Sevgilimin anne tarafı fransız baba tarafı italyan annem çok seviyor kendisini babamla da tanışmak istiyor babamda müslüman olsun öyle diye boş boş konuşacak ne yapsam diye düşünüyorum geri kafalı insanlar beni çıldırtıyor gerçekten benim yerimde siz olsanız napardınız?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yıl- Türk sevgilin olduğunda nasıl açıklayacaksan öyle açıklayabilirsin. Türk aile toplumunda çoğunlukla, kızlar önce annelerine açıklar durumu ve anne gidip babayla konuşur. Babanla ilişkinizde uzaklık varsa, senin için daha kolay olacaksa sen de böyle yapabilirsin.
- Senin yerinde olsaydım öncelikle, özellikle de başkalarının içinde babam ilgili
"Babamda müslüman olsun öyle diye boş boş konuşacak ne yapsam diye düşünüyorum geri kafalı insanlar beni çıldırtıyor gerçekten" gibi sözler söylemezdim. Burada geri kafalı olan baban değil, sensin. Bize öğrettiklere göre İslam'da Müslüman bir kadın, yabancı bir erkekle evlenemez. Bunu daha derin araştırmam gerektiğini düşünsem de mantıktan uzak gelmiyor bana ve bu toplumda yetişmiş, Müslüman bir babanın da kızının gayrimüslim bir erkekle evlenmesini kolayca onaylaması beklenemez. Sen önce babanın inancına saygı duyacaksın ki o da ilişkinize saygı duysun. Yerinde olsam Müslümansam şunu yapardım: Sevgilimin dinine ne ölçüde bağlı olduğunu bir yoklardım. Dinine bağlı bir Katolikse doğrudan "Müslüman olmanı istiyorum." demezdim, örneğin. Bir inancı olsun - olmasın, ona bağlı olsun - olmasın; dinimin benim için önemli olduğunu, dinine bağlı bir ailem olduğunu, onun üstünde Müslüman olması için baskı kurmayacağımı, ancak birbirimizi daha iyi anlamak ve bi olasılıkla "doğru yol"u bulmak için uzun bir süre inançlarımız konusunda olabildiğince çok konuşmak istediğimi ilişkimizin başında, tanışma aşamasında söylerdim. Onu ne anlatırsa anlatsın yargılamadan dinleyeceğimi bilmesini sağlardım. O kendi bildiklerini, düşündüklerini bana anlatırdı, ben de kendi dinimle ilgili doğru kaynaklardan sürekli araştırıp bilgimi genişleterek onunla paylaşırdım. Elimden geldiğince aklında soru bırakmamaya çalışırdım. Sonradan Müslüman olan çok yabancı biliyorum. Biri de benim sevgilim olabilirdi ki bunu babam için değil, kendim ve sevdiğim adam için isterdim. Müslüman olmasıyla Hristiyan ya da Musevi olması arasında temelde çok çok büyük ayrım olmayabilir de Budist ya da Şintoist olduğunda durum değişebilir ya da deist, ateist, agnostik olması; yalnızca inançlarımızın değil, yaşamı algılayışımızda temel bir ayrım demektir ki babamla tanıştıracaksam onunla yaşamı paylaşmak istiyorumdur ve ben Anya'ya giderken o Konya'ya gitmeye çalıştığında bu iş olmaz. Bir de bu işlere iki kişilik başladığından sürekli göz ardı edilen 3. kişiler var: çocuklar. Biz bugün eğleniyoruz diye yarın olabilecek çocukları kendi yazgılarına bırakıyoruz, bencillik ediyoruz. Belirli gelenekler-görenekler içinde, bir kültürle büyümüşken bile bize öğretilenlerle ilgili kafamızda milyon soru oluyor, çocuklarımızı kendi kafa karışıklığımız içinde büyütüp bilgi kirliliğinin içine salıyoruz ve kendileri için doğru olanı bulmalarını bekliyoruz, taşıyabileceklerinden büyük bu yük. Bu nedenle hiç değilse; onları yolculuğumuza çağırmadan, çiftler olarak yürüyeceğimiz yolu bi oturtmamız gerekir. Müslüman olan deistle, agnostikle, ateistle ya da başka dinden biriyle olmasın; demiyorum. Kadın olsa da olabilir, bence. Sonuçta, bu yanlışsa da bunu yargılayacak biz değiliz, aileler de değil. Yalnızca din ve evlilik arasındaki ilişkiye böyle içi boş bir takıntı olarak yaklaşılmamalı, üstünde kafa yorulmalı. Nasıl kafa yoracağımıza geri dönersek, birlikte olduğum adamla bu konu üstüne yeterince çok paylaşım yaptıysam çevremden bu konuda bilgisine güvendiklerimi de onunla buluştururum. Örneğin, babamın bu konuda bilgisi benden çok daha derin ve anlatmayı benden daha iyi biliyor. Birlikte olduğum adam bu tür konularda konuşup anlaşmaya açıksa, babamdan destek isterim. Babam yargılamadan, yanlış öğretilerle kafasını karıştırmadan ona bizi anlaması konusunda daha iyi destek olur. O da kendi düşündüklerini, bildiklerini bizimle ve bizi yargılamadan, anlamaya çalışarak paylaşır. Sonunda; yine de kafası bizim inanışımıza yatmadıysa yapacak bi şey yok, çabası için bile onun yanında olurum ve ilişkimiz de onaylanır. (Kimi Müslüman kadın, böyle bir durumda sevse de ilişkisini bitiriyor; onlara da büyük saygı duyuyorum.) Bunları konuşmaya açık değilse ya da benim için böyle önemli bir konuya gereken önemi vermiyorsa, bizi anlamaya çalışmıyorsa sorun neye inandığı-inanmadığı değil, dediğim gibi, yaşamı algılayışımızın temelden ayrılması ki böyle de ilişkiyi ileri taşımaya çabalamam. O benim için çabaladı mı ki ben en değerlimi ezip ilişkim için çabalayayım? Bence, sevgi doğruyu göstermeli; yanında durmaman gerektiğinde durmayıp gerçeği göstererek sevmelisin birini.
33 Yorumla- +1 yıl
*düzeltiyorum: Müslüman bir kadın, gayrimüslim bir erkekle evlenemez.
- +1 yıl
Çok güzel anlatmışsın durumu ama bir de şu durum car. Babası hakkında böyle konuşuyor ve babasının inancına saygı duymuyorsa bu gayri müslim sevgilisiyle din konusunu konucak kadar dini bilgiye haiz değil. Zaten dini bilgisi olsa gayri müslim biriyle evlenmeye kalkmaz.
Soran+1 yılBiz ailecek dindar değiliz sıkıntı burada babamın işine gelmeyen konularda müslüman olduğu aklına geliyor bu yüzden çıldırıyorum.
En İyi Cevaplar
Benimde bir erkek arkadaşım var, yabancı. Benimde annemin, Kardeşlerimin haberi var. Ve eğer bu ilişki ciddiye giderse babama da anlatırım. Ters tepki alabilme ihtimali bende de var, ama bilmiyorum. Eğer memnuniyetle karşılarlarsa çook güzel olurdu. Böyle olmasını çok isterim. Olmazsa da onların dini ya da ırkçı takındığı hiçbir şey beni ilgilendirmez. Ve eğer bu yüzden kararlarının yüzde 5 ini bile bu oluşturuyorsa... Bu çok kırıcı olur. Sanırım %90 bir ihtimal var :) Var olmasına rağmen ben umut ediyor, inanıyorum. Umarım sadece ama sadece gerçekten tüm herşeyden, her konu ve inanıştan başka sadece mutluluğumuzu istiyorlardır.( Şunu şöyle yap, bu daha doğru diyerek mutluluk ya da iyilik istenmez, kararlara saygı duymak, anlamak gerekir insanları, tüm herşeyden alakasız, uzak bir şekilde, kendi başına sadece olaya, düşüncelere, kişiye anlayışla yaklaşılmalı) illada müslüman olsun diyorlarsa olayı imam nikahıyla tamamlarsınız :)) ( yani eğer onların tek engeli buysa, sizde kitabına göre oynarsınız. Ama tabi kimse zorunda değil bunu yapmaya, diyorum ki engelleri kaldırabiliriz bence buna değer 🙂 sanırım ingilizce konuşabiliyorsun?
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet ingilizce ve fransızca konuşabiliyorum imam nikahı ikimizin inançlarına saygısızlık olur bi şekilde halledicem artık yapacak bir şey yok
- Aile & Toplum konusunda 955 cevap paylaştı.
+1 yılBelirli bir yaşı geçtiyseniz ve artık baban sizi çocuk olarak görmeyecekse işleriniz kolaylaşır ama tutup 18 19 yaşlarında böyle bir şeyle babana gidersen tokat gibi bir hayır cevabı alırsın haberin olsun, benim eşim yabancı ve ben tam da sana yapma dedigim yaşlarda ailemle tanıştırmaya çalıştım. Çok zor ve sancılı zamanlardan geçtim ama siz birbirinizden vazgecmeyince onlarında söyleyebilecegi pek bir sey kalmıyor özellikle erkek arkadaşın güvenlerini kazanmak için çaba harcarsa sizin adınıza daha da güzel olur bu durum. Her şeyi zamana bırakın, olacağı varsa kendiliğinden oluyor zaten. Bir şeyleri zamanından önce zorlamak sadece size zarar verir.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin gibi böyle hakaret etmezdim. Şimdi sen mesela baban için boş boş konuşan, geri kafalı demişsin ya. Bu durumda sen de babası için geri kafalı diye konuşan basit, kalitesiz, acınası bir kız durumuna düşüyorsun.
Önce insanlara saygı duy ki saygı duyulasın. Üstelik sıradan yoldan geçen birisi de değil, baban. banasına böyle konuşan başkalarına neler diyordur. Neyse, babandır istediği gayet doğaldır, bu sana anormal gelebilir ancak onun inançlarına gelenek ve göreneklerine göre normaldir. Güzellikle, tatlı dille konuşarak her şey çözülüyor, bu da çözülür, ancak bu üslupla olmaz. Erkek tarafı da bazı gelenek göreneklerini sana dayatacak muhtemelen, onları seve seve kabul edeceksin. Senin karakterindeki birisi muhtemelen erkek tarafı hıristiyan olman gerekiyor dese onu da yapacaksın. Ancak baban onun müslüman olası gerekiyor dediğindeki şu tepkine bak. Üstelik adam bunu keyfe keder söylemiyor, dinimiz böyle emrediyor. Madem seni çok seviyor olsun, o zaman. Amaaan kime ne anlatıyorum var ya, inanamıyorum sana!
60 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
50
Cevap
62Cevap
Bende bu olayı deneyimledim, 2 ay sonra bir şey olmayacağını anladım. ne kadar berabersiniz. Aşık olabilirsin, tam benim istediğim kişi diyebilirsin, harika mükemmel biri diyebilirsin. Birincisi Müslüman bir insansan, Yahudi veya Hristiyan ile evlenebilmenize izin var, ki bu kişiler Kafirdir, ancak İslam dinine kazanılacak kişiler içinde en yakın gruptur. Bunun dışındakilere ise Din izin vermiyor ( Ateist, pagan, Hindu…. vs) Benim için önemli değil diyorsanız yük sizde. Baba meselesine gelelim, sen kadınsın ve bir yabancı ile evlenmek istiyorsun, bu bizim toplumda tercih edilecek bir şey değil. Sonuçta babanın kontrolünden ve yakınından uzaklaşıyorsunuz, hele ki babanız müslüman ve namaz kılan bir insan ise hayatta izin vermez, kalp bu ya insan kızının kafir olduğunu bildiği kişiye evlenmesini nasıl kabul edebilir. Boş boş konuşacak insanlar diye ifade etmişsiniz, sözleriniz incitici. Kendiniz bile evlenirken kriter oluşturursunuz veya seçim yaparsınız, ancak sizin tercihinize uymayan bir hüküm olunca boş boş konuşacak diyorsunuz. Lafı uzattım biraz kusura bakmayın, ancak 10 yıl sonrasını da düşünün, çocuğunuz olunca nasıl yetiştireceksiniz, her hangi bir bayram veya dini bir olayda nasıl tepki vereceksiniz. Çok zor bir şeyi deniyorsunuz, inşallah adam İslam dinine geçer ve mutlu olursunuz.
210 Yorumla- +1 yıl
Yani profil fotosu ve görüş uyumsuzluğu bu kadar olurdu herhalde 😅
- +1 yıl
ilerde doğan çocukları emin ol türkiyenin evlatlarından daha şanslı olacak her iki dinide öğrenip karar her zaman kişiye kalır hiç kimse din için zorlayamaz. din hakkında bir sürü konuştun doğruluğu yanlışlığını bilmiyorum fakat genel olarak baktığında yahudi olanda insan hristiyan olanda insan. hristiyan diye kötüleyemezsin seni cahil. aramızda sözde müslüman olup insanlara tecavuz eden var. KISACASI GÜZEL KARDEŞİM İNSANLARIN KİMLİKLERİNE DEĞİL KİŞİLİKLERİNE BAK. BÖYLE CAHİLLER KEŞKE OY FALANDA VERMESE
- +1 yıl
@Starssailor görüntüye aldanmayın sizde, yarı çıplak olunca bilgisiz mi olduk ya da dinsiz mi oluyoruz. ya da sen mini etek giyince ne olacaksın, görüş uyumsuzluğu olmayacak mı? Lütfen düşünceleri tartışın, kişilikler, kimlikler, sıfatlar, genellemeler, önyargılar ileri götürmez. Eleştiriniz için teşekkür ederim, hemen üstümü giyorum ve görüşüm uyumlu oluyor:))
- +1 yıl
😂😂😂😂😂😂😂sesli güldüm
- +1 yıl
Bilgisiz veya dinsiz değil ama en azından dini hassasiyetleri olan diyanet sözcüsü sarıklı bir imam gibi konuşan birinin halka açık yerde yarıçıplak vucudunu sergilememesi beklenirdi 😂
Tabi siz de haklısınız cumadan çıkıp kulübe giden nesilden anca bu kadar 😅
Lütfen giyinmeyin rica ederim 😂
- +1 yıl
@starsailor böyle iyi der gibi 😀
- +1 yıl
@avicenna90 pardon da adam kotu bi sey soylememis? arti profil resmine ne koydugu sizi ilgilendirmez. ha bi de görünüş ile görüş farkli iki kavramdir umarim bunu ayirt etme kabiliyetine ulasip insanlari yargilamazsin
- +1 yıl
@dontletusdown canım sen önce bi gelişimini tamamla sonra fikir beyan edersin :) Sana düşmedi burada görüş ve görünüş ayrımını öğretmek. Haddini bil.
