Erkek kardeşim sadece 19 yaşında ve babamızın ölümünden sonra aslında yaşantısı pek de örnek gösterilebilecek gibi olmayan ablam üzerinde gitgide artan şekilde baskı kurdu. şimdi açıkçası ona koyduğu (benim de uyduğum) yasaklar hepimizin yararına açıkçası tabi bana o kadar da zor gelmiyor zira ablamın yaşantısında hepimizin eleştirdiği yanlış şeylerle ilgili yani izin vermediği şeylerle ilgili talebim olmuyor zaten. Babam sağ iken nasihat filan ederdi ama baskı kurmazdı ve o nasihatler işe yaramazdı. zaten hasta idi pek baskı kuracak hali de yoktu ama oğlu yaman çıktı çok fena yani gerçekten sert biri ve bu baskısının sonuçlarını da almaya başladı. sonuçlar tamam ama 19 yaşında çocuğun 23 yaşında ablasını böyle mum edip şamdana dikişini seyretmek biraz zor geliyor. Açıkçası annem olaya müdahil değil ve benden başka da güç birliği yapabileceği kimse yok ablamın. Tarafsız kalırsam kardeşime karşı direnebilme ve özgürlüğünü muhafaza edebilme şansı yok ancak diğer taraftan özgürlüğünü kullanırken de kendi kendine zarar verdiği de
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılOlabilir yani
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
1Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılKardeşinden yana olmalısın
048 Yorumla
Soran+1 yılişin içinde kontrollü, can yakan ama zarar vermeyen şiddet de var
Cevap sahibi+1 yılBakın kardeşiniz burada baba rolünü üstleniyor artık ve emin olun ki tamamen sizin iyiliğiniz için yapıyor bunları. Dışarıda pisliğin haddi hesabı yok ve kardeşiniz bunu çok iyi biliyor. Eğer ablanızın başına kötü bir şey gelirse ne olacak?
Soran+1 yılbir gün yine sigarasını eleştiryordu ve artık yasak getireceğini söylüyordu yani 2 paket içerdi ablam günde. neyse ablam ciddiye almadı güldü "rahatsızsan balkona çık" dedi... gökhan da maça giderken bayrağın bağlı olduğu sopayı içerden bayraktan sıyırıp geldi. biz ne yapacak bununla diye düşünüyoruz zira incecik hafif esnek bir şey. ablama "artık güzellikle sana bir laf anlatamayacağım belli oldu dedi ve ablamı yakaladığı gibi yere yatırdı ayaklarını bacakları arasında kıstırıp çoraplarını da çıkardı. eline de sopayı aldı bildiğin falaka yani.. işte o an annem "oğlum gerek yok buna" dediğinde anneme böyle cevap verdi. annem de "oğlum bir sorumluluğun yok" diyemediği için aradan çekildi. o incecik hafif tüf tüf borusu gibi sopa ile bağırta bağırta dövdü ablamı. ama böyle arada bir durup bir daha yapacak mıısn peki ha dersini aldın mı gibi şeyler söyleyip tövbe ettire ettire, yalvarta yalvarta çıplak ayaklarının altına 40 defa vurdu... ama hemen sonrasında yaptığı daha da şey var ya
Soran+1 yıl(2) telefonunu ablama verdi ve dedi ki "şimd o gece yarılarına kadar orada burada gezdiğiniz, sabah okula gitmene en gel olan artık nerelere gidiyorsanız ne içiyorsanız işte o tayfadan kim varsa tek tek arayıp "kardeşim sizinle görüşmeme izin vermiyor" diyeceksin" dedi... ablam hayır dedi olmaz yapamam. ablacım dedi, ben sana fikrini sormadım ki, ya da yapabilirsin mi diye de sormadım, tartışmaya da açmadım. alıyorsun şunu ve tek tek hepsini arıyorsun" dedi... ablam mırın kırın etti mızırdandı, ben kendim keseyim ilişkimi görüşmeyeyim ama böyle olmaz öyle diyemem onlara dedi
Soran+1 yıl(3) gökhan da "ablacım lütfen neden pazarlık yapmaya çalışıyorsun? senin ilişkiyi kesmen imkansız, ben bilmyor muyum, sen aramasan onlar arayacak bir şekilde senle bağlantıda kalmaya çalışacaklar; sen de onları kıramayacaksın kaçamak görüşeceksin sonra da sopa yiyecesin; ama şimdi bunlar sersri uçarı tipler analarına babalarına bile hesap vermezler, ufak kardeşlerinden izinsiz kendileriyle görüşemeyeceğini söyleyn biriyle zaten görüşmek istemezler" dedi
Soran+1 yıl(4) Bunun üzerine ağlaya sızlaya aradı hepsini... her telefon sonrası bir sonrakine telefon etmemek için yakardı ama nafile... bak öyle sinirlenip tekme tokat dövse mesela o anda bir daha dövemrz diye düşünürdü ama bu şekilde falaka gibi ayaklarının altına ince esnek hafif sopayla vurduğu için ne kadar canı yansa da hiç iz bile kalmadı. Bunun da anlamı o telefonları etmezse yine dayak yerdi. Çocuk gibi tepinse de mızırdansa da hepsini aradı... ve oğlanın dediği gibi daha da istese bile onlarla bir bağlantısı kalmazdı. Telefonlar bittikten sonra da odasında sessiz sessiz ağladı.. ama sabah kalktı kahvaltıyı kendisi hazırladı normalde ablam ev işlerine hiç yardım bile etmezdi.
Cevap sahibi+1 yılBakın şiddeti hiçbir zaman tasvip etmedim, özellikle bir hanımefendiye karşı hiç tasvip etmem. Ama kardeşiniz bunu yapmalı
Soran+1 yılDahası da var.. günde 2 paket sigara alışkanlığı 1 posta sopayla bitmezdi... 3 kere oldu bu ama sonuncu gerçekten çok ekstra bir şeydi gerçekten çok fena kırdı direncini. Ablamın eskiden kendi gibi olmaya teşvik ettiği, sen özgürsün kimseye hesap verme filan dediği bir kuzeniniz var 16 yaşında.. ablam sigara kaçamağında yakalanınca onu falakaya yatırdı yine evde... ayaklarını kanepenin kenarına bağladıktan sonra teyzemi çağırdı kızını da al gel diye.. ablam çok yalvardı ben onu pelini çok gazladım ne olur onun önünde olmasın diye yakardı debelendi... kardeşim de "iyi ya işte o evin de düzeninin bozmaya kalkmışsın bugün bunun da bedelini ödemen ve yaptığını telafi etmen en doğrusu" dedi...
Cevap sahibi+1 yılElbette başka yollara da başvurulabilir fakat kardeşinizin bu yollardan haberdar olmadığı apaçık ortada
Soran+1 yılbaşka yollar derken şiddet dışındakilere başvurdu zaten... ama ablam onu ciddiye bile almadı... 4 yaş küçük kardeşini kim ciddiye alır... tamam fazla karışma sen modundaydı şimdi kuzu gibi oldu
Cevap sahibi+1 yılO zaman kardeşinden yana ol, tamamen ablanın iyiliği, ailenin huzuru için. Çünkü ablanın başına gelecek felaketler ailenize büyük zararlar verecektir
Soran+1 yılablam benim desteğim olmadan bu baskıdan başını asla kaldıramaz; mecbur boyun eğecek... benim ona yüz vermiyor olmam acımasızlık gibi algılanabiliyor bazı arkadaşlarım ablamla bir olup kardeşimi polise şikayet etmem gerektiğini söylüyor; zira böyle bir şey olsa kardeşim br daha en ufak karışmaz ne bana ne ablama... hatta annem "oğlum boş ver ablaların üzerinde hiçbir sorumluluğun yok" dese, diybilse yine hiç karışmaz umursamaz... ama ne ben yüz veriyorum ne annem
Cevap sahibi+1 yılKardeşinizi saf dışı bırakırsanız sizi dış dünyadan kim koruyacak? Görmüyor musunuz dış dünyadaki pisliği, rezaleti?
Soran+1 yılpeki böyle sinirlenip tekme tokat dövmek yerine sakin sakin falakaya yatırıyor olması durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Cevap sahibi+1 yılAblanı sevdiği için ağır şiddet uygulamıyor sanırım
Soran+1 yılağır değil diyemeyiz... ciyak ciyak bağırıyor zavallı... ve sadece 3 posta dayak sonrası şu anda süt dökmüş kedi gibi oldu acaba bu normal mi yani ablam hiç direnemedi; kardeşimin onun hayatından çıkarmak istediği şeylerin en ufak kırıntısını bile muhafaza edemedi; ablam çok zayıf veya ezik biri mi sizce? yani herkes şiddet hiçbir şyi çözmez kimse şiddete boyun eğmez sonuç vermez filan diyor ama ablam sigarasızlıktan kıvrım kıvrım kıvranıyor, ama içemiyor
Cevap sahibi+1 yılTamamen sigarayı bıraktırması da doğru değil. Ablanızın zayıf veya ezik birisi olup olmadığı konusunda bir şey diyemeyeceğim fakat serseri bir çevreden soyutlanması elbette çok iyi olacak
Soran+1 yılbabam akciğer kanserinden öldüğü için kardeşime göre sigara bir intihar yöntemi, ablanızın kendini öldürmemesi için onu flakaya yattırmanız gerekse bunu yapar mıydınız?
Cevap sahibi+1 yılBu mentalitede olsaydım elbette ablamı kaybetmemek için bu yola başvururdum
Soran+1 yılsana göre kötü arkadaş çevresi günde 2 paket sigaradan daha zararlı... ama evin en küçüğü de olsa tek erkeğinin "bu ailenin reisi benim gerekirse kural ve yasak koyarım" demesi doğal değil mi yani size göre
Cevap sahibi+1 yılKardeşiniz babasını kaybetmiş ve evde otoriteyi üstlenecek bir figür lazım. Kardeşinizin psikodinamik incelemesini yapamam tabii ki şu an fakat ablanızın yeni ve güzel bir çevre edininceye kadar bu şekilde devam etmesini doğru buluyorum. Ablanızı korumak istiyorsanız sosyal çevresini yeniden düzenlemesine yardımcı olun ve güven vermesini sağlayın. Ablanız güven verdikten sonra her şey yoluna girecektir
Soran+1 yılpeki müsaadenizle şöyle sorayım... ablam diyelim ki hiç öyle kötü çevresi olan biri filan değil. aynı benim gibi evinden okula okuldan evine giden ama nadiren de olsa gece gezen biri... yalnız benden farkı şu ki ruhu özgür yani kullanmasa da özgür bir kız. Ve kardeşim "ben bu ailenin rieisiyim, burada birtakım kurallar olacak, mesela akşam 9'dan sonra dışarıda olabilmeniz için benden izin alacaksınız" dediğinde ablam "ben kolay kolay gece çıkmam ama çıkarsam da senden izin alacak değilim" diyor yani kardeşimin otoritesini tanımıyor... kardeşim de onu mesela dövmüyor ama odasına kapatıyor ama daha da inat ederse dayak da atacak... böylesi bir durmda da kardeşime destek olmamı önerir miydiniz?
Cevap sahibi+1 yılÖnermem tabii ki
Soran+1 yıl"o zaman erkek kardeş aile reisidir" demiyorsunuz, yani erkek kardeşin veya evin erkeğin otoritesi sadece evde serserilik eden bir kadın olduğunda mı meşrudur? aklı başında bir kıza erkek kardeşi "benden izinsiz şunları şunları yapamazsın" diyemez mi?
Cevap sahibi+1 yılYaşını başını almış, aklı başında, ne yaptığını bilen bir kadına baskı yapmanın manası yok bence
Soran+1 yılpeki aklı başında olup olmadığına kim karar verecek?
Cevap sahibi+1 yılYaptığı hatalardan derinden etkilenecek herkes
Soran+1 yılson kararı kim verecek?
Cevap sahibi+1 yılOtoriteyi sağlayabilecek figür
Soran+1 yılsana biraz teorik gibi gelecek ama şöyle sorayım
"nerede akşam orada sabah yaşamak, gezip tozmak, her şeyden tatmak, yarını düşünmeden başına buyruk yaşamak en güzel şey ve benim tercihim bu yönde" diyen ablaya karşı erkek kardeşin "hayır ablacığım, bu yaşamın risk ve tehlikelerle dolu ve fena halde kötü sonuçları doğabilir; senin bu görüşlerin ışığında hayatını yönlendiremene izin veremem istesen de istemesen de güzellikle veya zorla benim izin verdiğim kişilerle görüşeceksin, benim izin vermediğim yerlere gidemezsin yoksa sopayı yersin" demesi meşru ise, daha aklı başında evden okula okuldan eve gelen ama "gece filan çıkarsam da iizin filan almam, ben neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilirim" diyen ablaya da "ablacım evet senin yaşantında somut bir risk yok, dolaysıyla izin istdiğin zaman da izin veririm ancak yine de hayatın üzerinde bir denetimim olması gerekiyor; ben nasılsa iyi arkadaşlıklar kuruyorum saçma sapan şeyler yapmıyorum diye benim orumluluğum ve otoritem altında olmadığını zannetme, her türlü başına yine de bir şeyler gelebilir ve korumakla yükümlü olan benim iznim olmadan yapamayacağın şeyler var, direnirsen zor kullanmak zorunda kalırım" demesi nasıl gayrmeşru oluyor... mesela işyerinde patronun veya müdürn iyi memurun da kötü memurun da müdürüdür değil mi? iyi memur "ben nasılsa iyi memurum ne yaptığımı biliyorum müdürden onay almama lüzum yok" diyebilir mi?
Cevap sahibi+1 yılGayrımeşru demek istememiştim, yanlış anlaşıldım sanırım
Soran+1 yılhayır böyle bir durumda kardeşime destek olmamı önermeyeceğinizi söylemiştiniz
Cevap sahibi+1 yılİki önermenin de sonu zor kullanmaya çıkıyor fakat benim kastettiğim şu ki;ablanız güven verdikten sonra istediğini yapmakta özgürdür. Güven verdiği halde özgürlüğünün kısıtlanması ve zora başvuran kardeşin yanında olunması gayrımeşru olup, güven vermeyen ve özgürce davranan ablaya karşı zor kullanılması meşrudur
Soran+1 yılbüyük ihtimalle izin istediğinde izin vereceğiniz ablanızın izin istemesi kuralını getirdiğiniz zaman onun özgürlüğünü kısıtlamış ve baskı uygulamış oluyor musunuz?
ayrıca "tamam güveniyorum sana ama yine de tedbiren birtakım şeyleri izne bağlyorum, izin almadan şunları şunları yapamazsın" dediğinde eğer aile reisi olarak meşru bir şey yapıyorsa buna isyan bayrağı açıp meydan okuyan abla meşru otoriteye baş kaldırarak kaba kuvvet kullanımını meşrulaştırmış oluyor mu?
Cevap sahibi+1 yılKardeşinizin içinde yatan korkuları ancak bir çocuğunuz olduğu vakit anlayabileceksiniz. Şu sitede dahi birkaç saat zaman geçirdikten sonra bile dış dünyadaki tehlikelerin ne derece şiddetli olduğu hakkında fikir sahibi olmanız mümkün. Benim anlayamadığım ise mevcut vaziyetin etik durumunu derinlemesine analiz etmek mi yoksa kardeşinizin eylemlerinin haklılığı mı onu idrak edemedim
Soran+1 yılben kardeşimi kınamıyorum sadece fikr alışverişi yapmak istiyorum... sorularım açık... aslında şöyle söyleyim ilk dayağa kadar ben de kardeşimi ciddiye almıyordum, ablam gibi çok aykırı şeylerim yoktu ama ablama baskı uygulamasına destek vermmyordum. izin filan da istemiyordum kardeşimin bu halleri komik ve gereksiz geliyordu... ablamı falakaya yatrdığında ise dondum kaldım... dayaktan sonra bana döndü ve "abla sen de benden izin falan almazsın değil mi" dedi... benim dilim kurudu kekeledim bir şey diyemedim; evet abla sen de meydan okuyordun bence sen de çıkar şu çoraplarını da sen de cezanı çekmiş ol dedi... o şokla gık diyemedim; çoraplarımı çıkardım dayağa razı oldum korkudan altıma ediyordum ama beni dövmedi. son anda bıraktı. İtaatsizliğin sonunun ne olduğunu gördün zaten dedi... ben de o gün bugün onun koyduğu kurallara uyuyorum, akşam izin filan alıyorum bana izin veriyor çünkü çevrem temiz. bana yaptığı şey meşru mu değil mi? ablama yüz vermiyorum onun hayatı sıkıntılı onun serbest kalmasının sorumluluğuna ortak olmak istemiyorum ama işte ben bu dayak tehdidine boyun eğdim çok mu zayıf karakterli biriyim acaba?
Cevap sahibi+1 yılZayıf karakterli birisi değilsiniz hanımefendi. Çok da akıllı bir kadına benziyorsunuz, cümleleriniz etkileyici. Ama kardeşinizin mevcut psikolojisini ve korkularını göz önüne alarak biraz daha temkinli olun derim
Soran+1 yılçok sakin biri ya... onun bu sakinliği ürkütücü bir unsur mu yoksa güven veren bir şey mi olmalı... yani o anda beni de dövebilirdi kuzu kuzu çoraplarımı çıkardım :( dövse zulmetmiş olur muydu? ama dövmese bile dayak tehdidiyle beni de itaat altına almış olması meşru mu?
Cevap sahibi+1 yılGözlemlemediğim için bilemem ama sakinliği anormal derecede ise babanın ölümüyle birlikte kişilik bozukluğu açığa çıkmış olabilir. Sana bunu yapması doğru değil ama suyuna git bir süre ve aklı başında bir beyefendiyle hayatını birleştirme vaziyetine geldiğinde de durum da çözülmüş olacak zaten. Bir süre idare et işte. Sonra eşinle birlikte daha güzel bir hayata adım atarsın
Soran+1 yılya sakinliği anormal değil normal biri ama attığı dayağı sinirle atmıyor... yapması gereken bire şeyi yapıyor gibi
Cevap sahibi+1 yılBabanın geçmişte size karşı tutumunu bilmediğim için bir şey diyemeyeceğim
Soran+1 yılbabam hastaydı ve yumuşak karakterliydi ablamın bu kadar serbest kalması da biraz bundan
Cevap sahibi+1 yılBilinçdışında babanın intikamını alabiliyor olabilir
Soran+1 yılyok işte çok sakin... söz dinlese dayak yemeyeceği mesajı çok net; bu da aslında ablamın hizaya gelişini daha da çabuklaştırdı. hani çok ağır dövmyor dedin ya aslında belki de daha ağır çünkü falakaya yatırdıktan sonra hemen dövmüyor mesela anlatıyor neden bu cezayı hak ettiğini, kaç sopa atacağını filan... ve mesela sopayı vurdu değil mi ayaklarını kıvrandırmasına çırpındırmasına bir 10 sanye izin verir sonra ablam çaresiz iki ayağını yan yana getirir o zaman vurur filan... kızın direncini kıra kıra dövüyor yani ona bir otorite altında olduğu ve bu otoritenin kuralları dışına çıkamayacağını en net şekilde anlatacak şekilde dövüyor
Cevap sahibi+1 yılBabanın intikamı derken dayakla değil, babandan faydalanıp rahat davranmasına olan kızgınlığı. Şimdi elindeki güçle ablanı hizaya getirerek babamdan faydalandın zamanında ama şimdi cezasını çekeceksin yansıması
Soran+1 yılablamın durumu çok acıklı ya 2 ay öncesine kadar ondan özgürü ondan feministi yoktu :( sonra mesela 2. falakada ne oldu biliyor musun?
Soran+1 yılablam dayak başlamadan ayaklarını büzüştürdü böyle parmaklarını filan kıvırdı refleks şeklinde koruma iç güdüsüyle... gökhan da "ablacım burada senin iyiliğin için bir şey yapmaya çalışıyorum ayak parmaklarını büzüştürerek buna engel olabileceğini düşünmüyorsun herhalde; evet canın yanıyor biliyorum ama yapılacak bir şey yok her sopadan sonra 7-8 saniye tamam ama sonraki darbe için sopayı kaldırdığımda ayaklarını düzelteceksin böyle ilerleyeceğiz, ltfen daha çok canın yansın istemiyorum" dedmişti ve ablam çaresiz bunu yapmıştı... düşün bir hafta öncesinde sigaradan rahatsız olan balkona çıksın diyecek kadar pervasız kızın düştüğü durum
Soran+1 yıl2 hafta sonra teyzemin teyzem kızının geldiği son dayakta da 3. ve son falakada yani teyzem geldiğinde ablamın böyle kuzu kuzu ayaklarını yan yana getirişini gördüğünde kızına "bak kızım görüyor musun sana özgür ol kimseyi takma diyen esra ablanın halini ayaklarını bile dayağa hazır tutuyor" dedi... ablam bu laftan sonra bile aynısını yapmaya devam etti ki hayret ettim
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Erkek kardeşimin ablama karşı tavrı doğru mu ve sizce benim tavrım ne olmalı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım