 Yorumla
+1 yılMahkemeye ver yazışma veya mesajlar duruyorsa.
Örneğin; "Kanka ben bu 2500 TL yi su zamanda ödeyeceğim" yazdıysa bu aldığını kanıtlar ver mahkemeye al.00 Yorumla
+1 yıl2500 TL'ye tecrübe satın almış oldun. Kimseye borç vererek durduk yere kötü olmanın gereği yok.
14 Yorumla
Soran+1 yılÖyle mi dersiniz :(
- +1 yıl
Evet. Şimdi birine sakın kimseye borç verme desek dinlemez. Artık sen daha tecrübelisin. bir sürü 2500 tl lerin cebinde kalacak işte
Soran+1 yılSaolun ilaç gibi geldi
- +1 yıl
:) rica ederim. ben ticareti para kaptıra kaptıra öğrendim
+1 yılBen borç verdim mi alamadım mi hoşuma gidiyor keşke borçlarını vermeselerde iyice dövüp cüzdanlarindaki butun parayı alSAM
12 Yorumla- +1 yıl
Bana ver paralarini😃
Bana 3000 TL olan borcunu ne zaman vereceksin de, ses kaydı aç diyecek hayır 2500, bu da kanıt olsun şikayet için
12 Yorumla- +1 yıl
1000IQ
- Para & Ekonomi konusunda 556 cevap paylaştı.
+1 yılOna mesaj at bana 5000 lira borcunu ne zaman ödeyeceksin diye oda sana benim sana 2500 borcum var 5000 değil diye mesaj atacaktır bunu delil olarak kullanıp icraya verebilirsin
02 Yorumla- +1 yıl
Oha çok mantıklı bir gün lazım olursa teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim ben öyle bir alacağımı tahsil etmiştim yüklü mebla
+1 yılbenim de basima dun geldi 5 bin alacam vardi motorum dan devrini verdim 2500 verdi ve Ankara'ya bir gun yolum dusecek ve o motoru yakacam dedim
00 Yorumla
+1 yılBu kdr para verdiysen sende para var belli. Bana da bi yemek ısmarla be trendyoldan sevaba girersin valla :D
00 Yorumla
+1 yılDünyanın sevabını kazandın boş ver
Bu sevapların değerini ahirette anlayacaksım bence04 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani
- +1 yıl
Ilahi adalet diye bir şey var. Hz Muhammed diyordu galiba yalan olmasın insanlar cenneti gorselerdi kendilerine kötülük yapılmasını çok isterlerdi diyordu tam hatırlamıyorum ama böyle bir şeydi. Almak için çabala paranı ama alamazsan da çok üzülme ahirette işine fazlasıyla yarayacaktır. Şimdi bana ahiret umrumda değil deme
Soran+1 yılYok demem
- +1 yıl
Tamam o zaman almayı dene ama alamayınca da üzülme parayı verebildiğine göre çok sıkışık değilsin keyfine bak. Ve daha da konuşma bence... Bilerek yapıyorsa
+1 yılİnsanlarda böyle bir şey var, borç isterken ezilir büzülürler, geri ödemeye gelince aslan kesilirler
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,5b cevap paylaştı. Ben 20 TL param kalmıştı bunu bile aldım gönül koydu konuşmadı dostunu iyi bileceksin sadaka verdin say.
00 Yorumla
+1 yılİstediğinde vermiyorsa yüz yüze görüyorsan bence başkalarının yanında söyle rezil olsun. Herkesin içinde söyle
00 Yorumla
+1 yılBana borcunu ne zaman odeyeceksin de 2500 TL yi oda su zaman öderim derse kanıt sayılır mahkemeye verebilirsin
00 Yorumla
+1 yılŞansımı seveyim filmindeki Sebahattin ödesene borcunu p*c videosunu yolla benim arkadaşta böyle yapıyodu yolladım 5 DKK sonra iban ile yolladi borcunu
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 728 cevap paylaştı.
+1 yılİlk olarak verdiğine dair belge var ise mahkemeye giderim vs. Diyebilirsin. Ya da ailenle konuşurum da diyebilirsin
00 Yorumla
+1 yılSana verdiğim 400 TL borcu bana ödemen gerek diye mesaj at. O da sana ne 400'ü, 250 verdin diyecek ya sonra git dava aç..
00 Yorumla
+1 yıl4 yılda sağda solda kalan paranın toplamı 150 binlirayı geçti bizi kim teselli etsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılNasıl
+1 yılKan bağın yoksa kimseye verme ben tövbe ettim 10 bin yok hala ortada
05 Yorumla
Soran+1 yılVermedi mi sizin şerefsiz de
- +1 yıl
Ha bugün ha yarın 7 aydır böylr
Soran+1 yılBen de tövbe edeyim :(
- +1 yıl
Et et haram olsun hakkımızı yiyenlere
Soran+1 yılHaram zıkkım olsun
Gizli Üye(30-35)+1 yılDe ki bana olan 5000 lira borcunu öde o da sana der ki hayır 2500 sonra ss al bak kardeşim ver paramı bu yaptığın ayıp kanıtım da var mahkemeye veririm seni de
11 Yorumla
+1 yılYatağı yok muymuş neden orada yatıyor?
Keh keh keh 😃10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBu yüzden ben ne kimseden borç alırım ne de borç veririm. Giderim kredi çekerim, ailemden isterim ama başkalarından asla istemem ve vermemde.
20 Yorumla
+1 yılSende ona o degerde bişey aldır ve borç gibi düşündür
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKimseye buyuk mebla borç vermeyin dedi, hoca efendi.. iyi demiş bizim müslüman kesim inkar ediyor. İstediğin din adamına sor. Seyhden duydum haramdir vermeyin dedi, ben onun yalancısıyım, vesselam
12 Yorumla- +1 yıl
Haram mı? Ciddi misin? Ama neden ki?
Cevap sahibi+1 yılİşte bu yüzden haram, herkes borç verir ve hep aynı seyler yaşanır 😊
+1 yılBen onu çok kolay alabilirim borç adı altında yakalanma kararı çıkartabilirim
00 Yorumla
+1 yılVermesin boş ver. Gidip çalışıp kazanırsın tekrar. Kafaya takma.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılAlamazsınız çünkü parayı verecek insan zamanında verir
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 755 cevap paylaştı. Geçmiş olsun yatarsa almazsın benim de başıma geldi alamadım daha da konuşmam y@vs@klarla
00 YorumlaHayırdır falan konus harac mi kesiyorsun kimsin sen benim para mi vermiyorsun flan
00 Yorumla
+1 yılBiraz katı ol sertçe iste vermemek onun ayıbı senin sertçe istemen ayıp yapmaz
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 969 cevap paylaştı.
+1 yılBanka havalesi ile gönderip açıklama kısmına borç yazdıysan mahkemeye ver
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 823 cevap paylaştı. Benim öyle giden paralarla ömür boyu tatil yapardın ya. Ders olsun ne diyelim ☺️
00 YorumlaVermeseydin knk tecrübe olur sanada başımın gözümün sadakası de ileride de vermezse ama iste
00 Yorumla
+1 yılçok basit git Annesine babasına söyle borcunu öder o zaman
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılOhoo artık kimseye 2500 değil 250 bile verilmez, sen su iç onun üstünede aklin başına gelsin
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılArkadaşın biri 300 lira borç istedi ödemez diye 50 lira verdim 5 gün sonra ödeyeceğim dedi bugün 35. günündeyiz hala ödemedi. Demem o ki güvenmediğiniz kişiye borç vermeyin
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 869 cevap paylaştı.
+1 yılBu zamanda kimseye borç verilirdi yahu elinde senet sepet yoksa zor.