Adama kötü bişey dedi demedik zaten. Tam tersi bu kadar dini bilgi sahibi olup jigolo gibi takılması komik oluyor. Bildirimleri kapatıyorum daha bu görüşe yazanlar zahmet etmesin çünkü cevap vermicem. İyi eğlenceler :) - +1 yıl
@Starssailor olgunluk seviyesinin yasla oldugunu dusunen kerizlerden birisin sadece. olgunlasirsin umarim ileride :d
Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Allahım bu hemcinslerim neden bu kadar saf? Erkeklerin bir kısmı gayet mantıklı cevap vermişken bunların aklı neden hep çiçek böcek çalışıyor? Arada kültür farkı var. Anadolunun bağrından çıkıp elin fransiz-italyanıyla mükemmel bir uyum içinde mi yaşayacağını sanıyorsun? A şehrindeki B şehrindeykiyle uyum sorunu yaşıyorken senin bambaşka bir kültürden bir adamla uyumla mutlu mesut yaşayabileceğini düşünmen gerçekten komik. Ayrıca aşkın dinlerden üstün de değil. Bugün bunu seversin, yarın başkasını. Biraz mantıklı düşünün. Baban yerinde olsam asla kabul etmem, müslüman olsa dahi kabul etmem. Annen belli ki burdaki saflar gibi duygusal düşünüyor ve yurt dışı kapısı olarak görüyor sevgilini.
64 Yorumla- +1 yıl
Sekerim valla su dediklerini ben gercek hayatta yasadim. 3 sene yabanci ile evli kaldim. 1.5-2 Senenin sonunda hayatim kabusa donmeye basladi.
Kizlarimiz kucuk ve tecrubesiz. Yurtdisini sadece Tvlerden biliyorlar ya da interneten.
Her ne kadar Turkluklerini unutsalarda, zamani gelince Yabancilar hatirlatiyor o zamanda sok oluyorlar.
How to know that, f*ck Turk, i like f*ck Turks ass. Hey dude She's Turks, You can f*ck her laflarini isitmeye basladimmi anlarlar.
Soran+1 yılmükemmel uyum içerisinde 1,5 yıldır aynı evde yaşıyoruz zaten :D? dışardan sanki hayatımı çok biliyormuş gibisinden yorum yapmanın komikliği.. annem sevgilimin karakterini, insanlığını, bana olan sevgisini ve saygısını seviyor.
Soran+1 yılbabam sevgilimin olduğunu biliyor sorun yabancı olduğunu bilmemesi zaten hanımefendi babam gerçekten dindar bi tip olsa anlayış gösterebilirdim ama işine gelmeyen konularda bi müslümanlığı tutar ben ona sinir oluyorum ve her insan bir değil türkle evlenen kadınları erkekleri de görüyoruz burada önemli olan milliyeti, dini, kültürü değil insan olması önemli her insanın hayatı aynı değil ayrıca çok mantıksız bi düşünce yapısı kadın cinayetlerinin en fazla olduğu yerlerden biriyiz o zaman tüm türk erkekleri katil demek kadar saçma bir şey bu ona bakılırsa benimde çok fazla yabancıyla evlenen arkadaşlarım var kimisi şu an aşırı mutlu çoluk çocuğa karışmışlar kimiside anlaşamadı boşandı bu kadar ön yargılı olmanız komik.
Babanın da düşün babanın senin Müslüman olan biri ile evlenmeni istiyorsun öyle yap ya da evlenmek istediğin kişiye sor müslüman olur musun diye?
Babanın şimdi ezersen valla İnan ki öyle bir pişman olursun ki telafi bile zor edersin evet seviyorsun ama bir yandan ahiretini düşünmen lazım ahiretin giderse şimdi istediğin alsanda diğerini kaybedersin babanın da hakkına gireme41 Yorumla
Soran+1 yılBirincisi o adamla ben evleneceğim babam değil bu benim hayatım sevgilim benim inancıma saygı duyuyorsa benimde ona saygılı olmam düşer. bu mevzuda babamı tabikide kırıp üzmek istemem soruyu sorma amacım zaten nasıl ikna edebilirim diye fikir almaktı ahiretiminde aşık olduğum adamla evleneceğim için gideceğini sanmıyorum :))
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe yapacaksın ne edeceksin haddime değil ve umurumda da değil ama eğer müslümansan evlenmemelisin bence. Kuranda kesin olarak müslüman olmayan müşrik olanlarla evlenemezsiniz diyor. Bir müslümanın bir müşrik insanla evlenmesi yasaklanmıştır. Sevgilin hristiyan yahudi dahi olsa allaha şirk koştuğu için müşrik oluyor dolayısıyla. Sen eğer ben müslümanım ama bir sürelik geçim heves hayatında kendimi kandırıp bu yolda devam edip rabbime karşı nankör olmayı tercih ediyorum diyorsan sen bilirsin
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYa işin zor açıkçası yanlış anlamanı istemem ama dinde müslümansan maalesef yeri yok bunun he bu engel mi değil sen düşkün değilsen düzgün uygulamıyorsan sözde inançsa değildir. O gerçekten inanan ve önem veren birisiyse oda geçemez ama araştırabilir. Benimde yakınımda evlenen var ama genelde müslüman olup veya müslüman olandır. Çok ince ayrıntıları var bunun aslında geleneksel karşı çıkış sebepleri bunlardır. Biz boy abdesti gusül alırız onlar almaz. Tabi ki insanlığını sorgulayacak değiliz ama sırf bu yüzden konuşmuyorum birbirimize ileride uyum sağlıyamayacağımızı biliyorum. Yoksa hepimiz insanız kültür farklı olsada konuşulmadan çözülmeyecek şey yoktur. Ailende bu yüzden böyle düşünüyordur. Milliyetçiyse bilmem. Hepimiz insanız hayırlısı olsun senin için yinede ince detayları düşün derim.
