Benim bir oğlum var. Okuyor şu an. Ben şimdiden bedelli parasını hazırlayalım askere göndermem dedim. Babası ben bedelli istemem , okulu bitince işe ara versin gidip askerlik yapsın, öyle şımarık alışmasın , itaat öğrensin diyor.
bir tanecik oğlum var. Kocam kalpsiz mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 711 cevap paylaştı.
+1 yılBen 12 ay yaptım bedelliye verecek param da vardı üstelik aof 2. Sınıfı bırakıp gittim kısa dönem de yapabilirdim. Belki diyeceksiniz şov yapıyor söyle böyle falan diye ama alakası yok. Vatan sadece milli bayramlarda instagramdan hikaye paylaşarak whatsApp durumuna bayrak koyarak sevilmiyor. Fiilen bir fedakarlık yapmak gerekiyor bu en azından bu toprakları bize yurt tutan atalarimiza olan bir borcumuzdur.
01 Yorumla
Soran+1 yılKocam silah tutmayı öğrensin ve asker kültürünü öğrensin
Bu topraklarda savaş oluyor bilsin falan diyor da
5 ay kim bekleyecek o çocuğu
Bir şey olursa kim üzülecek
Ben
En İyi Cevaplar
+1 yılBeraber askerlik yaptığım, iki üniversite bitirmiş, yüksek lisanslı arkadaşım 6 aylık askerliği içinde tuvalet temizledi, bulaşık yıkadı, ağır tüfeklerle atış yapmayı öğrendi, sırtında ağırlıklarla kilometrelerce koştu, gece 3’te nöbet tuttu, ot yoldu, cezaevi nöbeti tuttu, gece köylerde çıkan olaylara müdahaleye gitti. Bedelli de yapardım ama böylesi daha iyi oldu dedi. Bırak çocuğun hayatı öğrensin biraz. İnsanlar askere tatil için gitmezler.
027 Yorumla
Soran+1 yılTamam işte ben de bu yüzden göndermek istemiyprum
Kıyamıyorum dünya yakışıklıma- +1 yıl
Seninki anne duygusallığı… Çok tatlısın ya.. Bırak yapsın askerliğini normal şekilde.. Altı aylık askerliğin sadece 1 ayı zor geçer. Eğitimle falan. Merak etme zaten sen de onunla askerlik yapacağın için sorun olmaz :)
Soran+1 yılİşte istemiyorum
Ya çok uzağa giderse
Babası da gitsin ne olacak biz de gider görürüz arada diyor ama o iş öyle olmaz- +1 yıl
Olur güzelim olur abartma bu kadar. Savaşa gitmiyor alt tarafı askerlik yapacak. Kısa dönem askerler rahat yerlerde yaparlar. Askerliğin zor kısmını artık profesyonel askerler yapıyor. Senin yakışıklı ofiste veya benzer bir işte rahatça yapar merak etme. Bedelliye vereceğiniz paraya yazık.
Soran+1 yılNiye yazık olsun
Babasına dedim paramız var
Benimde işim var
Bedelli yaptırırız şimdiden ayarla kendini diye
Yok kabul etmem adam gibi gitsin disiplin öğrensin bunlar güzel şeyler diyor- +1 yıl
Ya paranız olabilir gidin o parayı ona yatırım yapın. 6 aylık askerlik zaten çok kısa bir zaman. Bunu bedelliye çevirmek için verilen paraya yazık diyorum. 18 ay güneydoğuda terörün içinde askerlik yapacak olur, bedelli istersin anlarım. Yap da derim ama buna gerek yok şu durumda. Zaten ortalık rahat, gitsin keyifle yapsın. Onun da size, arkadaşlarına uzun uzun anlatacağı askerlik anıları olsun. Onu niye bundan mahrum bırakıyorsun. Kocanı düşün, kimbilir kaç kez anlatıp anılarını başını şişirdi değil mi? :)
Soran+1 yılAnlattı evet ama ne malım oğlumun çok uzak bir yere gidip zor görevler verilmeyeceği
- +1 yıl
Ya güzelim nereye gidebilir en fazla, hepi topu 6 ay askerlik yapacak diye onu cepheye savaşa sürecek halleri yok ya. Sıkıntılı yerlerde askerlik hizmetini profesyonel askerler yapıyor, maaşlı askerler yani. Bırak da görev versinler, sorumluluk alsın. El bebek gül bebek büyüyen çocuklar ileride problem çözme konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Senin yakışıklın da güzel eğitim ve deneyimlerle dönecektir. İçin rahat olsun. Sana da anılarını anlatsın bol bol. İleride askerliğimi bedelli yaptım deyince askerlik yapmış gibi bile görmeyecek onu çevresi. Ne şanslı ki onu çok seven, ona düşkün bir annesi var.
Soran+1 yılİnşallah dediğiniz gibi olur
Ama kocama da kırgınım yani
Bir tanecik oğlum için
Gitsin sorumluluk alsın şımarık yetişmesin askerliği öğrensin dedi ya
Düşünebiliyor musun- +1 yıl
Biraz abartılı konuşmuş evet ama askerlik gerçekten yakışıklını hayata hazırlamada, sorumluluk almayı öğretmede faydalı olacak. Bu konuda haklı. Kendimden biliyorum. Ben de 6 ay yaptım. Ofiste evraklarla geçti. Belki o da öyle yapacak. Akıllı çocukları değerlendirirler askerde. Eline yapabileceği işler verirler. Faydalanırlar yani. Şimdi duygusal bakıyorsun ama sonradan ondaki değişimi görünce kocana hak verirsin. Ama kırıcı davranmış sana tabi, o ayrı.. Bir Buket çiçekle özür dilemeli..
Soran+1 yılZiyarete gideriz ne olacak sanki diyor
- +1 yıl
Evet gideceksiniz zaten çünkü sen kocanın başının etini yiyeceksin bunun için :) Yemin törenine gideceksin. Onu ilk defa böyle üniformalı gördüğünde ağlamaya başlayacaksın, duygulanacaksın. Şimdiki halinden eser kalmayacak merak etme. Ortamını göreceksin için daha rahat edecek.
Soran+1 yılKocam acaba oğlumu sevmiyor mu
Yani baba niye illa çocuğu askere gitsin ister- +1 yıl
Ya güzelim iyi misin sen :) bu mecburi görev, bir şekilde her erkek bunu yapıyor. Onu el bebek gül bebek büyüttüysen ve hala da öyle davranıyorsan, kocan ileride sorumluluk alma konusunda zorlanacağını düşündüğü için böyle düşünüyordur. Askerde gerçekten çok güzel eğitim veriliyor. Dağıttığını toplama, yediğini yıkama, temizlik ve bunun gibi birçok şey. Ben o kadar çok şey öğrenerek döndüm ki, hala bile bunların faydasını görüyorum. O da görecek. Herkesin mantıksız kurum gibi gördüğü askerlik aslında anlayana o kadar faydalı ki. Bir örnek vereyim sana, askerden sonra hayatımda hiçbir zaman yere tek bir çöp bile atmadım. Sırf bunun için bile askerlik yapılır.
- +1 yıl
Neden askerliği 20 yaşında yaptırırlar bir düşün, neden 30 değil 20? Bunun cevabını bulabilirsen sorun ortadan kalkar..
Soran+1 yıl20 yasında gidemez ki zaten
Okuyacak daha
Babası da okulu bitsin işe ara versin ya da iş bulmadan gitsin diyor
Çok biliyor zaten o- +1 yıl
20 yaş genel kural ya o yüzden dedim. Hayata tam atılma zamanında ona ayakta kalabilmeyi öğretiyor askerlik. Tabi ki okulu falan bittikten sonra gidecek. İşe başlamadan hallederse bir daha kesinti olmadan çalışabilir. İşe başladıktan sonra zor olur. Ama kocanın herşeye bir fikrinin olması da ilginç. Ve rastgele konuşuyor, seni anlamaya çalışmıyor. Üzme sek kendini güzelim.
