+1 yılBiliyorum kolay değil ama o aileden kurtulmalısın. Ömür geçiyor ve hayatımız çok kısa seni senden başka kimse düşünmez. Ailen bile düşünüyorum derken kendini düşünüyor. Tamam bak ortalık kötü ama telefon kurcalamak neden? orada da mı ortalık kötü? O bu kötü laf demesin derdindeler bence. Bazen kendimizi rahatlatmak, mutlu etmek ve bir şeyler elde etmek için ilerlememizi durduran bazı şeylerden vazgeçmek gerekir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBöyle saçmalık mı olur kardeşim? 25 yaşında insana ilk okul çocuğu muamelesi de yapılmaz yani. Ben bile darlandım okurken. Aile güzel şeydir valla şimdi durup dururken kendini sildirmeye gerek var mı bilemiyorum ama, anladığım kadarıyla bu yaşadığın hayat değil zaten.
00 Yorumla
Tıpkı o programdaki adamın da dediği gibi anne babalar bizim en büyük düşmanımızdır çünkü bizi haddinden fazla severler ve korumak isterler bunlar gerçekleşirken de psikolojimize, hayatımıza verdikleri zararların farkında olmazlar ya da olsalar da buna kurban ederler
01 Yorumla
+1 yılAilen de baskıyı abartmış cidden yani sen küçük çocuk değilsin bence bir iş bulup evden ayrıl onların dediklerinde boş ver nereye kadar çekeceksin bunu gerçekten baskıcı ailenin hiçbir şeyi çekilmiyor en azından ailenden nefret etmemek için ayrıl evden
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
+1 yıl25 yaşında insansın cidden kendi başının çaresine bakamayacak kadar çaresiz misin ailenle yaşıyorsun? yarın ilk iş olarak dışarı çık ve birkaç işe başvur. kendi hayatını oluşturmaya başla. geç bile kalmışsın. ailenin yanında kalmandaki tam olarak beklentin nedir? onları nuygun gördüğü biriyle evlenip hayatın boyunca ailenin eline bakmamışsın gibi bir de kocanın eline mi bakacaksın? sen kendin için bir şey yapmazsan kimse yapmaz. ve eğer ailen senin kararlarını desteklemiyorsa zaten sana ayak bağı olmaktan başka bir şey yapmıyorlar demektir. Ya çık dışarı kendin ol özgür ol kendi hayatını kur. ya da sızlanmayı bırak ve ailen ne derse onu yap.
27 Yorumla- +1 yıl
Sen 28 yaşında kendi kazancınla ayrı evde mi yaşıyosun dingil? Nasihatlerini sok g*tune
- +1 yıl
@BuggsBunny2000 ben 18 yaşından beri kendi kazancımla ayrı evde yaşıyorum, başarısız.
- +1 yıl
Benim kız kardeşim de 23 yaşında 3 senedir hem üniversite okuyup hem çalışıyor, özel ders veriyor ve hiç bir destek beklemeden kendi özel işini kuruyor. Bu sene bitirdi üniyi ve kendi hayatını kurmuş durumda. Demek ki insanın yapısıyla alakalı. Ailesine elini açıp beklemekle olmuyor o iş.
- +1 yıl
18 yaşından beri ne iş yapıyorsun? Hiç inanasım gelmiyor dostum kusura bakma
- +1 yıl
@sekizcizerayaklarimm soruyu yanlış anlamışsın. Herkesin ailesi bir değil
- +1 yıl
@BuggsBunny2000 senin inanmanı kim umursar, kuryelik, garsonluk kasiyerlik her işi yaptım. 24 yaşında da atandım. Sen başarısız ve işe yaramaz aciz bir insan olabilirsin ama ben ailemden hiç bir beklentim olmadan kendi hayatımı kurdum. Şimdi sgit.
- +1 yıl
@Nevar12-22 ailem benide kısıtlamaya çalıştı bu aile ile alakalı değil kişinin kendisiyle alakalı bir durum. Benide defalarca evlatlıktan redderiz dediler. Naparsanız yapın benim hayatıma karışmayın dedim ve başımın çaresine baktım bir şekilde.
Ailen ile özellikle de annen ile sakince oturup konuş öncelikle. Durumunu izah et. İnanıyorum ki senin iyliğin için yapıyorlardır ama farkında olmadan sıkıyorlardır seni. Bana sorarsan önce annen ile sonra da baban ile otur güzelce konuş bi. Eminim anlarlar seni
015 Yorumla
Soran+1 yılDefalarca nazikçe konuştum ama anlamıyorlar. Üniden mezun olalı 3 yıl oldu hala bir mesleğimi yapamadım
Soran+1 yılAynen ben bir fanusun içinde yasamaya devam edeyim... Gerçekten iyiligimi istiyorlar (!)
Soran+1 yılİş buldum ama gitmeyeceksin diyip şiddet uyguladılar...
Soran+1 yılDizlerinin dibinde oturmamı istiyorlar kötülükten koruyorlarmış
Soran+1 yılBilmiyorum
- +1 yıl
İyilik düşünme falan değil belliki psikolojik sorunları var normal bi kafa değil asla. Buna da iyilik diyip normalleştirmeyin.
- +1 yıl
Sizin aile fıtratınız nedir. Her aile sizin düşündüğünüz gibi değil. Korumacı bi aile ise yapar. Ha yaptıkları doğru ya da yanlış diyemem. Kendilerince doğrusu bu. Ama kalkıp ta kötülemenin bi anlamı yok. Senin ailenin görüşü farklı onun ailesğnin iylik görüşü farklı. Bu konuda kalkıpta tek noktaya odaklanmayın
- +1 yıl
Benim ailemi nerden biliyorsunda konuşuyorsun. burada aile görüşü falan değil olay kızı hapise atsalar daha özgür olur bu mu senin kafa yapın? Tıksınlar eve çalışmasın kafasını çıkarmasın güvenmesinşer? Böyle mi adam edilir sanıyorsunuz? Bu sizin gibi paranoyakların işi ancak. Bu açıkca senin anlayacağın dilden kafayı üşütmek
- +1 yıl
Ben bu şekilde büyüdüm yetiştüm. Ve şu an seni koruyorum bu dağ başı da. Kimin nasıl yatişeceğine ailesi karar verir. Benim kendisine olan görüşüm zamanla ailesi ile olan durumun düzeleceği yönde. Paranoya dediğiniz insanlar sayesinde şu an açık açık rahat rahat geziyorsunuz. Neyse. Sizin hayatınız sizin kararınız
Şunu unutma ki evden çıkınca her yerin günlük gülistanlık olduğunu düşünme.
Dışarı şu cektigin şeylerden daha kötü.
Kendi ayakların üstünde duracaksan git derim onun dışında önermem.
Tek başına ne yapacaksın hemen işime mi alırlar seni öyle kolay mi ondan onca işsiz var demi bazı şeylere gerçeklik yönünden bak.
Bende aynı şeyleri çekiyorum, ama uniye gitsem kurtulcam seninde hatan var okuyup cikabilirdin.10 Yorumla
+1 yılBende aynı durumdayım ve 3 gündür yemek yemiyorum ailem her ne kadar baskıcı olsada başka çaren yok güvendiğin sevdiğin biri varsa gözün kapalı evlen tek çare bu erkek arkadaşım bugün baya bi kaçalm diyordu gel nikah kıyalm falan bugün oturdm pencere başında 13. katta oturuyorum acaba ne yapsam atlasam mı atlamasam mı ahahah psikolog bile boş bana ettiği kelime intihatı düşünüyor musun ah ahh ne olacak halimiz zaman o kadar kötü ki erkekler yüzünden özgürlüğümüz elimizden alındı kısıtlandı sokağa çıkamaz olduk biz böyle değildik ne oldu bize yazık..
