Kız arkadaş edinmekten korkuyorum. Sizce haksız mıyım?

Yaş 22. Sosyal fobim olduğu için ne erkeklerle ne kızlarla bir sosyal ortam oluşturamadım. Bu durum biraz ailemin maddi durumuyla da alakalı tabi. Param olmadığı için dışarda aktivite yapacak bir durumum yok, o nedenle yıllardır evden dışarı adım atmıyorum. Dışarı çıktığım zamanlar çok nadirdir, o da gezmek için değil.

Nasıl gerçekleşir bilmiyorum ama yarın öbür gün sosyalleşmek için bir fırsatım olursa, hatta kız arkadaşım olma ihtimali olursa bu duruma nasıl ayak uydururum? Kızlar özellikle baya sosyal oluyorlar, hatta erkekler bile bana nazaran öyleler. Ben iletişim bile kurmayı tam beceremezken sosyal ortamlara nasıl ayak uydurabilirim?

Mesela bir kız arkadaşım olsa onu nereye götüreceğimi bilemem heralde. Hayatımda kafeye ilk defa 18 yaşında çalışmak için gittim, onda da günü geçmeden kovmuşlardı zaten. Hangi kafeye gidilir, orada nasıl davranılır, ne kadar para harcanır hiç anlamam. Sinemaya, konsere falan da hiç gitmedim. Millet kız arkadaşıyla tatile gitmek için can atıyordur eminim. Ben tatilin nasıl bir şey olduğunu hiç bilmiyorum, korkardım gitmeye.

Benden bu saatten sonra olmaz gibi geliyor, insanlar böyle şeyleri 14-15 yaşından sonra öğreniyor bence. İstesem de diğer insanlar gibi sosyal birisi olamam sanırım. Yaptığım her davranış büyük ihtimal sırıtacaktır diğer insanların yanında.
Kız arkadaş edinmekten korkuyorum. Sizce haksız mıyım?