Mesela Türk değil de farklı bir etnik kökendensiniz. Konu açıldığında bunu saklama gereği mi duyarsınız yoksa açıkça söyler misiniz?

Mesela Türk değil de farklı bir etnik kökendensiniz. Konu açıldığında bunu saklama gereği mi duyarsınız yoksa açıkça söyler misiniz?

Tabiki söylerdim. İnsan kökeninden utanmaz herhalde saklama gereği de duymazdım. Şimdi gururla Türküm diyebiliyorsam farklı olduğunda da aynı düşünürdüm muhtemelen.
%60 Türk
%10 Yunan
%30 slav gibi hesapladım. Benim hesabım ne kadar doğrudur oransal anlamda bilmiyorum ama bu üç etnik kökene sahip olduğumu düşünüyorum dnamda.
Test var bununla ilgili, çok uzun zamandır yaptırmak istiyorum ama dolar patladı gitti bu nedenle rafa kaldırdım. My dna diye bir sürü video da var ytda bununla ilgili.
Yaptırmak isteyenler için de bir link bırakayım, arzu eden varsa buradan satın alıp yaptırabilir. Zaman zaman indirime giriyor takip ederseniz daha uyguna da yaptırabilirsiniz: https://www.familytreedna.com/group-join.aspx?group=Turkey&code=Y46336
Ben de yakın zamanda yapacağım bu testi. Y-DNA sonuçlarımı öğrenmek için Y-DNA testi yaptıracağım.
Ben dedemin dedesine kadar olan kısmı biliyorum baba tarafında. Türk harici karışma pek yok ama anne tarafımda slavlık ve bilinmeyen Farklı bir fenotip var. Merak ettiğim bu çeşitliliğin kökeni nereye dayanıyor, bu yüzden ben bi tık geniş çaplı baktırmak istiyorum.
159$ en ucuz olanı zaten. İndirimle 79$a kadar düşüyor. Belki ileride yaptırırım aklımda hep.
Baba hattından erkek akrabanız yaptırmalıdır Y-DNA testi için. Ben, uzun süreler genetik forumlarda yazdım zaten bu konulara epey hakimim. Halen üyeliklerim devam etmektedir ve ara ara yazmaktayım. 10-20 bin yıllık Haplogrup testlerini yaptıracağım.
İşte bu paylaştığım site anne ve baba tarafını da gösteren test yapıyor. Ben kendimden örnek vererek hem anne hem de baba tarafımın kökenini görebilirim. 16 nesil öncesine kadar da gidilebiliyor. Sadece anne ve sadece baba tarafı olarak yaptırmayı düşünmüyorum ben. Her iki tarafı da merak ediyorum, çünkü beni sadece baba tarafımın genleri oluşturmadı.
Siz, Otozomal testi yaptırmışsınız.
Soylerim aşağıda hanımefendi kendi kökeni hakkında oranlama yapmış bende tahmini olarak yapayım
% 70 Türk %30 İtalyan
Tip olarak italyanlari andırdığım söyleniyordu. Ama çoğu Türk zaten italyanlara benziyor bir akrabalık var bence Türk İtalyan arasında
İtalyanlarla ilgisi yok. Akdenizli özellikleriyle zaten benzer oluyorsunuz.
E devletten baktığımda hiç köyden çıkmamış bizim sülale ama Tosya ipek yolunda. Büyük Dyojen, Büyük iskender, Hititler, Türk devletleri bir sürü uygarlık gelip geçmiş. Şimdi Türk olduğumu düşünüyorum ama gerçeği bilmiyorum.
Cevap
14Cevap
Evet söyleyebilirim açıkça
Baba tarafi Turk anne tarafi Kurt ve Terekeme
Ahiska Turkleri neden yok ya haritada ufak bir yanlislik olmali
Haritayı ben oluşturmadım, internetten buldum. Muhakkak daha ayrıntılı haritalar vardır.

Yunanistan
Ermeniler, rumlar söyleyemez. Çünkü cumhuriyet rejimi onlar ötekileştirdi. Irkçı, faşist bir toplum burası.
Açıkça söylerim. İrkimla atalarımla gurur duyuyorum
Köken Azerbaycan ve Kazakistan
Türküm ama farklı bir kökenim olsa ortama bağlı olurdu söyleyip söylemem
Açıkça söylerim köken önemsiz ne hissettiği önemli türküm ben.
Evet söylerim Türküm zaten
Olmasam da gene gururla söylerdim
Yooo açık açık söylerim bundan da gurur duyarim izmirliyim aslim selanik😚
Hayır niye utaniyim aksine faklı bir kökeni olunca insan daha dikkat çekici oluyor bence
Doğu Karadeniz in dengesiz insanlarından biriyim. Manyaklığım aileden geliyor
Çekinmediğim anlaşılmıştır sanırım
Buyukbabam 14 Yy dan Horasan'dan gelmiş.. Babaannem Kırım Türkü.. Dedem ve anneann oğuz Türk boyundan.. Katisiz Türküm...
Y-DNA testi yaptırmadan o kadar emin olmayın. Horasan da Anadolu gibi karmaşık bir yerdir ve göç yolunda bulunur.
Aile çetelesi var ama diyelim ki 3000 yıl önceki dedeniz Arap. Bunu nasıl bilebilirsiniz? En fazla kaç yıllık çeteleniz olabilir.
Neyse hocam siz bilirsiniz ama böyle yüksekten atıp da düşen çok gördüm. Mesela şuradan bazı şeyleri görebilirsiniz.
https://tr-tr.facebook.com/turkdna/
O zaman Siryüs sistemindeki bir gezegenden de gelmiş olabbilirim.. Çünkü dünya tarihi ne yazık ki 99 adet akraba olan Yahudi deyyusu peygamber denen kişiler ile özdeşleşmiş... Çoğu zaman soruyorum Adem mi zenci idi Havva mi, Adem mi daribirktandi Havvami? Çok eskilere gidersek eğer Çinli deyyuslar acaba Türk piramitlerinin olduğu bölgeyi yasak bölge yaptı?
Türk Piramitleri konusu tartışmaya ve spekülasyona çok açıktır. Ayrıca 99 ata gibi masallara da inanmayın.
Dinle ilgili bir konu açmadım zira olay başka.
Din, son yüzyıllara kadar politika ile iç içeydi. Devletlerle de öyle.
Su iti boş ver bir kere duzgun sey yazmaz yas yetmis is bitmis olsa keske akli da uckurunda it oglu it bir de emekli albay olacak insan olmadiktan sonra ne olursan bos dayi
Yunan toprakların göçmüş bir Türk.
topraklarından*
Selanik ise orası Yunan toprağı değil. Türkler, Yunanlar ve Yahudiler karışık yaşıyordu yani karışık bir yer.
şu an Yunan toprağı olduğu için mantıklı bir cümle ama o zamanları düşünürsek haklısın tabii. Sonuçta önemli olan kişinin kendisini ne hissettiğidir bence.
Öyle tabii.
Şu görsel doğru mu aw
Tahmini bir görsel. İnternetten buldum.
He tamam
Azeri (Azerbaycan Türkleri) ile Türk renkleri birbirine karışmış ama anlaşılıyor görselde zaten.
Yani anladığım kadarıyla Azeri oluyor galiba alxnslx ama öyle de değilim neyse karışık
bu ne lan hepimiz azeri gözüküyoz
bu harita yalan
Renkler biraz kaymış. :D
Niye saklayayım. Arabım
Gürcü asıllıyım ve bunu asla saklamadım
Türküm ve eymir boyundanım
Söylerim tabi.
Maymundan geliyorum.
Insanlasmissin gibi duruyor hahah
@GekoKertenkelesi1903 o ddiğini geri al kardşe.
Söylerim çekinmem kürt kökenliyim
Lens mi lan onlar
@GekoKertenkelesi1903 yoo normal kara göz işte
Saklamam ama yersiz de dile getirmem
Söyleyemiyorum
Neden?
ırkçılık, korkuyorum
Irkçılık dünyanın her yerinde oluyor. Nerelisiniz?
Söylemek istemiyorum : )
Burada söylemeyin o zaman. :D
😀😀😀
Türk
Azeri türküyüm
Boşnak
Kurf
Kurd
rumum
Kırım tatar
Eskişehirli misiniz?
Hayır değilim İstanbul'a göç etmişiz
Annem de bulgar göçmeni
Bence güzellik olarak Balkan Göçmenleriyle beraber Tatarlar en iyisi ülkede. İkisinin karışımıymışsınız siz. :D
Evett yeşil gözlü sarışınım. Tatarlar gibi de değil gözlerim slavlara benziyorum
Yüz biçimi ve elmacık kemiklerim tatarlara benziyor dolgun yüzüm. Yani karışım olunca kesinlikle daha iyi
Çekik göz var mı?
Badem gözlüyüm ben, kardeşlerim çekik
Pokemon'dan dolayı olsa gerek çekik gözlüler birkaç adım öndedir bana göre.
hahah doğrudur
Zazayım ve söylerim ne çekinecem ya
Kürdüm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?