Ben insanların yürüyen merdivende bile, merdiven çıkar gibi hızlı hızlı çıkmalarını hâlâ anlayamıyorum arkadaş.
Hayır yani, o şeyin amacına ters bir kere. Merdiven çıkmak istiyorsan, merdiveni kullan. Yürüyen merdivende bile nedir bu telaş, acele? Hızlı hızlı bitirenlere ödül falan mı veriyorlar, anlamıyorum. Tuhaf!
Sizi hayrete düşüren bir durum var mı peki? 👇
İnsanların yapmış olduğu ama size tuhaf gelen bir şey söyler misiniz?
bu arada yürüyen merdiven olmasa anlam veremediğin o insanlar gibi sen de mecburen yürüyecektin. asıl tuhaf olan şey; nasıl olsa taşıyor diye, zaten yapacağın bir şeyi yapmaman gerektiği gibi bir dayatmaya kendini mecbur hissetmen. yürüyen merdivende yürüyene neden yürüyorsun diye sormak çok saçma bu yüzden. burada neden yürüdüğünü açıklayanlar olmuş ama yürümesi için bir sebebinin olmasına gerek yok, durması için bir gerekçesi olmalı insanın. yürümeyip bekleyenler açıklasın neden yürümediklerini. yürüyen merdiven nasıl olsa taşıyor demeyin, gülerim.
yürümeyi sevmiyorum desene :)) bizim için yürüyen merdivenin nasıl olsa götürüyor olması durmamızın gerekçesi olamaz. youtube'da reklamı atlamadan tamamını izliyor musun mesela sen. bizim için yürümek reklamı atlamak işte. hiç de tuhaf değil
Bir sevgiliye ihtiyaç duymalarını anlamıyorum. İnsan kendine yetebilecek bir varlık. Yaşadığımız zaman dilimi ise oldukça kısıtlı, dar. Bu kısıtlı ve dar zamana bir kişiyi daha müdahil ediyor... Hayat daha da daralıyor. Elbette vardır bir bildiği, fakat bu benim için uygun olmayan bir davranış.
İnsanları tanımadan, onlar hakkında peşin hüküm vermesi ve sanki o insanı yıllarca tanıyor gibi yorumlarda bulunması bana oldukça saçma geliyor. Bir insanı tam manasıyla kimse anlayamaz. Anlamak istiyorsak, o insanın yaşadıklarını yaşamalı, adeta o insan olmalıyız. Bu pek mümkün değil.
Bir insanın, bir davranışı neden yaptığı hakkında yorumlarda bulunamayız. Çünkü o insanın bunu neden yaptığını bilemeyiz. Sadece varsayımlar üzerinden tahmin edebiliz. Fakat o insanın bunu neden yaptığını, o açıklamadığı takdirde anlayamayız.
Genel olarak insanların çoğu davranışı bana tuhaf geliyor.
1
3 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
KizlarSoruyor artık boşluk bırakmama izin vermiyor. Normalde bu yazıyı, 3 maddeye ayırmıştım. Fakat paylaştıktan sonra birleşiyor. Bu yüzden çok karmaşık görünüyor. Buna hala bir çözüm bulamadım veya KizlarSoruyor'dan bir yanıt alamadım. 🤷🏻♂️
Kardeşim ve birçok arkadaşım her sabah uyandıkları gibi kahvaltı yapıyorlar. Ben hayatta yapamam. Ben uyandıktan sonra 1-2 saat geçmeli. Yoksa açlığım olsa bile iştahım kapalı olur. Hayatta uyandığım gibi kahvaltı yapmadım ben. Hatta önceden sabahları okul, şimdi de iş olduğu için genelde uyanıp direk evden çıkıyorum. Kahvaltı bile yapmıyorum yani. Direk öğlen yemeğiyle açıyorum günü 😄
Toplu taşıma araçlarının şoförleri, dolu olduğu halde yolcu alması ve boşlukları doldurun, arkaya ilerleyin demesi. Sağolsun şoförlerimiz sayesinde akrabalarımız çoğalıyor.
Özellikle burada her şeyi başkalarına soran ve kendi aklı olmayan kişiler. mesela bir kişi ilişkisinde kendi kararlarını veremiyor ne istediğini bilmiyor burada insanların tavsiyelerine göre karar veriyor. bazıları zaten bildiği soruları soruyor.
