Çalışmamak suç mu? Toplum baskısına karşı öneriniz var mı?

İlk defa çok bunaldığım için sizlerden görüş almak istedim. İki yıllık üniversite okudum kısa süre iş tecrübem oldu ve sigortasızlık + maaş ve hastalık yüzünden ayrıldım. Hastalık benim için önemli; benim genetik bir hastalığım var yorulduğumda, ayakta kaldığımda, ayaklarım çok aşağıda kalsa (uzun süreli oturmak) veya yeri geldiğinde yorulsam dahi tabure üzerine de ayaklarımı koyup o şekilde çalıştığım oldu yine de ağrısı dinmiyor. Eğer uzun süre yorulmaya devam edersem de yürüyemeyecek hale geliyorum 4-5 gün. Şimdi asıl konu ben ciddi bir ilişkideyim sözlendim, ben baba evinde bu hastalık sebebi ile zaten çalışmadım ihtiyacımda olmadı. Müstakbel kayınvalidem bana ailemin yanında çalışacak mısın diye sordu bende yormayacak bir iş olursa belki dedim sözlümde biz onu ayarlayacağız dedi. Sözlümün çok maddi durumu yok tek maaş olacak ama ben çalışma durumumu rahatsızlığımı ona belirttim ve kabul etti. Ben ev işi ve iş hayatını kesinlikle götüremem ki çalışırkende hastalığımdan dolayı hastanelik olup 4 ağrı kesici serumla dahi ayağa kalkamadım. Sözlüm evden çalışmamdan bahsediyor bunu kabul ederim elbette hayat müşterek ama işe gidip gelme konusu beni çok geriyor biliyorum kendimi çünkü. 25 yaşındayım, yaşıtım olan kadın erkek farketmez çalışmak istemediğimi duyunca beni linç ediyorlar resmen, kendini geliştiremezsin, nasıl ayaklarının üstünde durmak istemezsin, koca parası mı yiyeceksin kocandan nasıl para isteyeceksin vs gibi sözlerle kalbimi kırıyorlar ben bununla nasıl baş edeceğim bilmiyorum ama hallederim o sorun değil. Sözlümün evli arkadaşları karı koca ikiside çalışıyorlar sözlüm bunun konusunu açıyor iki maaşla bile geçinemiyorlar vs diye ben çok üzülüyorum. Bende çalışmak isterdim ama inanın bunu kaldıracak bir sağlığım yok. Sevgilimi çok seviyorum fakat arkadaşlarının ya da annesinin lafına kapılır diye endişelenmeye başladım. Annesi de çalışmıyorsan ev işinde bana yardım edersin dedi kadın kendisi çalışıyor bu arada. O işe gidince hem onun hem kendi ev işlerimi yapmamdan bahsetti yani ki ben onu da yaparım ama her gün yapamam, yapmamak için değil yapamayacağım için söylüyorum. Bu şekilde durumlar çok uzun oldu ama bir öneriniz varsa çok sevinirim, o kadar kafam dolu ki açmak istedim kendimi şimdiden teşekkürler
Çalışmamak suç mu? Toplum baskısına karşı öneriniz var mı?