Almanya'daki Türkler hakkında?

Hepsi Almanca konuşsun Almanca öğrenmek zaten zorunlu bildiğim kadarı ile. Almanya'da yaşayan birkaç tanıdığım var Almanca öğreniyorlar. Entegrasyon şart. Almanlardan daha fazla para ödesinler (zaten Avrupa'da böyle, ABD'de bile böyle) devlet yardımları da vergi ile geri alınıyor belli bir süre sonra. Hepsi 1960'larda savaşlar sonrası azalan erkek nüfusu sebebi ile fabrika ve çiftliklerde istihdam edecek erkeğin kalmaması ile başladı zaten. Dalgalar halinde, Türkler 1990'lara kadar Almanya'ya göç etti. Ama her önüne gelen gidemedi tabiki. İş bilen, iş yapabilen insanlar alındı. Tabiki sonraki kuşak görgüsüz yetişti o ayrı.

Bizde bir ülkeye göç ettik. Dünya kadar para ödedik halen ödüyoruz. Eğitim için, üniversite için o ülkenin yerlisinden çok daha fazla ödüyoruz. Sürekli çalışıyoruz. Dili anadilimiz gibi öğrenip tüm kanunlara uyuyoruz. Göçmen kanunları her sene değişiyor. Gelmek de zor gitmek de.

Elin Suriyelisi, Arab'ı, Afgan'ı ülkeye kaçak olarak girip çalışıyor. Vergi kaçırıyor hem devlete hem halka ciddi zarar veriyor. İnsanları taciz ediyor. Evlenmek için çeyizi devlet dağıtıyor. Türk'e verilmeyen destek onlara veriliyor (kira, çocuk yardımı) Suriye'de askerlik yapmak istemeyen milyonlarca erkek Türkiye'de sahilde keyif çatıyor. Türk askeri de Suriye'de şehit oluyor.

O yüzden Suriyelilerle, Afganlarla yurtdışındaki Türkleri karşılaştırmayın lütfen. Biz buradaki yerlilerden daha fazla para ödüyoruz. Vergiyi ekstra veriyoruz yabancı olduğumuz için. Oturumu bile zor alıyoruz. Vatandaşlık için 10+sene ikamet +sınav+mülakat var ve sınavları geçmek zor. Ülkeye kafanıza göre girip çıkamıyorsunuz.

Elin yabancısı Türkiye'de vergi vermeden hatta üzerine vergilerinizi sömürerek yaşıyor. Daire alıp vatandaş oluyor. Üzerine daireden para yapıyor. 6 ayda tüm ailesi ile beraber vatandaş oluyor. Bizde vatandaşlık bile bireyseldir. Daire alsan bile satarsan oturumunu kaybedersin. Okula gel buraya, oturum verirler okulu ihmal et (kasten) oturumun iptal edilir ve sınırdışı olursun.

Arkadaşlar, çocuğa anlatır gibi anlattım. Oldu mu? Mevzular bildiğiniz gibi değil. Resmen 10 milyon işgalci var Türkiye'de...

Güncellemeler
+1 yıl
Şimdi buraya gelip itiraz edecek arkadaşlar olacaktır. Bakın eğitim için okula gelseniz dahi, okulu ihmal edenin oturumu yanıyor diyorum ötesi var mı? Ortadoğu'dan kaçmış sicili belirsiz kişi demiyorum Türkiye'den gelmiş öğrenci, kim olduğu, sicili belli. Ama gözünün yaşına bakmazlar.
Biz Türk halkının en büyük problemi merhamet... Başımıza bela olacaklar...
Almanya'daki Türkler hakkında?