Sizin de anneniz abinizi daha çok seviyor mu?

Yeni bir kavganın sonucunda danışmak istedim. Erkek önemli görülen bir aileden değiliz onu belirteyim. Sadece annem her zaman abimin üstüne daha çok düştü. O her zaman benden daha başarılı oldu belki biraz haklıdır bilmiyorum. Unutamadığım anlardan birisi teog sınavına girdiğim zaman çok hastaydım zor gidip yapabilmiştim. Haliyle sonuç kötü geldi. Evde ağlayıp annemden destek beklerken bana denden bekleneni yapmışsım deyip gitmişti. Ben o lafı hala unutamadım ama söylediğimde demedim diyor. En yakın olay abim tıp okuyor ben hemşirelik benimde çok önemli bir sınavım vardı ve bütü 20 gün sonraydı. Sürekli her konuşmada o ders çok önemli diye hep bahsettim ve geçtim. Beni akşam arayıp sordular ve bir tuhaflık yoktu. Eve geldim ve abimde bir sınavının çok önemli olduğunu söyledi. Annem sabah başarılar oğlum yazmış, sınavı bittiği gibi arayıp sordu. Günlerce inşallah geçer deyip durdu ama benim için hiç böyle kaygılanmadı. Yemek yerken bile hep abime doğru uzatır dünden kalan güzel bir yemeği hemen abime verir. Kestane yerken bile açıp açıp abime verir. Belki size çok basit geliyordur ama cidden üzücü şeyler bunlar. Benim üzüldüğümü de babam anlayınca çaktırmadan o da bana yapmaya çalışıyor ama ben biliyorum ya… Mesela o kalan yemekten bende istiyorum ama diyemiyorum abim diyor sende yermisim diye annem ise bırak o dün yedi der sonra da yer miydin ki diye sorar. Abimin yaptığı tüm harcamaları gerekli benimkileri hep gereksiz görür. Odamdan bir çıkarım ikisi kahve içiyor anne bana neden yapmadın diyorum sende mi içeceksin ki diyor. Üzüldüğümü anlatıyorum ve üzgün olduğum için de ağlıyorum az önce de dedi ki sen hep böylesin küçüklüğünden beri ağlaksın ama ben kalbim çok kırık olduğu için ağlıyorum. O ise ben bunları anlatırken ağlamamla dalga geçti. Hepinizin ailesinde buna benzer şeyler var mı sorun bende mi de annem böyle davranıyor bana?

Sizin de anneniz abinizi daha çok seviyor mu?