+1 yıldeist olmak istiyorsan ilkönce peygamberlerin olmadığını ve bunların karanlık çağlarda ortaya çıkıp insanların boşluklarından yararlanıp yaratıcının en mükemmel varlıkları gibi kendilerini yücelten kelimelerle ve yaratıcıyı duyduğunu idaa edip ki bunun yanında yaratıcının onları gönderdiğini ve insanları yönlendirmek için birer rehber olduklarını (koyun sürüsü düşüncesi ilk burada doğuyor) idaa edip kendilerince yazdıkları kelimeleri yaratıcı yazdı diye göstermekle yaratıcıya bir nevi şık koşmakla yetinmeyip kendilerine hep haremler kurup ve bunuda yaratıcının emri gibi gösterip birsürü daleverenin döndüğü düşüncesizliğin boşluğun yarattığı akıl kayıplarından ibaret birer insan olduklarını anlamaktır! yaratıcının kendini gösterme çabası bir nevi çocuğun bunu ben yaptım baba bak demesinden öteye gitmez.. insansı bir duydugur... yani insansı duyguları bir yaratıcıya yüklemek yaratıcıya yaptıkları bir hakaretten başka birşey değildir çünkü yaratıcı mükemmeldir! kendini ispata gerek duyuyorsa insanımsı bir hareket yapmış olur ki buda yaratıcının mükemmel olmadığını gösterir ki bunun gibi mılyarlarca yıldır varolan dunyada 3000yıldır dinlerin (insan ürünü) hüküm sürmesi insanların zaaflarından kaynaklanır ve yaratıcı korkusuyla bezenip insanlara sunulan az pişmiş yemekten öteye gitmez! az pişmiş diyorum çünkü sorgulayan insan (aklı mantığı olan insan) okadar mantıksız şeyleri görmezden gelemez! daha yazmak isterdim ama uzun bir sohbet gerektirir..
(felsefe; düşünceyle gelişen bir algılama biçimidir! nekadar net algılıyorsan okadar filozof olursun)93 Yorumla- +1 yıl
Şu an din adı altında aşırı bir sömürü düzeni var devlet yönetenler her türlü naneyi yiyor sonra da insanların dini duygularını sömürerek yaşamlarını müthiş bir lüks ve zenginlik içinde sürdürmekteler ama deizm de sadece akıl mantık ve din kalıbına sıkıştırmadan Yüce Yaratıcı vardır...
En İyi Cevaplar
+1 yılateist tanrı peygamber ınanmaz herseyı baslı basına dusunur sorgular
deist-peygamberlere ınanmaz tanrıya ınanır ama tanrı olgusunu muslumanlık gibi gormez
agnostik yani benım dusunce tarzım bu herseyi sorgular mantıksız olanı tartmam bile dırek elerım agnostik lik daha ılımlı gibidir ama dıgerlerıne oranla daha yargılıdır dırek sorgularım ınsan beynını zorlarım kendımı zorlarım cevap bulamadıgım seye ınanmaz bel baglamam416 Yorumla
Soran+1 yılAtaist değilim deistim
- +1 yıl
açıkladim farkındaysan sana dusunce tıplerını daha bınlerce var jedi bile olabilirsin hatta iyi bir cocuk olursan şirinleri bile gorursun :)
- +1 yıl
sormak istedigin herhangi birsey olursa mesaj atabılrısınız elımden geldıgınce yardımcı olurum :) ayrıca eic tesekkur ederim
Soran+1 yılBu arada ataistlerdw bilmeden Tanrı'ya inanırlar.. bu evreni bir varlığın yarattığını bilirler ki biz ona Allah diyoruz.
- +1 yıl
allah kelimesi arap kokenlidir turkce yi soruyorsan tanrı dır tanrı kelımesı turklerden gelir ayrıca ben tanrıya ınanmıyorum evrenı uzaylıda yaratmıs olabilir bana gore cok daha gelısmıs bir toplum bızı yarattı deney olarak unuttu gitti neler varda konusulmaz her yerde ınsanlar kıttırrr anlamazlar
Soran+1 yılBenim ev arkadaşım ataist kardeşim.
- +1 yıl
anlaşılan şuki seni o ev arkadaşın saptırmış
- +1 yıl
keremkkaya seni de anan baban yapti musluman hristiyan dogsaydin musluman mı olcaktin :D
Soran+1 yılataistlerdw bu evrenin düzeninin bir gücün yönettiğini bilirler ama buna tanrı demezler
Soran+1 yılataist diye bir kavram olamaz kardeşim.. Ataisti bir inanç içinde sayma.. onlar neye inanacaklarını şaşırmış sağmış kişiler..
- +1 yıl
l*n olum koskoca galakside toz parcasısın gelmıs burada dın dıyon 5 milyar galaksi var gelmis burada tanrı diyon turklerın ıslamı nasıl kabul ettıklerını arastırsan burada bunu yazabılcek yuzun olmaz daha neyın kafasındasınız anlamıyorum
Soran+1 yılSen inanıcak bir şey bulamayız bu saçmalıklara inanmayı seçmiştim bence.
- +1 yıl
devrik cumle olmus anlamadım bırsey onu gectım ben sıze dusunce ornekleri sunuyorum unutmayın ateist deist olsun ne olursa olsun bol bol okuyun ufkunuzu genısletın tek kıtapa baglı kalmayın
+1 yılBen çok düşündüm. Ekteki site bana çok şey öğretti.
Her şey "bilinçaltımızda bize iyi niyetle yüklenen bilgilerden" kaynaklanıyor.
İnsanın milletini ve ailesini sevmesi normal. Ama din tek olmalıdır!
Farkında olmadan ailemizin bize öğrettikleri aslında onlara da ailelerince öğretilmiş.
Her şey ezber ama Tanrı-Allah ın olması ile onun din göndermesi farklı şeyler. Biraz empati sahibi insan bunu görecektir !
