Daha 21 yaşındayım. Sevgilimde aynı..
Kız senden büyük duruyor kart demiş.
Kalbim kırıldı bozuldum.
Siz olsanız ne yapardınız? Sevgilim de şaka yapıyodu o yüzden bişey demedim diyor.
Daha 21 yaşındayım. Sevgilimde aynı..
Kız senden büyük duruyor kart demiş.
Kalbim kırıldı bozuldum.
Siz olsanız ne yapardınız? Sevgilim de şaka yapıyodu o yüzden bişey demedim diyor.
Bence aldırış etme hiç. İnsanlar daima eksik arar durur.. Hiç önemseme bile derim. O sana kart dediğinde kart olmuyorsun ama o saygısız olabiliyor.. Bir de şöyle bir durum var fotoğrafta saçlar sarı demiştin sarı bir tık büyük gösterir çok minyon tipli biri değilseniz eğer. Üçüncü ihtimal belki de espri amacıyla gıcıklık yapmak istemiştir bazı kişiler yapar öyle ama kırılacağını düşünemez. Sevgilin de bunu esprisine aldığı için paylaşmış olabilir önemli olan dayısı değil, sevgilinin ne düşündüğü böyle şeylere takılma insanlar konuşur durur kendini sevip değer ver canım 🌺🌿
İlk olarak yüzüne karşı söylememiş, kaldı ki senin sevgilinde gülüp geçmek terine daha yüz yüze görmedin demesi gerekiyordu ama dememiş o halde boş ver gitsin. Dayısı senin yüzüne karşı der ise o zaman lafını söylersin ama diğer türlü duymamış gibi yapmanı tavsiye ederim. Bir diğeri de ileri de çocuk yaptığında biraz daha olgun göstermeni sen sorun edebilirsin
Unutma ki ilişki iki kişilik bir oyundur. Partnerin böyle bir terbiyesizlik yapmadığı sürece akrabaların ne dediğini çok da önemsemeyin. İlişkim varken benim hakkımda bile eximin akrabaları neler neler dediler de ben önemsemedim. Hadsiz o... ç... ları.
Umarım bu konu tatlıya bağlanır. 😊 Ben benden küçüğe kart benden büyüğe toy yaşıtıma da sıkıcı göründüğüm için ne kadar kırıldığınızı anlayabiliyorum. Umarım bu küçük zorlukları aşmanız ilişkinizi güçlendirip sevdiğinizle mutluluğunuzu arttırır... 😊
Cevap
107Cevap
Birincisi sevgilin beş para etmez biri. Ki benim annem babam sevgilime kart diyemez hakaret edemez bana yapilmis bilirim. İkincisi kendisinjn kart olduğuna kalıbımi basarim. Üçüncüsü o daha kart kelimesinin anlamını bilmeyen bir cahilin teki neden kafana takiyorsun. Git ve yuzune iki cift laf et. Hatta git ve yuzune tükür. Pis adi. Kart yaşlı buruşmuş sarkmis etleri olan kişilere denir. Sen daha genceciksin. Ayrıl şu insandan da. Bugun boyle susar. Yarin gelirler yuzune hakaret ederler o zaman da susar. Hatta basina bir sey gelir Allah korusun o zaman da susar. Seni degersizlestirmesine izin verme kimsenin. Kendine gel kırılmak da neymiş.
bak sekerim. Ayni yas bir erkekle evlenirsen zaman icinde kocanda daha yasli durmaya baslarsin. iki tane cocuk dogurdugun zaman, kocan yaninda kardesin gibi durmaya baslar. Ablaniz olarak size tavsiyem. Kocaniz sizden min 5 yas buyuk olsun. Yurtdisindada bu boyle. Benim kocam bende 13 yas buyuk. Ayni yastaki erkek ve kadinlara baktigimiz zaman. Kadinlar her zaman daha olgundur.
Minyon ve çocuksu yüzüm var. Sevgilimden küçük duruyorum normalde herkes böyle söyler. Dayısı beni canlı bile görmedi gözlük ve sarı saçlarımla olan fotomu görmüş orada yüzüm bile gözükmüyordu benim derdim benimle dalga geçmesi arkamdan abuk subuk konuşmasj
Var erkeğin gencine her gün gönlün incine.
Var erkeğin kartına otur gönül tahtına.
Derler eskiler. Eğer duygusal, kırılgan bir yapın varsa kesinlikle yaşıtların takılma. Hadi dayısı öyle söylüyor, seninki niye bunu sana getiriyor? Biraz anlayışı olsa senin canını sıkacagini üzüleceğini bilir ama umrunda değil çünkü kendisi de o şekilde düşünüyor olabilir.
@Gülciiii Soru tamda bu atasözü için biçilmiş kaftan gibi.
Çevresindeki insanların söylemlerinden etkilenen kendi kararları olmayan ve sana laf söyleyenlerin ağzının payını verip susturamayan erkekten hayır gelmez..
Demek ki dayısının söylediklerinden etkilendi ve içinde tutamayıp sana söyledi..
Oysa ki etkilenmemiş olsa idi umursamaz sana hiç bir şekilde yansıtmazdı..
Yarın öbür günde evlenseniz dayısı boşan dese senden boşanacak demek ki..
Bu lafı fiziksel görünüşünle alakali soylemistir yani 21 degil de çok fazla gösteriyorsun anlamında. Hiç darılma, olabilir insanlar yaşından büyük ya da küçük gösterebilir. Sevgilin patavatsızlık yapmış bozulacaksan buna bozul. Dayısıyla hiç olmayacak bir muhabbeti yapıp hiç olmayacak bir şeyi sana taşıması hiç hoş değil.
Konua konus be kral
Her şeyden önce çok kaba bir düşünce herkes kendi diline yakışaniniafe eder takılma diyeceğim saçma olacakbsenin kırılman dayısının söylediğinden sevgilinin tepkisi gibi geldi bana. eğer bir daha bu tarz ithafkatda bulunursa dayiai veya farklı birisi, onlara kendine olan saygini çizgini aşamalarına izin verme rahatız olduğunu dile getirmenin önerim şaka dahi olsa kalp kırmak kimseye yakışmaz.
Edepsizlik etmiş de yalnız yapacak bişi yok. Akrabarlardan böyle kıllar çıkabiliyor. Burada önemli olan eşinin sana destek olması, arka çıkması. Bu, dayısına neden çıkışmadı demek değil tabi, olabilir bişi diyememiştir o an. Önemli olan onun bu fikrine katılmadığı, onun bu yaptığını tasvip etmediği ve seni teselli ediyor oluşu. Herkesi boş verin, birbirinize sıkı sıkı tutunun.
Dayısı kendi ile karıştırmış seni morukkk ne olcak. Hiçte susma yüzüne yüzüne vur sen aynada kendine bak bunak desen yeridir. Şu alttaki gizli erkek üyeye sinir oldum susacaksın yutacaksın demiş. Neden sussunki herkes haddini bilecek. Kimse kimsenin tapulu malı değil kölesi değil... Böyle dingiller iyi oluyor evde kalıyor hiçbir kız yüzüne bakmıyor sonrada gelip burada ağlıyor "nodon sovgolom olmoyor" diye öküzsünüz çünkü...
boş ver ne demişse demiş ama ne derse desin kırıcı olan bişeyi sana söylememesi lazımdı ve söylememesi lazımdı üzücü olan taraf sevdiğin sevilecek biri mi gerçekten? Ona böyle bişey söyleselerdi sne napardın? Ona bunu söyler miydin seviyorsun ki önemsemişsin bence söylemezdim...
Dayı/amca/hala/teyze gibi 2. seviyedeki kişileri kim takar ya onlar sinek gibi fikrini söyler, sinir yapar o kadar. Anne baba söylerse o zaman üzül asıl çünkü insanlar sadece anne ve babanin lafını dinler benim kaç arkadasın ilişkisi bitti bu yüzden.
Eğer onun da dikkat çeken bir özelliği varsa kellik gibi mesela kalabalık bi sohbet esnasında çok doğal ve komik bir şey söyler gibi laf dokundur. Hemen başka konuya geç başkasına bir şeyler sor. Çevredekiler çok üstünde durmayacak ama o kişi bozulacak
“Kart” benzetmesi sadece tavuklara yapılır, hoş değil. 21 yaşındaki birinin de her ne kadar büyük gösterse de o şekilde olacağına ihtimal vermiyorum. Bana kalırsa dayı bir aynaya bakıp gerçeklerle yüzleşsin.
Ya kullandıgmz kelimeler bile önce bizim kalitemizi gösterir
Kart ne ya dayısı önce gitsn diksiyon dersi alsn ondan sonra seni eleştirsn
Ayrıca herkes yaşını olduğu gibi göstermek zorunda mı belki sen daha kadınsı ve olgun duruyorsn bun da incinecek ne var sevgilin sana ayak uydursn sen ona degl
Bence boş ver çünkü sen bir laf edersin bu sefer de herkes seni saygısız beller. Böyle patavatsız insanlara bulaşmayacaksın. Baktın bir daha diyor, bulunduğun ortamda çok ciddi şekilde terbiyesini takınmasını söyleyebilirsin.
Dayısı daha 26 yaşında biri.. Sevgilim beni savunmak yerine dayısına şaka adı altında onu savunuyor şaka mı bu? Bildiğin dalga geçmek. Yok şaka yapmış da ondan bişey dememiş de aptal yerine koyuyorlar adamı
Aptal yerine koymuyor ona da şaka gibi geliyor seni degersizlestiriyor. Cunku xaten bir degerin yok onda. Olmus olsaydi asla böyle bir durum soz konusu olamazdi. Biyle bir insana bir dakikani dahi verirsen sana yazık olur
Akrabalarda öyle gevşek agislilar çıkar takılma mutlu olmaya bak.. dayısı ile yasamayacaksin sonuçta sevgilinize de senin taraftan muhakkak biri laf eder odesmis olursunuz... ağzımızın tadını bozmayin
Sevgilinin dayısı saygısız ve terbiyesizmiş, insanlarla nasıl konuşacağını bilmiyor umarım sevgilinin babası ve annesi en azından saygıdan anlayan insanlardır yoksa onlarda dayı gibiyse ayrıl gitsin böyle saygısız aileyle ömür geçirilmez
Böyle eş olmaz olsun orada seni savunması gerekiyordu ama seninki yapmamış doğru kişiyle evlendiğine emin misin burada her kim olursa olsun duruma müdahale edip o çirkin sözü söyleyenin ağzının payını vermesi lazımdı.
Terbiyesiz adam. Sevgilinden bi cacik olmaz. Senle dalga gectiriyo. Insan sevdigi zaman dayisi da olsa saygısını bozmadan cizgiyi ceker, susturur. M4l gibi dayiyla birlikte gülmüş galiba bu
Takıldığım üzüldüğüm şeyde bu maalesef
Dayı şaka yapmakla öküzlük yapmayı aynı şey sanmış. Sana bir tüyo.. oğlan sayıya kız halaya çeker derler sevgilini dayısına emanet et. O çocukla da görüşme bı daha.
21 yaşındaysanız buna alınacak hiçbir sebebiniz yok. Adam muhtemelen kendinden bahsediyordu ama sevgilin herşeye gülmesin böyle, tavrını koysun, ayıp denen bir şey var.
Kart mı? Hiçbir şey yapma umursama boş ver belli ki dengesizin biri. Benim dayım bana neler neler demişti o gün bugündür ailem de ben de hiçbir şekilde görüşmedik.
Ben olsam bişi yapmazdım hadsizin biri yüzünden canını sıkma yani asıl mesele senin sevgilinin tepkisi gülüp geçtiyse ya da hak verdiyse sorun var bence
Bunun şakası olmaz. Şaka bile olsa sevgilinin müdahale etmesi lâzımdı. 21 yaşında kıza kart diyenin dayının pedofili olma ihtimaline ne demek lazım peki?
Bence de 21 yaşında bir erkege 21 yasinda bir kiz kart kalir... Erkekler 21 yasindayken daha cocuk gibi hem görünüs hem de davranis olarak. Senin sevgilinin en en az 26 yaslarinda olmasi lazm.. oda en az bak
Saçma
Aşık oldugum erkeği sırf aynı yaşız diye terk mi edeyim?
Olur mu öyle şey ya? Kardeşim yabancı uyruklu bir kızla evlendi çocuğu bile var kızın eski eşinden. Kızın boyu kardeşimden biraz uzun. Çok mutlular. Ailem hiçbir şey demedi ve onları bağrına bastı. Kız ve kardeşim aynı yaşta. Burada sorun kızın nasıl durduğu değil dayısının terbiyesiz saygısız olması. Günümüzde patavatsız insan çok. Bu kız yaşından büyük biriyle olsa da bir şey bulup konuşacaklardı emin ol.
