dayı ya da amca kızı ile evlenilir mi?
evlenilir
evlenilmez
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Merhaba.
Anadolu da çok yaygın olan bir evlenme biçimidir. Bu tür evlenen çok fazla kimse vardır.
Peki gençler neden bu şekilde evlendirilir?
1) Bizim Türk kültüründe evlenildiği zaman karşı tarafa bir sürü hediye veririz. 1000 yıl öncesinde de böyleydi şimdi de böyle. (Gerçi şu zamanlarda evlenildiği zaman nasıl olsa erkek öder zihniyetiyle olan insanlar çoğunlukta ama bu konu başka bir konu. ) Hal böyle olunca akrabalar arasında böyle çok fazla hediyeye gerek yoktur. Hatta düğün olmasa bile daha iyidir bir çoğuna göre.
2) Her geçen gün insanlar günümüzde kötü olarak lanse ediliyor. Bugün Kürt dedikleri zaman (kimse alınmasın örnek teşkil etmektedir) akıllara hemen PKK, İzmir'li dedikleri zaman akılara hemen onlarca sevgilisi olmuş biri gelebiliyor. Onun için aileler tanıdık, güvenilir biri olsun diye akrabaya verirler.
(Bir kaç madde daha var fakat en önemlileri yeterlidir.)
Peki sonucunda ne oluyor?
-Akrabasıyla evlenen (tabii zorla) kişilerde istemeyerek evlenildiği için aldatmaya meyil olabiliyor.
-Doğacak çocuklarda çok az da olsa özür (kusur) olabiliyor.
-Akrabalar arasında kutuplaşmalar olabiliyor.
...
Yani çoğu sosyologun tavsiye etmeyeceği bir evlilik biçimidir. Mutluyum diyenlere saygımız vardır fakat benim üzüldüğüm nokta özürlü doğan çocuklar olur. Başkası olmaz.
Hoşça kalın.
Bu arada belirtmekte fayda var dinen bir sakıncası yoktur.
2-3 kuşak öncesinde bolca evlenilirmiş ve kendi içinde tutarlı... İnsanlar küçük köylerde monoton yaşarmış, "iş hayatı" muhabbetleri yok, kimse üniversitelere gitmiyor, sosyal aktivitelerin birinden çıkıp öbürüne koşulmuyor, ilkokul ortaokulu bitirenin tarlayla uğraşıp oraya işgücü "üretmesi" isteniyor vs vs... Sonuçta eşler dar bir çevreden bulunmak durumundaymış, bir de "miras dışarı gitmesin" ya da "yabancıyı tanımakla uğraşmasın, tanıdığı yakınıyla evlensin gitsin" kaygısıyla birleşince akrabalar evlendirilirmiş.
Eskinin mantığıyla bakıldığında yadırgamıyorum ama bu dönemde akraba evlilikleri doğru değil. Ensest, sapıklık diye lekelemem de insanlar artık şehirlere toplandı, eş adaylarının sayısı bol. Hayat tarzı da çok farklı.
Akraba evliliklerinin sakat doğumlara yol açtığı da bir saçmalık. 3-4 kuşak öncesi neredeyse komple akraba evliliği iken, toplumun çoğunun kötürüm olması gerekirdi.
Ortaokulda, lisede fen dersi de mi görmediniz? İğrenç gelmiyorsa, çocuk da yapmayacaksanız evlenin ne diyeyim
fenle ne alakası var.
Çocuğun sakat doğma ihtimalini diyorum.
Benim babam dayisinin kiziyla evlenmis, seviyorsan neden olmasin :)
deli olan zaten ben deliyim demez. bilmem anlatabildim mi ;)
puahahahahaha. yaw he he :D
Cevap
17Cevap
Yetişme tarzıyla alakalı bir durum.
Mesela bizim ailede akraba evlilikleri pek uygun görülmez. Ama doğuda amca kızına talip olduysan senden başkası alamazmış o kızı eskiden. Şimdi de bunları yaşatanlar var.
2014 yılındayız ve akraba evliliğinin sonuçlarından hala bahsetmeye gerek var herhalde ne yazık ki..
dayının sana asılmasına normal olarak bakabilirsen bu da normal karşılanabilir.
ya kardeşim sağlıklı gelecek varken nie akrabanla evleniyosun
inanış tarzına bağlı Rabbim evlenmeye müsade etmiş biz kimizki yorum yapalım
Dinen mümkün ama risklerden dolayı evlenilmemeli. Arada aşk varsa oda çiftlerin mesuliyeti.
çocugunuz sabri gibi olabilir göze alıyomusun?:D
sabri aşktır <3
Reyize laf etmee.)
Evlenilir ama evlenilmemeli.
Allah yazarsa evlenirsin
dinen mümkün ancak bana biraz tuhaf geliyor
evlenirsen çocuğu % 90 sakat doğar
Engelli çocukların olur.
tecrübe konuştu
Akaraba evililiği sapıklıktan başka birşey değil.
kesinlikle
asla akraba evliligi düşünme
Hayır insan mı kalmadı KARDEŞ sayılırsınız siz
Aslinda evlenilir ne. sakinca var ki
Evlenecek başka birini bulamadın mı?
Nikah düşer ama ben tercih etmem
Nasil evlenilir ya anlamiyorum
Hayır öyle şey olmaz..
Asla imkansız
Bence iğrenç
en iyi cevaba + 1
Dinen nikah düşüyor.