00 Yorumla
+1 yılBu laflara inanma kimse kimseyi Red edemez ediyorlarsa etsinler evlat reddedilir mi onlara telefonu ver siz nasıl şu telefonu benim gibi kullanamıyorsaniz bu zamanida anlayamazsınız de hersey değişiyor onların iyi dedikleri şeyler antika olarak duruyor onlar haksız değil fakat onların anlayacağı vakit de değil onların zamanında olmayan bir çağ dayız
01 Yorumla- +1 yıl
Her hangi bir eğitime yonlensen olur mu
Bir iş bulup ayrıl ordan senin psikolojini kötü etkiliyorlar ben bile ailem seninki kadar baskıcı olmadığı halde onlardan uzak daha iyiyim bilemiyorum yaşıtın olarak ordan ayrılman bana daha iyi gibi ama dışarda da hayat çok zor evlen en iyisi kafa dengi biriyle
00 YorumlaSilerlerse silsinler haksız yere yaparlar burada haklı olan sensin. Bence de evden ayrıl böyle hayat geçmez ve psikolojik olarak seni yıpratmışlar. Yalnız geldin yalnız gidiceksin sonuçta. Kimse senin hayatından değerli değil bir kez geliyoruz şu dünyaya gönlünce yaşa derim.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBak ya taksiciymiş de gece aleminde direksiyon sallamış da.. Bi de akıl veriyo şansın %2 diye djskhsj deliricem resmen.. Neyse, bence bu kadar baskı kuzey kore de yok. Bence aileni al karşına ve onların anlayabileceği dilde durumu anlat. Mesela bu kadar endişe ediyorlarsa annenin ve babanın iyi tanıdığı bi yerde bi işe soksunlar seni. Yine kontrol etsinler ama bu kadarı çok aşırı yani. Ha sen her yolu deneyip de yine de derdini anlatamazsan eğer şehir dışında üniversite falan kazanmaya bak. Göndermiceklerdir eminim ama bu ülkede hala bir parça da olsa hak hukuk var. Anan baban da olsa 'kişiyi hürriyetinden alıkoyma' suçu onlar için de geçerli ve mesela böyle bir durumda üniversite kazandın ama seni göndermemeleri durumunda bu suçtan dolayı onlara dava bile açabilirsin. Unutma sen istedikçe çareler tükenmez.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen çoktan universite okuyup bitirdim 3 sene oldu. Ama yıllardir ise girip meslegimi yapamadım izin vermiyorlar. Bana gelen is tekliflerini de reddettirdiler hep. Baska şehirde is bulup çalışmak istiyorum ama bunun nesi yanlış? Kaç kefe nazik sekilde konuştum ama asla anlamıyorlar. Siddet bile uyguladılar bana :(
+1 yıl25 yaşındasın bu kadar baskı çok fazla karşı çıkamıyor musun tepkilerinden mi kokuyor sun? Şehir dışında akraban vs yokmu ya da arkadaş sana yoldaş olabilecek bi süre düzen oturtabilmen açısından tek başına eve çıkma bence sen bilirsin
02 Yorumla
Soran+1 yılKarşı çıktım ben calismak istiyorum başka sehirde dedim gitmeyeceksin asla dediler ve şiddet uyguladılar.
- +1 yıl
Kaç kurtar kendini. Bu yaşında bu kadarı normal değil
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılPsikolog gibi bir destek al bence. Ya da konusunda uzman kişilerden. Sorun sende değil ailende bana göre ama nasıl bir yol izlenir daha sağlıklı olur.
21 Yorumla Çık o evden bırak silsinler anlattıkların cidden çok üzücü ailen psikolojik hasta tedavi olmaları gerekir onların rahatsızlığının bedelini sen ödemek zorunda değilsin
02 Yorumla
Soran+1 yılDiğer yorumlarda bazı kisiler pişman olursun ailen iyiligini istiyor diyor. Napacagim
- +1 yıl
25 yaşındasın polise gitseler kızınız reşit derler ailene peşine düşemezler iş tekliflerinden birini kabul et evinde kalabileceğin bir arkadaşın akraban varsa bir süre orada kal bi ev tutana kadar başının çaresine bak eğer İstanbul İzmir Ankara gibi büyükşehirde değilsen başına kolay kolay kötü bişey gelmez
Ben burada da taksiciyim 15 senedir gece alemin de direksiyon salladım.
Ve bugüne kadar gördüklerimin çoğu ya yanlış eş bulup hayatlarını maf edenler ya da evden çıkıp gece kartların sofrasına düzenlerle doluydu. Şansın ola bilir ama %2 lik bir şansın var unutma bunu.
Pışman olduktan sonra Ailemi dinleseydim diyen o kadar çok insanla dolu ki etraf umarım onlardan biri de sen olmazsın
Bol şans.06 Yorumla
Soran+1 yılAilemin beni bu kadar bunaltması normal yani? Başka bir şehirde iş bulup çalışmak istiyorum bunun nesi yanlış? Zaten daha once üniversite okuyup bitirdim ama yıllardır ailem yüzünden meslegimi yapamıyorum
- +1 yıl
Yani seninkiler abartı örnekler 25 yaşında bir insan bağımsız hareket edebiliyor olmalıdır en azından bence. Birde eklemek istiyorum genelde çok sıkan ailelerin çocukları (genelleme yapıyorum herkes böyle olmak zorunda değil) genelde ya çok açılıyor özgürlüğü tadınca ya da ailesine uyum sağlamaya çalışarak yaşamaya devam ediyorlar
Soran+1 yıl@Boşbeleşinbiriyim Ben cok şükür o konuda ailemi uzecek birsey asla yapmadım. Ona ragmen daha cok üzerime geliyorlar ve nefes aldırmıyorlar.
