Babam hayatı zindan ediyor?

Arkadaşlar, bilmiyorum belki mükemmel bir babanız vardır. sizi seven, değer verdiğiniz, hatta diğer aile fertlerinden bile çok değer verdiğiniz bir babanız olabilir ama benim durumum pek öyle değil. öyle olmasını çok isterdim ama kaderim böyle bir babamın olmasından yana... size özet geçicek olursam ben 15 yaşındayım. babam ise 67 yani arada çok büyük bir yaş farkı var. ailenin geç doğan çocuğuyum. ablam 33 abim ise 34 yaşında bu yaş farkları çok garip gelmeye başlıyor büyüdükçe ama asıl sorun yaş farkları olsa keşke :( babam öyle herkese benzemez. onu rahatsız eden bir durum olduğunda, yarım saat boyunca söylenir de söylenir nazikçe söylenen birşeyi çok yanlış anlar. farklı farklı manalar çıkarır ve bundan dolayı olayı kavgaya kadar taşır. anlaşmazlıklar aramızda çok olur ama benim hiç sevmediğim yanı gereksiz yere streslenir ve herkesi aceleye sokar. bunlar babamın huylarından birkaçı dahası var ama anlatsam roman olur... Ben babamla iyi geçinmeye çalışırım. her zaman ses tonum ona karşı hep düşüktür. sesimi çok nadir yükseltiğim olur (onlarda da çok sinirlendirdiği zaman) ama o dediğim gibi beni çok farklı anlar. ona sesimi yükselttiğimi, söylendiğimi zanneder. genelde vurmayı denediğinde, annem ayırır bana destek çıkar. ama annemin de üzüldüğünü çok iyi biliyorum. bir yere oturur, kafasını eğer, yüzü düşer hemen ve ben burada sadece annemi düşünür. neden bunu yaşamak zorunda olduğunu anlamaya çalışırım. bazen aklıma farklı şeyler de gelir: büyüyen kadar bunu yaşamaya ben ve annem devam mı edicez? Neden böyle bir babaya sahibim? Gibi sorular gelir aklıma cevapsız sorular... Allah var babam böyle biri olsa da maddi olarak desteğini göz ardı edemem. eğitim masraflarım olsun (özelde okuyorum) birçok ihtiyacımı karşılıyor. Maddi açıdan bir sorun yok. ama manevi açıdan eksiklerimi karşılayamıyor maalesef :/ belki bunlar ileride bir yara olarak kalıcak. bende bilmiyorum ama gelecekte iyi bir işim, iyi bir hayatım olur bunların hepsini unuturum dileğiyle yaşıyorum hep. Sizin benim için bir tavsiyeniz veya aynı benim gibi bir yaşanmışlığınız varsa yazabilirsiniz sevinirim :) beni dinlediğiniz için teşekkürler içimi pek dökebilen bir insan değilim bu iyi geldi bana :)

Babam hayatı zindan ediyor?