Yazıda din ile gelen kadın algısı da çok güzel anlatılmış. Tavsiye ederim.
goog ile
"HURAFELERDEN ARINMA YOLU ;"
yazarsanız, 'Akla uygun yaşamak' diye bir sayfa gelecektir.00 Yorumla
Şimdi sen diyorsun kii deist mantıklı geldiii deist nedir? Neye inanır neye inanmaz? Müslümanlık nedir? Neye inanır neye inanmaz? Sen nasıl oluştuğunuu asla ve asla bilemezsin evrende herseyin bir cevabı vardır fakat bir yere kadar aklına gelmeyen cevaplar da sana yüce bir ilahh bir güç olduğunu hatırlatsın. Çünkü bu kadarıni bir insan bir nesne aslaa yapamaz! Peygambere allaha inanmayarak ne gecicek eline? Bu düşünce sana çok saçma geliyor olabilir ama biz müslümanız. Müslümanlıkta zatenn bir yerde görmeden inanmak sorgulamamak anlamındadir. Aklini başına al.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
86Cevap
Bak şimdi ortada bir araba var düşün. Sen o arabayı almak için gidiyosun bir şirkete. Şirkette 3 kişi var. Birisi arabanın parasını istiyor ama onu göremezsin diyor. Sen karşı çıkıyorsun. Sonra adam kırmızı renk segan diyor. O ara arkadaşı evet o bir segan ama rengi mavi diyor. Sonra ikisi arasında tartışırken sen arabayı görmek istiyorsun ama görmenin yasak oldugunu söylüyorlar. sadece parasını verip arabayı satın alabilirsin ama göremezsin. sonra içeriden bir başkası geliyor neden kavga ettiklerini soruyor. iki kişi arabanın segan marka oldugunu ama birisi mavi digeri ise kırmızı oldugunu iddaa ediyor. Oteki kişi ise evet o araba kırmızı ama bir segan değil o bir wolswagen diyor. sonra az ötede oturan bir kadın. hayır o arabanın rengi mavi ama o bir segan veya wolswagen değil o bir toyota diyor. işte dinler de böyle. çok karmasık oldu ama umarım anlamıssındır. Yani sen ortada sadece bir araba olduguna inanıcaksın. ÇOK MANTIKLI. ama sende o arabaya bir marka veya bir renk vermeye kalkarsan ve yanlıs marka ile rengi verirsen cehennemde yanıcaksın :D gülünç ama her neyse. dogru yoldasın bence
24 Yorumla- +1 yıl
yani :D yaklaşımım böyle ateisti deisti agnostiki müslümanı hristiyanı yok bence. müslümanlık hoş görü dini fakat görüyoruz neler yaptıklarını. her ateist kötü her müslüman iyi olucak diye birşey yok. Herkesin hataları olur fakat. en kral müslüman olup da küçük bir kıza tecavüz edeceğine ateist olup sokakta gördüğün bir köpeğe bir kap su ver daha iyi. ama toplum ön yargılı bakıyor. özellikle de Türkiye de.
- +1 yıl
Biz bir dini öğrenirken onu yaşayan insanlara değil dinin asıl kurallarına bakarak yargılarız. islam dini tabikide tecavüze karşıdır ve hayvanlara karşı merkametsizce davranmayı savunmaz. insanda nefs ve şeytan olduğu için bir müslüman yanlış davranmış olabilir nefsine yanlış şeyler yapabilir ama bu islamın yanlış bir din olduğunu göstermez...
+1 yılAllah vardır ve Bir dir. Doğmamıştır ve doğurmamıştır. Ezeli ve ebedidir. Makro evrenden mikro evrene kadar her şeyi bir düzen içinde yaratmıştır. Akıl ve sorumluluk sahibi olarak yarattığı insana rehber olarak peygamberler Kitaplar göndermiştir. Son Peygamber Hz. Muhammed (S. A. V.) , son kitapta Kuranı Kerim dir. Böyle mükemmel bir düzen kuran yaratıcının içinde yaşayan insanı başı boş bıraktığını düşünmek akla, mantığa aykırıdır. Bizler ne yazık ki inandığımız kitabın içinde yazanları bilmiyoruz. Dindar aileler bile Türkçesini okumuyor. Bu sistemde özellikle gençlerin kafasının karışması çok doğal. Ama kafamızdaki soruların tüm cevapları Kuranda var. Samimiyseniz Kuranı Kerimin Türkçe mealini mutlaka okuyun. Kafanızda sorular oluşursa Camilerdeki görevlilere , yad da Diyanetin bu konuda görevli birimlerini arayın. Gerçek kaynaklara ulaşın. Araştırıp doğruyu bularak iman etmek çok daha kıymetlidir. İnternetteki akımlara koyun sürüsü gibi katılmayın. Batının bize dayattığı din anlayışı bozulmuş olan Hristiyanlık inancıdır. İslam üzerine genellenemez. Rabbim tüm gençlerin yardımcısı olsun , hepimize hidayet versin.
00 Yorumla
+1 yılGök Tanrı bir din değil bir inanç biçimidir ve eski türklerle birlikte kaybolmuştur, o gök tanrıya inanan İslamiyet öncesi Türkler bile müslümanlığı seçip islamiyet çatısının altında toplanmısken aradan geçen binlerce yıl sonra böyle bir inanca kendisini sürükleyip abuk subuk şeyler sorgulayanları anlamıyorum :D Gökte bir tanrı var olduğunu düşünüyorsan bulutların arasında aramayacaksın, anlatılan ve yaşanan herşeyi Kuran-ı Kerim'i okusan bulursun zaten birşey sorgulamana gerek kalmaz, deist deism deisim diye kavramlarından bile bir haber oldugunuz olguların icine girmeyin ha deism ha ateism bunlar boş işler
34 Yorumla
Soran+1 yılher baktığın yerde tanrıyı görebilirsin.
Soran+1 yılçünkü o her yeri kaplayan bir nur, bir ışık
- +1 yıl
hala deist olmak istiyormusun bilmiyorum ama sana şu linki paylaşmak isterim https://www.youtube.com/watch?v=u9FdRUpJd78
27 yaşlarında birisinin "Deist olduğuma karar verdim" yazısını da okumuştum...
Bir insan ne olduğuna böyle karar veremez, istekle "deist", "müslüman", "ateist", "solcu", "sağcı" olmaz.
Okur, araştırır, gezer, çevresinden bir şeyler görür ve hayat tecrübesine göre kafasında belli bir dünya görüşü şekillenir. Evrimsel bir şeydir. Sizinkisi "lafla bir şey olmaya" giriyor.
Bizim laflarımıza göre zihniyet seçmeyin. Kendi çabalarınızla öğrenin, kendiniz tecrübe edin. Aklınıza yatar veya yatmaz, onu bilemeyiz.
"Deistim, herkese tavsiye ederim" diye bir muhabbet açmamızı beklemeyin. Kitaplar var, okuyun.
Güncellemede "Ben deist falan değilim sadece sorguluyorum" yazıp, EİC altında "deistim" demek, zaten sizin kimlik bunalımınızı yansıtıyor.20 Yorumla
+1 yılaslında din konusunda çok karmaşık durumdayız ülkece, kimimiz ateist kimimiz deist kimimiz başka birşey.. bende pek dindarım diye geçinen, insanları adatıp kandıran biri değilim. evet bende müslüman biriyim, evet benimde ailem dindar, babam hoca. ama ben dini vecibelerimi yerine getirmiyorum. din ile aram yok.
Diğer bir bakış açım ise diğer dinlere olan saygımdır. yobaz ve gerici bir zihniyete sahip değilim, tutucu ve muhafazakar da değilim. modern çağa uygun giyinen, traşını olan, biriyim. o yüzdendir ki tercihler ve kararlar bazen bizi zorlar. tercih ettiğin şeyin kafana yatıyor olması, içine siniyor olması gerek ki buna kendini inandır. biraz zor bir süreç, din ve siyaset ülkemiz de büyük bir kaos..00 YorumlaŞURAYA BİR AÇIKLIK GETİRELİM:
YERYÜZÜNE 124.000 PEYGAMBER GELMİŞTİR. HEPSİDE MÜSLÜMAN OLARAK GÖNDERİLMİŞTİR. HEPSİNDE NAMAZ VE ORUÇ, KELİME'İ ŞEHADET VARDIR. HEPSİ DE SAKALLI OLARAK GÖNDERİLMİŞTİR.
Allah'u teala İSlam'dan önce din göndermemiştir. Sadece kitap gönderdişmiştir.
Allah cc katında tek din İslamdır.
Bugün deist, olsun diğerleri olsun hep şeytanlaşmış insanların uydurğu bir şeydir.
Büyü yapmakta, aynı şekilde şeytanlaşmış insanların uğraştığı bir şeydir.
Sen Sen Allah'u tealanın ve hz. Muhammed (sav) tüm dediklerini yap; inşallah bütük hayvanlar ve eşyalar senin hizmetçin olur.
HZ. İDRİS (A. S) HAYATINI YOTUBE'DAN ARAŞTR. ÇÜNKÜ O İLK DİKiŞ DİKEN (terzilerin babası) VE MATEMATİĞİN GÖKTEN GÖNDERİLDİĞİ İLK PEYGAMBER. 25 PEYGAMBERİN HAYATLARINI OKU İNŞALLAH DİN OALRAK İSLAMI SEÇİP ÇOK HUZURLU VE MUTLU OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.13 YorumlaIste bu
- +1 yıl
Oncelikle 124.000 peygamber hadistir ve ne akla hizmetse hiçbiri amerika kitasina gönderilmemiş ve kuranda 25 peygamber ismi geçer bunların içinden ismail ibrahim İshak ve yakup arasında baba oğul ilişkisi vardır çünkü peygamberlik babadan dededen öğrenilir çok mantıklı
Gizli Üye(30-35)+1 yılciddi soruyorum yaşın kaç senin?
daha deizm ne onu bile doğru düzgün bilmiyorken ailene bunu açıkladın hem de ailem dindar diyorsun yani ölçüp tartmadan öyle bir aileye bu söylenir mi şimdide gök tanrı diyorsun. sence o mantıklı mı? soru işareti koymama bakma soru falan değil bu!
başlık bir başka zaten hala şoktayım 'ben deist olmak istiyorum' ne demek :DD
ben inançlı biri değilim ve sana tavsiye sakın milletin yayında böyle konuşma dalga konusu olursun. şurada bir kaç kişi sana düzgün cevap verdiyse ŞÜKRETMELİSİN11 Yorumla
Soran+1 yılGök tanrı tek tanrıdır yani hepsinin özü ayrıca ben deizimi 1 yıldır araştırıyorum.. Sadece kafam karışık. İnsanlar dini tanrı olarak görüyor benim ailemde öyle..
Deizm bütün dinlerin özüdür, atasıdır aslında. Yaratana en saf, ilkel haliyle inanmaktır. Mantık yoluyla ilerler ve dinleri, peygamberleri kabul etmez. Bizim için sadece bir yaratıcı vardır gerisi yoktur.. Bazı deistler metafizik öğelere inanır, bazısı inanmaz. Bazısı tanrıyla ilgili farklı görüşlere sahiptir bazısı ise evreni yarattı bıraktı, müdahale etmez der.. Araştırmaya devam et, pişman olmayacaksın. Dilersen kaynak yazabilirim özelden, sen yeter ki görmek iste bazı şeyleri.. iyi akşamlar.
22 Yorumla
Soran+1 yılBilgilendirme için sağol :)
+1 yılKafan katışık bunu anlıyorum. Ancak biraz duşun. Deizm inancına gore Allah evreni yarattı. Ve bizi kendi halimize bıraktı. Evreni yönetmekten vazgeçti. Ama neden hergun guneş doğup batıyor. Kendi beyni yok güneşin nasıl hareket ediyor. Tanrı (allah) surekli bizimle. Konuşmak istersen ozelden mesaj atabilirsin. Unutma ki bunun bir de ahiret kısmı var. Ya Allah varsa sı var.
04 Yorumla- +1 yıl
Bir de eğer peygmberi kabul etmiyorsa deizm ki oyle sende ona ayak uydurmak için inandığın şeyi mi reddedeceksin?
- +1 yıl
1-guneşte hareket eder
2-O zaman dunya kendi kendine mi donuyor. Onunda beyni yok. esas sen kör cahilsin. Olurken azrail uzerine gelince anlayacaksın zaten doğruyu!
Soran+1 yılTanrı herşey.. Heryerde, sonsuz. o güneş, bu dünyada tanrı.
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle ataist değil ateist. Önce şu terimleri doğru yazmayı öğrenin. Daha sonra şunu belirteyim, Deizm dinsizlik değildir!!! Aşağıda sürekli deizme dinsizlik dediğini gördüm, bu çok yanlış bir yaklaşım. Deizm mutlak bir yaratıcının olduğunu savunur, bazı deistler daha bilimsel yaklaşır yaratıp çekildiğini düşünür, bazıları ise evrende hala etkisi olduğunu düşünür. Bende Tanrı inancına sahip birisi olarak sana şunu söyleyebilirim, sorgulamak iyidir. Kaç kişi din denen zehirden kurtulursa iyidir, çünkü din yüzünden herkes hayatını bir yalan üzerine yaşıyor. Ama şu an sen bence Müslüman olarak kal, çünkü senin kafan karışmış. Hani sorgulayarak falan dinden vazgeçsen neyse ama sen kafan karıştığı için vazgeçmişsin. Bence iyice bir araştır, ve bize sonuç bildir. :)
08 Yorumla
Soran+1 yılDeirsin tam olarak dinsizlik aslında çünkü hiç bir dine inanmıyor, tanrının kurallarına inanmayıp sadece Tanrı'ya inanıyor. Ayrıca benim kafamı kurcalayın tek din gök tanrı şu an
Cevap sahibi+1 yılDeizm dinsizlik değil, biraz araştır kezban.
Soran+1 yılOt gelmişsen ot gidiyorsun. l*n beyinsiz deizim zaten bir din değil. Önce deizimin ne olduğunu öğren. Deizim hiç bir dine inanmamak anladın? Sadece Allah'a inanmak din ile hiçbir ilgisi olmamak. Hala o kıt beyninde deizime din diyorsan hiç bir şey söylemiyiceğim
Cevap sahibi+1 yılKız sidikli yazdıklarıma bak bakayım ben bir kez dahi deizme din demiş miyim? Gelmişsin bana deizmi anlatıyorsun ben zaten deistim geri zekalı.
Cevap sahibi+1 yılAyrıca Allah arapça bir kelime, Tanrı veya Maker demek bana daha doğru geliyor. Bu arada Maker yaratıcı demek.
Soran+1 yılOzaman dinsizlik olduğunuda kabul edersin
Cevap sahibi+1 yılDine mensup muyum? Hayır. Fakat dinsizlik ağır bir kelime toplumumuzda, umurumda olmasa bile ağır bir kelime. Deizm dinsizlik değildir, dine inanmamaktır.
Soran+1 yılAynı şey
Ben deist ve coexistim. İkisini sentezledim kendi kafama göre.
Yaratıcı bir kaynağın varlığına inanıyorum.
Dinlere inanmıyorum.
Dinler, çağlar ve uygarlıklar boyunca süregelmiş mitolojiler toplamı bana göre.
Coexist için bkz.
https://i.hizliresim.com/zE3vEg.jpg10 Yorumladeizm tanrının varlığını kabul eder. Din ve dinle ilgili herşey deizm in dışındadır. Ben de buna inanıyorum çünkü etrafımda gördüğüm düzen kuvvetle ihtimal bir yaratıcı var diyor. Fakat dinler, peygamberler v. s. bana mantıklı gelmiyor. Sadece yaratıcı bir gücün olduğuna inanıyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılihtimal mi? Yaratıcı her yerde. O herşeyde. Bunu nasıl göremiyorsun? din ise sadece iyi insan olmayı doğruyu yanlışı anlatır..
Kurandan farklı ayetler gösterır hiç bir zaman tümünü göz önüne almaz ondan din yok derler
Misalen veriyorum
bir kitapta ayşenın yemek yemeden önce elini yıkadığı yazar
Ama bizim dini olmayan arkdaşlar oradan sadece yemek yediği bölmü alırlar deist olamk bence beyın boşluğudur40 YorumlaEğer gerçekten tarafsız bir şekilde okuyacaksan ben sana evrimle alakalı uzun uzun yazarım. Ama bana sorarsan hiç bir din'e inanma derim ben. Her birisi yalan, saçmalıktan ibaret. Bu arada deizm; dinlere inanmıyorum ama yine de bir yaratıcı var demektir.
01 Yorumla
Soran+1 yılDinlere inanmama sebep ne
+1 yılYa isa mesihi hiç araştırdın mı? düşmanlarınızı sevin diyen, zina eden kadını taşlayanlara günahsız olan ilk taşı atsın diyen dünyanın gelmiş geçmiş en büyük insanını araştırdın mı. bir ordusu askerleri adına peygamber denen bazıları gibi haydutlardan kurulu silahlı askerleri olmadan nasıl kendini insanlara anlattı nasıl vaazlar verdi bir kere araştır bak hristiyanlıgı araştır bak göreceksin sana anlatıkları gibi değil bazı insanların iftira atmalarına benzemiyor
04 Yorumla- +1 yıl
@sametjedi
size dokunan bişey oldu sanırım?
Soran+1 yılHristiyanlığın ve tüm diğer dinlerin özü aynı. Ben tüm dinlere inanıyorum.
+1 yılDeistler peygamberlere inanmaz. Onları insanları kandıran kişi olarak görürler.
Deizm temel tanrı inancıdır. Tanrının insanlarla iletişime geçmediğini savunur. Deizme göre tanrı evreni yaratmıştır ve insanları her konuda hür kılmıştır.12 Yorumla
Soran+1 yılİnsan zaten her konuda hür değilmidir?
- +1 yıl
Ya mesela Allah nasıl alkol içmeyi veya zina etmeyi haram kılmıştır.
Deizmin tanrısının böyle kuralları yoktur
+1 yılKardesim sokaga cik 100 adama sor dinlerini muslanim der, din uzerine birsey sor bilsede bilmesede kulakdan dolma seylerle birseyler mirildanir. Yani demem o ki sozde muslumaniz birkere kuran-i kerimin turkce mealini okudukmu sonuna kadar. HAYIR OKUMADIK. Yani milletten duyduklarinla hareket etme , Ac oku bikmadan skilmadan sonuna kadar al abdestini oku ne yaziyor dusunerek sorgulayarak sonuna kadar oku.
10 YorumlaDeistler dinlere inanmazlar ama metafizik varlıklara inanabilir , büyüye , fala vb. şeylere de inanabilir. Bu arada deistlikte tek bir tanrı kavramı yoktur, bazı arkadaşlar bilmeden kendi kafasında ki Tanrı rolünü deizme yansıtıyorlar. Deizm Tanrı bireysel bir yorumlamadır.
00 YorumlaAllahın hak dini varken insanların uydurduğu saçmalıklara inanmak ne kadr mantıklı?
deist olmak istiyorum diyosun yani allahın varlığını kabul ediyorsun
Sen ona iman etmessen gösterdiği yoldan gitmessen ateistten günahkardan farkın olmaz14 Yorumla
Soran+1 yıliman ediyorum. Kütfen bilmeden yorum yapma. İman etmek sadece namaz kılmak değil. Dua etmek, ama kalbine dua etmek..
Soran+1 yılÎman demek din demek değil Allah'a kalpten bağlılık ve dua etmek demek.
Soran+1 yılDin ise sadece doğruyu ve yanlışı gösterir tek amacı budur
Aile & Toplum konusunda 873 cevap paylaştı. Memlekette havalı olmanın yolu ateizm ve deizmden mi geçiyor nedir? Eğer öyleyse bile, sonuna kadar Müslümanlığımı koruyacağım ve Müslümanlığı müdafaa edeceğim. Bana söyler misin, deizmin nesi çekici geldi de deist oldun?
28 Yorumla
Soran+1 yılDeistler Allaha cennete gitmek ya da cehennemden korunmak için inanmıyor.. Saçma sapan namaz şekilleri ve bunun gibi şeyler.. Bence mantıksız. İbadetin bir sıralaması mı olur.. İbadet bu dünyadan tamamen uzak sadece Allah ile yanlız değil mi? Ya bir erkeğin 4-5 tane eşi olabilmesi ama kadınların ezilmesi? ya da başını bağlamak zorumluluğu? Bunlar bana mantıksın geliyor
- +1 yıl
1) Müslümanlar Cennet'e gitmek Cehennem'den korunmak için elbette çaba sarfediyor. Çünkü gidişat bu. İki seçenek var, üçüncüsü yok. Fakat daha önemli olanı, Allah'ın rızasını kazanmaktır. Allah'ın rızasını kazanmak sebep, Cennet sonuçtur. Öyle salt bir Cennet Cehennem endişesiyle ibadet etmiyoruz biz.
2) Namaz dediğin, saçma sapan dediğin şey, seni Allah'a ulaştıran şeyler. Allah'a inandığını söylüyorsun, ama bizzat Allah'ın emrettiği ibadete saçma diyorsun. Kur'an insan eliyle yazılmadı, bunu milyar kere anlattım burada. Sen ibadeti Allah'a has kıl, salat et, bunun nesi saçma? Ayrıca her dinsiz gibi, sen de hoşgörüsüzsün. Oysa ben deizme saçma sapan desem, kudurur gibi saldırırdın bana. Oysa sen benim namazıma saçma sapan diyebiliyorsun.
3) Bir erkek 4-5 tane karı falan alamaz. Kur'an'da da neresinde kadınlar eziliyor ban ayetle göster. Göster ben de deist olacağım. Öyle ateist sayfalardan Kur'an ayeti okumakla din öğrenilmez. Git adam gibi Kur'an'dan öğren dini
Soran+1 yılBen namaza saçma sapan demiyorum. Ve ben deist değilim. Gök tanrı inancındanım.. Namaz dediğin Allah'a yönelmek ve dışdünyadan uzak olmak. benim saçma sapan olduğunu söylediğim namaza, ibadete bir zorunluluk katmaya çalışmaları, yapacaklarımıza bir sıralama koymaları.
Soran+1 yılBen demiştim demedim kardeşim. Deizim hakkında bilgi almak istiyorum dedim. Gök tanrı dininde herşey net. Tanrıya ibadet şeklini ise hiç kimse belirleyemez. Bir önemimde yok.
Soran+1 yılSen Kuran'ı tanrı olarakmı görüyorsun? Kur'an sadece yol gösterici.. Ben tüm kitaplara inanıyorum çünkü hepsi aynı şeyi amaçlıyor.
Gizli Üye(30-35)+1 yıldeist olmak sadece yaratıcı olduğuna inanmak ve doğrusuda bu bence dünyada çeşit çeşit din var o dinin çeşit çeşit mezhepleri var o mezheplerin çeşit çeşit cemaatleri var o cemaatlerin çeşit çeşit kolları var müslüman olmakla yahudi olmaklada bitmiyor hangisine inanayım? alevilere mi inanayım sünnilere mi inanayım fethullahcılara mı inanayım nurculara mı inanayım ? bence en iyisi hiçbirine inanmamak
05 Yorumla
Soran+1 yıldibin özü yorumlamadım tüm dinleri kendine göre yorumlayabilirsin çünkü hepsinin doğru olan yanları vardır
Cevap sahibi+1 yılgenel olarak bakıldığında dinlerin hepsinde doğru olan şeyler var hatta çoğu şey doğru ve bunlar insanları düzene sokmak dengeyi sağlamak için zaten dinler olmazsa dünyada düzen olmaz dinlerin tek amacıda bu
Soran+1 yılDoğru.
Soran+1 yılama ben senin aksine hepsine inanıyorum. hepsinde doğru ve yanlış olan tarafları görmek mümkün zaten
Cevap sahibi+1 yılşimdi mesela tüm dinler hırsızlık günah diyor doğru birşey tabi herkes destekliyor ve inanıyor fakat inanç şekilleri ve bu inançların ucunda bulunan her dinin farklı olan tanrısının geçrek olduğuna inanmıyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılPeki muslumanliktan vazgecme sebebon nedir nolduda dinini degistirme karari aldin pisman olup donme ihtimalini dusundunmu pekibbu utancla mahserde allahin huzurunu nasil cikicaksin bunuda düşün istedigin dini yasa hür irade senin ama unutma hak din islamiyet ölüm haktir dirilmek haktir hesap vermek haktir cwnnet cehennem haktir allahin (cc) vadi elbet olucaktir oda kiyamet ve ebedi yasamdir
01 Yorumla
Soran+1 yılBen iyi bir insanım ve Allah'a inanıyorum önemli. Olanda bu. Sendiyorsun ki Müslüman olmazsan cehenneme gidersin. Bu nasıl bir saçmalık. Hem Allah beynimizi sorgulamayacaksak neden vermiş? sorgulamak kötü bir şey değil ayrıca ben Allah'a cennete gitmek için inanmıyorum. Beni yarattığı için, Allah'a olan sevgimden inanıyorum.
nesil gitdikce akıllanacağı yere geri gidiyor yediğiniz gdo lu urunlermi kafa yapıyor yavrum size. aşırı dinci bir ailede büyüdüm diyorsun bu önemli değil gerçekten kuranı araştırsan islamı öğrensen böyle konuşmazdın. her dini araştır tabi bak gör ama kendi dinini öğrendikten sonra. ve sonra kıyas yap araştırdığın diğre dinlerle islamı ve aradaki farkı gör
11 Yorumlaİzler misin..
https://www.youtube.com/watch?v=YOE87CWxL9w20 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Bunu görünce Elhamdülillah dedim. kendi halime şu kadarını söylüyeyim dinini yanlış kişilerden öğrenmişsin. Kafandaki sorulara cevap bulamadığın için deist olmuşsunuz buda güzel bir şey Onu hali hazırda var olduğunu bilmek ancak unutma islamda hiç bir soru yoktur ki cevabı olmasın.
00 YorumlaGok tanri inancina ben de inaniyorum. Sana tavsiyem Tannrilarin Arabalari kitabini okuman. Bazi bilgiler güncellenmiş olsa da iyi kitaptir. Özünde cok iyi bir kaynaktir.
01 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum. Birsürü kez okudum o. Kitabı
+1 yıldeizim de bir tanrı inancı vardır. ama kehanetler mucizeler vahyler peygamberler cennet cehennem kutsal kitap sevap günah gibi kavramları reddederler. bu sebeple peygamberleride red etmiş oluyorsun.
10 Yorumla
+1 yılAllah insan a istediğine inanma istediğine de inanmama özgürlüğü vermiş istediği günahı işleme istediği sevabı işleme özgürlüğü vermiştir onun İÇİN RAHAT OL. AMA Ahiret te isteyen Cennete isteyen Cehenneme demeyecektir..
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yıldeıstler sadece bı yratıcının olduguna ınanırlar hepsı bu
yaratıcıdan kasıt allah olmayabılr
baska bı yaratıcı de mumkundur
baska soruların varsa sorabılrsın10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılAraştırmaya devam et. Bir düşünceye kendiliğinden yaklaşacaksin zaten. Din felsefesi de okumanı öneririm. Kolay gelsin.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAmaclar ayni fwlan degil. bir alman yahudi ve hristiyanlar kendidinleri arastirsalar dinlerinden donerler. Muslumanlar arastirsa dinlerine simsiki baglanirlar diyor. Ama arastirmak dedigim internetten bakmak degil acip dusgun kitaplar okumak. Feytullah guleni asla onermiyorum. Camlica yayinlarinin sattigi kitaplar buyuk hocalar tarafindan onaylanip oyle satiliyor. Oralardan kitap alip veya onlarin onayladigi sattigi kitaplari baska bir yerden alipokuyabilirsin.
02 Yorumla
Soran+1 yılmüslümanlığı bir hocadan yasa bir bilgiden öğrenemezsin asıl o zaman saparsın çünkü Müslümanlık yorum Kitabı'dır ona kendi yorumlarını katıp ancak kalbine anlayabilirsin
Cevap sahibi+1 yılNe diyosun bee. Yorum yapabilmen icin bircok ilimlere vakif olman lazim. Ki buda kutuphaneler doluau kitap demek. Bir suru kitap okudum ve muslumanlik kafana gore yorum yapma degildir.
bende deist olmak istiyorum ve arastirdiklarima gore cennet cehennem peygamber melek gibi kavramlari kabul etmezler kutsal kitaplari yoktur sadece Allaha ve 5 duyu organiyla gorebildiklerine inanirlar benim kafama yatti ve su an arastiriyorum buyuk bir ihtimlle deist olucam
00 YorumlaBak canim boyle seyleri burada sorarak ogrenemezsin herkes bisey soyler kafan karisir dindar kisiler sana hosgoru gostermezler. Bununla ilgili bircok kitap var omuyabilcegin belgeseller var izleyebilcegin facebookta karikateist sayfasi var takip edebilcegin en olmadi vikipedi var sana yardimci olabilir burada herkes bisey soyler canini sikar.
00 Yorumladeist sadece bir tanrının var olduguna inanıyor ama sen zevkten yapıyorsun bence hormanel bir durum ergenlik kısacası beklemeni tavsiye ederim yazdıklarından belli yani bekle bir arastır oku dinini seç
03 Yorumla
Soran+1 yılErgenliği yaşamadım ben. İlgisi olamaz yani.
- +1 yıl
sadece zevkten yapıyorsun farkında degilsin bizde bu yollardan geçtik kardeşim... arastır arastır ve kendi seçimini bulursun ama "Deisime inanan kişiler peygamberlere inanmıyor mu?" bunu soruyorsun ve ben deistim diyorsun soruna cevap verenlerinin yorum olarak boyle inanılmaz sırf bir zevk sırf internette kapalı kılmasın bütün dinleri inancları anlatan kitaplar al oku ve oğren meallerine bak sonra deist müslüman hristiyan ol yavrucum
Soran+1 yılZevk ile dinin ne ilgisi var kardeşim? Ben sadece doğruyu arıyorum, sorguluyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu din seçimi sana kalmış bizim fikirlerimiz seni yönlendirmesin ama taladığın bir nokta var yetiştirilme tarzın. Ben hiç bir dinede mensup değilim sadece bir yaratıcı olduğunu kabul eden biriyim ama nedenini bilmediğim bir şekilde müslümanlığın bazı gereksinimlerini yerine getiriryorum. Mesela gusül alıyorum, oruç tutuyorum bunları yapmazsam bir eksiklik garip bir his oluşuyor içimde yani bence sen tek bir dine mensup olma işi biraz zor o yüzden
00 Yorumla
+1 yılİslama göre kafir durumuna düşürür. Allaha inanıp peygamber ve dine inanmamak kelime-i şehadete aykırıdır. Teknik olarak bu böyledir. Allaha inanmışken kendini yakma :) Tabii her şeyin doğrusu Allah bilir. Merhameti en çok olandır.
15 Yorumla- +1 yıl
o zaman zeus da var thor da var kardesim bana somut kanıt getir tanrının elini bacagini cek fotosunu okey dicem musluman olcam ama bana gormedigin duymadıgın bisi ile gelme burada kulaktan dolma olaylara bakıyosunuz anan baban deist olsa sende deist olcaktin oyle dusun bakem
Soran+1 yıltanrı senin düşündüğün gibi bir balık değil kardeşim. O her şeyin içinde.. Bu evrenin ta kendisi
- +1 yıl
Kuran okuduğundan emin değilim kuranı okuyup kanıt getir diyorsan ben daha bir şey diyemem. tabi ki hristiyan bir memlekettte de dogabilirdik ancak asil muminler hakk ile batili ayirt edebilenlerdir. Musluman olan yabancilari goz onune alirsak bizden daha dindar olduklari asikardir.
@orginaladam
Evreni (leri) yaratandır.. Evrenin ta kendisiyse kendini mi yarattı diye anlayalım. Halbuki o doğmamış doğurulmamıstir. Evrenin ve bilmediğimiz nice seyin hakimidir. - +1 yıl
yorumlar hep kuran ve kıtaplardan dogrulugunu bılmedıgımız ınanc kaynaklarından tanrı bızım goremedıgımız aklımızın yetemedıgı bırsey oldugu ıcın ınanıyorsunuz ve kabul ediyorsunuz aklın erse zaten dındar olmassın kısacası bana somut delil ile gelin sagdan soldan ogrendıgınız seyle ggelmeyin
+1 yıl2 saatte deizmden gök tanrı inancına geçtin. Çok sağlam araştırmışsın doğrusu :D
27 Yorumla
Soran+1 yılöyle oldu :D
- +1 yıl
Valla bence sen hiçbişeye inanma takıl öyle kafana göre. Demin ben deistim yazmışsın eic deki arkadaşa. Sonra başka yorumda ben bütün kitaplara inanıyorum diyosun. Deistsen dinlere , peygamberlere , kitaplara vs. inanmazsın!! Sen daha hiçbişey araştırmamışsın.
Soran+1 yılBak arkadaşım önce son güncellemeyi oku Göktanrı dinini iyice araştırdım ve en doğru din onu gördüm. Ama diğer kitaplarıda tek bir amacı var ve ben buna inanıyorum. Allaha inanmak ve iyi insan olmak. Ayrıca peygamberlerin hepsinizde yaymak istediği düşünce bu. Ben sadece sorguluyordum çünkü çevrem bana müslümanlığı çok yanlış tanıttı.
- +1 yıl
Arkadaşım soruyu sorduktan 2 saat sonra inanç değiştirdin. Bende sana diyorum ki inancım şu diye kesin konuşma ve araştırmaya devam et. Çünkü belki farklı bir inanç sana mantıklı gelse bu sefer aaa benim inandığım buymuş diyebilirsin şuanda. ;) Acele etme elbet doğru yolu bulacaksın. Ama yazdığın cevapları okuyorumda bütün inançlara dair bilgilerin yarım yamalak. Hepsini tam olarak anlaman ve karar vermen en doğrusu. Böyle bişeye inanmak pek sağlıklı değil ;)
Soran+1 yılaslında ben bu dini bir yıldır araştırıyor ve düşünüyordum ama gök tanrı dinide bir yerde kafamı karıştırıyordu.. Çünkü tüm dinlerin özünde o var
Soran+1 yılben tüm dinlerde doğru yanlar olduğuna inanırım farklı farklı dinler yok tek bir din var ve hepsinin amacı aynı. din yorumlanaktır. Kendine göre doğru yanları alırsın.. Din neden ibadet şeklimize karar veriyor, ya da sonunda ödül olan bir şeye inanmanın ne anlamı var? Ben sadece bunu düşünüp sorgulamaya karar verdim. Ben inanıcaksam Allah'a olan sevgimden iyi insan olmak için inanırım bir
+1 yıldeizm ile ilgili bilgiler
https://www.deism.com/deismturkish.htm01 Yorumla
Soran+1 yılSağol kardeşim
Deistler , Dini inanclarin insan oldugunu söylerler. Buna göre Dinlerin Peygamberlerinede inanmazlar.
Peygamberlik diye birseye inanmazlar.
Sadece bir Tanriya inanirlar.
Deizm budur.05 Yorumla
Soran+1 yılPeki kuranın değiştirilmediğini nereden biliyoruz?
Eğer islamın şartlarına inanmıyorsan o deistliğe inanıyorsan mürted olursun yani dinden çıkarsın dinden çıkanında başını kesmek farzdır ona göre!!! Dinden çıkıncada tekrar giremezsin çocuk oyuncağı değil bu iş öyle kafana göre şeyler yazma
01 Yorumla
Soran+1 yılallah araştırın diyor. Araştırmnın sonunda doğru yolu bulacağına inanıyorum. Araştırmak sorgulamak kötü bir şey değil ve önemli olan şey Allah'a inanmak ve iyi insan olmayı amaçlamak.
Gizli Üye(30-35)+1 yılkısıtlara uymak zorunda değilsin tanımlanmış dinlerin bile kişisel yorum farklılıkları ile birbirinden farklı hale geldiğine göre kendie göre mantıklı gelen inanç biçimini bir kişi veya topluma uymadan yaşayabilirsin deist olmak istediğini söyledin tanrının varlığını sorgulamakla başla bence bende deisttim ve bir dünya dengesine inanırım günahlar dünyaada yaşamak içindir vs ilahii adalet derlerya öyle bişey
00 Yorumladünyada insanlar müslüman oluyor sen hala neyi sorguluyorsun acaba?
02 Yorumla
Soran+1 yılmillet uçurumdan atlasa sen de mi atlayacaksı? Ben sadece araştırıyorum. Sorguluyorum. Beynimiz bunun için var
+1 yılPeki sana bir soru kabeden tam bir eksen olduğunu düşün ve delerek geçiyor çıktığı yer bermuda şeytan üçgeni... Buraya giren gemiler uçaklar bir daha haber alınamıyor bu tesadüf mü sence*
21 YorumlaDeizm sadece Allahi kabul eder.
Kitap ve peygamber olmadığına inanir02 Yorumla
Soran+1 yılKısaca dinsizlik.
Deizm ateizm vb. insan bir kalıba girmek zorunda değil herkes inancını kendi şekillendirir.
02 Yorumla
Soran+1 yılDeiZim yasa ataizim bir inanç değildir çünkü ataizim ve Deizim diye bir din yoktur. Bunlar hiçbirşeye inanmamaktır
Islamin haricindekiler bos.. Cennetin kapisi muslumanliktan geciyo.. Inneddine indallahil islam.. Allah katinda tek islamdir. Kuranda boyle yaziyo
26 Yorumla
Soran+1 yılAma allah bizlere beynimizi neden verdi? Neden bir kitaba göre haraket ediyoruz.. Kuranda her yer çelişkilerle dolu.. Ve tanrıya inandıktan sonra dinin önemi ne ki?
Soran+1 yılCennetin kapısımüalümanlıktan geçmiyor iyi insan olmak Allah'a inanmayan geçiyor.. Tüm dinlerin doğru ve yanlış yanları vardır ve hepsi değiştirildi.. Bazı bölümleri hariç. Tüm dinler doğrudur hepsi iyi insan olmayı amaçlar
Inanmıyor. Onlara göre Tanrı dünyayı yaratıp gitti yani herhangi bir din kural vb şeyler yok
04 Yorumla
Soransen deistmisin?
Soran+1 yılTamam ama dünya yaratılırken din diye bir şey var mıydı? Sadece tanrı vardı? Din dediğinde tanrıya inanmak değilmidir zaten?
- +1 yıl
Tek tanriya inanmak inançtır ama Tanrı ya inanmak onu sevmek onun istediklerini yapmak imandır. Bir dünya varsa onu yaratmış olan da varsa haliyle kurallar da vardır. Şöyle düşün annen baban seni dünyaya getirdi onların sözünden çıkmazsın istediklerini yaparsın oysa onlar sadece birer aracı. Aracı olana bu kadar sevgin saygın varsa istediklerini yapıyorsan neden seni yaratana saygısızlık yapıyorsun?
+1 yılAgnostiğim huzurluyum ateistle deist kapışmasında sigaramı yakar izlerim sadece :D
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Bilimin , aklın yolundan git arkadaşım. Masallara itibar etme.
12 Yorumla- +1 yıl
Senin aklin daha marstan öteye gidemiyor. Evreni yaratana masal mi diyorsun.
+1 yılOKU (Peygamber efendimize inen ilk emir. Bkz. İkra suresi)
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 831 cevap paylaştı.
+1 yılhepinizin içindeki allah korkusu elbet bir gün çıkar siz kendinizi kandırın desitim atestim diye ilk önce anneniz sonra tanrınız gelir sığınacak
07 Yorumla
Soran+1 yılcahil cahil konuşmadan önce araştır. Deistler Tanrı'ya inanıyor, en saf haliyle. Cennete inanmıyor Tanrı'ya inanıyorlar..
- +1 yıl
cahil diyene bak tanrıya inanıyor ama gönderdiği kitaba inanmıyor var dediklerine inanmıyor
Soran+1 yıldeğiştirilmediğine dair kanıtın var mı?
- +1 yıl
senin değiştirildiğine dair kanıtın var mı
- +1 yıl
Kuranı kerimdeki tek bir harf bile değiştirilememiş gelen bütün peygamberler aynı şeyi söylemiş bunlar kanıt değil mi? tanrı eğer bizi bu dünyaya gönderdiyse bunun bir karşılığı olarak da ahiret hayatı olcak tabi. aksi taktirde allahın hesap sormuyo olması ve insanın sonlu bir varlık olması insanın aklına uymuyor. unutmayın insan ÖLÜMSÜZ bir canlıdır ölünce sadece mekan değiştirir
- +1 yıl
@narsistpapatya kurandaki tek bir harf bile değiştirilmemiş ve gelen bütün peygamberlerde bunu söylemiş öylemi HZ. MUHAMMED
- +1 yıl
HZ. MUHAMMED den sonra kaç peygamber daha geldide söyledi bunu kusura bakma bizde biraz din bilgisi kıt bilemedim
moda olsun diye olunmaz bu işler. sen iyice saçmalamışsın bana göre sen, şeklim olsun müslüman kalayım diye uğraşan birisin
13 Yorumla
Soran+1 yılBen sadece araştırıyorum. Müslümanlığın bazı şeyleri bana saçma geliyor. Mesela namaz kılışı. Namaz kılarken kabeye dönmek, Belirli duaları okumak.. Insan ibadetini içinden geldiği gibi yapmalı.. Ayrıca tanrı Heryerde belirli bir yere dönüp kılmanın ne önemi var.. Ve ailem bana müslümanlığı çok sert bir din olarak tanıttı. Ben sadece gerçekleri arıyorum. Tanrı beynimizi sorgulamak öğrenmek ve doğru yolu bulmak için yarattı
- +1 yıl
Soran kisi sen coktan inancini belirlemissin zaten namaz sana sacma geliyormus. Insanlar namaz da kilmasa yaraticiyi nasil hatirliyacak. Manevi bir tedavidir namaz ayni zmanda yogaya mogoya inanirsiniz ama namaz sacma gelir. Namaz kilarken belli seylerin disinda Kuran, dan istedigini oku. Namazdan sonra istedigin sekilde dua et. Sen basla silmissin kafanda.
Soran+1 yılnamazda istediğin şekilde ibadet edebilirsin belirli bir dua değil içinden gelen sözler ile Allah'a yönelirsin. Namazda sadece Allah ve sen oluyorsun. Saçma olan namazda bir sıralama koymak
göktanri dini atalarimizin eski dinidir fakat yanlis bir dindir atalarimiz tüm türkler boşunami islami seçti saniyorsun
14 Yorumla- +1 yıl
islami nasıl secti bir arastirsana bakam severek mi katledilerek mi
Soran+1 yılgök tanrı dini tüm dinlerin özündedir
- +1 yıl
@orginaladam türkleri asla zorla din degistirtemz kimse türkler dinlerine baglidir evet soysuz araplar islami yayma bahanesi ile katliamlar yaptular amaclari islam degil zayiflamis türkleri yok etmekti fajat bunu basaramadilar vevtürkler gene din degismedi sonralari islami taniyip sectiler
gok tanri dininin si ilgini cekti? ibadetlerini torenlerini biliyor musun da? ya da islami hic adam gibi arastirdin mi?
02 Yorumla
Soran+1 yılislam tüm dinlerin özü, ve gök tanrı dini kısa ve net. Gerçek dinimizde bu zaten. Töreleri ise insanlar koyar. Bu dinin özü Tanrı'ya inanmak ibadet etmek iyi insan olmaktır.
- +1 yıl
su cumleden islami hic anladiginiz cikardim. kuranda ne diy? inne ddine indallahilislam. bu ayet hep nedense tek din islamdir diye cevrilmid. ama yanlis bir ceviri. allah katindaki, yani allahin muteber saydigi, tek din islamdirer bu ayet.
bakin belki goktanri inanci da allahin gonderdigi inanclardan olustu. ki boyle bir teori de var. ancak bu dine inanan kalmadi. kabul edilse de edilmese de yeni gelen din eskisini ilga eder. siz eski inanclarda inat edrseniz bu sizin sorununuzdur.
bakin mesele allaha itaattir. siz allahin bana emrini degil de baskasina emrini tutacagim diye diretirseniz bu allaha isyandir. ben bunu ne kadar yumusak demeye calissam da bu is boyledir. kuranin ilk suresi fatihadir o da bizi nimetlendirdiklerinden eyle, uzerine gazabini indirdiklerinden degil diye biter.
eger ki kuran ve islamin hak olduguna iniyorsaniz baska bir sey aramayin.
bir de deizm ne tam olarak biliyor musunuz? meraktn sordum.
Yaşın kaç evladım? Bütün dinlere inanmak saçmalık iyi yanını almak diye bir şey yoktur o vakit toplama bir inancın olur kafana göre yaşarsın yasak yok kural yok saçmalık
04 Yorumla- +1 yıl
Yeni nesil moda hepsine inaniyorum demek herhalde :) hem Allah 1 dir e inanip hemde baba ogul
İnancina inanmak celiskisi cok komik Allah bunlari hidayete erdirsin
Soran+1 yılsen önce gerçek incili oku. Öyle konuş. Gerçek incilde o zırvalıklar yok. ve ben hepsinin tek bir sin tek bir amacının olduğuna inanıyorum. Kitapların doğru olan bölümlerini alıyorum. gerçek İncil yasaklandı çünkü papaların işine gelmedi düzenleri bozulur ve tüm hristiyan dininin sonu gelirdi.
Soran+1 yıltüm kitapların aslı aynıydı ve dini aynıydı aslında bunu değiştiren insanlar.
Soran+1 yılve her dinin bir peygamberi yok çünkü sadece tek bir din var.. Dünyaya binlerce peygamber vardı. Hepsinin amacı aynıydı. Tüm dünyaya yaymak. Ben müslümanlığa inanıyorum ama gerçek müslümanlığa. Sonrasan uydurulan hocaların zırvalıklaına değil.
Bence yanlış yoldasın çünkü allaha inanıyosan içimizden en yüksek ruha sahip olanların elçi olması gerektiğine neden inanmıyorsun. Dini yozlaştıranlar senin gibi gençleri dinden soğutuyo
06 Yorumla
Soran+1 yılsen Son güncellemeyi okumadı sanırım ben sadece araştırıyorum Tüm peygamber ve kitaplarada inanıyorum çünkü hepsinin özü aynı. Ve ben deist değil gök tanrı dinine inanıyorum.
Soran+1 yılKızmadım :d Kitabı yok. özü iyi yaşamak iyi insan olmak ve Allah'a içten inanmak, ibadet etmek. Güneş yoluyla ibadet ediyorlar
Soran+1 yılTanrı'nın her yerde her şeyin içinde sonsuz olduğuna inanıyorlar ve bir şeye bir kişiye zarar verirsen Tanrı'ya zarar verirsin demek.
+1 yılYa bir yürü git kızım, deistmiş sen gitte aynada a... mını aç fotosunu çek. belki öyle daha çok dikkat çekersin ;)
01 Yorumla
Soran+1 yılkonuşma tarzından ne olduğun çok belli. dememkki sen ilgi çekmek için o yollara baş vurmuşsun.
+1 yılMadem ki tanrıya inanıyorsun bizi yaradan birisinin var olduğunu idrak edebiliyorsun o halde sana soruyorum "Tanrı bizi neden yarattı? " bizi yaratmasındaki amaç neydi?
İşte bu soruya en iyi cevabı din veriyor.11 Yorumla- +1 yıl
Çok çelişkili cevaplar veriyorsun
Yeni yetme ergenlerin farklı görünmek için inandığı (en azından öyle göründüğü) bir inanç işte.
11 Yorumla
Soran+1 yılAslında ona bir inanç diyemeyi. Bir düşünce tarzıdır. Din ile dinsizlik arası birşeydir.
Mükemmelsin! Sonunda kim olduğunu, ve soyunun nerden geldiğini, gerçek kimliğini bulabildin! İşte buda senin TÜRK olduğununda kanıtı!
00 Yorumla- Devamını Gör (54)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat