Kiracı olmak bu ülkede neden bu kadar ızdıraplı, ev sahipleri kendilerini ne zannediyor?

İki ay kadar önce bir yer tuttum. Fakat biri aracılığıyla (meğer o da komisyon almış) ve ev sahibiyle değil oğluyla görüşerek uzaktan uzağa tuttum. Kira sözleşmesi ve kimlik atın dedi. Attım fakat kira sözleşmesinde karşı tarafın ve benim adım adresim var sadece. Karşı tarafın imzası yok haliyle başka şehirde olduğu için. Yıllık peşin yatırıldı kira. Bir ay geçmedi evin sahibi, oğlanın annesi kapıma ansızın geldi yeğeniyle birlikte. Oğlu başka şehirde yaşıyor. Kadın da ben evi tutarken oğluylaymış. Buraya dönmüş. Bildiğin beni bastı gibi bir şey. Bahçeli bir yer ve ben pencere bahçeye baktığı için perdeyi kapatmayı sevmiyorum. Cama yaklaşıp içeriyi gözetlerken yakaladım kadını (85yaşında). Çıktım kapıya. Siz ne yapıyorsunuz, nasıl bu şekilde girebilirsiniz diye sesimi yükselttim. Yeğeni, ev sahibi diye gösterdi. -(ne olmuş yani ev sahibi ise?)

İnsanlar evlerini hem kiraya verip hem de ne cüretle bu davranışları yapabileceklerini zannediyorlar? Kiraya veriyorsa biri kiracının evini, bahçesini sırf kendi evi diye basabileceğini nasıl kendinde hak görüyor? Kiraya verilen yer artık kiracının olmuyor mu?

Annem kadınla konuşurken oğlu sanırım telefonu almış ya da kadın uzatmış. Kiralama görüşmesini oğluyla yapmıştık fakat kadın çok pişman evinin kiralanmasına. Bana, çık desem çıkmazsın değil mi, evimi benden almazsın değil mi dedi. Daha ne olsun. Oğluyla arası çok kötü belli ki. Buraya geldiğimden oğlumun haberi olmasın diye yalvardı. Bu olalı bir ay kadar oldu. Kadının gelip basması sonrası sürekli aramaya başladı kadın. Aşırı rahatsız oldum. Ben hergün onunla neden görüşeyim? O kim de beni smbu şekilde rahatsız edebiliyor.

İmkanım olsa asla kiracı olmam, bu ülkede kiracı olunmaz. Ne kiracılar var kira ödemeden tüyen, izini kaybettiren. Biz yıllık kira ödüyoruz basılıyoruz, ne şekilde nasıl yaşayacağımıza karışılıyor. Bu ne cüret! Bu tür durumlarda başvurulabilecek bir yerler olmalı. Ev sahipleri hadlerini bilmeli!!! Ev sahibi diye ayaklarını yalamak durumunda bırakılmamalıyız.

Güncellemeler
+1 yıl
Güncel
Kiracı olmak bu ülkede neden bu kadar ızdıraplı, ev sahipleri kendilerini ne zannediyor?