Sizce İslam gerici mi yoksa ilerici mi? Başka bir değişle eğer bütün dünya hristiyan olursa mı daha erken başka gezegenlere koloni kurarız yoksa bütün dünya müslüman olursa mı?

Sizce İslam gerici mi yoksa ilerici mi? Başka bir değişle eğer bütün dünya hristiyan olursa mı daha erken başka gezegenlere koloni kurarız yoksa bütün dünya müslüman olursa mı?

İnsanlar İslam'ı eleştirir iken ya da bir ayeti kanıt olarak sunarken, o ayetin arkasında ki önünde ki ayetleri okumayıp bir şey bulduklarını iddia ediyorlar.
Sadece okumak ile bir yere varılmaz! Okuduğunu anlamak, uygulamak ile anlar. Bir şey emrediliyor ise önce neden böyle söylenildiği hakkında tefsire bakılmalı daha sonra uygulamalı olarak hayatına adapte etmeli.
İnsanlar daha tecrübe etmeden, öyle şey mi olur? Cehalet! Demeye başlıyorlar. Ya sen nerden biliyorsun öyle bir bakışta?
İslam insanları yobaz yapıyor diyenler, hiç farkında değil mi onları da medeni zannettiren yoldan çıkan toplumlar?
Profesör biri açıklama yapıyor diye körü körüne inanıyorlar. Neymiş, ondan daha mı akıllısın sen, diyorlar. Akıl böyle bulunmaz.
İslam inancında kul Allah'a inandı cennete gitti diye bir şey yok.
• İbadetlerimizi yapmamızı emrediyor. Allah'a karşı kulluğumuzu gösterir iken bize de fayda sağlıyor. Abdest alma, namaz hareketleri vb.
Kadın/Erkeğin Sorumlulukları
Sadece kadına verilen bir yük yok. Erkeğinde yapması gerekenleri var. Araştırın öğrenin zor bir şey değil. Bir şeyi araştırır iken kaynağına bakın; hangi kaynak doğru yanlış bilmez isek nereden bulacağız doğru yanlışı?
Kimse zorla Müslüman olamaz.
Kimse sizi zorlamıyor ise kimsede yobaz, gerici diyemez. Yeri geldi mi özgürlük, seçim hakkı diyenler, söz konusu islam olunca saldırı, aşağılama yapıyorlar. Çok garip.
İslamı siyasi partiler temsil edemez. Partiler ile İslam'a bakmayın. Asıl islam Allah'ın kanunları ile yönetilir.
Yazıların birleşmesi harika bir olay gerçekten
Islamiyet her daim aklı ilimi bilimi okumayı araştırma yapmayı emreder, tamamen karalama kampanyasını ile islamofobi dünyaya gerici olarak lanse ediliyor en büyük sorun ise müslümanların hataları ve kusurları sanki islamiyetin kusuru ve hatası gibi görünüp yargılanması ne yazık ki
Kardeşim 5 parmagim 5 i bir asla değil bu konuda tam böyle, şimdi sen serçe parmağına bakıp sen neden kısasın diyebilirmisin? Islamiyet tüm dünyaya gelmiş bir din hayatta olduğu gibi kuralları var yasakları var , insanlar hata kusur yapıyorsa bunun sorumlusu din olamaz , yaptığın hata seni bağlar ve tüm alilen senin hatandan sorumlu olabilirmi sence? Senin hatalarina bakıp tüm aileni suçlamak ne kadar abes ise bahsettiğim konunda tam bu şekilde
İslam bilim ile uğraşmayı desteklediğini söyler, nitekim ayetlerde bunu destekler. Fakat aynı zamanda da dünya uğraşını istemez ben ne anladım şimdi
Yani aslında hadisler yoksa islamda walla gül gibi de yaşanırdı da islam denince akla direkt gericilik geliyor.
İslam konusunda tek sorunum, çeviri problemi. O olmasaydı müslüman olabilirdim. şu an sadece çevirilemiyor diye müslüman değilim. Anlayamadığım kitabı ne yapayım ben
Cevap
3Cevap
Evet gerici ve cahil bir din bana göre
Ben Kur'an'a bakarım.
“De ki: Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” Zümer sûresi (39), 9
Dinim bana emrediyor, kendimi geliştirmemi söylüyor.
Şimdiki İslam ülkeleri yıllarca sömürge altında kaldı ve gelişmelerine izin verilmedi bu yüzden halk cahilleşti.
İslam'ın ilk yıllarında bilimin nasıl büyük bir ilerleme katlettiği görmek oldukça kolay. Dinde bir sorun yok, onu yaşayan toplumlarda bir sorun var.
Harika 👍🏻👍🏻
Bak şimdi dünyadaki bütün görüşler kişilere göre şekil alıyor. Kımı bir kibritle yemek yapar , kimi ise o kibritle evi yakar. Bu kişilikle alakalı bir durum. Adam hasta ruhlu bir manyaksa eğer gider ben cihat yapacağım ayağına millete zulüm eder. Ama eğer ki okuma şevki olan biriyse gider Kuranı kerimin ilk emri Oku demek der ve kendini ilime irfana verir.
Süper
Benim içim ilerici
Ama islam ilerici
Gerici olan insanlar
Mesela adaletli
Bütün dünya Müslüman olursa ve Müslümanlıgı yaşarsa.
Ilerici tabiki.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?