Hastanede çalışıyorum kendim her şeyi karşılıyorum kardeşimle ilgileniyorum işten iki saat geç gelsem neredeydin diyor kuaföre gittim ağdaya diyorum paran çok diyor ona bile karışıyor. Emekli fabrikada çalışıyor halen tır sürüyor kardeşim üniversiteye gidecek bana güveniyor işi bırakacakmış
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılMeraktan sorarlar. Başına bir şey gelmesin diyedir. Ha kısıtlama yapmasına izin verme ama en azından haber ver ben evliyim çocuğum var onlara kalmaya gittiğim zaman bile dışarı çıkarken on kere nereye, ne zaman gelirsin diye soruyorlar. Alışkanlık ve koruma iç güdüsünden bence takılma.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılMerhabalar.
Zor bir durum olduğunu düşünüyorum. Fakat bazı ebeveynlerimizin bu özelliklerinden ziyade, kalıcı bir huyu olabiliyor. Yani fıtratlarında var, değiştirilmesi çok zor. Birazcık ona göre yaşamayı/sorularını cevaplamayı gerektirebiliyor. Yine takdir sizin tabi, fakat bu şekilde bir tık daha rahat olabilirsiniz.00 Yorumla
+1 yılBen 29 yasındayım ailemden ayrı yaşıyorum annem hergün arar babamda az dışarı çıksam trip atar kıskanır annemden daha çok benı kardeşimi ki annemi de anneannem 80 yaşında hala hesap sorar. Bunlar normal şeyler ailene destek de olmak zorundasın durum kötüyse yorulmuştur baban belkıde o yüzden güvenıyordur sana
00 Yorumla
+1 yılBıraksın lan. Ben de 28 yaşındayım. Babam hala çalışıyor üzülüyorum çalışmasına. Ben atanmış memur olsam ailemle yaşıyor olsam babamı işte çalıştırmazdım. Onun emeklisi benim memur maaşım gül gibi geçinir giderdik. Bu kadar vicdansız olmayın lan.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
40
Cevap
63Cevap
Eğer kendini idare edecek kadar para kazanıyorsan ayrı eve çıkmanı tavsiye ederim. Çünkü tabiri caizse bedavadan köle bulmuş baban sen bunu yük olarak görmüyorsun diye de her geçen gün daha da üstüne binmiş. Kardeşin senin evladın değil ona bakmakla yükümlü değilsin. Üniversiteye gittiğinde üçbeş bir şey sıkıştırırsın eline ama asıl yükün altına ebeveynler girmeli. Her şeyine karışan bir insanın varlığında kendin bile olamazsın hep prangalı gibi hissedersin. Benim için söylemesi kolay ama bu hayatı yaşayan sensin gerçekten daha ferah ve daha huzurlu bir hayat yaşamak istiyorsan babanla arana mesafe koyman gerekecek.
20 Yorumla
+1 yılMerhaba.
Bizler kaç yaşına gelirsek gelelim, anne babalarımızın gözlerinde hep küçük bir çocuk olarak kalacağız şunu düşünün dışarı aç kurtlar sofrası doğal olarak haliyle endişeleniyorlar korkuyorlar ama bu çözüme kavuşmayacak bir sorun değil, onları karşınıza alarak güzel yaklaşarak tatlı bir dil ile konuşabilirsiniz kendinizi bundan dolayı üzmeni bir anlamı yok stres yapmayın ve kendinize olan inancı güveni kaybetmeyin, bir insanın kendi ayaklarının üstünde durabilmesi oldukça güzel dik durarak sabırla yaşamaya devam etmek en iyisi..10 YorumlaKeşke banda karışan babam olsaydı dicema ama duygusallığa gerek yok. Bemce babana artık yetişkin olduğunu göster ve kendi hayatının onlardan başka bi parça olduğunu kanıtla. Hem sana paran var diye yüklenmesinler hemde çocuk yerine koymasınlar. Evlenip gitmek en iyisi
10 YorumlaNormal evet çünkü onun çocuğusun, hesap soramazsın artık çocuk değilim diye bir şey yok. Ama sorma şekli, üslup, yaklaşım şekli çok önemli. Yani nerdesin ne yapıyorsun demek mesele değil, bunlara laf söylemeden, kısıtlamadan sormak, konuşmak gerek.
