Serin mi Serin Sabaha uyanan , Sıcaktan bunalan , Hala uyanmayan , Bütün KS Üyelerine Gü Nay Din
Bunu gerçekten merak ediyorum, Benim için çok önemli , Fikirlerinizi almak bana bir yorum kazandırıcak Teşekkürler Şimdiden Haydi Bakalım Gelsin Cevaplar
Yeni doğan bebeğin ismi imam tarafından kulağına okunmazsa ne olur? Günahı var mıdır?
Din, Kur'an-ı Kerim'den öğrenilmelidir. Eğer oradan, buradan öğrenilirse ; tarikat, mezhep gibi kurumlar 'Allah' ın emri' zannedilebilir ve aynı şekilde 'alim, evliya, İmam, şıh' gibi kavramlar putlaştırışabilir. Kur'an-ı Kerim'de imamlık adı altında , para ile yapılan, herkesin el pençe durması gereken bir makam / kişi tarifi yoktur. Biz, El pençe durdukça, onlar da her işimize burnunu sokar, kibirleri Arş'a yükselebilir.
Çocuğa ismi, herkes verebilir. Kulağına ezan ve sâla okumak ise, farz değil sünnet, diye tanımlanır. Sakın imamlara da, cenaze yıkıyor diye, çocuğa isim verdi diye para falan vermeyin.
Peki , yapılmazsa yani , çocuğun kulağına okutulmazsa ne olur , O çocuk için ve ya Annesi Babası için bir günah, ve ya sıkıntı olur mu? Birde siz Muslumansiniz belki bu yüzden cevaplarınız ona gore olucaktir , Ama objektif olarak bakarsanız, diyelim ki o çocuk büyüdüğünde dinini değiştirmek ve ya Hiç inanmamayi tercih etti yani ne olur ki 🤔
Çocuğun kulağına ezan / sela okumak, o çocuğun ilerideki Din tercihine, inancına asla etki etmez, öyle bir garanti de sunmaz. Çünkü Din ; tamamen kişisel bir tercihtir. İsteyen istediğine inanır. Gizli veya açık, olabilir. Çocuğun kulağına ezan / sala okumak farz olmadığı için, Anne / babanın, bunu yapma mecburiyeti yoktur. Bunu yaparsa sevaptır, yapmazsa günahı yoktur. Farz denilen şey ; Allah'ın kesin emirleridir. Sünnet denilen olgu ise : Rasulullah'ın sözleri, tavsiyeleri ve yaptıklarıdır ve kesinlikle, Dine aykırı değildir. Her çocuk da, İslam fıtratı üzerine doğar. Daha doğrusu, İslam dininde, bu dine girmek için, diğer dinler gibi ayin, tören, belirli şartlar vs yoktur. Kulağına ezan / sala okunan çocuk, ileride yine istediği dini seçebilir veya okunmayan çocuk da, dilerse İslam dinini seçebilir.
Bu arada, eğer bu soru, merak amaçlı değil de ; sizin yahut bir yakınınızın çocuğu için soruluyor ise ; o çocuğa ve ailesine hayırlı, bereketli, güzel, musmutlu bir ömür dilerim. 😊
Estağfurullah, rica ederim. Bu, yani Din konusundaki gerçekleri söylemek, her Müslüman a farzdır. Teşekküre gerek yok 😊 Size en doğru, en tatmin edici cevapları Allah'ın Vahyi ve o VAHİY dışına çıkmayanlar verebilir. Rabbim, sevdiği, koruduğu, razı olduğu kullarından eylesin 🤲 🤲
eski kültürde örfen ayıp hürmet vs kriterleri vardı. ama hoca okumazsa günah anlayışı gerçekten de varsa büyük sıkıntıymış. bana göre cehalet ve putlaştırmaya götüren bişey olmuş olur Mazallah :)
Hayır bir de söyle bir şey var , şimdi bu bebek , büyüyecek yetişkin olacak , belki başka bir dine inanmak isteyecek belki inanmak istemeyecek.. Ozaman ne olucak..🤔
En İyi Cevaplar