Sevgiliniz ile dayısı eğer fazlaca yakınlarsa bu sebepten bir şey dememiş olabilir. Eğer üstelenmeyecekse bence basit bir şaka olarak algılayın bunu ve üzerlerine gitmeyin.
Her ailede mutlaka bir mal vardır.
Sevgilinin ailesinde de dayısı almış bu görevi.
Salla gitsin.
Sevgilinin bisey dememiş olması üzgünüm ama pısırık olduğunu , yarın evlenseniz seni daha kötü bir durumda savunamayacak biri olduğunu gösteriyor en evlenilmeyecek erkek türü ailesine karşı sesini çıkaramayan eşini korumayan
Ne kartı deseydin karta benzer halim mi var dayısı kaç yaşındaymış
27
o dayı sayılmaz ki dayılığa erişememiş bence farklı mana da konuşmuş
Ne anlam olabilir
biraz laf atmış sana sanki dikkat çekmek için
Dayısı halt etmiş de sevgilin de patavatsız biriymiş madem böyle dedi ya sana söylemeyecek ya da ne biçim konuşuyorsun diyecek...
Ağzı olan konuşur be ablacım takma sen. Seninki senin hakkında ne düşünüyor nasıl hissediyor ona odaklan sen
Dayılar daima haklılardır yavrum, karta çıkmışsın. Git estetik mestetik yaptır, adamın yanına yakış
Ne alaka estetik mi yapması gerekiyor
Bu adam kadin düşmani o yüzden pek fazla takmayin onu
Kadinlara karsi her yorumunda hakaret icerir
Belli zaten👍
@simgee_yuuna Kaç defa konuşacağız bunları Simgeciğim, her defasında diğer hesabından çıkıp bu hesabına giriyorsun bana saydırmağa. Diğer hesabınla da saydır bir dahaki sefere
Diger hesap? Ben diger hesabimi kullanmiyorum bile... hem böyle cayditamazsin !!
30 yasina gelmişsin ve hala ergen gibisin
@simgee_yuuna Okuduğunu anlama kapasitesi dahi olmayan ergenin önde gideni sensin yavrum. Kadın düşmanı olduğumu iddia etmek için, en iyi ihtimalle ya zeka yoksunu, ya da ergen olmak iktiza eder
@simgee_yuuna aynen bunu kimse takmasın. Aldatılmayı metresi kabul etmeli her kadın diyodu geçen de
@Oluştur evet iddia ediyorum yorumlarini bir okusana ayrica çoğu kişi bana katiliyor bu konuda seni biliyorlar onlarda nasil biri olduğunu... kabullenmek istemiyorsun ama kadinlara hakaret eden aciz birisin
@simgee_yuuna Sadece hak edenleri itin gôtüne sokup çıkaran, adil bir adamım. Mesela senin gibi peşin hükümlü, azıcık daha beyni olsa gerîzekalı statüsüne erişecek noksanlıkta bir kadını keyifle aşağılayabilirim. Sen ve senin gibi beyinsizleri aşağılamak kadın düşmanlığı değil, aptallara olan düşmanlıktır. Aradaki farkı kavrayacak kalibrede olmadığın için aşağılanıyorsun, sen ve senin gibiler
Affedersinde beni taniyor musun ki hakkediyorsun diyorsun? Ayrica soruyu soran kadinida aşağilamişsin karta çikmişsin demişsin bilip bilmeden... tanimadiğin bir kadina nasil bunu diyebiliyorsun?
Adil bir adam felan degilsin adaletsizliğin adamisin
Adil olduğu için mi kendisine zararı olmayan kadınlar hakkında metresi kabul etmeli yazmıştı
Sendw dayın ne kadar moruk duruyor de sonrada şaka yaptım de :) üzülmek sana fayda sağlamaz aynı şekilde davranıcaksın.
Valla bu başlangıç biz ilk sevgiliyken bana da kısa bu kız ne yapacaksın onla diyorlari evliyiz yıllar geçti hala aynı saygszlik kendi kendimi savunacam diye asker gibi savaşıyorum. hiç gerek yok bence
Sevgilin sana bunu taşıdığı için suçlu olan kendisi. Bu davraniri onun ne kadar ayı oldugunu gösteriyor. Bu insanla mutlu olamazsın.
