Toplumda genellikle 3 lü 5 li 8 li arkadaşlık kurma eğiimleri olsada ( tabii burada rakamın önemi yok ) asıl amaç yol arkadaşlığıdır. Bu her insanın hayatında özendiği , peşinden koştuğu yol arkadaşlığıdır. Yine tabii ki insanın bir özelliği daha ortaya çıkıyor AYRIŞTIRMA ve ELEME. Yol arkadaşlığı arayışında mutlaka bizim görüşlerimize daha yakın, bizi daha iyi anlayan, özelimiz kulvarına daha yakın gördüğümüz bir kişiyi seçmeyi tercih ederiz. Bu da gayet normal. Peki burada normal olmayan ne? Niyet yol arkadaşlığı idi onca kişi ile bu yapılmak istendi fakat sonradan durumlar değişti arada ayrışmalar gruplaşmalar başlandı herkes değişmeye başladı. Bu da gayet doğal çünkü insan sürekli seçmeye sürekli daha iyisini ayrıştırmaya programlı bir varlık. Siz siz olun bunu eleştirmeye kalkmayın çünkü insan mükemmel bir varlık. Neyin içinde nasıl bulunduğunuz tamamen sizin kendi münferit durumunuz fakat birtakım gerçekler var ve bunu olduğu gibi değerlendirmek zorundayız.
Merhaba, Bu olay her arkadaşlık için geçerli değildir. Kişiler arkadaşlıkları ile ilgili bazı kuralları ve kendisine yapılmasından hoşlanmadığı şeyleri düzgün bir şekilde dile getirdiği sürece üçlü ilişkiler sağlam yürür.
Nereden mi biliyorum? Biri 18 diğeri yaklaşık 7 senelik üçlü sağlam bir arkadaşlık içerisindeyim. Hiçbir zaman dışlanma, ötekileştirme ve benzeri bir olay yaşamadım.
Birbirimizin hayatına minimal düzeyde müdahale ederek maksimal eğlence yakalıyoruz :D
Tamda öyle bi arkadasligim var ve Allah nazarlardan korusun 15 senelik arkadaslarim Allah onlari basimdan eksiltmesin öyleler ki gözüm asla arkada kalmaz, hep güvendiğim ve beni kiskanmayip hep daha iyi insan olmam için çabalayan kişiler yani kardeş gibi dediklerinden. 3 kişide biri dışlanıyorsa muhakkak o 3 kişi birbirine uymuyordur yani kimse alttan almaz, biri diğeriyle sırrını paylaşır 3. kişiden saklanır falan... var öyle arkadaşlıklar maalesef. Benim durumumda iki zıt kişilik (ben ve 2. kanka) ve bir bağlayıcı arkadaş var yani ben mesela sırf benim zıt olduğum arkadaşımla hergün takilsam mutlaka kavga ederiz onu o da biliyor ama ikimizde birbirimizden özür diler ayni zamanda alttan alacak olgunluktayız ve aramız bozulsa mutlaka ağlıyoruz yani öyle bi bağımız var 🤣 bağlayici arkadaşda mesela hep alttan alır ve politik davranmasini bilir ve grubun beyini gibi bir şeydir en olgunumuzda odur zaten.
Bence hayır en azından hee zaman değil. Nasıl bir 3 kişilik grup olduğunuza bağlı eğer aşırı yakın arkadaşlıktan bahsedilmiyorsa örneğin sınıftan beraber takıldığın 2 kişiyse hepimizin başka yakın arkadaşları vardır ama 3 kişi olarak da iyiyizdir. Grupta herkes birbirine eşit yakınlıkta oluyor.
Kişilik & Karakter konusunda 149,1b cevap paylaştı.
Hayır her zaman değil
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bir arkadaşım vardı en yakın arkadaşım diyordum bir zamanlar ne zaman biri gelse aramıza beni satıp onunla yakın oluyordu sonra başka birisi daha geldi bu seferde onu satıp yeni gelenle yakın oldu o sattığı kız da gelip bana ben geldim diye seni sattı o geldi diye beni sattı demişti. bir zman sonra bu yeni gelenler arkadaşımla küsüp arkadaşlıklarını bitirdiler daha sonra arkadaşım bana dediki keşke onlar hiç gelmeseydi sadece ikimiz olsaydık neyse şimdi bu yine kendine bir arkadaş yaptı beni geri plana attı sürekli onu bir yerlere çağırmaya başladı ya da o çağırdığı zaman gidiyordu ben çağırınca asla gelmiyordu aramiz bozuldu biraz bende çattım buna ve bitirdim arkadaşlığımızı çok toksik bı ilişkiye dönmüştü aramızdaki vicdanım rahat ama özlüyorum
Bir müddet ben onların diğer arkadaşlarını sevmediğim Icin ortamlara girmiyordum, ama onlar hep cagirirdi.
