Hicbir ev işi yapmıyorum? Ögrenir mi sizce?

1 yıldır evliyim, ikimizde çalışıyoruz. Evlenmeden önce bana destek olmasi gerektigini söyledim, konustuk hallederiz falan dedi. Her sey benim üstünde 1 yildir ve ben bu durumdan rahatsiz ve mutsuzum. Bosanmayi bile düşünür hale geldim. Ben hem işte hem evde iki kat yoruluyorum.

Kendisini yaptigim islere dahil etmeyi denedim ama yapmadı. Mesela hayatim etrafa bir supurge tut bende o arada çamaşırları katlayayım gibi. Iş bölümü yapmak istedim ama en sonunda onun yarim yamalak yaptigi ya da yapmadigi seyleri yapmak zorunda kaldim.

Ister sinirlensin, ister bana laf etsin hicbir iş yapmamaya karar verdim. Kendisi yapsin dedim. Bayramdan sonra basladim buna. Kahvalti bekliyordu ortada yok. Kahvalti yapmıyor muyuz disarda mi yapıyoruz dedi. Yoo oyle bir planim yok, yaparsan birlikte yeriz dedim. Mutfaga gitti sonra geldi disarda yiyelim o zaman dedi. Tek gunluk bir sey saniyordu bunu.

Aksam yemeginde de yemek yok. Yapmiyorum. Disardan istedi yine. Birkac gun ust üste hicbir sey yapmayinca hasta misin falan dedi. Yok degilim biraz yorgunum canim hicbir sey yapmak istemiyor dedim. Sonraki gunler kahvaltinin ve yemegin hazir olmadigini ve surekli dışardan yemek soylemek olmayacagi icin kendisi girdi mutfaga. Bir seyler hazirladi yedik. Ne zaman patlar bilmiyorum. Son zamanlarda gelde bir seyler hazırlayalim diyor gitmiyorum. Benim elimi attigim an kendisi yapmayacak biliyorum. Derdi beni mutfaga sokmak.

Sonra gomlegim utulenmemis dedi onu giyecekti. Ütü ve masa şurda dedim. Yani dedi. Ordan alip ütülersin dedim. Ben anlamam dedi. Kimse annesinin karninda öğrenmiyor cozersin dedim. Biraz sinirlenerek gitti ama ütüyü yapmamış.

Ev kac gundur süpürülmuyor. Sadece bayram temizliği yapmistim ondan beridir temizlik yuzu görmedi. Misafir gelecekti gecen aksam ne derlerse desinler dedim biraktim öylece. Misafirler geldi. Kumanda bir tarafta. Esimin uzandigi koltukta battaniye falan var. Orta sehpanin uzerinde kahve bardaklari. Icmis götürmemis. Kahve lekesi masada. Ki normalde de yapmaz gidip ben makineye atıyorum. Esim kusura bakmayin toparlamayadik falan dedi.

Bende oturdum, misafirleri de oturttum. Esim oturduğumu gorunce battaniyeyi ve bardaklari falan kendisi kaldırdı. Biraz toparladi. Sonra ee bir cay falan mi icsek hayatim dedi bana. Guzel olur hadi senin elinden icelim hayatim sen yap dedim. Şaşırdı bir sey demedi yapti. Servise de karışmadım.

Cagirdi beni mutfaga, demledim sen getirirsin dedi. Getiremem sen servis edersin dedim. Hayir sen et dedi. Sen yaparsin dedim. Biraz sinirlenerek ne oluyor? ben demledim zaten hazir sadece gotureceksin dedi. Goturmuyorum guzelce demlemissin servisi de yapabilirsin dedim iceriye geçtim.

Ne olacak bilmiyorum ama suanlik böyleyiz. Ben kimsenin uşagi degilim. Bende eve para getiriyorum ve yoruluyorum. Üstüne bir de evde o kadar is yapıyorum. Cok guzel bir kahvalti yapmasam da olur peynir ekmek koysa da yerim. Yeterki o ekmegi, peyniri sofraya koymayi öğrensin. Devam etmeyi dusunuyorum.

Güncellemeler
+1 yıl
Olay bosanmaya kadar da giderse yapacak bir sey yok. Her seyini yapan baska bir kadinla ya da ev hanımıyla evlenir. 1 yildir ordan oraya kosturmaktan aynaya baktigimda yaslandigimi hissediyorum. Psikolojik olarakta destek gormemek, yukumun sorumluluklarimin artmasi cok yordu beni. Para kazanıyorum ama burnumdan geliyor hepsi bir arada olunca. Cocuk olunca durumu hic dusunemiyorum. Alışsın, oyle ya da boyle öğrenecek bunları. Guzellikle rica ettim, is bolumu yapmaya çalıştım anlamadi.
Hicbir ev işi yapmıyorum? Ögrenir mi sizce?