Biliyorum, günümüzde birçok insan zinaya bulaşmış durumda. Bildiğim kadarıyla büyük bir günah.
Allah, Affeder Mi?
Allah, Affeder Mi?
Kul hakkı hariç diğer tüm günahlar için tövbe kapısı kıyamet kopana kadar açık. Ama kimin kıyametinin ne zaman kopacağı belli olmaz, tövbe edemeden de gidebilirsiniz dikkat :)
De ki (Allah şöyle buyuruyor): “Ey kendi aleyhlerine olarak günahta haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin. Allah (dilerse) bütün günahları bağışlar; doğrusu O çok bağışlayıcı, çok merhametlidir.”
Zümer 53 ayet bayılıyorum bu ayete 😍
@bayramkaradaglı bende 😄
İlk duyduğumda kalbim ferahlamıştı biliyor musun 😮💨
@bayramkaradaglı insana umut veren ayet. Hz. Vahşi ninde müslüman olmasına vesile olan ayet
Evet aynı zamanda bir çok sahabe efendilerimizin imana Nail olduğu ayet
@bayramkaradaglı evet öyle 😊
Zinanın haram olduğunu ve haramında ne anlama geldiğini bilip yapmaya devam ediyorsa kişinin kendi günahıdır bence. Ama tövbe ettiyse affedebilir belki diye biliyorum.
Cevap
14Cevap
Eğer tövbe ediyorsa bir daha yapmayacaksa Allah affeder tabii ki
Hiç bir günahın büyüklüğü Allah'ın rahmetinden büyük değildir. Allah çok bağışlayan ve bağışlamayı sevendir. Sen yeterki tövbe et ve bi daha yapma
Zina kötüdür haramdır tabi bulasmamak lazım ama ihtiyac baskasıyla yapacagına mesela evlen karınla yap daha sevap
Zina :eşin varken başkasıyla yatmak , el zinası göz zinadı kulak zinası aldqtmak gibi şeylere denir ve tabiki de Allah tövbe kapısını sonuna kadar açmıstır hepsinden vazgeçip tövbe edip evlenip çoluk çocuga karısırsa ve zina yaptıgı kişilerden helallik isterse affedilir
Hiç bir günah allahın rahmetinden ve affından büyük değildir. Allaha şirk koşma yeterki
Samimi tövbe etmedikten sonra o zinayı 10 a da çıkarırsın 🤷♂️
Bunu insanoğlunun bilebilecegini sanmıyorum. Affedecegini umarak yaşıyoruz. Tabi zinanın da çeşitleri var. Seninki hangisi?
Bu arada ne sıklıkta yaptın ve en sonuncusu ne zamandı? Seni tutan tek şey günah olması mı? İlk defa onunla mı yaptın?
İlkini sevgilimle yaptım, diğerlerimi komşumuzun oğluyla. Her şey 3 ay içerisinde oldu işte.
Tekrar istiyor olman çok normal çünkü aldığın zevki tekrar tekrar istiyorsun içinde. Evlilik yapmadan zinadan uzak durman zor gibi görünüyor çünkü artık seni mastürbasyon da kesmez. Peki genel olarak isteği fazla olan birisi misin? Ne sıklıkta canın istiyor?
Her insan gibi istiyor işte. Zamanı yok.
Her insanın aynı sıklıkta olmuyor işte. Kiminin aklına haftada bir geliyor, kimisi de sevistikten yarım saat sonra tekrar istiyor. Ondan sordum. Bunun dışında niye hayatına birisini almıyorsun ileriye dönük olarak?
tabii ki yer gök dolusu günah bile olsa affeder
inancında bozukluk yoksa ne kadar günahkar olursan ol affedilme şansın var ama yine de riske atmamalıyız kendimizi.
Yap yap ondan sonra Allah affeder mi. bir de özür dile istersen.
Kul hakkı harici tüm günahların affedileceği söylenir
Kul hakkı ve şirk hariç affeder
Sende onlardan birimisin
Ne yapayım, düştüm bir kere, pişmanım 😢
İçine o pişmanlık düştüğünde kalbinden hissederek af dilediğinde Allah afeder sen yeterki yapma birdaha kendine hakim ol
Çok teşekkür ederim, içime su serptin. Nerden bulaştıysam buna üzgünüm 😖
Yaşın baya ileri evlen zina yapma
27 yaşındayım, bakalım canım kısmet.
Kısmetin açık olsun 🌹
Sağ ol canım. Senin de ❤️
💜
Profilim gizli ki, takip gelmedi
Ha pardon, sen aç profilini ben atayım
Tm
Ok
aynı kişiyle mi farklı kişilerle mi
yaş kaç ki
27
baya daynmışsın yine olan olmuş artk durdurman biraz zorlaşır :)
ordamısın? :)
yapmasaydın rezılleşmissin artık
Eder ama bırakırsan tövbe kapısı herzaman acıktır
Allah affetsin
Büyük günah haram
Orasını Allah bilir.
Allah bilir
Neden yaptın
Zina ne
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?