20 YorumlaSen hiç haber seyretmiyorsun heralde cansız mankenle yakalanan sapık, damacanayla yakalanan sapık ve niceleri demem o ki baban sonuna kadar haklı haksız olduğu taraf ise kuaförüne karışması yaşını bilmiyorum ama eskilerden ise normal karşıla bence 👍
20 Yorumla
+1 yılBende 33 yaşımda olmama rağmen annem hala nerede kaldın vb sorularla arar hâlâ öyle yaparlar çünkü ortam iyi durumda değil öyle kötü düşünme bence :) inşallah biz de anne baba olmayı nasip ederse rabbim bizde öyle oluruz :) Allah başımızdan annelerimizi ve babalarımızı eksik etmesin inşallah :)
00 Yorumla
+1 yılİşten ayrılacak sen çalıştığın için? Bence o evden ayrıl.
12 Yorumla
Soran+1 yılNasıl işte
- +1 yıl
Bunu bilmiyorum. Bir ev tutman lazım, ya da ev arkadaşı bulman lazım. TC de yaşamıyorum, o yüzden orada işler nasıl yürüyor haberim yok ne yazık ki
Hiç normal değil. 21 yaşındayım, bir şey sormaya korkuyorlar artık. d
Net tavırlar koymak gerekir. Reşit ve özgür bir birey olduğunuzu sık sık hatırlatmak gerekir.10 Yorumla
+1 yılDeğil, hatta umrunda olmaması lazım. Kimse ebeveynlerini seçerek dünyaya gelmiyor. Saba katkısı olmayan insanları hayatından çıkarıp sana güzellikler katacak insanlarla beraber olman lazım.
10 YorumlaYaniiii özgürlüğünü elinden almadıkları ve kısıtlamadıkları sürece yani kendini özgür hissettiğin sürece sorun yok ama eğer bunların tersi oluyorsa problem vardır senin için o yüzden bi çözüm bul falan
01 Yorumla
Soran+1 yılÖzgür değilim sürekli böyle. Nişanlandım ayırdı. Sürekli paramı soruyor. Kardeşimi özel okula yazdırdım lise son
- Aile & Toplum konusunda 366 cevap paylaştı.
+1 yılDüzgünce söyle. Ben artık kendim icin birikim yapıcam de. Needeydin diye Her sorduğunda cevap verme. Zamanla alışır.
10 Yorumla Normal değil tabi ki, ebeveynlerin bu tavrını çok kontrol freek buluyorum. Kuşlar bile yavrusuna uçmayı öğretiyor hani.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇok fazla sorumluluk var sende yarın öbür gün evlenebilirsin bu ihtimali düşünmüyor mu?
12 Yorumla
Soran+1 yılEvlendirmez beni
Cevap sahibi+1 yılOlur mu öyle şey sen sevdiğin ve anlasacagin birini bulursan evlen bu senin en doğal hakkın evet o kar senin ailen ama hep yanında olamayacaklar o xaman ne yapacaksın sen de bir aile isteyeceksin belki çocuk yani tabi bana düşmez ama öyle biri varsa hayatında evlenmeyi düşün ilerde
Nobete kaldim diyeceksin tek care ya da evleneceksin
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Geç geldiğinde merak etmesi normal malum ülke şartları ama kazandığın paranın harcamasını sorgulaması anormal sonuçta ister pahalı olur ister ucuz çalışıyorsun kazanıyorsun yani.
02 Yorumla
Soran+1 yılGeç kalmada akşam beş altı. Ağdaya da karışılmaz
- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılBu durumda aklıma tek çözüm evlenmek geliyor.
O da körü körüne demiyorum tabi, hayırlı birini bulmak için çabala en azından...
Biraz da senin yokluğunda evi idare etmeyi bilsinler.01 Yorumla
Soran+1 yılBulduklarımdan ayırıyolar
+1 yılAyni çatı altında yaşadığın sürece anne baba hesap sorar.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe işi bırakması ya sen evlenip gidince nolcak. Ben bi iki seneye gidicem senin çocuğun benim değil bakmak zorundasın de
20 Yorumla
+1 yılSeni merak etmesini normal karşılıyorum ama parana karışması saçma üstünlük kurma psikolojisinde olduğunu düşünüyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılAğdaya da karışması abartı. Ona ne yani paran çok ya ondan diyor. Gözü paramda bi şey alınca bile gözü ben de
- +1 yıl
Tamam işte parana karışması ne olursa olsun
İnsan evladı için endişelenir hele ki şu an ki içinde bulunduğumuz dönemde. Gecikeceğini haber verirsen belki meraklanıp seni darlamazlar.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBabanın hesap sorması asla normal değil. Birlerinde birey olduğunu unutuyorlar anne baba olmanın sadece çocuklarının hayatına karışmak olduğunu düşünüyorlar.
24 Yorumla- +1 yıl
Hay sizin birey edebiyatınıza...
Cevap sahibi+1 yıl28 yaşında bir insanın her şeyine karışamazsınız. İnsan evladını tanır güvenir. Merak edersin ararsın sorarsın o ayrı ama üstünde iktidar kuramazsın
Soran+1 yılAğdays bile laf etmesi
Cevap sahibi+1 yılAğda yaptığını bilmesine gerek yok
+1 yılBen 31 yasindayim bana da soruyorlar ve iyi ki boyle bir ailede buyumusum yas aldikca anladim demek istediklerini
10 Yorumla
+1 yılBabalar her zaman bir hesap sorar zaten. Bir zaman sonra biraz rahat bırakmalı.
Kardeşe destek olabilirsiniz ama tamamen yüklenmek, sizi yorar.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 863 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmedigin sürece birlikte yaşadığın sürece her zaman minik bir çocuk gibisin onların gözünde ve her zaman bu böyle
00 Yorumla
+1 yılEv geçindirme konusunda senden şüpheleri var demek ki biraz ipleri elinde tutmaya çalışıyor gibi geldi
00 Yorumla
+1 yıl22 olmama rağmen bana bile hesap soruyorlar sen ne diyon 18 imde de evden çıkarmıyorlardı arkadaşla filan hiç hele
01 Yorumla- +1 yıl
Yazıyı tam okumamışım ama normal değil ya fazla karışıyor maydanoz olmuş bende de benzer var annem çok karışır
Hala babanla ayni evde mi kaliyorsun? Bence artik evini ayirmalisin, ailenin bu yaslarda hayatina bu kadar müdahele etmesi hos bir sey degil bana gore.
10 Yorumlababalar herzaman iyiliğini ister hiç bi zaman kötülüğünü istemez kıymet bil böyle bi durumda çok güzelde işin var kafaya takılması gereken bi konu değil ne güzel kardeşinlede ilgileniyosun
10 Yorumla
+1 yılOnlarla yaşadığın surece merak ederler istersen 50 yasina gel yine ayni olur evlenmedigin sürece
10 Yorumla
+1 yılHem size güveniyor kardeşinizi okuması için hem hesap soruyor o nasıl babaymış ili bırakacağım diyormuş birde size
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet sürekli hesap soruyor her şeyde
- +1 yıl
Neden hesap soruyor ki size
+1 yılNe kadar tuhaf yorumlar var.
Baban hesap sorabilir gayet normal disarida abazan kayniyor endiselenmesi normal.20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 935 cevap paylaştı.
+1 yılBen kaç yaşında insanim hava kararmadan eve gel diyor bizimkiler hgfds
10 Yorumla
+1 yılNe mutlu sana ki hayatında seni merak eden insanlar var !!
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılnormal değil ama babaların huyu değişmez sen kaç olursan ol aileler aynı
00 Yorumla istersen 40 yaşında ol yine merak eder de parana karışması falan bilmiyorum zamanla değişir belki
00 Yorumla
+1 yılValla kaç yaşına gelirsen gel bayan olduğun için hep karışırlar
00 YorumlaKimisi böyle kendini soran hatırlayan babası olsun ister. Şükret çok takılma bence
00 Yorumla35 yaşındayım hala annem nerde kaldın der gece geç gittiğimde bu hiçbir zaman değişmez. Değer verdiği, düşündüğü için hesap sorarlar
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBurada akıl verenlerin çoğunun aklı yok aile herşeydir zamanı gelince anlarsın
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 389 cevap paylaştı. maalesef babalar böyle bide anneler babalara gaz verirse ozaman daha kötü
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılValla bir arkadaşım var senle yaşıt kız da değil ama hala ailesinden belli şeyler için izin istiyor
00 YorumlaNormal değil anormal tabi ki. Evlide değilsin sanırım evin yükünü sen taşıma sonra bu senin görevin haline gelir
07 Yorumla
Soran+1 yılBenim görevim haline getirdiler zaten. Sürekli para istiyor. Evleneceğim insanlara da sürekli bi şey buluyolar
Soran+1 yılHiç bilmiyorlar yapmak zorundaymışım gibiler
- +1 yıl
evden ucma diye emin ol ben anne babalarin cocuklarini dusundugu yalaninna inanmiyorum
Soran+1 yılEvleneceğim zamanda ayırıyolar zengin olsun istiyorlar
- +1 yıl
Ya o nasıl olacak reklama afişi ilemi gezeceksin zengin koca aranıyor gibisinden zenginin fakir fakirin zengin iyi kötü ayırımıni mutlu mutsuz edecekmi bunlar onlar için hiç önemli olmuyor maalesef benim basimdanda *oktan bir serüven geçti şimdi sadece kendilerine nefretim kaldi
Destek olabildiğin kadar olmak zorundasın babanın sana karışma sebebi seni merak ettiği ve başına bir şey gelebileceği kaygısı.
10 Yorumla
+1 yılBaban ağır dayak istiyor evlen kurtul ben talibim sana.
02 Yorumla
Soran+1 yılNasıl olacak evlenmek kolay mı
- +1 yıl
Kolaydır herhalde ben evlenirim seninle kendi halinde biriyim yakışıklıyım ama işim yok buluruz bence ne dersin.
Hiç normal değil o yaşa göre
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanın özgüvenini yerle bir eden hareketler ,
10 Yorumla
+1 yılOlmaz olsun böyle baba
11 Yorumla- +1 yıl
okadar degil yillardir bakmis adam sonucta
+1 yılYani baska sehirde bi hastabeye girip calis o zman sana muhtac olurlar
00 Yorumla
+1 yılDemekki çok katı bir baban yani bunun yaşla ilgisi yok bence
00 Yorumla
+1 yılOnlar için çocuk her yaşta çocuktur anne baba olunca anlarsınız
Doğrusu var o yüzden öyleler00 Yorumla
+1 yılÖzgür Burak maları lazım ayakların üzerinde durmayı öğretmeleri lazım
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. İşin zor senin
11 Yorumla
Soran+1 yılÇok
Bir an önce evden ayrıl
02 Yorumla
Soran+1 yılBırakmazlar
+1 yılSorabilir baban sonuçta
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBaban haksız da sayılmaz
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılbaşka bir şehire tayin iste
00 Yorumla
+1 yılEmekli babalar hep aynı işsizlikten
00 Yorumla
+1 yılOna sorsana bize ne soruyon 😄
00 YorumlaBaba işte, hesap sorar.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 827 cevap paylaştı. Aileler herkesin ayni hic degismiyor
00 Yorumla- Devamını Gör (43)
Devamını Gör(88)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt