Merhaba Ailem hakkinda konusmak istiyorum. Herkesten o kadar biktim ki, ozelikle ailemden. 3 tane abim var. Kucuklukten beridir hep bana bagirdilar ve kizdilar, tek bir hatamda bana ilk onlar sirtlarini cevirdi. Halada oyle. Giyimime karisiyorlar, arkadasliklarima, dusuncelerim umursamiyorlar,.. Sen kizsin bunu giyemezsin, kisa giyinince oru*** oluyormusum ve annemde onlar gibi dusunuyor. Avrupada dogdum ve buranin culturu aileminkinden cok farkli. Bunu anlamiyorlar ve surekli baski ve kontrol ediyorlar beni. Arkadaslarim ile disarida gezmek yokum ve sosyal medya kullanmak yokum. Bunlari gizli yapiyorum ama sosyal medyami yakaladilar. Telefonum allindi ve abim bana birsuru sey soyledi. 'Pislik yalanci, kendine hic saygin yok, seni ozgur birakacagimizi mi sandin? , senin bacaklarini kirarim, kimi kandirmaya calistigini saniyorsun ' bu tarz seyleri hep soylediler. Cok mutsuzum gercekten keske baska bir ailede dogsaymisim. Bazi insanlar cok sansli anlayisli bir ailede dogduklari icin. Sosyal medyayi kullanmamim en buyuk sebebi ise arkadaslarim ile konusmak, sonucta ben bir insanim ve sosyallesmeye hakkim var. Kiz oldugum icin disari yanliz cikmam yasak, erkekler ile konusamam, ve hep onlarin dedigini yapmam lazim. O kadar geride kalmislar ki. Okulum yeni bitti ve 2 hafta sonra Turkiyeye gidecegim. Koye gidecegiz her yilki gibi 2 ay boyunca, anneme İstanbul'a ya da farkli bir yere gidelim dedim ama kessin oyle olmayacak. Koyde kessin 2 ay kalacagiz, ve bu arada koyun kotu bir yer oldugunu asla dusunmuyorum kimseyi kotulemek istemem ama tum koyde annem ve babamin akrabalari var ve hepsi sorunsal. Teyzem ve kuzenlerim cok menfaatci ve hep bana kufur ediyorlar ve kavga aramak istiyorlar. Annemde hep onlar gibi zaten. 2 ay boyunca kafayi yiycem orada cunku gercekten cekilmez insanlar. Annem ve teyzem ikisi ayni kafada. Herkesten cok biktim abilerimden, annemden, kuzenlerimden. Basima birsey getirmek istiyorum keske dogmasaydim. Baskalari gibi hep sevilmek istedim ama hic olmadi. Arkadaslarimi cok kiskaniyorum o kadar iyi aileleri var ki. Sacmaligimi buraya kadar okudugunuz icin cok tesekkur ederim ve yazim yanlislarim icin ozur dilerim.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Sonuna kadar okudum her aile aynı değil maalesef giyim kusama laf etmeleri hadi anlaşılır ama bu uyari gibi olmali tehditler kufurlerle degil sosyal medya seyleri fslan abarti olmus sosyal medya kullanınca o.. mu olunuyormus anlamadim acikcasi aileni değiştiremezsin ama senin tatli canından kıymetli değiller 2 ay katlan sonra rahatlarsin kafa yapilari degismeyecek
Tesekkur ederim yorumun icin, kotu seylerin denilecek diye cok korkuyordum.
Gercekten abartisiz soyluyorum kafalari iyi degil. 2 ay boyunca nasil katlanacagim onlara bilmiyorum. Kitap okurum, resim cizerim bunlar hobilerim ama her gun biri sana dirdir edip kufur ederse nasil iyi olacagimi bilmiyorum.
Baskıdayken ne yaparsan yap mutlu olamazsin bunlar hobilerin bile olsa ama iste öyle bir durumdasin ki yapacak baska bir seyin yok çünkü ailenler tek yapman gereken cahilliklerine verip dişini sıkmak ama sana siddet fslan göstermeye kalkiyorlsrsa iş değişir abinin sozlu tehditlerini kast ediyorum
Eger karsi cikarsam vururlar evet. Annem ozelikle benimle ugrasmayi cok seviyor ve vurduguda oluyor. En kotusude bunu kucukken hep insanlarin arasinda yapmasiydi. Gelecekte yanliz yasamak istiyorum ama ya onlar olmadan devam edemezsem? Onlar yuzunden cok mutsuzum ama ve bu yasamak istedigim hayat degil. Bana maddi durumda aldiklari cok oluyor ve buyuzden cok insan benim simarik biri oldugumu zaneddiyor, ama evde hersey cok farkli cunku cok mutsuzum. Iyi bir ailede dogup maddi durumum kotu olmasini daha cok isterdim. Ne yapcam bilmiyorum.
Ailen sağlıklı bir durumda degil yaptığın is ne olucsksa ondan iyi olup kendini kurtarıp uzaklasmaya calis böyle hicbir zaman mutlu olamazsin
Haklisin ve en kotusude surekli millet ne der kafasinda olmalari ve asla hatalarini kabul etmemeleri.
Ama 18'imde gitmek istiyorum. Pes parasiz kalsamda.
18 biraz erken gibi okulunu halledip ise baslayinca bence git
O zamanda cok uzun surer ama.
Ama daha ayaklarin yere basar bir durumdayken hayatini kurmus olursun 18 de buna kalkisirsan muhtemelen basarisiz olur bir daha denemezsin
Ama yurt evi falan olmali normalde. ya da arkadaslarim ile ayri eve cikip universiteyi bitirmek istiyorum
Simdiden seni bu kadar sıkan ailen ona da izin vermeyecektir muhtemelen ama kendi hayatini kurucak hale gelip para kazanabildiginde durum farkli olur
resit olduktan sonra karisamazlar burada diye biliyorum. Ama emin degilim. Olmazsa gizli kacarim ama onlari cekemem.
Reşit olsan karisamazlar evet ama kendi hayatin çok zor olurdu ondan dedim sen bilirsin yine de hakkinda hayirlisi olsun
Bilmiyorum aslinda, herseyi zamana birkacam sagol.
Rica ederim zaman her seyi çözer
Ne çok zor bir hayatın var.
Tek çıkış yolu eğitimine devam etmek ama nasıl yaparsın bilemiyorum
Bir meslegim olana kadar daha cok okumam lazim. Bu surede onlara nasil katlanacagim bilemiyorum.
1- sabır
2 kendine inanarak azimle çalışmak.
3. Bilgi bakımından ulaşabildiğin her alanda araştırmak
4 kendine özel bir alan açmak ( hayal dünyası bile olsa) gerçeğe yakın
tesekkur ederim
Rica ederim.
Sana yardım ederim vs vaatleri verenlerede kulak asma. Bu dünya çıkar dünyası
Kendin direnip kendi metodunu geliştirip yaşayacaksın. Daha güçlü olursun
Haklisin. Mutsuz olmamin en buyuk sebebi onlar gercekten. Yanliz yasamak istiyorum gelecekte ama ya pisman olursam? Onalrin basina kotu bir sey gelmesini istemem ama onlarin yaninda mutsuzum. Yanliz yasama fikrini onlara soylersem kiyameti koparirlar yani oyle bir sey yaparsam hayatimdaki tum baglantiyi onlar ile kesmem gerekecek. Kuzenlerimde bana sacmalama abilerin seni bulurlar oldururler gibi seyler diyorlar hep.
Bunu öyle pat diye yapamazsin
Bir kaç yıl daha sabretmen hatta onların istediği gibi yaşıyor görükmen gerekecek
Mesela sosyal medya kullanma dersine çalış kendini adapte et. Biraz sabır biraz azim. Evet çok zor ama bunu başarirsan sonrasında kimse sana bir şey diyemez
Peki sonrasi? Calismama izin vermiyorlar simdilik ve nereye kadar bekleyecegim artik. Onlardan cok biktim gercekten.
Çalışmana izin vermezler
Ama yaş olarak henüz çok genç ve tecrubesizsin. Şu an kendine olan özgüvenin dahi yok. Bu durumda o lardan koparsan seni kıran kıyan kullanan çok kişi olacaktır.
O yüzden kendini içten içe besleyip gelistirmen lazım.
Bunu da dikkat çekmeden yaparsın
Mesela okul konusunda daha istekli daha azimli calisarak.
ya da köye geleceksin iki ay.
Eğlenmek gülmek sosyalleşmek senin de hakkın ama bunu sana vermeyecekler. Sende sabırla bekleyip onları ters köşe yapana kadar direneceksin
Mantikli. Ama ne yapsamda ozguvenim yuksek degil. Aslinda cesaretli birisiyim ve konuskanimdir haksizliklara karsi ses cikarabilirim, ama yaptigimda hala icimde cok buyuk korku olusuyor ve icten ice hala fazla olmasada ozguvensizligim var.
Şu anlattigin tabloda kaybedecek birşeyin yok.
O yüzden korkma.
Kendi benligini kazanana kadar sessiz bir devrim yaparsın. Sonra herkes seni sen olduğun için kabullenir.
Şu an kendini hirpalamaya gerek yok. Anlaşılan o ki her adımında seni baskilayacaklar.
O zaman sende onların baskılarına maruz kalmamak için istediklerine ters birşeyi alalen yapma. Sana guvendiklerinde gevseyeceklerdir
Ama en buyuk hayalim dunyayi gezmek ve yeni insanlar tanimak. Tek basima yapamazsam ya da ailemi ozlersem? Onlardan nefret etmiyorum ama sevmiyorumda. Hem daha ne elde etmek istedigimde bilmiyorum gercekten.. Ve simdi bana zerre guvenceleri yok sosyal medyami yakaladiklarindan beri. Abilerimden cok korkuyorum.
İşte bu yüzden güven politikası geliştir.
Hem kendine güven yapabilecegin şeyleri belirle ve yeni hedefler koy. Hayalin güzel ama şu dönemde çok zor. Bunun için ekonomik olarak ve bireysel olarak çok daha iyi olman lazım.
Maalesef oyle, peki nasil finansal olarak kendimi gelistirebilrim? burada 15 yas itibari ogrenci olarak yari zaman calisabilirim ama ailem asla izin vermez.
Online olara çalışabilir misin? ya da home ofis tarzı.
Yaşadığın ülkedeki hayat standardıni bilmiyorm ama mutlaka bir alan vardır.
Mesela sosyal medyada arkadaş edinmek yerine farklı ekonomik meslekler araştırıp kendini gelistirebilirsin
O kadar çok şey yaşamışsın ki psikolojik olarak iyi değilsin ailen yanında olmamış ve kimse de destek verip arkanda durmamış zor durum ama çözülmeyecek gibi değil iyi olacaksın sana yardım edebilirim
Cok fazla korkularim var ve ozguvensizim. Bunlarin hepsini onlara borcluyum. Nasil yardim edeceksin ki?
Bunları yeneceksin konuşacağız her şeyi ister misin mesela giyim bile bu bir örnek insana öz güven verir bunu sana sağlaya bilirim dertleşelim konuşalım mı ama buradan olmaz
tamam nerden peki?