Sonra o diger kişiler olmadan takılmaya başladılar ben de geleyim diye. Hep 3 kisi bazen 2 kişi takıldık ama hiç dislamadan hep haber vererek birbirimize. sonra 3. Arkadaşımız hayatında büyük değişiklikler yaptı, bize saygısını bozdu bizde onu çağırmadık birdaha 😅
Üniversitede başıma geldi iki tane tanıştırdığım kız benden daha yakın oldular iki kızdan biri bene çekemiyordu sebepsix yere kıskançlıklara başladı bende uzaklaştim onlardan yine iki kışlık yakın arkadaşın arasına girdim biriyle daha yakın oldum diğeri yakinligimizi kıskandı ve arkasından full dedikodusunu yapıyorduk diğer kız bana karşı soğuk yapmaya başladı kıskançlıklara başladı beni genelde çekemiyorlar çünkü yanlarına on numara fazlayim filede getiriyorlar 😂
İlkokul arkadaşlarım vardı. Ben buluşalım dedim bir ikisine ama kabul etmediler. Sözde grup lideri gördüler bir iki tanesini, onlara tapar oldular.
Ben şu anda bir arkadasla görüşüyorum uniden. Onun da lise arkadaşları var ve pek onları cagirmiyor biz buluştuğumuz zaman. Ama ben kötüye yormuyorum. Benim yerim ayrı olabilir diyorum. Beni bu yüzden ayrı tutuyor da olabilir diyorum arkadaşlarından.
Hayir herkesin yeri ayridir. Eger dislanan birisi varsa veya kendisini öyle hisseden ozaman iliskileri bir kez daha gözden gecirmek gerekiyor neden arkadasiz birlikte takilmaktan keyf aliyoruz diye. Ve bence bu duygularda acik acik ortaya konulmali ki ona göre daha hassas dikkatli davranilsin.
Evet o yuzden o arkadad grubuna bir kisi daha eklenmeli ya da bir kisi cikartilmalidir dolayisiyla dislanma konusu mumkun olmaz sayilar ikiye kalansiz olarak bolundugu icin
Herhangi bir tartışma anında üçüncü kişi illa bir tarafı tutar ve bu sıkıntıların başlamasına neden olur. Yalnız kalan kimse haksız bile olsa dışlanmış hissedecektir.
Ben kesinlikle dışlamam yapan arkadaşımı da uyarırım böyle şeyleri hiç sevmiyorum zamanında yaşadım çünkü biliyorum gerçekten kötü hissettiren bir durum bu.
Bir tanesi daha baskın olur ve ikisi tarafından da sevilir. Eğer o eşit görüyorsa, dışlanan olmaz. Fakat eşitliği bozarsa, az sevilen ile gittikçe ara açılır.
Yo sevildimi hepsi sevilir sevilmedimi soğukluk girdimi hiç biri sevilmez ara acıldımı açılır üçünde de ama senin dediğin gibi arkadaşlıklar da vardır herkesin kafa dengi farklı istediği ile olur istemedigiyle olmaz
Inanc meselesi iman ediyorsa dislamanin kul hakki oldugunu bilir ve yapamaz. Yani dislamak zorunda degildir. O yuzden inancli arkadaslar edinmek lazim.
Genellikle böyle oluyor evet. Ama -ben dahil- üç kişilik arkadaş grubumda böyle bir şey hiç yaşanmadı. 6 yıldır sorunsuz devam ediyoruz ve en yakın arkadaşlarım onlar. Hatta şu an 4 kişiyiz ama buluşmalarımızın çoğunda tek bir kişi bile eksik değildi. Sanırım çok nadir bir durumdayız ve çok özel dostlara sahibim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
iki kez başıma geldi. samimi olmadığım arkadaşlıklarımda. ama tek arkadaşlarım onlar değildi ve onlarla samimi olmasam da olurdu başınıza geliyorsa ve yakınsanız sebebi içine kapanık olmanız. insanlar zihninizi okuyamıyor aşın artık şunu