03 Yorumla
Soran+1 yılÖncelikle yorumunuz için teşekkür ederim ben dindar bi insan değilim sevgilimde değil annem sevgilimle evlenmemi çok istiyor zaten sorun babamın normalde müslümanlığı unutup bu tarz saçma olaylarda aklına gelmesi ve babamı kırmadan açıklayıp kabul ettirmek istiyorum onun için sordum soruyu zaten :))
Cevap sahibi+1 yılKeyfiniz bilir. Benim çevremde hep bir taraf illa dindar olduğu için bu konuya bir çözüm buluyorlar. Yani atıyorum adam araştırıyor sırf kız için Müslüman oluyor sünnet oluyor vs sözde bile olsa. Ya da eniştem yabancı ama oda müslüman yani bizim kızda o kadar dindar değil mesela oluyor böyle şeyler. Babanız anladığım kadarıyla o kadar dindar değil ama söz konusu sizin evliliğiniz olunca dindarlığı tuttu diyorsunuz o bambaşka kafa bakmayın evlenin sonuçta bir ömür geçiricek olan sizsiniz. Umarım kültür çatışmanız olmaz. Hayırlısı olsun.
Soran+1 yılteşekkür ederim
Babandan utanıyorsan ve heleki boş boş konuşup cahil gerikafalılar diyebiliyorsan kendini önce bir sorguya çekmelisin. Sen utanmalısın bu cümleyi kurarken.
İkincisi evlilik gibi bir derdin varsa ve müslümansan şayet baştan olmaz. İslama davet etmelisin derim.42 Yorumlabenim de sevgilimin annesi rus babası türk sevgilim müslüman ama mesela her yerinde dövme var babam hiç sevmiyor benimde dövmem var bilmiyor saklıyorum ben hiç babama sevgilimi nasıl söylerim diye düşünmedim şakaya vurarak ben rus koca buldum falan diyorum hatta çok zorluk çıkartırsa kaçarım bence sen de çok düşünme kabullendirmeyi eninde sonunda istese de istemese de kabullenmek zorunda kalıcak zaten
21 Yorumla
Soran+1 yılyorumunuz çok iyi geldi saolun
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılEtnik kökeni önemli değil eğer milliyetçi bir aileden gelmiyorsanız ama dini önemlidir. Eğer siz erkek olup da o kadın olsaydı mümkündü ama tersi olmuyor. Yani erkek arkadaşınız, sizinle olmak istiyorsa İslam'ı tercih etmelidir bunun dini hükmüne göre.
21 Yorumla
+1 yılBabana üzüldüm. Senin gibi bir kıza sahip. Müslüman bir baba müslüman bir damat ister. Çünkü bir müslüman için yalnızca bu dünya yoktur, ötesi de vardır. Ülkede erkek mi kalmadı merak ediyorum. Kıtlık mı var. Şimdi sevgi nedir bilmiyorsun, geri kafalısın falan sıralicaksın.
11 Yorumla- +1 yıl
Ülkedeki her ekek müslüman değil biliyorsun değil mi
- Aile & Toplum konusunda 425 cevap paylaştı.
+1 yılNiye Müslüman olmasini istemek geri kafalilik mi sen Musluman degil misin Müslüman olmayan bi erkekle evlenemeyecegini en iyi senin bilmen gerekmiyor mu Kurana göre hüküm vermesi babanin geri kafalilik mi oluyor bence sen geri kafalisin Musluman olmayan biriyle evlenmek istiyosun Allah a ortak kosan dinsiz biriype evlenmek istemen tuhaf
20 Yorumla Baban geri kafalı değil sen saygısız hayırsız bir evlatsın sadece. Babanı ve inancını çiğneyerek yapacağın evlilik anca hüsran olur. Ayrıca Müslüman bir kadın bir gavur ile evlenemez bunu bilmen gerekiyor.
66 Yorumla- +1 yıl
Ya karışmayın insanlara yıl olmuş 2022 hala yok gavur erkekle müslüman kadın evllenemez triplerindesiniz
- +1 yıl
@FrauElvira bazı şeyler zaman ve mekan üstüdür. 3000 yılı da olsa babaya ve inanca saygı değişmeyecek. Keşke sende azda olsa dikkate alsan. Böyle hayvan gibi nereye kadar yaşayacaksınız
- +1 yıl
Müslüman erkek gavur kadınla evlenemesn o zaman
- +1 yıl
@FrauElvira bu kural benim ya da başkasının koyduğu bir kural değil. Dinin koyduğu bir kural. Bunun niye böyle olduğunu da araştırırsan görürsün. En kötü git büyüklerine sor sana anlatsın. Yeni kuşak neden bütün değerlerini ayakları altına almakta bu kadar istekli anlamış değilim
- +1 yıl
Evet bir erkeğin koyduğu kural bu çok takmamak lazım:)
- +1 yıl
@FrauElvira sen zaten takmıyorsun neden takıldın ki buna. Bu kural inanan insanlar için. Sen bildiğin gibi devam et.
Eger mutluysan evlen ama aileni ama dunyayi karsina al yanliz sunu unutma deger mi yaptigin is kaybettiklerine deger mi gercekten menfaatsiz bir ask mi bu dusun tasin hayat senin once sen karar ver o seni seviyorsa senin mutlu olman icin sunnette olur imam nikahida kiyar sen onu seviyorsan ailenide karsina alirsin onunlada cekip gidersin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenemezsin dinen baban haklı
İslam dini
Müslüman bir erkek evlenebilir Müslüman olmayan Biri ile
Müslüman bir kadın evlenemez diyor
Evlenirsen doğacak çocuk da zinadan doğan çocuk her gün yaşadıgınız ilişkide zina olur.
İslam dini cahillik öylemi asıl cahil sensin
Dine hakaret etme karacahil112 Yorumla- +1 yıl
Bütün müslümanlar yabancilarla evlense ne olacak o zaman
Cevap sahibi+1 yılBakara suresi 2 ayete bak kanıt orada
Cevap sahibi+1 yılMüslüman bir kadının müşrik ve dinsiz erkeklerle evlenemeyeceği Kur’an-ı Kerim’de açık bir şekilde vurgulanmıştır: “... İman etmedikleri sürece, Allah’a ortak koşan erkeklerle, kadınlarınızı evlendirmeyin. Allah’a ortak koşan hür erkek hoşunuza gitse de iman eden bir köle ondan daha hayırlıdır.” (Bakara, 2/221).
Müslüman kadınların Ehl-i kitap erkeklerle evlenmesi konusunda ise; İslam âlimleri, Mekke’den Medine’ye hicret edip gelen kadınlar hakkında nazil olan Mümtehine suresinin 10. ayetinden hareketle, Müslüman bir kadının, gayrimüslim erkekle evlenemeyeceğini ifade etmişlerdir (Bkz. Cassâs, Ahkâmü’l-Kur’ân, V, 328-331; Kurtubî, el-Câmi’, XX, 419).
Günümüze kadar İslam bilginleri arasında Müslüman kadınların gayrimüslim erkeklerle evlenemeyecekleri konusunda herhangi bir görüş ayrılığı olmamış, aksine bu konuda icma oluşmuştur.
Cevap sahibi+1 yılDin diyor Allah kul arasında o günah müslüman bir kadın evlenemez ama müslüman bir erkek evlenebilir
- +1 yıl
Müslüman Erkek her Müslüman olmayan kadınla evlenemiyor bu arada kitapsız bi kadınla evlenemez mesela
Cevap sahibi+1 yılİllahi kadın ya hristiyan ya da yahudi olacak ehli kitap olacak
Cevap sahibi+1 yılEhli kitap diye geçiyor kitaplarda
Soran+1 yılya allah askına hepiniz dört dörtlük müslümansınızda bi bu mu dert oluyor çıldıracağım
Cevap sahibi+1 yılKardeşim doğruyu diyen insanlara geri kafalı diyorsun
Cevap sahibi+1 yılKimse çok akıllı değil çok bilgili değil insanlara karacahil diyemezsin
Aziz Sancar kadar bilgili olduğun gün İlber Ortaylı gibi min 5 yabancı dil bildiğin git millete kara cahil de
Soran+1 yılbabam dindar biri değilki o yüzden diyorum
Cevap sahibi+1 yılDindar olup olmadığına bakma şehadet getiren herkes müslüman dır allah yalnız insanlar ın kalplerinin içini bilir. bize ne insanlar ın dindarlığından ama bu konuda baban haklı başka konuda seni yargılarsa haklı olabilirsin
Milliyete göre ve senin dinine göre değişir.
Hepsine uyan:
Akraba çıkma fobim yüzünden de
Ailen müslümansa:
Müslüman oldu de.
Avrupalı veya ABD li ise:
AB , ABD pasaportu var de.