Ayıp diye düşünüyorum ama takmaya da değmez boswer. Bu tür durum sürekli tekrarlanirsa sorun olur işte o zaman.
Yürü lan işine deseydin, çıtı pıtı bir kızım deyince anlardı. Kendisine baksın, kim bilir ayaklarının biri çukurdadır.
Bence ayrıl o çocuktan daha seni savunamamış ki istersen dünyanın en çirkin bakımsız kızı ol seni böyle kötülemesi çok iğrenç
ay dayisi kendisine mi bakiyomus ona ne. ne bicim konusma bu ya sevgilin de sigirmis dayisina bi sey demediyse
Dayısı da sevgilinde kalas birisi bir bayana o kelimeyi kullandığı için sevgilinde ağzının payını vermediği için böyle şakamı olur
Aghahsyshw kart mı bence fesatlıgından demiş abla aksine galaksinin en güzel kadınlarından birisin bence
boş ver dayısıyla evlenmiyeceksin ve zaten kucuksun dayısı yobaz utanmasalar kundaktaki bebekle evlenecekler
Çekinmezsen bir görseydik seni ona göre yorum yapsaydık
Ya canlı görmedi zaten fotografts. Her fotoda da farklı çıkıyorum güzel biri sayılmam orta denilebilir ama kesinlikle kart oldugumu düşünmüyorum daha beni görenler senin yaşın 18 mi diyorlar 21 olduguma şaşırıyorlar. Sadece fotolarda yüzüm yaşlı soluk cıkıyo nedense
Hmm, eğer herkes küçük zannediyorsa takma
Fotoğrafta görecektik zaten biz de 😂
Hangi fotoğrafı gösterdiğini bilmiyorum hepsinde farklı cıkıyom bildiğin aynı kişi degıl bu dersin
Bir kızla konuşuyordum, kızın fotoğraflarını kuzenime gösterdiğimde her bir fotoğraftaki kızı farklı kız zannetti.
boş ver takılma sen öyle şeylere dayısının cehaleti o.
21 yaş nasıl kart oluyor bu nasıl üslup kaç kurtar kendini
Bunu getirip sana niye söylemiş onu sordun mu? Herkesin kalbi kırılır
Önemli olan sevgilinin düşüncesi diğerlerini çok takmamani tavsiye ederim
Ay düşünme o insanlada muhatap olma. Yeri gelince sende adamın eşine dersin dayım gibi kartla nasıl evlendin diye dksjdj ya neyse boş ver deme bişey devam et sen o öyle deyince öyle olmuyorsun üzülme
Böyle bir şeyi ağzından kaçırması fazlasıyla ayıp olmuş.
İlk defa duyuyorum bu kelimeyi. Kart kelimesi nasil boyle bir manaya gelebilir? Hangi köyden çıkmış bu kelime? Diyenlerde bilenlerde morondur net.
Üzücü bir durum acaba çocuktan olgun mu duruyorsun ondan öyle demiş olabilir mesela.
Terbiyesizlik etmiş sevgilin ağzının payını vermeliydi
Demekki yaşına göre kart karı görünüşlüsün🤣
Komik değil kız kırıldım yazmış gelmiş burada bi daha demekki öyle yazmışsın ayıp
@Sarıruhlubirbayan ruh kardeş dikkat ettiysen cümlenin sonunda gülücük koydum. İroniyi burdan anlayamadınmı? Hem senlik bir şey yok burada
İnsanların ağzının ayarı yok ki. ben olsam o lafı kullanan kişiye değil sevgiline kızardım.
Dayısı mı alcak seni ona neymiş baksın işine gücüne kendi çocukları büyüyünce görecektir
Bana biri ağır hakaret etse bozulurdum. Hele ki sevdiğimin ailesinden !
Ne dediğini bilmeyen insanlar çok maalesef.. aldırma..
Bazi dayıları ya da yaşı büyükler baba amca vs olsun patavatsızca konuşuyorlar bakma sen onlara
Terbiyesiz.
Bugün sana bunu dedirten , yarın neler neler dedirtir. Hey gidi 😑😅
Sevgilinde is yokmus... Ne olursa olsun herkes haddini bilmeli. Ve sevgilinde bildirmeli...
İnsanlar kendinde herseyi söyleyebilecek hakkı görüyorlar ya kendinde, yazıklar olsun..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?