Kadınların birbiriyle yarış halinde olması. En güzel düğün en güzel ev en güzel kıyafet yarışları.. Geçen lc waikikide elbiselere bakıyorum. Yanımdan hışımla elbise karıştırarak iki kadın geçti. Gayet alımlı tipler aslında ama biri dedi ki “o sünepe buralardan buluyormuş o elbiseleri nasıl buluyor yok ki bişey kalmamış yılan vs” nasıl sayıyorlardı 😬😀Çok tuhaf geldi. Kıskanç biri hiç olmadım galiba ondan tuhaf geliyor
Hem merdiven yürüyor hem de ben yürüyorum böylece istenilen hedefe daha hızlı ulaşıp zamandan tasarruf etmiş oluyorum. 😂 Sorduğun soruya gelirsek böyle çok şeyle karşılaşıyorum ama genelde insanların farklı görünme çabaları tuhafıma gidiyor. Mesela piercing, bir insanın yüzüne veya başka yerine metal parçası yerleştirmesinin nesi güzel acaba. 🤔 Küpeyi kolyeyi geçtim hani onlarda bir estetik, bir çeşitlilik var en azından.
İstenilen hedef dediğin yerde metro zaten herkese aynı zaman diliminde geliyor shdhdhd. Benden süratla hızlı koşan birisine de normal yavaş bir şekilde yetişiyor ve biniyorum. Aşırı saçma, anlayamayacağım bu mantığınızı...
Piercing bana da tuhaf geliyor ama o kadar yadırgamıyorum. Ben kulağına acımadan o kadar delik deldirenlere şaşırıyorum. Kulak yani, o da bana daha tuhaf geliyor. 😂
Metroda saçma evet, ben AVM için düşünmüştüm, Gonya'da metro neden yok ey Tayyip amca. 😂 Kulak deldirme en basiti ya acı da pek olmuyormuş. Ya değse her yeri deldirelim ama harbi iğrenç ve saçma bir görüntü.
Metro dahil her yerde aynı şeyi savunuyorum. Avmlerde de sinir oluyorum bu tip insanlara ahshshs. "Pardon ilerler misiniz, pardon geçebilir miyim" Ay geç, geçin! Yemin ederim bir yürüyen merdiven zevkim var, bu tip insanlar onu da bozuyor.
Ben hayatta deldirmem kulak mulak. Acısı değil ama bir kulağa onca şey takmak bana saçma ve anlamsız geliyor shshshs.
Ben yolum açıksa gidiyorum ya hususi olarak yol istemek bana da saçma geliyor sonuçta acelem yok diyorum. Baksana şu yaptığına, piercing de değil bak bildiğin vida bu.
Bunlar hep özentilik bence. Mesela ben Şebnem Ferah severim ama hiç o tarzı sevmem. Bu vidayı taktıran kişi muhafazakar aile kızı, bunları yaptıranlarla arkadaşlığı bile olmayan. Güzel mi değil, güzel diyen illa olur ama değişik işte anlam veremiyorum ben.
Artık ben var hayrete düşmemek. Ben var insan canlısından her haltı, her nankörlüğü, her hainliği, her yalanı, her kalpazanlığı gözü kapalı, emin olarak her fırsatta beklemek. Asıl vicdanlı, dürüst, merhametli insanla rastlaşınca şaşırmak. Ben var insan canlısından daha tuhaf ve güvensizlik veren bir canlı görmemiş olmak..🍀🍀
Evlenmeleri, sevgiliden veya eşten izin almaları, sevmeden zırt pırt manita yapan insanlar, hayatına başkalarının müdahale etmelerine izin verenler, marka takıntısı olanlar, çok fazla paraya tapanlar, başkalarına ihtiyaç duyanlar, neyse bu liste bitmez genel olarak İnsanlar çok tuhaf.
Evet var ama biraz kişisel 8. Kattaki komşum gece gündüz farketmeksizin asansörun kendi katında durmasını istiyor anlam veremedigim bir haraket kapıyı acıp kontrol ediyor kendi katında degilse cagiriyor bir kac kez denk geldim asansördeyken
Yürüyen merdiven den ödüm kopuyor. bide makarnayı ekmekle yiyenlere ve herhangi biri toplu taşıttan inince sanki savaş varmışçasına koşuyor önünde yanında biri var mı yokmu insanlara çarpa çarpa ne oluyor lennn diyesim geliyor.
metrodan çıkar çıkmaz koşmak? hadi otobüs geldiyse neyse de hurraaaaaaaaaaaaaa diye neden koşar insan. ya da kapı açılınca inenleri beklemden binmek? koltuklar boş boş daha ilk durak teyze koşturuyo
O merdiven çıkma olayını ben de yapıyorum çünkü okula geç kalınca mecbur kalıyorsun 😂 Ben de farklı görünümlü insanlara dik dik bakmalarını anlamıyorum. Birkaç kere bak geç, dikizliyorlar.
Bağırarak konuşunca ya da sürekli laf sokmaya çalışıp kendilerinin haklı ve baskın çıktıklarını zannetmeleriyle çok bilmişlikleri tuhaf ve komik geliyor gülüyorum oysa ki zerre umrumda değiller.
Evde soyunurken utanilmasi ama yazın denize girerken erkek ve kadın gözetmeden çıplak görmemiz.. Bunu anlayamıyorum mesela 🤔Zihniyet nereye çalışıyor, nerde nasıl çalıştığı mi farkediyor anlamadım
Ama gerçekten, yani mantık neresinde bunun, evindeyken din, utanma duygusu varda dışarı çıkınca niye yok burdan mi bakayım; yoksa yani denize girmek spor amaçlıdır ve rahat hareket edebilmek adına, giyinmen ve giyinmemen gereken kıyafetler vardır, eğer dinin bunu gerektirmiyorsa o zaman gözlerinin maruz kalmadığı ve ya içinin fesatlasmadigi bir yere gidersin ki kendini bilen insanlar yani zihniyeti ac olmayan insanlar bunu yapmaz daha nediyim yani 😃🙈
Hayatı akışına bırakıyorum artık. Farklı durumlarımızla hareketlerimizle hayatta varız. Düşünsenize herkes bizim istediğimiz şekilde. Hayalimizde kurduğumuz hayatı yaşıyoruz. Nasıl bi düzen olabilirdi ki! Bence çok sıkıcı olurdu. Insan farklılıklarıyla özeldir🌸
Yolda yalnız yürürken karşıma sürekli el ele tutuşmuş sevgili görmek. Benim yalnız olduğum dünyada en saçma insanların bile sevgili olması çok garibime gidiyor.
Misafirliğe gelen yakınlarımın sofra toplamaya vs. Yardım etmemesi. Bana garip geliyor. Ben gittiğim yerde çekinsem bile bunu söyler yardım edilecek bir şey varsa da ederim.
Toplumda kendini kabul ettirmiş baskın karakterlerin her dediğine evet diyenler. Kaldırmayın şu vizyonsuz ve ukalaların bir taraflarını ya. Bomboşlar sadece kelime cambazı
Ben yürüyen merdivenlerde beklemem. Hızlıca iner ve çıkarım. Hem merdiven seni çıkarıyor hem de sen yürüdüğünde daha hızlı çıkmış oluyorsun. Nedeni de şu: sabırsızım. Demek ki hızlıca bir yere ulaşmak istiyorum ya da hızlı olmak bende huy olmuş. İnsanların garibine gittiğini bilmiyordum ama benlik sıkıntı yok, yine öyle yaparım. Garibime giden bir şey de yok. En azından şu an aklıma gelmiyor. Birine bakıpta "bu ne garip hareket" demem zaten. Belki de ben daha garibini yapıyorumdur.
anladım ama bir kadın makyaj yapıyor bir erkekte yapıyor ve erkekğin makyaj yapsına kadınlar ses çıkarmıyor hatta en çok onlar destekliyor ama erkekler bunu memleket meselesi ediyor gercrkten
Sanırım sokakta bağırarak telefonla konuşmak ya da geçen kişilere dik dik bakmak bakmak ya da telefonla konuşmak normal ama etrafı rahatsız edecek derecede yapmamaları lazım..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sokak ortasında öpüşme / Sevgililerin durduk yere insanların karşısında dans etmesi