01 Yorumla- +1 yıl
Mahkemeye verebilirsin ama delil lazım bir şekilde senden borç aldığını wp üzerinden itiraf etmesini sağla kardeşim 2500, ü almaya gelince kırk takla atıyorsun falan ödemeye gelince sesin çıkmıyor çamura yatıyorsun paramı en kısa sürede istiyorum de oltaya gelip parayı aldığını belli eden bir cevap verirse görüntüyü ss yap mahkemede delil olur. Kişinin adı soyadı kayıtlı olsun numarada
Gizli Üye(36-45)+1 yılben 80 bin kaptırdım. akrabaya. siz siz olun hiç kimseye borç vermeyin. ne kadar dürüst sevecen görünürse görünsün.
04 Yorumla
Soran+1 yılNasıl oldu
Cevap sahibi+1 yılHizmet sektorunde 2 tane sirketi okan birisi pandemi nin bitis doneminde cok zorda oldugunu eleman maaslarini odeyemedigini soyledi sen borc ver 1 aya oderim bak pandemide bitti sayilir isler acilir artik dedi. Normaldeailede eli bol ve durust bilinen biri. Bende verdim. Meger ailedeki herkesten bu sekilde para koparmis kimseye geri odememis
Soran+1 yılHaram olsun
Cevap sahibi+1 yılAmiiinn
Of offf 2500 tl çokmuş sen ne zorluklarla kazan adam ustune yatsın
Bu krizde o parayı verseydi bu ay zorlanmazdin cok kotu olmus cok uzulmussundur haklusin üzülmekle00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEn kötüsü de bu karaktersizlere denk gelmek
Hergun ara evine git olay çıkart nalet gelsin boylelelerine10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılVerip kötü olacağına vermeyip kötü ol daha iyi. Bu sana tecrübe olsun. Sürekli yüzüne vur her fırsatta rezil et. Belki böyle soğur için.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGeçmiş olsun bu hangi devirde yaşadığı unuttun sanırım bu devirde birine borç verilir mi bir bardak su iç
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBiraz yüklü miktar vermişsin. Önce kibarca rica et, olmadı borcun var sıkıştım olmadı, ailesinden birilerine söyle yine olmadı git şikayetçi ol.
00 YorumlaOna şöyle bir mesaj yaz...
"Uzun süredir yardıma muhtaç bir hayvana maddi yardım etmek istiyordum ve bu hayvanın senin olabilme ihtimalini düşünmemiştim."10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir şey olsaz bir dahakine vermessin
🤣10 Yorumla
+1 yıl20 bin tl borcunu ne zaman ödeyeceksin de, 2500 tl degil miydi derse ben onu dövize yatıracaktım sana verdim döviz arttı senin borcun da arttı dersin 😂
00 YorumlaDolabı aç soğuk suyu bardağa dök lıkır lıkır iç bu zamanda bu ekonomide o parayı ne geri verir nede senden borç aldığı aklına gelir
10 Yorumla
+1 yılAilesine git söyle ben öyle yapmıştım bana borcu vardı dedim ver baktım vermiyor ailesine gidip anlattım babası verdi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılParayi kayip ettigini dusuneceksin bir daha da kimseue borc verkeyeceksin
00 Yorumla
+1 yılMaalesef geri alamazsın. Bence üstüne buz gibi soğuk su iç 🤦🤦🤦
10 Yorumla
+1 yılBuzdolabından buz alıyorsun , bir bardağa koyuyorsun üstüne su dolduruyorsun ve iciyosun
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı. Ders olsun sana bi daha yapmazsin
10 YorumlaOfff çokmuş be... borcumu ver diye darla anca o şekilde alırsın.
00 YorumlaGeçmiş olsun ama gitti artık bir daha kimseye borç vermezsin artık
00 Yorumla- Devamını Gör (118)
Devamını Gör(163)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Birine 2.500 TL borç verdim, üstüne yatıyor. Nasıl geri alırım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler