AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
88Cevap
sadece bir yaratıcının olduğuna inanıyorsun peygamber ve kitaplara inanmıyorsun ben de deistim
Ama peygamber ve mucizeleri hakkında kanıtlar?
hangi kanıt?
Ne hangi kaniti. 7. Yuzyilda inen Kurandaki mucizeler, ve sure gelenlerin gerceklesenleri kanit olmaya yetmiyor mu?
Nerde kanit?
Firevunun çürümeyen cesedi mesela
Kim kanıt
abi nerde çürümeyen ceset bir göster hangi mucize hangi sure? biraz okuyun araştırın körü körüne bağlanmayın
müzede saklanıyor
Koru korune baglanmak bunun neresinde sormasi ayip. Sen bilmiyorsan senin isin. Ve soran, kuru takintilardan, vesveselerden de imanini satma. Ne zaman olecegimide an meselesi. Sorularin varsa git bir Islam proforuyle konus. O sana anlatir anlatacaklarini zaten
dogmatik uykuya devam o zaman uyandırmayayım kimseyi
Sen dini çok yanlış anlamıştın kardeşim. Kitaplar sadece yol gösterici, doğruyu yanlışı gösterir. Onları yorumlayan sensin. Kuranın bazı bölümlerinin değiştirildiği ise doğrudur.
nerde değiştirildi kuran sallamayın sapık sapık sitelerde saçma sapan yazılar okuyup inanıyosunuz
Önce bilgi sahibi sonra fikir sahibi ol derim. Deizm ne onu bilmeden deisizm ilgimi çekti demen çocukça.
Yaşar Nuri Öztürk'ün Şirk adlı deizimin anlatan kitabını bitirdim ve çevremde çoğu arkadaşımda deist..
Bir tanrının olduğunu nereden biliyorsun
İnsan en baştan beri var olamaz..
En baştan beri yok 3.7 milyarlık evrimin sonucu.
Hem bu evreni kontrol eden bir güç var bu çok net. Güneşin doğması ve batması, Gezegenlerin hareket etmesi gibi..
Nesi kontrolmüş bunun sadece doğa kanunları suyun dökülmesi gazların uçması depremlerin olması doğup ölmemiz kadar doğal. Oku biraz.
Senin bu düşüncen ilk insanlarda da vardı. Onnlar da bu yıldırımı kim atıyor diye sormuşler ve zeusu bulmuşlar. Sen de dünyayı kim döndürüyor diye sorup buluyorsun. İlkel bir mantık.
Peki bunlar kendi kendine mi oluyor biraz düşün. Evrenin bir beyni yok mu? Senin var olmanı sağlayan bir güç yok mu yani?
Evrenin bir beyni ve amacı olduğunu hiç sanmıyorum. Sadece var oldu. Bizim de varolmamız bir tesadüf eseri.
Hiçbirşey tesadüf olamaz. Sen kendi bilincin ile şu koskoca evrenin bilincini bir karşılaştırsan toz zerreciki kadar kalır. Şu evrende her şeyin bir bilinci ve amacı var her şey bir düzen üstüne kurulu.
tamam da bunu nereden çıkarıyorsun. Sen olmalıdır diyorsun.
Bu bir yanıt değil. Şunu bir oku.
www.facebook.com/permalink.php
Tanrı yoksa seni kim yarattı? Buna cevap ver her okuduğunuzada inanmayın. Bir insanın anne karnında oluşması, doğması, yağmurun yağması, güneşin doğması bunlar Tanrı'nın var olduğunun birebir kanıtı.
Düşünmüyorsun. Dahası açıkladıkça daha çok soru soracaksın. Her okuduğumuza elbette inanmamalıyız. Ama orada yazan şey bilim. Önce onu anla. Demagoji yapmaktan da vazgeç. O yazı çoğu soruna cevap olabilir. Okumaya değer.
Bilim ve din ayrı şeyler bilim ile dini çözemezsin
Sen neye inanıyorsun onunla başlayalım.
Din beğin ile anlanıcak bir şey değil. Tanrıyı göLe göremezsin çünkü tanrı her yerde, Tanrı bir enerji.. Herşeyin zihni herşeyi kaplayan
tamam da güzelim bu dediklerini nereden biliyorsun.
Sen Tanrı'nın olmadığını nereden biliyorsun? tanrı bizler gibi bir kavram değil ki.
Bizim ruhumuz olduğuna inanıyorsun değil mi? Bize bu ruhu veren bir yaratıcı olmalı.
hep yanlış sorulr soruyorsun.:(
bir şeyin var olmadığı ispatlanmaz. varlığı ispatlanır.
ben sana desemki sauronun var olmadığını nereden biliyorsun ispatla mantıklı olur mu?
İnsan neden her şeyi Bruni'ye anlayabileceğini düşünür? İnsan kendini bu kadar üstün bir varlık olarak görmemeli. Etrafına bak her şeyin bir düzeni var, bu düzeni insanlar kurmadı. Ne kurdu? Kendi kendine mi var oldu yani?
s7.directupload.net/images/141003/6qmz59bi.jpg ~,~
deistler sadece ALLAHı kabul ediyor. oysa dinin geri kalanı zaten ALLAHın sana lutufları. kuran da peygamberler de gerisi de. kuranın mealini okuyarak dogru yolu bulacagına ınanıyorum.
ya bas git sen ne olduğuna karar ver gök tanrı çahiliyet döneminde tek tanrı olduğuna inananlara denirdi
ne olduğuma mı? insanlarıkalıplara sokanamazsın. dinlerina aslı Allah'a inanmak ve iyi insan olmak hepsinin amacı ise aynı. bir Allah'a yapıyordu dine tapmıyoruZ sonuçta
ben kimsenin inancına karışmam ama sen ne olduğunu bilmiyorsun kafan karışmış Allaha inanıp kitabına peygamberine inanmamak Allah dünyayı yarattı çekildi inanışıdır kafirlikten farkı yok
Allah Heryerde. o sonsuz. Sana senden daha yakın. O herşeyde.
şüphesiz bunları nerden okudunda inandın
Kardeşim bende dine inanan bir evde büyüdüm ama şu an deistim. peygamberlere inanmayız. Meleklere şeytanlara vb. Zaten çok saçma değilmi? Bu dünyada doğayı yaratan tek kişi var o da tanrı. Tanrının yardıma ihtiyacı yoktur
Olmuşsun zaten olmak için zorlama daha fazla kendini. Deist demek kafası karışık olan demek bana göre :)
ben tüm dinlerin doğru kısımları olduğuna inanıyorum
ateşe dayanıklılığın nasıl iyi mi.. ona göre seç neyi seçiyorsan..
Ne alaka? Önemli olan hangi dinden olduğun değil.. Önemli olan iyi insan olmak ve Tanrı'ya kalpten bağlı olmak.. Hem ben Tanrıyı cennete gitmek ya da cehennetten korunmak için inanmıyorum.. Allah'a olan sevgimden inancımdan inanıyorum..
Zaten mısraklı ilmihal kitabında cannet veya cehennem için , ibadet etmenin şirk oldupundan bahsedyor. Bu konuda Mehmet Akif ERSOY'da şiir yazmıştır.
Allah cc cennet veya cehennem için ibadet edilmez. Rızasını kazanmak için ibadet edilir.
soruyu soran kardeş sen hiç Allah için İslami bir eser alıp okudun mu? bir değil bir kaç tane oku. Görüyorumki hayatında hiç islamı aşatırmadan direk kendini başka inanışlara bağlıyorsun.
Git ilk önce bir Nakşibendi tarikatına mesela Menzil'e insanlar orda ne yapıyor ne ediyor bir araştır sonra başka dinleride araştır. . Yapma Allah aşkına müslüman bir ülkede yaşıyorsun. belki çevrende islamı yanlış yaşayanlarda belki onlardan etkilendin?
İbrahim Hakkı hz"marifetname " adlı eseini okumanı tavsiye ederim.
yazık günah ya hiç mi?
Çanakkale'ye gitmedin? Hiç mi vicdanın yok. Hiç mi malazgirt meydan savaşını okumadın?
İslam kadar mükemmel ve büyük bir Dİn'e inanamamak ne kadar acı bir durum .
Osmanlı İslami benimseyen bir devletti.
İnsanların birbirine güveni verdı, O Türklerin müslüman olmasıyla bitti.
zaten gök tanrı dininde de kurban kesme var, öldükten sonra inanmak var ama binlerce em, r yok. Sadece bir kaç yüz yapacağpın unsurlar var oda değiştirdi mi belli değil.
@xenon759 bende islamda evlilik vs seyleri okumani isterim biraz da olumsuzluklarini gor 6 yasinda cocuklari evlendirmeyi dogru gorurseniz millet dinden sogur ama sen bilirsin...
peki deist nasıl bir şey onu söylermisin ve sana mantıklı gelen yanı nedir?
Allah'a bie ödül için inanmamaları. İbadet şekillerini kendi seçmeleri. Allahın ger yere, her şeyde olduğunu bilmeleri ve doğruyu ve yanlışı akıl yoluyla anlamaları.
Allah'a bie ödül için inanmamaları. İbadet şekillerini kendi seçmeleri.
bu söylediginin dışında diğerleri islamdada var ama bu üstte yazmış olduklarımı söylemen sence biraz saçma değilmi?
şöle düşün ödül için innmam demişsin peki okulda oldugunu farzet ödevini en güzel şekilde yaptıgın zaman bir ödül alırsın bu hoşuna gitmezmiydi yani kısacası ödül için ödevini daha güzel yapmak istemezmisin?
ayrıca ibadet şeklini sen sececek olsaydın emin ol o zaman bı sınav dünyasının bir anlamı kalmazdı yine okulda oldugunu düşün ve sınav sorularını kendin belirledigini düşün aynı şey degilmidir? yani sırf bu yüzden deizm dersen koca bir saçmalıktan başka bir şey degil derim bende...
Düzeltiyorum inanmaları
Ben gö tanrı inancına inanıyorum.. deizimi sadece arkadaşım beni ikna etti.. Ve bana Kuran'ı çarpıtacak anlattı birazda. Bikmiyorum ailem eğer Müslüman olmazsam cehennemde yanıbaşımı Allah'ın beni affetmeyeceğini söyledi. Bu çok zalimde değilimi Allah kendine kalpten inanan ibadet eden kulunu cehenneme atar mı?
Allah tabiki de yapılan iyiliklerin karşılığını vericek ama sen müslüman olup peygamberi kabul etmezsen allah bunu affetmiyo. ağzında kuş da tutsan gene cennete giremezsin..
Son güncellemeye göre : Arkadaş sen tam olarak kime baktın?
Müslüman olmadığım için bir sürü küfürlü mesaj geliyordu
Sen onları takma mesajlarını kapat beyninle başbaşa kal
Sen kendine macera arayışındasın. Vikipediden din, inanış bakıp güzel olanı seçme derdindesin.
Maceramı? Ben sadece tam olarak gerçeği öğrenmek istiyorumHerkez bana farklı bir şey söylüyor. Ama ben Allah'a inanıyorum ve iyi bir insanım önemli olan da bu
Herkesin kendine gerçeği var gerçekten ayrı olarak. ''Allah'' kelamını bile kullanıyorsun şu an. O'na inanıyorum diyorsun fakat hala bir arayış içerisindesin. Bunu düzeltmen gerekiyor.
tüm dinlerin amacı aynı bunu biliyorum ama ya Kuran'da değiştirildiyse
Ben ateistim ne bana soru sorun ne ben size kardeş kardeş geçinelim allahın izniyle
Nereye gülüyoruz
Ahaha :D
aman ha dinden çıkma müslüman olarak kal. İnsanın ölürken aklına gelirmiş din seninde öyle olmasın.
Önemli olan Allah'a inanmak iyi insan olmak..
öyle :D
tek geçerli din islam Allah katında
Tüm dinler aynı şeyi amaçlıyor ama
Deizm peygamnerlere inanmaz ama yaraticinin varligina inanir ben de deistim
binlerce peygamber olmuştur sayılı değil. Peygamberin özü doğru yola sokmaya çalışan, iyi insan olmamızı söyleyen insanlardır.. Ama bazıları bunu yanlış yorumlar..
Olamazsınız kontejyan dolu. Ama yedeklere alabiliriz seni.
deizm mantıklı diyip 3 saat sonra saçma demişsin çok anlamsız
Ben deizimi bir yıldır araştırıyorum.
deistler bütün dinleri saçma görürler yani peygamberleride kabul etmezler bir tek tanrıya inanırlar
Deistmisin?
hayır ama göktanrı inancına bağlıyım
Banada en mantıklı din gök tanrı dini geliyor bu din hakkında biraz daha bilgi verirnisin. Özeldende olur
bende Türküm ama şu göktanrı inancını bırakın arkadaşlar:
göktanrı inancında olanlar ahiretle , göktanrı inancına sahip olan ecdadımızla olamazlar, onları bir daha sonsuz olarak göremezler hatta çanakkale şehitlerini bile bir saha sonsuz olarak göremezler. MÜSLÜMAN OLARAK ÖLMEYENLERE SONSUZ AZAP VAR KARDEŞİM, YAZIK ETMEYİN KENDİNİZE. Çünkü eski Türkler zamanında islam yoktu, yani sahip oldukları inanış müslümanca bir inanıştır. Müslümanlık geldi kavga bitti.
Türklerde İslamdan önce kurban adama, öldükten sonra dirilme, kadınalra saygılı olma vb.. inanışlar vardı. Aynı şekilde Karahanlılar ve karluklular İslam'da adak adama, öldükten sonra dirilme , kendınlara saygılı olmaz vb.. hepsi vardı o yüzden Tükler kitleler halinde müslümanlığı seçtiler.
Türklere İSlamı hikayeler anlatan Korkut Ata'ya, Timur'a , Oğuzkağan'a saygınız varsa, seviyorsanı ve ahirette onlarla birlikte olmak istiyorsanız İslamı seçin ve hayatınıza tatbik edin.
Bu yaptıklarınız Ecdada küfürdür, Çanakkale şehitlerine küfürdür, malazgirt şehitlerine küfürdür.
Yusuf İSLAM şöyle demiştir:
-" ben müslümanlarınhaline baksaydım müslüman olmazdım."
aynı şekilde başkasına bakarak kararlar vermeyin, bu dine mensup olan şerefsizlerde çok siz İslamın özünü kavrayın gözünüzü seveyim bu iş şakaya gelmez. 60 Yıllık bir dünya için ahireti karartmaya gelmez.
İSTEMEZMİSİNİZ?
-Ahirette peygamberlerle birlikte olmayı
-Çanakkale, Malazgirt, İstanbul Fethi , Ergenekon şehitleriyle birlikte olmayı.
-Evliyalarla birlikte olmayı
-Nasrettin hoca Hz., Mevlana hz (k. s), Hoca Ahmet Yesevi hz (k. s), Tebriz'i şems ile birlikte olmayı:
-Hz. Meryem (a. s), Hz. Maşite (a. s), Hz. Hatice (a. s) annelerimizle birlikte olmayı istemezmisiniz?
KİM ALLAH'A TEVBE EDERSE ALLAH GÜNAHLARINI AFFEDER, KİM TÖVBESİNDE SEBAT EDERSE ALLAH CC GEÇMİŞ GÜNAHALRINI SEVABA ÇEVİRİR.
insanların yüzünün güldüğü o günde yüzünüzün kararması dileğiyle Allah'a emanet olun.
Siz onu görmesenizde, o sizi görüyor.
-Hz. Muhammed (sav)-
bu nasıl bir düşünce tarzı? tanrı o kadar acımasız mı ki kendisine inanan iyi insan kullarını sırf Müslüman olmadıkları için cehenneme gönderecek? bana kalırsa önemli olan iyi yaşamak ibadet etmek ve Tanrı'ya içten inanmak. Ben Tanrı'ya çoğu müslümanının aksine cennete gitmek için bir ödül için değil Tanrı'ya olan sonsuz sevgimden inanıyorum. Ve biliyorum tanrı böyle kullarını cehenneme gönderecek kadar zalim değil. tüm dinlerin özünde bu iyi insan olmak Tanrı'ya inanmak doğru yaşamak. İster Yahudi ol, ister hırıstiyan ister Müslüman.
biz aslında her baktığımızı yerde onu kalbimizde görebiliriz kardeşim.. Çünkü tanrı herşeyde var çünkü tanrı herşey
bak kardeşim iyi hoş yazmışsında niye göktanrı inancını benimsiyorum diye hiç düşündün mü veya diğerlerinin neden bu inanca bukadar bağlı olduklarını. Orda demişsin Türkler kitleler halinde müslümanlığı seçtiler diye nasıl seçiyolar ya Türkler kılıç zoruyla müslümanlığı kabul ettiler o araplar talkan katliamında 40 binden fazla Türkü infaz ettiler ağaçlara astılar curcan katliamında da bir o kadar insan. Türkler çaresiz kaldıkları için müslümanlığı kabul ettiler kendi istediklerii için değil git birazda bunları araştır. Göktanrı inancını benimsememin nedenlerinden biride budur.
Türklerin çaresiz kalıpta müslümanlığı seçtiğini hangi yalancı islam düşmanı kitaplardan öğrendin?
aklınızı başınıza alın Alp ER-Tunga İslam gelmeden önce de İslam'ın emrettiğine benzer yaşıyordu, zaten bütün güzellikleri bünyesinde toplamıştır İslam.
İslam demek = HZ. İsa (a. s) Allah'tan korkmasından dolayı vücundan ter yerine kan akması demek.
islam demek= Hz. Süleyman (a. s) Allah cc korkusundan ölene kadar ağlaması demek.
Bir kere Türkler Moğol istilasınını önüne geçmek için Araplarla bir olmuştur. Müslümanların kazanmasına vesile olmuştur.
Sen eğer Allah cc karşı samimiysen Allah cc seni Rabia'tül adeviye hz (k. s) gibi yapar.
İslama göre Allah cc kulunun ne günahına bakar nede sevabına kullarının samimiyetine bakar.
çünkü çok namaz kılan kalleş , sahtekar cehenneme gidecek. Bir yerden sahtekarlık yapıp bir yerden insanlara namaz kılmak sahtekarlıktır. Eğer İslamı kitapları okursan o insanları ayırt etme gücünü Allah cc sana insanların kalbini okuma kudreti verir
Ey bu soruyu soran kardeş. Senin eğer sen doğru bir insansan ve Allah cc hakaret etmezsin Allah cc sana en güzel şeyi nasip eder.
sen bir kere konusurken yaradana hakaret ediyorsun. Sen bir damla suydun , sonra elin gözün birleşti insan oldun, daha sonra bir anne şefkatiyle karşılaştın. Allah cc o annene şefkati vermeseydi.
annen seni döve döve öldürebilirdi.
ADEMOĞLU YARATILMADAN ÖNCE DÜNYADA CİNLER VARDI. ŞEYTAN CİNLERDENDİ VE TABİ O ZAMANLAR MÜSLÜMANDI NE ZAMAN LANETLENDİ ALLAH CC KARŞI GELİNCE. VE O EMİRİ VEREN KALEM KURUDU.
ALLAH CC SÖZÜ BİR KEZ SÖYLER. ALLAH CC YAPTIĞINDAN PİŞMAN OLMAZ. O SADECE DOĞRU OLANI YAPAR. SEN BOCALAN ANCAK KENDİNİ YAKARSIN YARATILIŞIN TOPRAK.
HİÇ KENDİ KENDİNİ BICAKLAYAN DELİ GÖRMEDİNİZ HELARDE.
İSTESE ALLAH CC O AKLINIZI ALIR KENDİ KENDİNİZE YİNE ZULM ETTİRTİR. AMA O KULLARINI ÇOK SEVİYOR.
kullarım bana ve paygamberlerime uysun diyor.
sen sadece yaşa ya yorma güzel beynini pırıl pırıl zaten
Yaşamının sonunda peki? ot gibi Yaşar gidersin. Bir amacın olmaz dinsiz olur çıkarsın.
bundan 100 yıl önce ne yapıyordun? öldükten sonrada aynısı olucak
Sen ölümden sonra yaşam teorisine mi inanıyorsun.
yazdığımdan bunumu çıkardın?
ayrıca öyle bir teori yok olamaz da
ben inanıyorum şahsen
Anlamını bilmediği şeyleri olmak isteyen liseli, pastafarian daha moda. Kafan karıştı değil mi?
çok araştırdım.. bir yıla yakın düşünüyorum araştırıyorum.. Ama emin değilim, gerçi mantıklı geliyor çünkü deistler Allaha Teistler Cennete inanıyor.. Ayrıca namaz şekli vb şeyler bana mantıksız geliyor.. Sonuçta namazda bu alemden farklı bir yerde oluyoruz.. Dış dünyaya bağlantımız olmuyor sadece tanrı ve biz oluyoruz..
Yani islamiyetle buyuyup kuran okuyup baska bir dine gecmeye calisan insan ya beyinsizdir ya da gercekten aykiri bencil birisi
Gökhan'ı dinine inanıyorum ve tüm dinlerinözü aynıdır ben tüm dinlere inanıyorum doğrusu.. Hepsinin amacı ve özü aynıdır.
Hadiya nedense tum dinler son peygamberin dinini soylemis ama sen goktanri dinine inaniyon :)) goktanri dini hunlardanmi kalmaydi biz onlarin torunlari islama gectik ama s3nn beynin hala 2000 sene gerilerde kalmis
Zaten din her yıl yenilenen birşey dmi? Sürekli değişen? Peygamberin dini diye bir şey ise yok. Onlar sadece doğruyu yanlışı göstermek için var. farklı arklı dinler ise yok biraz araştır lütfen. Dinlerin hepsi aynı şeyi anlatıyordu ama daha sonra değiştirildi bazı bölümleri..
cahil cahil konusma cahil kadin din her yil yenilenen biseymis hristiyanlik okadar degistrilmistir ve ayni degildir diger dinlerle htistyannlikta baba ogul kutsal ruh uclemesi musevilikte yahudilere ozgu bir sapkin milliyetclik muslumanlikta insanliga seslenir her din ilahi olanlar muslumanliktan ve son peygamberden bahseder hepsi yilda bir degisir diyecek kadar kafitlesmissin allah o cahil beynini islahetsin
Dinler toplumların özelliklerine göre indirildi. Onların ihtiyaçlarına göre.. Her dini insanlar değiştirdi. Lütfen araştırmadan yorum yapmayın kendi cahilliğimizi ortaya koyuyorsunuz.
Sadece Kuran'ın değişmediğine inanılıyor
Ben o soruyu sorarken ciddi değildim ima olarak konuşuyordum.
Gök tengriye Türkler eskiden inanmıştı
Helal olsun sana
Şanlı Türk soyundanmısın sende?
deistlikte tanrıya inanıyosun ama dinlere inanmıyosun benim de kafam karışık
Bence pandaizm var çok tatlı bir din, ona inansana. tanrısı da panda
Sen Müslümanlığa dön bütün soruların cevapları kitapta gizli araştır biraz kurcala her sorunun cevabı var. Okumadığın 6666 mesaj var.
sakın olma güzel insan ne güzel bir dinimiz var son din niye vazgeçiyosun
son din demesn daha doğru olurdu çünkü düşünülen gibi farklı farklı dinler yok. Hepsinin amacı ve anlatmak istediği aynı.. Misal gerçek incili okursan Kuran'a ne kadar benzediğini görürsün.. hepsinin özü aynı. tüm dinlerin doğru ve yanlışı var bu senin yorumlamana kalmış eğer sen doğru yorumlayın istenilen gibi yaşarsan doğru yoldasındır
Allah yardımcın olsun ne diyuim
şöyle Allah neden dünyaya farklı farklı dinler getirsin? İncil değiştirilmeden önce sadece iyiliği amaçlar ve baba oğul kutsal ruh zırvalıklaına yer vermezdi.. Tüm dinlerin yarısı değiştirilmiş ama sen doğru olan yanını alıcaksın
Allaha inanip allahin kurallarini inkar ediyor deist arkadaslar çok ironik.
deist bu yüzden dinsizlikler bir
bırak kızım deist meist kafanı yorma gel bir kahve ısmarla bana
aşırı inançlı ailen seni unutmuş git ol deist ne sorusu olcakki
en güzeli bence'de ateizm daha iyi bence doğru düşünce
DiNsizlik?
Dinleri haliyle peygamberleri kabul etmez deizm
İnanmıyor mu yoksa varlıklarını mı kabul etmiyor
İnanmıyorlar
Toplumumuzda bazı insanlar peygamber lafını yanlış algılar, peygamberi tanrı ile bir tutar. Ama asıl peygamber iyi insan olmayı amaçlayan yol göstericidir.
sen deyyüst olmuşsun zaten!!
hangi dine inandığım seni ilgilendirme. saygı duymuyorsam senin sorunun
insanlara seyyid dememesin dinsizliğinin kanıtı.
Bu da yeni moda oldu bence Tuhaf biraz
Ben sadece araştırıyorum ve dinlerin özü Göktanrı dini.
dinlerin özü mü? emin misn Araştırdın yani
göktanrı dininde ibadet iyi insan olmak, Tanrı'ya içten inanmak özü bu ve tüm dinlerin özü bu
yanlış yerde arıyosun bunların cevabını.
Ben birebir soru sorabileceğim bu konuda bilgili birisini arıyorum.
Müslümanlık zaten yorum dinidir
yaw ne ye inanırsan inan buda seni korusun
Allah akıl fikir versin bacım
aklım olduğu için sorgulama isteği duyuyorum. Ot gibi bana söyleneni anlatanı kabul etmiyorum.
fındık ye biraz zekayı açar
ne alaka?
Deiat ne lan. Ataist filan mi olacan sen
deist Tanrı'ya inanıyor. Ataist hiçliğe inanıyor
Bak sen cok yanlis gelmissin. Ateist hiclige inanmaz. Hiclige inanan nihilisttir. Az daha calis. Otur sifir.
Ne ayaksiniz l*n siz
boşver sorgulama neysen o ol :D
inandığın dinin doğru olduğunu nerden bileceksin ozaman?
niye ozaman dünyaya getirildin?
Hristiyanlarda sorgulamıyor, dinsizlerde sorgulamıyor sonunda olan onlara oluyor tanrı bize beynimizi boş yere vermedi.
düşünmek gerek bazı seyleri
Deistim ben sor ne soruyorsan
peygamberlere inanmama sebep ne onlar sadece Iyi insan olmayı Allah'a ibadeti yaymak amaçlıyorlardı.. Ayrıca kitap yorum Kitabı'dır ama siz işinize gelmeyeni almıyorsunuz.
Ben tüm peygamberlere değil bazılarına inanmıyorum deizmde içinde ayrılır biraz araştır istersen
Arayan mevlasınıda bulurmuş ha gayret
sen ateizm e gel. iyidir buralar. bekleriz
Cehennemin dibinde öğretirler sana merak etme..
Yukardaki bir arkadaşada söyledim sanada söyleyeceğim, Önemli olan din değil Allah'a bağlılık ibadet etmek ve iyi insan olmak.. Diğer kitaplarında özü bu.. Allah kendine ibadet eden iyi insan olan kullarını sırf Müslüman olmadıkları için cehenneme göndermez.
Allah'ı inkar edenleri Allah cennetine mi alacak sanıyorsun?
Nerenle okuyorsun pardon ama. Cevabı tekrar oku anla sonra yorum yap.
Kardeş müslüman olmadıktan sonra ne yaparsan yap cennete giremezsin!
Deistlikle ilgili sana saçma gelen ne
kitaplara inanmamak Allah'ın kurallarını reddetmek demek. kitaplar insanlara doğru yolu göstermek için var ve peygamberlerde.
Deistler Allah vardır diye bakmaz yaratıca vardır gök tanrı vardır diye bakar ona sonsuz saygı ve içindedirler ve şükredeler sadece yurt dışındaki deistler tanrı der bu ülkedeki deistler Allah şeklinde dua eder kitaplara ya da peygamberlere de inanmazlar çünkü yaradan beyin düşünebilme gücü ve vicdan vermiştir vicdanlarını esas alır ve ona göre davlanırlar bir çok kitap vr bir çok peygamber var hangisine inansınlar
deizm dinleri inkar eder sadece tanrıya inanır
Ya şu mübarek günler de yapmayın Allah aşkına
Müracaat içeri.
neye inanırsan inan
püff sen uçmuşsun
Banada kafir diyolar
neden tüm dinlere inanmıyorsun? Ben hepsinin iyi yönlerini doğru yönlerini alıyorum.. Din sadece iyi insan olmayı amaçlar
Kafirim demdimki oyle diyolar dedim ilgisizim bu konulardan
Çok Yazıkkk...
Kardeşim ben Tanrı'ya inanıyorum peygamberlere inanıyorumve iyi bir insanım daha ne?
Niyetin nedir senin?
Herkez bana farklı bir şey söylüyor ben doğruyu öğrenmekiatiyorum
İslamın verdiği gerçek huzurun tadını alan bir insan deist likle ateistlikle uğraşmaz
Gök tanrı dinindenim ben.
Tek kelimeyle salak
Ataistsin galiba. Dinlere saygı duymayıp küfrettiğine göre ya ataist ya saygısız.
Ateist falan degilim cok sükür
Uyu en iyisi :D
tamam