Babam diğerlerine sözüm geçmiyor, bari sana geçsin diyor. Sizce burada ben mi haklıyım yoksa babam mı?

Ne zamandır namaz kılmıyordum, Allah affetsin ama çok boşlandım farkındayım. Annemle babam bugün kadir gecesi olduğunu, namaza başlamam gerektiğini ve artık dikkat etmem gerektiğini söyledi. Boş olduğun zamanlarda namazını kıl dedi babam, sık sık bana bunun hesabının hem benden hemde anne ve babadan da sorulacağını söyledi. Bir abim ve ablam var. Ablam evli, kapalı ama her zaman namaz kılmıyor. Abim zaten işe baslicam bahanesiyle orucu bırakmış adam. Sadece benim kılmandığım namazların hesabı değil, onların da kılmadığı namazların hesabı da sana sorulacak dedim babama. Onlara neden bir şey demiyorsun dedim. Onlara gücüm yetmiyor, kazık kadar oldular, biri evlendi biri girdi 30 yaşına, bir gözümün önünde sen varsın sana lafım geçsin hiç olmazsa dedi. Bende bunları söyledim babama, onların günahları nolucak peki dedim. Namaza yeniden başladım Allah'a şükür. Şimdi burada ben mi haklıyım yoksa babam mı?
Babam diğerlerine sözüm geçmiyor, bari sana geçsin diyor. Sizce burada ben mi haklıyım yoksa babam mı?