Diğerleri ise:
Neden yabancı ile evleniyorsun yahu?00 YorumlaŞu at kafalı tc erkekleriyle evlenmekten bin kat iyidir... baban istemese de onla evlen bence, bi türk müslümandan daha iyi oluyo yabancılar her konuda,
31 Yorumla
Soran+1 yılaynen öyle
+1 yılTurk erkekleri harbiden geri kafali yorumlariniz cok cahilce sizene insanlarin dininden irkindan muslumanliktan bu kadar barbar olmayin lutfen kiz iyi etmis bende barbar bir musluman yerine daha akilli birisiyle evlenmeyi dusunurdum bana alistira alistira soylemelisin evlilikten once yani
110 Yorumla- +1 yıl
Kopekle evlenirim daha iyi en azindan sadik
- +1 yıl
Muslumanlarda tek esli degil muhammedin 4 karisi vardi güzel kardeşim isini biliyor tabi 😎
- +1 yıl
Paran yok o zaman olsa 4 kari edinirdin muslumanlarin dogasinda var
- +1 yıl
Yabancılarda 1 resmi 39 tane gayrı resmi karı ediniyor 🤣
Dinimizde zaten müslüman biriyle evlenin müslüman olmayanla evlenmeyin diyor. Güzelce sevgiline anlat bunu tamam derse usulüne uygun müslüman olur ve ondan sonra da babanın karşısına çıkar sonuçta artk müslüman ve engel de kalmıyor ortada
12 Yorumla
Soran+1 yılben dindar biri değilim babamda değil sorun babamın işine gelen noktada müslüman olduğu aklına gelmesi bu da o şeylerden biri ayrıca sevgilime sırf babamın egosunu tatmin etmek için müslüman ol diyecek değilim bencillik olur
Baba sen Müslüman mıydın
Hiç bilmiyordum bak bunu
Hiç namaz kılarken görmedim seni
Nedir bu ikiyüzlü halinin sebebi dersin
Laf yaparsa...
10 Yorumla
+1 yılEğer islam dinine göre düşünürsen müslüman bir kadın müslüman olmayan bir erkekle evlenmesi haram kılınmıştır. Lakin senin inancın nedir bilemem. Muhtemelen de baban bu sebeple onun müslüman olmasını istiyordur.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBi gavur oğlu için babana geri kafalı diyorsun, yazık sana
72 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
Aslında geri kafalı olan sensin Baban değil
Allah Kuran'da Müslüm kadın ve erkek Müslüman olanlarla evlensin buyuruyor
Müslüman olmayan biriyle Müslüman olmadan evlenmeyin buyuruyor30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBuradaki erkeklerde ne çok boş yapmış kendilerine gelince her şey okey kainatı skrler kadına gelince müslaman değil değilse değil sizene ayrıca hala bu çağdışı Arap yahudi uydurması dinlere inanılıyor ya çok komik
10 Yorumla
+1 yılŞimdi hani Allah insana dil vermiş, konuşma yeteneği vermiş, ses vermiş. Sen bunları kullanarak "Sevgilim yabancı." diye bir cümle oluşturacaksın. ;)
12 Yorumla
Soran+1 yılyapma ya.. ahahshhahs
Müslüman bi kadının müslüman olmayan biriyle evlenmesi günah die biliyorum tabi sen Müslüman değilsen uymak zorunda değilsin
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 828 cevap paylaştı.
+1 yılGelir tanıştırırım, baktım bıdı bıdı yapıyor iyi tamam sen böyle biriyle olduğumu düşün derim dönerim önüme. Baban geri kafalı diye ilişkini bitirecek değilsin heralde.
10 Yorumla
+1 yılÖnce bı insan olarak tanissaydi bari musluman olsun gelsin neee 😂😂😂tanışınca söylerdi en azından
10 Yorumla
+1 yılSenin aslında evlenmene hiç bir mani yok babana deki ben zaten dinsizim , İslama cahillik diye adlandıran kisi zaten kafirdir, boşa kendini mahrum bırakma sen kendin İslamda bir habersin
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 723 cevap paylaştı. Ben de Sırplı biriyle sevgiliydim aile yüzünden ayrıldım
20 Yorumla
+1 yılItalyanlar iyi insanlandir, yakisiklilar da elden kacirma
28 Yorumla- +1 yıl
Bencede bizim erkekler gibi önüne gelen kadına yurumezler kaliteliler
- +1 yıl
@JapanMakineleri Bizimkiler de iyi
- +1 yıl
Eskiden di o simdikileri görünce erkeklikten utanıyom çoğu karı gibi hemde gvat tipli onune gelene yürüyor eskiden edep vardı
- +1 yıl
@hxtgivi Hayat şartları değil konu bencee, İtalyanlar her zaman her şartta Türk erkeklerinden önde olur ama bzimkiler de iyi fena değiller
- +1 yıl
@hxtgivi Yani bizim ekonomimiz super de olsa, ülke zenginlikten uçsa Türk insanının karakteristik özellikleri değişmeyecek
Güzel hayal kurmuşsun herkesde inanmış.
Baban seni yurt dışı tatiline gönderecek orada sevgili yapacan baban yok diyecek evlen kaç kurtar kızım der sana.01 Yorumla
Soran+1 yılbabam beni göndermedi ben kendi paramla kendi emeklerimin karşılığı tatil yapmaya gittim dışardan yorum yapmak ne kadar kolay ya
aşk aşkdır türk yabancımı var sevilinle konuşur babanlada konuşur anlaşırsınız yani güzel dille onutma babalar daima kızlarına aşıktır asla kıyamaz güzel dille konuş yani annende babanı ikna etsin evin reisi hep kadınlardır tez ikna eder
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Öncelikle sen dindar biriysen ya da dine çok takan biriysen bunu kafandan çıkarmak zorundasın eğer dindar değilsen kendi kararını vermekte özgürsün kimseyi bağlamaz
01 Yorumla
Soran+1 yılhaklısınız.
