Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar şunu paylaşmak istiyorum sizlerle basta alevilik bir mezhep değildir 4 mezhep vardır alevilik bir ışıktır nur parçasıdır uzun araştırmamışız göre şunu öğrenmiş oldum.
Hz ali r. s efendimizin nur içinde yatsınlar isimlerini her andigimda canimdan can kopan canımın canı peygamber efendimizin s. a. v gülleri hasan ve hüseyin kulağına kamet getirerek ezan okuyarak isim koyulmuştur.
Bebeler 40 lanır akik kurbanı kesilir
Lakin lohusa mevlid nı bilmiyorum okadar onu öğrenmeye çalışıyorum.
Hz ali r. s efendimizin nur içinde yatsınlar isimlerini her andigimda canimdan can kopan canımın canı peygamber efendimizin s. a. v gülleri hasan ve hüseyin kulağına kamet getirerek ezan okuyarak isim koyulmuştur.
Bebeler 40 lanır akik kurbanı kesilir
Lakin lohusa mevlid nı bilmiyorum okadar onu öğrenmeye çalışıyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Alevilik kendini dinden biraz uzaklaştırma çabasında ayrı bir din gibi lanse ediliyor
Ezana Kur'an'a ılımlı olanını görmedim. Mezhep derler ama çok çelişki var
Yanlış örnekler görmüşsün
@BakirBirBey acarmsn nasıl ne anlamda yanlış örnek
Bizzat birçok kez tartıştım bu konuları. Ezandan rahatsız olan camiye namaza ramazan orucuna kötü yorumlar yapanlar gördüm hemde çok. Ramazan orucu cami namaz ezan hakkında iyi konuşanı görmedim. Ama sorsan Alevilik mezhep tir. Ama Müslümanım diyeninide görmedim
Benim anne tarafim alevi ve anne tarafim 30 gün oruç tutar camiyede giderlerdi ama artik gitmiyorlar çünkü camiler amacindan sapti siyasi bir hal aldigi icin gitmezler. Ona bakilirsa kendisine din ile ilgili bir bakanligin basinda bulunan şahıs faiz haram degildir dedi. İnsanlarin davranislari soylemleri bir dusuncenin gercek yüzünü yansitmaz. O zaman muslumanlikta yanlış 4 kadini alirken karisinim rizasini sormayan araplar var devleti dolandiran hak yiyen hirsizlik yapan ama muslumanim diyenler var. Her yanlisi bir dusunceye yikamazsin. Annemlerin köyünde camiyi yikip cemevi yapmak istediler bizimkiler camiye dokunanin canini aliriz diye resmen savas acti koye ve artik koye gitmiyorlar bu hareketten dolayi
İyi kotu her seyde var
@BakirBirBey sen siyaseti dine bağlı yosun dinim İslam kitabım Kur'an peygamberim Hz Muhammed dir gerisini boş ver. Ben Müslümanım diyen namaz kılıp Ramazan'da oruç tutan Alevi görmedim. Yanlış anlama karalama asla değil söylediğim. Çelişkili bir durum Alevilik Alevi ne demek Ali'nin yolundan giden demek ama Ali'yle alakası olmayan bir mezhep Alevilik.
Artı camiler hiçbir şeye alet edilmedi edilemez de. Sizin bahaneniz bu siyasi bahaneniz. Devletin bakanına gelince dinimiz ayrı bir olay şeriat yok ülkede.
Senin söylediklerin doğrudur inanırım ama yüzde 1 çıkar hatta binde milyonda bir çıkar öylesi geneli benim söylediğim gibi sende bilincindesin bunun
Mezhep denilen şey zaten siyasidir. Mezhep inanci olan birisi bana gore müslüman olamaz. Senin peygamberin amaca hizmet etmiyor diye cami yikiyorsa ve zamaninda alevi diye insanlar katledildiyse mezhep diye bir sey olamaz. Görüş ayriliklari da tek bir gerçeğe sabitlenip konunun kapatilmasi lazimdi. Sende haklisin gormeden aksini soyleyemezsin ama gercek alevilerin yaşadığı muslumanligi hicbir mezhep kurana uygun yasamiyor denk gelmemissin sadece
Çok büyük bir ayıp binde 1 diyip geneli boyle demek.
Nasil siyasete karismadi. Camilerde reklam yapti imamlar sırf Erdoğan istiyor diye akpye oy istendi baska konular üzerinden insanlar beddua aldi o kürsülerde. Bu ulkede din 2002 yılından sonra tamamıyla siyasete karismistir tarikatlar fetocular falan hepsi dini kullanmis ve siyasete karismistir her hareketleri siyasidir
Araplarla alıp vrremediginiz nedir bunuda anlamış değilim. Hz Ali de araptir yunan ya da Rus İngiliz değildi. Arap yapti dört karı aldı rızasını sormadı diye Araplar kötü diyemeyiz ya da Müslümanlık yanlış diyemeyiz araştır ve öğren o dediğin dört karı olayı öyle verdiğin örnekteki gibi olmuyor
Boş konuşuyorsun kardeşim ben herşeyin bilincindeyim rahat ol. Çevremde çok alevi var dedelik sisteminiz babadan ogula geçiyor alimden zalim zalimden alim doğar bu neyin kafası din adamı hocalık babadan ogula geçecek bir konumu
Kurani cok iyi biliyorum zaten 4 kadini aliyor rizaya gerek yok demedim ama araplar riza almiyor. Ve sakin bana araplari savunma rezil ederim seni kadını köle yapan cocukla evliliği hak gören dini kullanıp seriat adi altinda her halti yiyip sira kendilerine gelince yemedikleri halt kalmayan insanlarini köpek gibi kullanan din sömürüsü araplari savunman ne kadar aci. Ulan ali muhammet arapta. Peygamberin bile araplara laf söylüyor ben arapim arap benden degil diyor.
Camide oy istendi falan hikaye bunlar oy istemesine gerek yok zaten adam yüzde ellinin üzerinde oy alıyor tek başına.
Sen iyice araştır Aleviliği öyle tartisalim ben musluman bile degilim Aleviliği de savunmam Müslümanlığı da
@BakirBirBey peygamberimiz Arap benden değildir dememiş bunları kim öğretiyor size alkolik dedelerimi. Soyumdan gelen degil yolumdan gelen bendendir... Demiş. Ayrıca arabi savundugum yok diyorum ki arap yaptı diye Müslümanlık yanlış diyen sen çok ama çok cahilsin.
Abi gercekten sektir git ya hikayene sokayim senin bu zihniyetiniz yüzünden böyle dibe çokuyoruz ülke olarak her sey yalan her sey uydurma zaten 2023de de Lozani bitirirsiniz siz oturma organimiza da kina yakariz
Ben arap yaptı muslumanlik yanlış demedim. O zaman muslumanlika da yanlış diyelim kotu ornekler sonucta dedim oturma organindan okuma yazdiklarimi
@BakirBirBey Dinimden bahsettim diye akp li yaptın beni. Çok cahil ve eziksiniz genel baskaniniz gibi 😁😁😁
Sığır sende beni simdi chpli yaptın ben partili de degilim. Seni akpli yapmadim bir kere akpli gibi soylenen uymayinca hemen yalan dolan diyorsun bu sacma mantigini düzelt
Dini olan akpli olsaydi 80 oy almasi lazımdı
@BakirBirBey hakaret küfür ettiğine göre biryerlerine sağlam bastım 😁😁😁
Bildiğim kadarıyla yok
Öncesinde okunması gerekiyor
Hiç duymadım
Sanırım
Evet