cemaatlerin falan silahlandığını söylüyorlardı zaten. iktidarda sürekli insanların damarına basıyor ki mevzu çıksın sıkı yönetim falan filan ayağına seçimi erteleyeyim diye. durum çok vahim bakalım neler olack
Aynen öyle. TSK’da kayıp olan 160bin silah konusu, Sadat’ın eğitim kampları, ülkeye gelen Afgan be Pakistanlı mülteciler ( üstelik bunların hepsi genç erkek, hiç kadın, çocuk yok ) yani tüm bunlar soru işareti.
Yani biz Türk Milleti olarak karşıt görüş olan akrabamız, komşumuz ile birbirimize girmeyiz ama bu mültecilerin kışkırtmaları ile yaşanabilir belki.
Zaten dediğin gibi yıllardır insanımızı ayrıştırdılar, kendi seçmenini fitlediler, kışkırttılar, Kürt asıllı vatandaşlara düş sattılar.
Mültecilerin sahaya salınması ile her şey yaşanabilir ilerleyen süreçte. Bir de Hz. Peygamberin hadisi var ahir zamanla ilgili “ Herç “ diyor. Sahabeler soruyor Herç nedir diye. Ölümdür, ölümdür, ölümdür diye cevap veriyor. İnsanlarının akıl sağlığını kaybedip akrabasını, komşusunu öldüreceğinden söz ediyor. O hadisi araşır oku.
Yani buna benzer o kadar çok riskli durum var ki hepsi ilerleyen süreçte daha sancılı, acılı bir sürece işaret ediyor 😏
Hadislerde çıkacak savaşla ilgili müslümanların 3 kısma ayrılacağı söylenmiş. 1. Kısım savaştan kaçacak ve Allah tövbelerini kabul etmeyecek sanırım cehennemlik olacak. ( inşallah biz olmayız ). 2. Kısım savaşacak ve şehit olacak. Üstün makam verecek Yaratan. 3. Kısım ise savaşta kazanan, yenen tarafta olacak.
Müslümanlar kendi arasında değil olası iç savaştan sonra çıkması beklenen savaş için söylenmiş bu bildiğim kadarıyla.
Suriye’nin kuzeyinde Melhemeyi Kübra için deniliyor bildiğim kadarıyla. Tevrat ya da İncil kaynaklarında Agog Magog ve Armegadon deniliyor yanlışım yoksa.
Görme olasılığımız çok çok yüksek eğer ölmezsek. Neden? Hadiste diyor ki “ ümmetimin ömrü 1400 seneyi geçecek 1500 seneyi pek geçmeyecek “.
Şu an Hicri 1443 yılındayız. Ve bu süreçlerde yaşanması beklenenlerde yine Hz. Peygamber aracılığı ile söylenmiş.
Dolayısı ile bu savaşı yaşayıp görme olasılığımız kesin gibi. 3-5 yıl içinde yaşamaması çok olası. Şu an yaşadığımız ülke ve ülke dışı sorunlar, yeryüzünde yaşananlar vs hepsi birebir örtüşüyor.
Kısaca artık hadislerde uyarılan şeylerin yaşandığı dönemdeyiz.
İç savaş olasılık, kesinliği yok. Ama olasılığı da yüksek. Yine bazı siyasi içerikli sözler var “ hiç bir diktatör iç savaş çıkarmadan gitmez”, “ eğer insanları birbirine karşı savaştırırsak açlıklarını unuturlar” gibi. Diğer mülteciler, sadat kampları ve Herç hadisi bu olasılığın gerçekleşmesini yüksek kılıyor. Bir de Yunan’ın sözde 15 Temmuz darbesi ile “ Türkiye’ye saldırmalıydık “ diye sözleri var. Fırsatı kaçırmışlar. Yine bazı Allah dostlarınında öngörüleri var. Özellikle Dağıstan Hazretlerinin.
Kısaca böyle olasılık var. Ama kesin diyemeyiz. Hz. Peygamberin görüşlerine kesin gözü ile bakıyorum.
Öncelik din kaynaklı bilgiler hem İslam hem diğer dinler. Hadisler önemli. İnançlı olduğum için kesim gözü ile bakarım. Bunları araştırıp okumak önemli.
Dünyayı yöneten gizli güçler var. Bunlara masonlar mı, siyonistler mi artık ne dersek diyelim. Bunları, bunlar ile ilgilenen, araştıran komplocuları, stratejistleri araştırıp okumak gerekli.
Türk kehanetleri, kaynakları var. Yutup’da güncel yayın yapanlar var.
Yani elden geldiğince bu konular ile ilgilenirsek gelecekte olası durumları öngörebiliriz.
Geçen bir Tevrat ayeti gördüm. “ Kötü insanların silinmesi için savaşlar olmalı “ gibi bir şey. Yani hem ülkemizde hem yeryüzünde gerçekten çok kötülük yaygın ne yazık ki. Belki ileride olacak bu savaşlar bu yönleri ile iyi bir durum. Her şerde bir hayır vardır ayetinin anlamı.
Bundan sonrası için bütün din kaynakları çok çok olumlu bir süreç söylüyor. Altın Çağ diyorlar. İslam kaynakları asrı Saadet zamanı diyor.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
hayat kalitem yok oldu
fotodaki kişiye iyi olmuş ama 3 tane de az gelmiştir 😂
Her şeyden mahrum bıraktı umarım buna sebep olan herkes bedelini öder. Oy verenler dahil.
1500 e kapatabiliyorsanız daha ne
İli günlük İzmir çevresi..
nerden İzmir'e gideceksiniz mesela o önemli atıyorum İstanbul Ankara 2 gün gidip İzmir'de kamp yapacaksanız makul gibi yine fazlada tolere edilebilir
Bizim grup İzmir’de yaşıyor.
“Hafta sonu buluşalım, kamp atalım “ diye öneri sundular.
Bir arkadaşın görüşü bu şekilde oldu ne yazık ki..
aa o zaman fazla. valla bilmiyorumda bırakın eğlenceyi temel ihtiyaçlarımızı karşılayamaz duruma geldik ülkenin ırzına geçtiler
Daha kötü senaryolarda bekleniyor acı ki 😏
gidişata bakarsan iç savaş bile çıkabilir. seçim sonrası ortalık karışacak
Aynen benim gördüğüm, araştırdığım bir çok haber iç savaş olasılığını işaret ediyor. Savaş ise kesin..
cemaatlerin falan silahlandığını söylüyorlardı zaten. iktidarda sürekli insanların damarına basıyor ki mevzu çıksın sıkı yönetim falan filan ayağına seçimi erteleyeyim diye. durum çok vahim bakalım neler olack
Aynen öyle.
TSK’da kayıp olan 160bin silah konusu, Sadat’ın eğitim kampları, ülkeye gelen Afgan be Pakistanlı mülteciler ( üstelik bunların hepsi genç erkek, hiç kadın, çocuk yok ) yani tüm bunlar soru işareti.
Yani biz Türk Milleti olarak karşıt görüş olan akrabamız, komşumuz ile birbirimize girmeyiz ama bu mültecilerin kışkırtmaları ile yaşanabilir belki.
Zaten dediğin gibi yıllardır insanımızı ayrıştırdılar, kendi seçmenini fitlediler, kışkırttılar, Kürt asıllı vatandaşlara düş sattılar.
Mültecilerin sahaya salınması ile her şey yaşanabilir ilerleyen süreçte. Bir de Hz. Peygamberin hadisi var ahir zamanla ilgili “ Herç “ diyor. Sahabeler soruyor Herç nedir diye. Ölümdür, ölümdür, ölümdür diye cevap veriyor. İnsanlarının akıl sağlığını kaybedip akrabasını, komşusunu öldüreceğinden söz ediyor. O hadisi araşır oku.
Yani buna benzer o kadar çok riskli durum var ki hepsi ilerleyen süreçte daha sancılı, acılı bir sürece işaret ediyor 😏
aynen katılıyorum dediklerine Allah yardımcımız olsun elden de bir şey gelmiyor
Aynen öyle. Amin.
Yaşanan yaşanacak yapacak bir şey yok.
para olsa şu ABD deki kompocular varya sığınak falan yapıyor silahlanıyor öyle yapmak gerek
Bu pahalılıkta benim için zor 😁
benim içinde öyle olan bize olacak. herhangi bir gruba tabi olmayanlar önce elenir bakalım hayırlısı
Hadislerde çıkacak savaşla ilgili müslümanların 3 kısma ayrılacağı söylenmiş.
1. Kısım savaştan kaçacak ve Allah tövbelerini kabul etmeyecek sanırım cehennemlik olacak. ( inşallah biz olmayız ).
2. Kısım savaşacak ve şehit olacak. Üstün makam verecek Yaratan.
3. Kısım ise savaşta kazanan, yenen tarafta olacak.
müslümanlar kendi arasında savaşacaksa kim şehit olacak? :D
Müslümanlar kendi arasında değil olası iç savaştan sonra çıkması beklenen savaş için söylenmiş bu bildiğim kadarıyla.
Suriye’nin kuzeyinde Melhemeyi Kübra için deniliyor bildiğim kadarıyla. Tevrat ya da İncil kaynaklarında Agog Magog ve Armegadon deniliyor yanlışım yoksa.
hımm anladım biz o günleri göremeyebiliriz :D
Görme olasılığımız çok çok yüksek eğer ölmezsek.
Neden?
Hadiste diyor ki “ ümmetimin ömrü 1400 seneyi geçecek 1500 seneyi pek geçmeyecek “.
Şu an Hicri 1443 yılındayız.
Ve bu süreçlerde yaşanması beklenenlerde yine Hz. Peygamber aracılığı ile söylenmiş.
Dolayısı ile bu savaşı yaşayıp görme olasılığımız kesin gibi. 3-5 yıl içinde yaşamaması çok olası.
Şu an yaşadığımız ülke ve ülke dışı sorunlar, yeryüzünde yaşananlar vs hepsi birebir örtüşüyor.
Kısaca artık hadislerde uyarılan şeylerin yaşandığı dönemdeyiz.
yok ben iç savaşı geçemem :D
İç savaş olasılık, kesinliği yok. Ama olasılığı da yüksek.
Yine bazı siyasi içerikli sözler var “ hiç bir diktatör iç savaş çıkarmadan gitmez”, “ eğer insanları birbirine karşı savaştırırsak açlıklarını unuturlar” gibi.
Diğer mülteciler, sadat kampları ve Herç hadisi bu olasılığın gerçekleşmesini yüksek kılıyor.
Bir de Yunan’ın sözde 15 Temmuz darbesi ile “ Türkiye’ye saldırmalıydık “ diye sözleri var. Fırsatı kaçırmışlar.
Yine bazı Allah dostlarınında öngörüleri var. Özellikle Dağıstan Hazretlerinin.
Kısaca böyle olasılık var. Ama kesin diyemeyiz. Hz. Peygamberin görüşlerine kesin gözü ile bakıyorum.
Hakkımızda hayırlısı diyelim 😇
amin amin konuya senin kadar hakim değilm ama bi bklar olacak kesin
Öncelik din kaynaklı bilgiler hem İslam hem diğer dinler. Hadisler önemli.
İnançlı olduğum için kesim gözü ile bakarım.
Bunları araştırıp okumak önemli.
Dünyayı yöneten gizli güçler var. Bunlara masonlar mı, siyonistler mi artık ne dersek diyelim. Bunları, bunlar ile ilgilenen, araştıran komplocuları, stratejistleri araştırıp okumak gerekli.
Türk kehanetleri, kaynakları var. Yutup’da güncel yayın yapanlar var.
Yani elden geldiğince bu konular ile ilgilenirsek gelecekte olası durumları öngörebiliriz.
Geçen bir Tevrat ayeti gördüm. “ Kötü insanların silinmesi için savaşlar olmalı “ gibi bir şey.
Yani hem ülkemizde hem yeryüzünde gerçekten çok kötülük yaygın ne yazık ki.
Belki ileride olacak bu savaşlar bu yönleri ile iyi bir durum. Her şerde bir hayır vardır ayetinin anlamı.
Bundan sonrası için bütün din kaynakları çok çok olumlu bir süreç söylüyor. Altın Çağ diyorlar. İslam kaynakları asrı Saadet zamanı diyor.
İnşallah bu günlerde nasip olur 🍀🍀😇
inşallah
Neyden bırakmadı ki abi :D
İstediğim şeyleri anlamıyorum ağa herşeyden