Soran+1 yılO daha katı bana göre
- +1 yıl
Tabi ki öyle, bu belli oluyor. Seni anlaması, empati yapabilmesi lazım. Sen duygusalsın, çocuğun senin gözünde hala bebek. Sahiplenip koruma içgüdün, yani annelik duygun çok yüksek. Ama erkek olmak başka bir sorumluluk. Hayata atıldığın andan itibaren tutunman gerek. Her durumda sorumluluğu kız çocuğuna göre çok daha fazla. Kocan da bunu bildiği için, onun alışmasını istiyor, ileride zorlanmaması için. Ama sen dediğim gibi örnek bir annesin canım seni gerçekten kutlarım. İnşallah kocan da bunun farkındadır.
Soran+1 yılEvet farkında
Ona göre ben duygusalım
Ama ne yapayım
Ben bir anneyim
Canım oğlum 💙- +1 yıl
Çok tatlısın ama sen ya :) ne güzel bir annesin, nazar değmesin. Yakışıklın da senin gibi bir anneye sahip olduğu için çok şanslı. Ama askerliğini yapacak, öyle ya da böyle. Ve emin ol, hayatta karşılaştığı en zor şey bu askerlik olmayacak.
Soran+1 yılÖyle deme içim kararıyor
- +1 yıl
Kararmasın. Hepimiz aynı yollardan geçtik ve geçmeye devam ediyoruz. Erkek olarak hayata başlamak, omuzunda taşıdığın sorumluluk açısından hep bir tık daha dezavantajlı. Erkek çocuklar, özellikle hayata tutunma dönemlerinde aile desteğine çok ihtiyaç duyarlar. Senin yakışıklın da ne şanslı ki arkasında dimdik duran bir annesi var. Buna sahip olmayanlar da var, yapayalnız olanlar. Sen her zaman yüreğini ferah tut güzelim. Çünkü kocanın ters yöndeki bakış açısını ve davranışlarını sen dengeleyeceksin. Yakışıklına hep yanında olduğunu hissettir bu yeter.
Soran+1 yılBiliyor zaten
Bakalım umarım güzel bir hayatı olur
Sağolun desteğiniz için- +1 yıl
Olacak merak etme. Senin varlığın ona büyük güç verecek cünkü. Ben teşekkür ederim.
- +1 yıl
Teşekkürler 🌹
Soran+1 yılRica ederim
Gizli Üye(25-29)+1 yılAskere gidince adamı öldürmüyorlarki asker bir serüvendir tıpkı lisede arkadaşlarınla geçen harika eğlenceli zamanlar gibi o yüzden askere gidip eğlensin ve askerlik öğrensin ne güzel işte. Oraya gidince oğluna taciz edecekler gibi düşünüyorsun herhalde :D
03 Yorumla
Soran+1 yıl5 ay ama ya
Yemek yapacak belki kötü davranacaklar
Cevap sahibi+1 yılSaçmalıyorsun bence. Başka zaman yemek yapsın öğrensin dersiniz askere gidince mi yemek yapacak oluyor :D
Soran+1 yılYemek yapar zaten biliyor o işleri
+1 yılKocan adam gibi adammış yapmadı diyelim vicdanınız nasıl rahat edecek askerlik yapanlar ana kuzusu değilmi...
012 Yorumla
Soran+1 yılKalpsiz ya kalpsiz
Oğlunu düşünmüyor
Hiç mi içi acımıyor oğluma bir şey olursa diye- +1 yıl
Tamamda hanımefendi ya oğulları şehit olanlar ne olacak Bi sizinmi oğlunuz var kolu kopan bacağı kopan var paramparça olan var neden bu vatana bisey olmasın diye başkasının çocukları şehit olsun siz böyle düşünün azıcık insaf lütfen
Soran+1 yılBaşkasını bilmem benim oğluma bir şey olursa benim canım yanar
- +1 yıl
O zaman hanımefendi evlemiyeceksin çocuk yapmayacaksın keşke askerlik yapmayanlar sınır dışı edilse bu zihniyetle aynı memlekette yaşamak istemem
- +1 yıl
Onların yanmıyor mu Onların ki evlat değilmi gerçekten sinir oldum size neyse iyi günler size
Soran+1 yılBedelli diyorum bedelli
- +1 yıl
Ben kendi adıma karşıyım bedelliye ben çok zor askerlik yaptım ne çektiklerini bilirim o yüzden hanımefendi vicdanıza sorun beni ilgilendirmez
Soran+1 yılOğluma kıyamamm
- +1 yıl
Siz beni anlamıyorsunuz hangi anne oğluna kiyar herkes sizin gibi düşünse ne olacak kim savunacak bu vatanı neyse uzatmayalım siz anlamıyorsunuz beni siz istiyorsunuz ki bi taşın altına elimizi koymayalım keyfini biz sürelim ama
Soran+1 yılBedelli askerlikte de taş altına el atmış oluyoruz
- +1 yıl
Siz kendizi kandırın hubbul vatan minel iman der efendimiz selametle
Soran+1 yılSelam ve dua ile
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
10Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle kalpsiz değil kocanız. Hepimiz yaptık bunu, vatani görev bu. Üstelik oğlunuz subay olarak yapacak kısa dönem olarak, korkacak bir şey yok. Tek başına kararlar almasını öğrenecek bu şekilde..
08 Yorumla
Soran+1 yılZaten biliyor ama gönlüm razı değil
Uzağa vermem- +1 yıl
Uzağa gidecek diye bir kural yok ki. Zaten akşam 5 olunca evine lojmanına gidecek. Sabah tekrar görevine gelecek..
Soran+1 yılHayır ya basına bir şey gelirse
- +1 yıl
Başına hiç bir şey gelmez merak etmeyin. Allah korusun. Sınır ötesi gidenlerin hepsi o konuda eğitimli ve baştan kabul ederek yüksek bir maaşla gidiyorlar..
Soran+1 yılHayır ben dayanamam o kadar uzakta
- +1 yıl
Subaylar 6 ay görev yapıyorlar artık galiba..
Soran+1 yılOlabilir
- +1 yıl
Hayırlısı 👍👍
- Aile & Toplum konusunda 698 cevap paylaştı.
+1 yılHiç de değil. Memlekete Astsubay rütbesi ile hizmet etmiş birisi olarak Tengrim ilerde askerliğini bedelli yapmış birisini karşıma damat adayı olarak vs çıkarmasın.
01 Yorumla
Soran+1 yılNiyeymiş o
3 hafta yapsın diyprum
Olmaz gitsin diyor
Kocan akıllı bi yandan ama çocuğu gözlemlersen ne olacağını anlarsın zaten sımarık yetiştirirsen başına bela olur
05 Yorumla
Soran+1 yılŞımarık seğil
Soran+1 yıl15
Soran+1 yılO6 ay bana çok zor gelir
Saçmalamayın yahu, bir tane vatanımız, bu kutsal görevden kaçmak için neyin parasını biriktiriyorsunuz. Yazıktır ya
03 Yorumla
Soran+1 yılDoğuya düşerse ne olacak
Soran+1 yılSiz gidin o zaman askere
Gizli Üye(36-45)+1 yılAskerlik yapanlar kalpsizmi oluyor? Oldumolacak oğlunu kaba şok öyle muhafaza et.
09 Yorumla
Soran+1 yılBedelli yapsın diyorum hayır diyor illa
Cevap sahibi+1 yılGitsin erkek olsun erkek çocuğuna bukadar düşkün olma. herşeyden korkan bir adam gibi yetiştirme. Kız çocuğu değil bu gitsin değişik insanlar değişik ortamlar görsun hayatı anlasın az
Soran+1 yılBenim oğlum zaten hayatı anladı
O yaşta her Ortama girer çıkar
Ama asker çok zor
Hem uzak hem zor
Nasıl göndereyim korkuyorum
Cevap sahibi+1 yılHer ortama girip çıkmak sokakda 2 arkadaşla gezmek değildir hanfendi. Gitsin orada gerçek yaşamları görsün yokluğu sefaleti.
Soran+1 yılYokluğu görüp ne yapacak
Ya basına bir şey gelirse
Cevap sahibi+1 yılNe gelcek başına senden iyi bakıyorlar askerde
Soran+1 yılBenim nasıl baktığımı ne biliyorsunuz
Cevap sahibi+1 yılOyjhh oyjhh tamam nasıl isterseniz öyle yapınız
Soran+1 yılTamam
+1 yılsadece senin mi oğlun var
01 Yorumla
Soran+1 yılBen bir anneyim
Adam hakkı ne alaka be kalpsiz falan
05 Yorumla
Soran+1 yılNeresi haklı
Benim bi oğlum var
Ne yapacak askerde
Soran+1 yılŞımarık değil zaten merak etmeyin beyefendi
Soran+1 yılTamam
+1 yılakılcı adam doğru söylüyor
07 Yorumla
Soran+1 yılHiç mi duyguları yok
- +1 yıl
tam dersine duyguları var çocuk kendi ayakları üstünde dursun istiyor
Soran+1 yılKendi ayakları üstünde durmak illa askere gitmekle mi oluyor
Kim bekleyecek beş ay
O mu ben mi- +1 yıl
erkek çocuklarını el bebek gül bebek yetiştiriyorsunuz sonra en ufak bir sıkıntıda ya işini bırakıyor ya da eşini
Soran+1 yılBıraksın eşini sanki ona kız mı yok
- +1 yıl
size kolay gelsin bir kadın olarak bunu söyledikden sonra bu sözün üstüne söylenecek bir şey kalmadı
Soran+1 yılTamam
+1 yılKocan doğru demiş ya
026 Yorumla
Soran+1 yılHiç mi acımıyor oğluma
- +1 yıl
Doğru sen boş yapma
Soran+1 yılSen yapma
Aaaa adama bak ya
Benim bir oğlum var
Ne olur ona bir şey olsa- +1 yıl
Adam olur
Soran+1 yılBenim oğlu adam zaten
- +1 yıl
Hahahahshshdhhdhs ya konusturma beni lütfen
Soran+1 yılKonuşmayın zaten !
- +1 yıl
Kafan çok boş senin
Soran+1 yılSeninki dolu belli
- +1 yıl
Hakkari xukurca baski üst bölgesinde yaptım konuşturma beni
Soran+1 yılBen ne yapayım
Sağol yaptığın için
Ama bedellide de devlete para veriyorsun
O da bir hizmet- +1 yıl
Hizmet değil cidden değil gitsin bırak Allah aşkına bırak beni anlaşan dinlesen bilirsin doğru diyor eşin
Soran+1 yılİyi de babasının hiç mi kalbi sızlamıyor
Onun da Oğlu
Ya oğlumun başına bir şey gelirse orada diye düşünmez mi bir baba- +1 yıl
Öyle değil güzel insan cidden bırak gitsin ben herşeyimi kaybettim askerde bak hani konuşmayı sevmem ama arkadaşım şehit oldu ailemi kaybettim öyle bir şey ki cidden hayatı igrensin seni anlıyorum öyle anlıyorum ki aynı şeyi ben yaşadım annem gondermiyelim desende gittim ben iyi ki yaşamışım hayattta ne olabilir ne olacağını dik durmam gerektiğini öğrendim
Soran+1 yılOğlum başka şekillerde öğrensin gerekirse ama ben dayanamam oğluma Zarar gelmesine
- +1 yıl
Ahhhh ahhh annemde aynı derdi şimdi öyle değil vallaha babaya hak veriyorum sonuna kadar
Soran+1 yılDemek ki babası oğlumu sevmiyor :(((((
- +1 yıl
Yok alakası yok aslında şimdi anlıyorum doğrusunu yapmış İnanki sensiz olsada oğlunun ne olduğunu ve hayatta mücadele etmesini istemezmisin
Soran+1 yılBaşka şekilde mücadele eder
İlla tehlikeye girmesine gerek yok- +1 yıl
Hshshs ana yüreği işte ben Bartın'da yım diye Hakkari de yaptın seni de anlıyorum ama haklısın ama babada haklı
Soran+1 yılTamam işte
Babası sevmiyor oğlumu başka seçenek yok- +1 yıl
Yok be güzel öyle değil hayata hazırlıyor
Soran+1 yılTamam ama kalpsiz
- +1 yıl
Sen haklısın ben susarım
- +1 yıl
🤐🤐🤐
Soran+1 yılTamam sağol
+1 yılSelam senin paran yok mu
00 YorumlaHayır değil bence
014 Yorumla