Sizce kim haklı babam mı ben mi?

Çocukluğumdan beri ne zaman bayrama dedemlere (baba tarafı) gitsek psikolojik bir baskı uygulanıyor. 13 yaşında etek yerine pantolon giydiğim için öldüresiye dövmüştü amcam , ne zaman banyo yapsam babaannem içeriye girip duşakabini açıp vücuduma bakardı (o oda da sadece duş var ve kapı tam kapanmadığı için önüne 4 tane koca bidon koyardım zorlaya zorlaya içeri girerdi) , 16 iken baba tarafından tanımadığım akrabalar beni uyuyor zannedip odama girip üstümdeki örtüyü kaldırıp bacaklarıma bakmışlardı , geçen sene de babaannem sürekli durduk yere göğüslerimi sıkmaya çalışınca bu sene elimden geleni yapıyorum gitmemek için ve sırf bu yüzden işe girmeye karar verdim babam dalga geçiyorum zannedip eğer görüşmeyi geçersen gelme bizimle dedi ve görüşmeyi geçtim ama şimdi de onun ailesini sevmediğimi ve sevmemek için bir hakkımın da olmadığını söylüyor. Yaşananların çoğunu sadece ben biliyorum kimseye söylemedim (söylersem babamın beni suçlayacağını biliyorum) ve ister istemez bu davranışları ondan nefret etmeme sebep oluyor. Nefret etmem normal mi? sizce babam kendince bana kızmaya haklı mı?
Sizce kim haklı babam mı ben mi?