Ne demiş Oğuz Atay:"Anlamasan da olur. Kimse anlamasa da olur. Gerçek hürriyet budur. Ben anlıyorum. Anlatamasam da olur."?

bir çok düşünce olarak en basitinden misal siyasi olarak ailemden ve çevremden farklı düşünüyorum ve vicdan olarak baya gerilediğimizi düşünüyorum herşeyden önce. Benim tek yön göstericim vicdanımdır doğru ya da yanlış bir anlam ifade etmez o nereye ben oraya. Maddi olarak ne kadar ayakta kalırsak kalalım manevi olarak öyle yıkığız ki aslında. Korkuyoruz düşünmekten korkuyoruz. Zaten en özgür olduğumuz şey değil midir düşünmek, hayal etmek. Bir de demiştir ki Oğuz Atay:Düşünceler göklere yükseliyor fakat vücut toprağa bağlı. Bırakın insanlar sizi nasıl biliyolarsa öyle bilsinler nasıl olsa insanlar hep konuşucaklar, hep bişeyleri sizden daha fazla bilicekler. Koşucaklar, yarışa giriceksiniz, yorulunca sorucaksınız kendinize ne için diceksiniz çünkü toplumun yaptığını yapmış olucaksınız ne için koştuğunuzu bilmiceksiniz. Koşmayın, bırakın siz yürüyün kendi yolunuza, inandığım şeyler uğruna yürüdüm dersiniz.
Ne demiş Oğuz Atay:"Anlamasan da olur. Kimse anlamasa da olur. Gerçek hürriyet budur. Ben anlıyorum. Anlatamasam da olur."?