- +1 yıl
Seni Anlıyorum benimkilerde toplumumuzda ataerkil düzen olmasına rağmen beni aşırı sıkarak büyüttüler şu an bakınca bir sürü eksisi var neyse bence ailenle konuş bunu
Soran+1 yıl@Boşbeleşinbiriyim konustum ama anlamıyorlar maalesef
+1 yılBen olsam gitmiştim o evden çoktan herhalde o ne be oyle sosyal medya bile yok ya giderim abi gider alın terimle çalışır kendi evimde huzuru yaşarim ki yaptım da
02 Yorumla
Soran+1 yılBu evden gidersen başına her türlü pislik gelir diyorlar ya
+1 yılYa of cidden sinir geliyor bana ya sen 25 yaşındasın bu kadar olmaz... Yemin ediyorum şöyle çuvala koyup denize atıcaksın bunları teker teker cinnet geliyor şunları okuyunca bana
10 Yorumla
+1 yılOnlarla oturup gerçekten güzelce konuş ama sinirlenip sonradan bağırma onlar daha da kızdırırsın. Eğer hayır derlerse o yanlış düşünüyorsunuz, siz yine de benim dediklerimi düşünün de
00 YorumlaAnne ve babanın yaptığı yanlış ama şuda var kaçtın ve kendi ayakların üstünde durdun diyelim peki anne ve baba aile eksikliğini ne yapacaksın her zaman ihtiyaç duyarsın. Ama sana önerim anne ve baba ile otur konuş ben bunalıyorum de sonrası gelir inşallah çözüm bulunur
01 Yorumla
+1 yılÖnce bir iş bul. O işten kazandığın parayla satın alabileceğin bir daire bak. Eğer öyle diploman falan yoksa ve iyi maaşlı bir iş bulamayacaksın bir şeylerden kısman gerekir. Yazın klima açmayacaksın mesela. Bir de faturalar var. Karnı da doyurmak lazım tabii. Yap ama önceden biraz daha düşün, plan yap
00 Yorumla
+1 yılBu devirde iş bulsan da evini ayıramazsın kiraya çalışırsın yani aynı ilde işe gir desem çalıştırmıyorlar zorla evliliğe itiyorlar seni sonu daha kötü çok üzüldüm
00 Yorumla
+1 yılSinir krizi geçiriyormuş gibi yap ve bıçakla küçük bir şov sergile. Olay senin oyunculuğunda biter ama biraz daha özgür olabilirsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYok artık ya hapishanede bile daha özgğr olur insan. Psikolojik rahatsızlıkları var sanırım sizinkilerin. Benimde ailem bu konuda biraz sıkı tek çarem evlilik gibi görüyorum ben dmdmmd şu an üniversite okuyorum ama biter bitmez evlileğe bakarım😂
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılSeni balkona çıkartmayan insanlar mı iş bulup evden ayrılmana izin verecekler?
01 Yorumla
Soran+1 yılZaten siddet bile gördüm...
Herkes baştan oyle söyler sende konus böyle olacaksa giderim yoksa işe girerim çalışayım diye
00 Yorumla
+1 yılEvet kesinlikle iş bulup ayrılman gerekiyor çünkü ancak sen kendin için bir şeyler yapabilirsin
00 Yorumla
+1 yılAllah yardımcın olsun işin zor evlenip gitseydin işin kolay olurdu yine de
00 YorumlaAilenle ayrıldığında Herşeyin Duzelcegini zannedersen yanıliyorsun
00 YorumlaZorbalık etme hakları yok. Evlatlıktan sileceklerse de buna neden olan yine kendileri
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 537 cevap paylaştı. Merhaba , ekonomik özgürlüğünü sağlayacak biriysen hiç durmadan.
00 Yorumlaİşi şehir içinde mi bulacaksın yoksa şehir değiştirmeyi mi planlıyorsun? Akıl vermek haddime değil fakat ne yaparsan yap, sırf onlardan uzaklaşmak için mış gibi yaparak evlenme. Anlaşmalı evlilik yap daha mantıklı. Tabi onu bulması da zor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİş bul ve zamanla hayatında biri olur bu şekilde kurtulabilirsiniz ancak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBrnim ailemde böyle napcam bilmiyorum annrm evlen git diyor ama ben evlenmek istemiyorum
00 Yorumla
+1 yılBir an önce hayatını eline al. Yapabiliyorsan iş bul çalış onları dinleme gidebiliyorsan git
Çöp olan yıllarının ardından ağlarsın02 Yorumla
Soran+1 yılİs buldum ama gitmeyeveksin diyip dövdüler beni. Dizimizin dibinde oturacaksın diyolar
- +1 yıl
Ailem seninki gibiydi kavga kıyamet, şiddet, hatta aile faciası yaşadık boyun eğmedim
Şimdi istediğimi yapıyorum. Eğer öyle devam etseydi evden defolup giderdim
Şu an düzen kurmaya çalışıyorum ekonomi kötüleşmeseydi ev tutacaktım
Ben onlara anne baba demiyorum mesela asla affetmicem
Sakın vazgeçme
Çalışmıyorsun her hangi maddi bir gelirin yok neyle evden ayrılacaksın. Dışarısı kötü evlenene kadar biraz daha katlan
00 YorumlaBu nasıl hayat kabus gibi sen bir bireysin artık bu kadar yönetilmek şaka gibi
00 Yorumlaseni yeterince sevseler yeterince evlat gorseler böyle yapmazlar. bırak gitsin
00 Yorumla
+1 yılYaşayan bi ölü gibisin bizden de büyüksün bence bi söylemelisin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl25 yaşında hala ailenin eline bakman garip
Bu tür ailelerde ayrı eve çıkacağına aileni öldür daha iyi yani o kadar dislanirsin ve üzerinde baskı kurulur.00 Yorumla
+1 yılcidden 25 yasina kadar nasi dayandin
03 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum...
Diğer yorumları da okur musun rica etsem- +1 yıl
okudum. bazi yorumlara katilmiyorum huylu huyundan vazgecmez diye bosuna dememisler. artik ailenle konusma evresini gecip is bulup kendini o evden atmalisin kesinlikle. ama bunu bi sinirle ya da hincla yapma sen pisman olursun. elinde meslegi olupta kac sene calisanlar bile zor guc yetistiriyolar. keske once ise girip biraz para biriktirip sonra evden cikma imkanin olsa ya da en azindan her seyi ortaklasa karsilayabilecegin bi ev arkadasin. yukunu hafifletmek acisindan cok iyi olabilirdi.
bu yasta seni bu kadar baski altina almalari cok tuhaf gercekten artik karsilarinda tepkini koyabilmelisin. babanin dedigi evden gidersen evlatliktan reddetme durumunu da gozunu korkutmak icin yapiyolar bence, soylendigi kadar kolay bi durum olmasa gerek. umarim her sey kalbince olur..
Soran+1 yılTesekkur ederim ama bilmiyorum cok korkak bi insanım ölsem keske...
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılİşe girdin mi psikoloğa git bence
01 Yorumla
Soran+1 yılİş tekliflerini kabul ettirmediler maalesef izin vermiyorlar
Allah yardımcın olsun
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler ne yapacağım ben biyoe
Aile & Toplum konusunda 5,1b cevap paylaştı. Is bulmak yetmiyor ama
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 740 cevap paylaştı. Cidden boğucuymuş🥲
00 Yorumla
+1 yılBişey yapamaz gibisin çok baskıcı ailen var
00 Yorumla
+1 yılayrıl gitsin, yaşa hayatını.
00 Yorumla
+1 yılSilsinler daha iyi işte
00 Yorumla
+1 yılKendin eve çık onlar ile yaşanmaz
00 YorumlaSeninle konusabilme imkanımız olsa yol gösterirdim
02 Yorumla- +1 yıl
Timsah avını gözlüyor
+1 yılbende bıktım beni de al
00 Yorumla
+1 yılAllah yardımcın olsun
00 Yorumla
+1 yılE 25 yaşındasın sen de evlen git
00 Yorumla
+1 yılAyrıl
00 Yorumla
+1 yılBenimde ailem böyle
00 YorumlaGeç bile kalmışsın bence
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvlen kanki
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 920 cevap paylaştı. İşin çok zor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAyrıl
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılkapalı mısın
00 Yorumla
+1 yılkaç oradan
01 Yorumla
Soran+1 yılKeşke o kadar koaly olsa
Ailenin sözünü tut
00 Yorumlasilsinler