+1 yılİslamın şartını bilmeyen nesil böyle olur baban haklı Müslümansan onunla Müslüman olmadan evlenemezsin Ha değilim diyorsan sorun yok
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılEmin ol yabancı birisiyle olmak çok daha iyidir baban da birazcık akıl varsa bir şey demez zaten
10 Yorumla Babanin senin evlenecegin kisinin Müslüman olmasını istemesi geri kafalilik olmuyor yalnız
40 Yorumla
+1 yılMüslüman isen dinen ya gavur olcan ya oda müslüman olması lazım evlenmek için duyar deme dinde yok arkadaş öyle kural yok günah bile değil daha kötü öyle kural yok yani evlenir isen ne diyim
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Babasına geri kafalı boş boş konuşuyor diyen bir evlat da ne bileyim versin seni fransıza git daha gelme artık evladım değilsin desin de hakkını versin bari
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Ingilizce aciklamaya çalış. Yabanci sevgili temasina daha uygun olur.
Dayak yerken de " papa, lütfen " diye bagirirsin 😄
01 Yorumla
Soran+1 yılahahhahahsha
+1 yılGeri kafalı olan biri varsa o da sensin, baban ALLAH'IN emrini yerine getiriyor
30 YorumlaBence seni yakında aldatıp boşanır bu Fransız, Amann Dikkat!!!
12 Yorumla
Soran+1 yılbu ne iğrenç düşünce yapısı her erkek aynı değil hanımefendi hayatınıza giren erkek denemeyecek derecede düşük seviyede olan insanlarla karıştırmayın herkesi
+1 yılBabanın isteyeceği iki şey var bir müslüman olsun iki sünnet olsun. Bunlar tamamsa sıkıntı olmaz 😀
10 Yorumla
+1 yılBaban müslüman olsun diye boş boş konuşma değil doğruyu söyleyecek doğruysa babanı takdir ettim
20 YorumlaAilene arkani dönme, bir bildikleri vardır, dinle bak ne diyorlar
10 YorumlaFransız ve İtalyan ne kadar şanslısın ki Türk erkeğene denk gelmemisin 😏😏 çok arayınca oLuyor demek. ki😒
22 YorumlaBana da lazım yabancı Türkiye den umudumu kaybettim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılPat kadar söyle ama Türk gibisi yok, ileridd dil ve kültğr farkından sıkıntı
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 862 cevap paylaştı.
+1 yılErkek arkadaşım sünnetsiz dersin olur biter 😂
00 Yorumla Babanla iyice bir konuş olmazsa hala aynu fikirdeyse boş ver tanıştırma hayatına bak
00 Yorumla
+1 yılÜnlüler gibi beraber umre yapın. Kabeden selfie çekip durum yapın baban ikna olur
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 506 cevap paylaştı. Senin yerinde olsam elin sünnetsiz gavuruna gitmezdim
00 Yorumla
+1 yılAnnen seviyorsa kaleyi içten feth etmişsiniz bile :D annen açsın konuyu
00 YorumlaOnu Müslümanlığa davet et çok istiyorsan sen gavur olacaksın öyle Bi günahı da üstlenmek istemezsin diye düşünüyorum ayrıca baban hakkında ileri geri konuşma unutma o yabancı sevgili gider baban kalır
30 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAilenin müslüman istemesi boş olması veya kafası geri çalıştığı anlamına gelmiyor. Bence senin kafan basmıyor. Müslüman müslümanı ister.
10 Yorumla
+1 yılGit babana şöyle bir sofra hazırla rakı balık yaparsa falan daha iyi olur deki baba ben evlencem falan filan yapıştır konuya korkanın cocugu olmaz
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen buna boş boş konuşmak diyorsan, sana yazık
25 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@bbb416 ben hristiyan bir kızla evlenecek olsam, ve babasıyla böyle bir konusma yaşasak, kız zor durumda kalmaması için ayrılırım.
Cevap sahibi+1 yıl@bbb416 hayatımı veririm ben, Allah rızası için ;)
+1 yılDin uydurmadır babana ayetler ile açıkla. Ayrıca seviyorsan kime ne?
22 Yorumla- +1 yıl
Gizli Üye(36-45)+1 yılselam sünnet olmuş mu bı sor Fransızlar pek olmuyorda :)) Annen anca babanla konuşsun anne alıştıra alıştıra söylesin.
00 YorumlaMüslüman değilsen sorun yok ama Müslüman isen evlenemezsin
42 Yorumla- +1 yıl
🤣🤣
Babana müslüman de zaten türkçe bilmiyor çocuk kim anlayacak :D
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSünnet ettir babanı sünnet düğününe çağır 👍
10 Yorumla- Devamını Gör (52)
Devamını Gör(97)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi