Sen ne dersen de iki gözüm; toplumun yoksul insana saygısı yoktur..!
Dostoyevski

Yoktur, saygı denilen şey kameralar geldiğinde,"dur yardım edeyim "ise ben buna saygı demiyorum.. Saygıdan ayrı vicdan , empati kurmak.. Bu ikisini yasattiginiz da içinizde, ister istemez yardım etmek istiyorsunuz zaten.. Kimse , açlıkla, sokakta yatmakla mutlu olmuyor..
Söyle bir şey de var ; bu vicdan ve merhameti , empatiyi sömüren "fakir " adı altında insanlar var.. Bu insanlar tabi ki bizi kandırdığı için artık kime inanacagimiz meçhul.. Ama gelgelelim ki genelini alıp, saygısızlık yapmak , yardım etmemek.. Nebiliyim bana yanlış, geliyor 😌
#SelamGençlik 🍀🍀
Toplum fakire diyeceği her saygısız lafını yüzüne der, zengine ise onun olmadığı ortamlarda, gıyabında deyip yüzüne saygılı gibi görünür! Eğer bir zengin, parasından başka bir marifeti olmadan saygın biri olduğunu zannediyorsa kendisini büyük kandırıyordur! Bence yetenekli ve karakterli bir fakir saygıyı hakeder, en olmadık bir şekilde çabasıyla maddi zenginliğe de ulaşabilir!! 🍀🍀
#TubaSueda ✌️✌️🍀🍀
Yoksul insandan kastınız sakat numarası yaparak para diye yolda insanların üstüne atlayan, çocukları dilendiren çocukları kullanan insanlarsa benimde saygım yok. Ama normal insan gibi insanlara maddi olarak yardımda ederim saygimda var sevgimde var asla igrenmem yeterki insan olsun.
Kimin kime saygısı kaldı ki. Yoksul insanı duusnecek bir de. Yavaştan gidiyoruz kıyamete ve bağdaş kurmaya yakınım. Çok şükür kendimi biliyorum o konuda ve at gözlüğü hiç takmadım.
Cevap
11Cevap
Hayır yok
Sorsan herkeste merhamet çok ama maalesef saygı yok.
Bizim gibi paranın konuştuğu gelir adaletsizliğinin yaşandığı bir ülkede bu daha dikkat çekici. Kısaca paran kadar adamsın.
Yoktur. Kapitalist sistem çok acımasız. Yoksulsan ona gore muamele yaparlar zenginsen de ona gore muamele yapiyorlar. Mesela git pazara elma alacan misal satici zengini gorduyse yoksul bekliyorsa onu bile hiçe sayabiliyor daha nice ornekler var. Kahrolsun para!
muhtaçlara tahammülleri az. "ben çalışıyorum kazanıyorum sen neden dileniyorsun, paran neden yetmiyor" şeklinde düşünceye sahip oluyorlar
Kesinlikle hayır özellikle gençler ve genç bayanlar kör geçiyor insanların yanında oysa biz de olabilirdik
Vardır. Sadaka verirken selfie çekinenleri saymıyoruz
Yok tabiki her zaman ezilmeye mahkum edilir aşağılanırlar
Herkes kendi gönlünü avutmak ben iyi insanım demek vicdanını rahatlatmak konusunda sonuna kadar!!
Ama sen ne dersen de iki gözüm..
yok ve olmamalı da zaten ben ülkemde fakir istemiyom
Fakire Allah acımamış diye bir laf var. Gerisini sen düşün.
Bence yok ya otobüste bile kötü giyimli insanlar yanımıza oturunca bir tuhaf oluyoruz
Çok saygisizlar kackere tartıştım. bu yuzden
maaalesef saygı denen bişi yok
Acımak saygı değildir, yoktur.
Bu devirde değer verilmiyo paran yoksa bittin
Hiç yok
Evet bence var hemde çok anlatmakla bitmez
Saygısı yok
Hayır
Yok maalesef
Olduğunu sanmıyorum
Paran yoksa hiçsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?