Kapalı kızlar fizik hatlarını göstermeyn kızlar özellikle carsaflı olanlar cok hoşuma gidiyor rabbim sayılarını artırsın. Kapanmak isteyen var mı aranızda?
Cevabın nedir?
+1 yılKardeşimizin İslami hadde ve görüşlerine göre kapalı bir hanım tercih etmesi, bu çerçevede makul bir arzu, Allah gönlüne göre versin.
Lakin Çarşaf meselesine gelince, ne Asrı Sadet döneminde, ne de daha sonra uzun yıllar boyunca, İslam haddinde çarşafın yeri olmamıştır, Kuran ve Sahi Hadislerde kesinlikle böyle bir emir söz konusu değildir.
İslam haddine göre, Tesettür yalnızca edep yerlerini ve hatlarını saklamaktan çok daha öte bir durumdur, bunu Kuran ve Hadisler apaçık dile getiriyor.
Lakin Mezheplerin başlangıcı ve sonrasında, İtilaflar olsa da bazı Mezhepler Çarşaf konsun da ısrarcı olmuşlardır, hatta bazıları yüzlerin açık kalması gerektiğini, bazıları da kapalı olması gerektiği konusunda ısrarcı olmuşlardır.
Örneğin Hanifi Mezhebinin ulemalarının büyük bir kısmı şöyle fetva vermiştir (Basit Haliyle Yazıyorum)
Eğer kadın yüzü güzel ve çekiciyse yüzünü örtmeli.
Bu noktada görülmüştür ki, bu Fetvaya amel eden kadınların büyük bir kısmı yüzlerini örtmüşlerdir, Kadın nefsinin en ince noktasında, çirkinliğini kabul etmesi söz konusu değildir.
Bu konu çok tartışma ve su götürür, lakin dediğim gibi, büyük İslam ulemaları açık ve net olarak ifade etmişlerdir ki, Çarşaf İslami bir Tesettür biçimi değildir, İslamda Tesettür yalnızca kadını ilgilendiren bir durum olmadığı gibi, yalnızca bedeni örtmekle de gerçekleştirilmez.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Surda goruyorumki bazi kesim arkadaslarin okadar dini zayif ki üzülerek söylüyorum ki siz bu laflariniz la öyle bir gunah istiyorsunuz ki Rabbim sizin gibilere cevabi mahşer günü hesap vakti geldimi alacaklari azabi düşünmek bile istemiyorum basi kapatmak çarşaf giymek Rabbimin emirlerinden dir
82 Yorumla
+1 yılyanlış anlama seni çok takdir ettim umarım Allahtan gönlüne göre bulursun. Merak ettıgım çarşaflı bır kızı nasıl görüceksın ya da tanısıp evlenıceksın yuzunu gormeden malum flört gıbı seyler olmaz heralde. Bende bı ıhtımal kapanırım belkı ama çarşafı uygun bulmuyorum ıcınde ne oldugu belırsz bellı erkek belkı hırsız ya da baska bır sey..
92 Yorumla
Soran+1 yılNeden öyle düsünüyosnz? Hrsittan ve yahudiler carsaf giymiyo mu sanki
- +1 yıl
hangi konuda anlayamadım cevabımıda alamadım zaten. Burdan eksıleyen kız arkadasım yanlış bır sey mı dedım? merak ettım yanlızca.
:)))) mevlam sana en namuslu çarşaflı hanımla evlenmeyi nasip etsin :))
163 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun.. Amin insaAllah :)
- +1 yıl
Amin :DDD
- +1 yıl
Oran çok ilginç.
8 Erkek/ 2 Kadın Artı Vermiş, 3 Erkek/ 6 Kadın Eksi Vermiş.
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
46
Cevap
43Cevap
Carsaf Osmanli topraklarina 1880 li yillardan sonra gelmistir , carsafin o donem kadinlarinca tutulmasinin sebebi ise toplumsal yer olarak daha rahat bir konuma getirmesidir. Ayrica carsaf İslama gore uygun bir kiyafettir ama sart degildir İslanda kadinlarin ortunmesi hakkinda bilgi verilmistir.19. yy sonu 20. yy basinin modasi olan carsafin giyilmesine karsi cikmamakla beraber kurallara uygun bir sekilde bugunun modasina gore ortunmenin daha iyi olacagi kanaatindeyim.(sorunla alakali olmayabilir)
50 YorumlaBen7 senedir kapaliyim. Dusuncelerniz çok güzel Rabbim size gonlunuzdeki gibi birini hayirla nasip etsin insaAllah :)
105 Yorumla
Soran+1 yılİmandan sonra saliha eş gibi bir nimet yooktur demis peygamberimiz.. :)
Amin insaAllah
Soran+1 yılAllahumme Amin sizede :)
- +1 yıl
Bu nasil bir konusma a q skskdk
+1 yılbenim tesettürünü sadece başörtüsünden ibaret tutmayanlara büyük saygım var. dinen ve ahlaken de bir çeşit mecburiyet. ben kapalı değilim ama gözüm arkada kalmayacak şekilde kapanmak isterdim, zaman bekliyorum sanırım
31 Yorumla
Soran+1 yılİnsaAllah krdsm
+1 yılburada carsaflilara laf atanlara tek tek sayardim ama efendiligimi siz igrenc ve degersiz insanlar icin bozamam hepiniz birbirinizden cahilsiniz
93 Yorumla- +1 yıl
Istediginiz kadar begenmeyin cok umrumdaydi bu sizi cahilliginizden kurtarmaz
Soran+1 yılUmursama sunları kardesm bak eğer bir kafir veya musrik sana sevgi duyuyosa imanını sorgula
- +1 yıl
Umursadigim yok zaten :) allahim gönlüne göre verir insallah
+1 yılÇarşafa girmek bence imanın zirvesidir nefsinden kendini tamamen arındırıyorsun resmen. Tabii hakkıyla giyenler için söylüyorum. Ama ne bileyim çarşaf giyecek kadar cesaret göremiyorum kendimde.
82 Yorumla- +1 yıl
Ben kuran okuyorum ama sen kitap okumuyorsun besbelli. Ne demek istediğimi anlamadığına göre @profit
siyah çarşafla yüzünü hatta gözlerine güneş gözlüğü takanı bile gördüm, sadece dudağı ve burnu görünüyor belli belirsiz. asla kınamam belki öyle biliyordur doğrusunu hatta o kadar nefsinden arınmış birisi olarak tebrikte ederim. Ama birçok din kültürü hocalarıma sordum el ayak ve yüzü göstermenin günahı yoktur. Diğer yerler kapalı olmalıdır. Sadece onların abartmaları saçma geliyor ama uzun pardüse baş örtü falan cazip geliyor. İnşallah bende kapanırım en yakın zamanda tek temennim bu
30 YorumlaAnlamazlarrr ugraşma biz onların gözlerini kör kulaklarını sağır ederiz diyo bu arada Allah gönlüne göre versin
70 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYakinda kapanicam insallah :) kapali bayanlar cok hos bence de bende begeniyorum cok
72 Yorumla
Soran+1 yılİnsaAllahh kapanın şeriata gelin Allah ın hükümlerine gelin
Cevap sahibi+1 yılEn iyi kanun Allah in kanunlaridir...
- Aile & Toplum konusunda 310 cevap paylaştı.
+1 yılburada hiç çarşaflı yok göz zinasına giriyorsun illet nasıl uyuduğunu kıçını başını fiziğini flan soruyor resim atıyor bacağını flan gösteriyor seks hayatlarıyla ilgili şeyler aylaşıyor bnce burası hiç senlik değil islami vlilik siteleri var tavsiye ederim:)))
20 Yorumla Çarşaflılara laf atanlar bası kapalı olup dar pantalon giyenlere laf atıyordunuz şimdi ne oldu. Siz açık açık söyleyin benim inancım yok deyin bunlara karşıyım deyin göz zevkim bozuluyor deyin anlayalım. Milletin inancına giyimine karışmaktan vazgeçin
30 Yorumlabende yüzlerine bayılıyorum güneş görmemiş, erkek görmemiş, nurlu...
73 Yorumla
Soran+1 yılErkegin hasını evlendigi kiside görüyolar iste :) ne ruhu ne iffeti nede bedeni parcalanmadan o nurla evleniyolsr ne güzl
Çarşafa laf söyleyen arkadaşlar;Ermenilerle savaşan nene hatun şimdi sizin gibi torunlarını görse sizlerin yüzlerine bile tukurmez. O kadar aşağılıksınız.
70 Yorumla
+1 yılC-Cenab-ı Hak nasip ederse Cübbe ve Sarık düşünüyorum sürekli aklımda. Hissettiyim kadarıyla daha zamanı var... İnşALLAH
12 Yorumla
Soran+1 yılAllah subhanehu teala sana nasip etsin kardesm
- +1 yıl
Eyvallah. Cenab-ı Hak herkezin gönlüne göre versin...
+1 yılsen kapanan insanlara saygı duyan bir kardeşimizsin ama açıklara da kötü göz ile bakmaman dileği ile Allah gönlüne göre versin ve diretme olmasın kardeşim herkes kapansın gibi
31 Yorumla
Soran+1 yılAynen kardsm eyv
+1 yılben kapalıyım ve çok yakın zamanda çarşaf giymeye başlıcam
63 Yorumla
Soran+1 yılHay masaAllahh :)
- +1 yıl
:) yaa
- +1 yıl
Giydin mi carsaf
+1 yılEvet çok istiyorum Allah bize de nasip eder inşallah
41 Yorumla
Soran+1 yılAmin insaAllah :)
ben bu devirde hakkıyla kapanan çarşaflı veya türbanlı kadınlar görmüyorum acıkcası. .
genel olarak düşünürsek insanlar kuran-ı kerime göre yaşamalı fakat.
hangi insan kuran-ı kerimi her an düşünüyor ve kuran emirlerine göre hareket ediyor merak ediyorum dogrusu?
ben şahsen başı kapalı insanla evlenmek isterim fakat karşımda ki o türbanın veya carsafın ne kadar hakkını veriyor bunu kuran-ı kerime göre bilmek isterim . .23 Yorumla
Soran+1 yılVay onur kardsm napysn :)
Kuranda böyle birşey yazmadığı halde, İslamın arap emperyalizmi haline gelmesiyle, çölde kum fırtınalarına karşı bulunmuş bu giyim tarzını dini bir gereklilik sanan zavallılar.
1620 Yorumla- +1 yıl
++1
- +1 yıl
hahahaha Arap Emperyalizmi hahah :DDD Çok da eyi oldu çok da güzel oldu DÇD:DD:D
- +1 yıl
Kuranda ne yazıyo peki onu açarmısın?
- +1 yıl
+1 ne kadarda haklısın
- +1 yıl
Ben çokça okudum ama ikimizin aynı şeyi okuduğuna emin değilim
Bence siz açıp okusaydınız tesettürden ziyade klasik bir diyolagda nasıl cevap vermeniz gerektiğini öğrenirdiniz Kuranda ahlak dersleride çokça yer alır. @gizeems_ - +1 yıl
Arkadaş ahlaksızlık yapmamış dediklerinde çok haklı ülkemizin son haline bir bakın hangi devirde yaşıyoruz artık @yavruseytan
- +1 yıl
+1 de benden o zaman
- +1 yıl
Normalde polemiğe girmem ama Yanlış bilginiz var. Kur'an da geçer.
Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunan (köleleri), erkeklerden, kadına ihtiyacı kalmamış (cinsî güçten düşmüş) hizmetçiler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye, ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki, kurtuluşa eresiniz.
24/NÛR-31 / Elmalılı Hamdi Yazır - +1 yıl
Kuran-ı Kerimde Çarşaf takın diye bir ayet yok ki.. Varsa söleyin bende çarşaf takayım.. Boş boş konusmayın ilk... Evet örtünün diye bir ayet var.. Ve O zamanlarda insanlar kara çarşaf giyip örtünüyorlardı.. Bu zamanlarda ise yine mütevazi şekilde güzel kapanan insanlar da var.. Yani İllaki çarşaf giyin diye saçma sapan şeyler üretmeyin kafanızdan.. Allahın ayetlerini de değiştirmeye kalkıolar Gerizekalılar..
- +1 yıl
@engoo adam öldürmenin günah olduğu yazarmış ama lahmacun küreğiyle öldürmenin günah olduğu yazmazmış ee sonuçta oda öldürmenin içine girmiyor mu?
+1 yılHaklısın kardeşim bilki burada çarşafa laf atanlar o çarşafta gördüğünden daha siyah bir hayata sahip olanlardır hem yazın beyaz çarşaf giyilebilir nedir bu ateistlerin muhabbeti böyle.
40 Yorumla
+1 yılkuran hicbir ayetinde carsafa burunun demez tam tersine hadislerin yazili oldugu buharide peygamberimiz insanin kendine yakisani giymesini istemistir... carsaf kadinlari cinsel bir obje olarak goren evvelce kiz cocuklarini diri diri gomen sapik arap kavminin bir gelenegidir dini boyutu yoktur...
31 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 409 cevap paylaştı.
+1 yılVallaha basligi gorunce gene mallar ne sacmalamis acaba dedim hakkini hrlal et abi :)
32 Yorumla
Soran+1 yıl:))) helal olsn kardsm
- +1 yıl
Allah razi olsun abi cok haklisin Allah bizlere helal sut emmis ahlakli guzel hamarat temiz aile kizi ile evlenmeyi nasib etsn ins :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen değişik bir adamsın hakkaten. Çok değişik hemde.. bir gariplik var sende ama dur bakalım çözücem yakında.
132 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadım?
Soran+1 yılGayler lezbiyenler tuhaf değilde dindarlar mı ilgincinize gidiyo?
Cevap sahibi+1 yılSayfaya üye olduğundan bu yana çok garip davranışlar içindesin. Çozucem seni az kaldı -_- deyorum.
Soran+1 yılİyide neyim tuhaf? Dedim ya gayler lezler tuhafınıza gitmiyo dindarlar mı gidiyo cok ilgincsiniz bende sizi çözemedim.
Cevap sahibi+1 yılNalaka yahu.. Dindarligina mi dedik?
Soran+1 yılÖyle bir diyosun ki cozucem seni felan neyin peşindesin gibi? :)
Cevap sahibi+1 yılYok tuhaf şeyler peşindesin bunun farkındayım da, gerisi gelicek inşallah.
Soran+1 yılBirşey peşinde değilim sadece bulundugum her ortamda tebliğ yolunu tutarım.
Cevap sahibi+1 yılHah işte, tebliğ? Cihad yapan müslümanlar gibi imalariniz var. Özellikle cinlerle pek yakından uzaktan alakaniz var, ya cozucem diyorum. Hangi fikre tabi olduğunuzu anlayamadım henüz, hem muslumanligin ilerisine tanıdığınız görüşleriniz var gibi.
Cevap sahibi+1 yılGhost65 dert oldu dimi şimdi bu.. Üçüncü şahıs olarak parlamasaniz keşke.
Soran+1 yılAnlatayım oyleyse:
Ben bir muvahhid olarak yüzümü gökleri ve yeri yaradana cevirdim ve ben müşriklerden değilim enam 72
Ben buyum tam olarak. Allah icin cihadı dedteklerim maddi ve manevi. Cinlerde manevi cihaddır musallat yaşayan mümin kardeslerimize yardımcı olmak amacıyla Allah rızası icin faydalı olmaya calısıyorum. Musallatın sebeblerini ve nasıl kurtulacagını anlatıyorm cinci hocalara gitmemesi gerektigini sadece tevbeyle ve kısasla kurtulacağını..
Cihad tebliğ ve tevhid bu ücü yaşam seklimdir kısaca.
Cevap sahibi+1 yılBelli bir tarikat mensuplugunuz var mı?
Soran+1 yılHayır dedim ya muvahhid biriyim.. Ben yalnız Allah a baglıyım tarikatlar şirk yuvası islamla alakası yok..
Rabbinizdn size indirilene uyun ondan baska velilere uymayın nede az ögüt alıyorsunuz? Araf 3
Ama tarikatlarda baskasına da kölelik yapılıyor. bir müslüman ancak Allah'ı yüceltip sadece en cok onu sevmezse ve ona denkler edinmezse tevhid ehlidir kimde bunların zıttını yaparsa o müşriktir
Cevap sahibi+1 yılAhhh işte, biliyodum dedim ya bak, yanlış fikre sahipsiniz sözde islam için yaşayan bir çoğu gibi.. 1'sey çözdüm, sanırım ipin ucu burda, sonuna kadar cekicem gorucez bakalım.
Soran+1 yılİlmin varsa gel konusalım cık gizliden ve konus nerede yanlısız? Var mısın delille kaybeden de kaybedilene biat edicek mesela ben kaybedersem snin dedigin bir şeyhe baglanıcam sen kaybedersem yalnız Allah azze ve celleye bağlanıcaksın ve imam olarakta sadece mezhep imamının itikadını takıp ediceksin tamam mı?
Soran+1 yılNiye sustun? Hadi kuran ve sünnetle benim yanlısımı ispat et? Edemiyorsan su ayet sende de tecelli bulmus:
İnsanların bir coguna uyacak olursan bunlar seni Allah ın yolundan saptırırlar cünkü onlar ancak ZAN'na uyarlar ve sadece sacmalarlar enam 116
Sende dedigin şeyi ispat edemiyosan zanna duyduklarına kısaca varsayımlara uyup sadece sacmalıyosun demektir
Cevap sahibi+1 yılDini bilgim yok pek ama doğruyu yanlısı bilecek kadar okumuslugum var, madem tamamen Allah yolunda gittiğini iddia ediyosun, seyhlerin islamda payını bilmen lazımdı. Farkındayım çoğunun yobazlikla baktığı çok katı bir düşünce ama, gerçek hak yolunda olanlar bunu asla inkar etmezler.
Cevap sahibi+1 yılNeden samaladigimi iddia ediyosun ki hemen, ben burada seni kotulemek derdinde değilim. Sadece yanlış giden birseylerin olduğunu dusundugumu söyledim. Derdim seni yargılamak deil, bunu bilip yorumla lütfen.
Soran+1 yılDini bilgim yok diyosn peki neye göre karar verdin? Okumusluguna güvenmiyosn. Bak :
Deki eğer doğru söylüyorsanız delilinizi getirin neml 64
İtikadi konularında delilsiz konusamazsın..
Şeyh rabıtası islamda var mıdır varsa da kuran ve sünnetle delil getirebilicek misin eğer getirirsen ben bir şeyhe baglanıcam getiremezsen sende yalnız Allah a baglanıp sadece mezhep imamlarına uyucaksın tamam mı?
Şeyh rabıtasına delil istiyorm
Soran+1 yılBoşuna arama bir yılda arasan bulamazsın cünkü yok şeyh rabitası bidattır ve şirktir mekkeli müşrikler Allah a inanıp namax kılıyordu onların musrık olma sebebi salih kimselei aracıı edinip onlara boyun egip yalvarıp yakarmaları ve onlarla Allah a yaklasacagını (rabıta gibi) düsünmektelerdi iste bu nedenle müşriktiler
Cevap sahibi+1 yılSeyhlerin amacı nedir peki? Bana bunun hakkımda görüşünü söyler misin?
Hem bişey aradığım falan yok, anca cevap veriyorum. Yoğunum. dediğim gibi dini bilgim yok pek ama burdan size cevap vermek için googlden cevap aranmiyorum, bildiğim kadarını sunuyorum.
Soran+1 yılBildigin hic bişey yok iste kardesm sadece zanna ve duyduguna inanıyorsun.. Şeyhler evlerinde muz dilimleri yiyor önünde bir sürü mürit şeyhim assa seyhim yukarı efendi babam ölürüm gavsım vs..
Sahabe peygamberimize efendim ddedi diye sakın bir daha öyle demeyin efendi Allah tır benim fark sadece vahiydir demesine ragmeb smdi şeyhler nasıl yüceltiliyor? Ya kardesm eski alimlere dönün mezhep imamlarının itikadı bozuk muydu veya eksikmiydide onları bırakıp tasavvuf icinde şeyani şeyleri rahmani sanmıs şeytanın kandırdıgı insanlara uyuyorsunuz?
Cevap sahibi+1 yılŞöyle diyim öyleyse, peygamber Efendimiz dememiş midir varislerime uyun diye, yani alimlere.. seyhler islamda yol göstermek için, islama teşvik için değiller midir. Siz günümüzdeki seyhleri ele alıyorsunuz, sözde allah yolunda böyle cirpiniyorsunuz benim bunu dile getirmem ne kötü size.. Günümüz seyhleri, tahtinda oturuyormus gibi el ayak opturenler, bunları mı kast ettiğimi sanıyorsunuz? Gerçek alimler, islam yolunu göstermek için kendilerini aracı olarak feda etmisleri kastefiyorum.. bunu anlamanız çokta zor olmasa gerek oysa.
Soran+1 yılBen bütün alimleri reddetmiyorm kurnazlk yapma :)
Peygamberimiz taberanide diyor ki : sizin en hayırlınız tabiindir sonra tebei tabiindir sonra ondan gelenlerdir fakat bu 3 nesilden sonra gelenlerde sonra ki alimlerde yalanlar yayılır bunların sözlerine aldanmayın.. Evt bu uyarıyı yapan peygamberimiz. Tebei tabin alimlerde mezhep imamlarıdıt onlaea uyun diyor sonrakilere uymayın diyor ve iyice arastırsan anlıcaksın meseleyi ben sana sadec mezhep imamlarına uy diuorum dimi. Hic bir insan kul ile Allah aradında aracı olamaz anladınmı !
Kul ancak salij amellerle Allah a yaklasır. İmam azam ebu hanifenin fıkhul ekber şerhini oku
Cevap sahibi+1 yılHiçbir insan kul ile allahın arasına aracı olamaz diyorsun ama, 3 nesil öncesindeki alimleri de savunuyorsun? Bu zamanla olculebilir birşey mi? Öncesinde allah la kul arasına aracı olması aykırı değilken, şimdi mi bu asla diye kurallandirildi.
Onu bunu bilmem de, senin yanlış fikirlere itaat ettiğine bir okadar eminim. Bir sürü insan hak yolunda gittiklerini sanipta, bulunduğu batakligi farkedemeden allah allah diye nefes verdi. Umarım onlardan olmazsın.
Soran+1 yılOnları aracı mı ediniyoruz biz? O imamlara rabıta mı ediyoruz? Sizler rabıta edip önünde kulköle olup Allah a yaklastgnızı düsünüyorsnz. Her neyse git dinini ogren
Cevap sahibi+1 yılSizler? Ben bunu yaptığımı iddia ettim mi? Islami bölmuş, birçok parçalara ayırmış insanların yaptığının birine de sen itaat ediyorsun.
Dini bilgim az olabilir ama, kalabalık sayfalarca bilginizin arasında eminim doğru olanı benimki kadardır ancak.
Soran+1 yılEvet mahmt efendi menzilciler hepsinde de şeyh rabıtası var şirktir.
Cevap sahibi+1 yılŞunu söyliyim; mahmut efendi okadar kotuleniyor, yanlış görülüyor ama bakıldığında islam dinini şu an dünyada en hakiki haliyle yaşayan onlar değiller mi? Kıyafet olarak özellikle, onların sayesinde birçok kız ve kadin daha iffetli hale burunmedi mi? Hem de en hakiki olan çarşaf giyimiyle. Mahmut Efendi'ye falan biat etmiyorum, sadece yaptıkları doğruyu göz önünde bulunduruyorum. Öyle değil mi ama orası?
Soran+1 yılEvet haklısın ama kardesim bak sunu anlatamıyorum Allah azze ve celle peygamberimize bile zümer65. Ayette söylr diyor : sana ve senden önce indirilenlere söyle vahyettik anddolsun eğer Allah a sirk kosarsanız mutlaka bütün Amelleriniz BOŞA gider ve hüsrana uğrayanlardan olursunuz..
Yani kapanmak 5 vakit namaz oruc vs hic bir anlamı kalmıyor şirk koşarsan bitiksin. Eğer namazın orucn sirk kosunca Anlamı kalsaydı mekkeli müşriklerde mümin olurdu
Cevap sahibi+1 yılSadece ilmine çok guveniyorsun ama uzgunum, sandığın kadar diilsin.:) Yorumlara bakindim da, kızın biri carsaflilari sevmediğini söylediği için "kafirsin" demişsin. Bir insanın başkası hakkında ona böyle hüküm vermesinin nasıl yanlış ve günah olduğunu hiç mi okumadin. Ahh ahh yazık hakkaten.
+1 yılKapanırım kapanmasına da hakkını veremeyebilirim. Bu yüzden kapanmıyorum. Sonra "şu kıza bak, hem kapalı hem dar giyinmiş" vb laflar duymak istemiyorum açıkcası...
31 Yorumla
Soran+1 yılDar giyinme o zman zaten kapanmadan maksat sac mı? Şehvet uyandırmamaktır yani tüm uvuzlarınla kapancaksın.
Ben de sana aşık oldum ;))) saka saka Allah için seviyorsan Allah da seni sevsin ;)
36 Yorumla
Soran+1 yılAmin kardesm Allah senide tüm ümmedi muhammedide sevsin :)
Hay agzin bal yesin yaa ne guzel konustun carsaf giymek her kula nasip olmaz herkezde giyemez zaten onun agirligi bambaska bence
47 Yorumla- +1 yıl
2014 yılındayız gen nakli felan yapılıyo çok yakında ışınlanmada yapılıcak ve siz nelerle uğraşıyosunuz yazık
- +1 yıl
sen endişelenme benim hakkımda herkez kendinden sorumlu ama bence arabistana irana felan gidinde artık rahatlasın şu ülke sanane benim mahşerdeki hesabımdan ilk önce bu dünyadaki hesabımıza bakalım dimi
- +1 yıl
bu arada söelediklemi baya yanlış anlamışın bir bak bakalım almanyaya amarikaya adamlar neler yapıyo neleri araştıryo bizde çarçafı konuşuyoruz yanibeyimn fakirisiniz
- +1 yıl
tamam sen ağır cahil ve yobaz çıktın keselim burada bu tartışmayı bayan.
4 Mevsim carsaf olmaz be. Heryer Arabistan colleri ve sicagi yok...
Kapali kizlarin siyah kumas parcasi mi hosuna gidiyor?
Kadinin kapanmasi erkegi sapik damgasi vurmasidir baska birsey degil ...30 YorumlaKardeş her kapanan dindar mi? Her çarşafa giren dindarmi? Rabbim İnşallah Allah İçin Kapanan larin sayisni artirsin
70 YorumlaCanim kardeşim Allah gönlünun muradıni versin inşallah. Yüreğin temiz maaşallah
11 Yorumla
Soran+1 yılCümlemi ümmedi muhammedi insallah.
kusura bakmayın ama herkes kapanamaz zor bir şey bu
kapanıp açılanı çok gördüm ben40 YorumlaÇarşaf bilmiyorum ya.. bana aşırılık olarak geliyor benimde annem kapalı tamam ama normal kapalı çarşaf giyenler burka tarzı giyenler var ne yüzü belli elleri kapalı gözlerini kapatcak nerdeyse bu bana abartı geliyor ama kişinin kendi tercihi saygı duyarım kapalı ya da şal takan bir kızla düşünebilirim ama çarşaf bana 2 numara fazla kardeşim Allah gönlüne göre nasip etsin
10 Yorumlakapanmak kolay lakin hakkıyla kapanmak zor ben hakkıyla kapanabilecegimi düşünmüyorum oyüzden kapanmıyorum
52 Yorumla
Soran+1 yılO nicini görünce bende inandım dediğine :)
+1 yılhep acıyarak, üzülerek bakıyorum onlara. kadına siyah çarşaf giydirmek, kadını yok saymaktır. kimliksizleştirmektir. siyah poşete sokmaktır. kadın, ki dünyanın en estetik varlığı bana göre, poşete konamaz. siyahlara bürünmenin, kara çarşaflara dolanmanın dinle minle alakası yok. tamamıyla ahmaklık!
79 Yorumla
Soran+1 yılBu yazdıklarında Tamamıyla kafirlik
- +1 yıl
Cok guzel yazmissin
- +1 yıl
https://i.hizliresim.com/Dk3j0l.jpg Allah aşkına güldürmeyin :D
- +1 yıl
bu mu görev?
- +1 yıl
kapanmak ama çarşafa bürünmek değil
+1 yılBu însanlar ne kadar aciz olmuş Çarşaf giyenlere laf ediyorlar herkez herşeyi giyebilir, sen giymiyorsan bile SAYGI duy ipneliğin lüzumu yok.
40 YorumlaO değil de ne çok muhafazakar müslüman kızlarımız varmış meğer hepiciği döküldüler. Bu cinsellik konularında yazan pembe gizli kullanıcılar nerdeeee sadfghjhgfdsadfgh
40 Yorumlanefsimi yenebilsem bir kapanacam da
62 Yorumla
Soran+1 yılYenersin ne var ki yenemicek? Şeytanın gücü ancak onu dost edinenlerin üzerindedir nahl 99
+1 yılAl bendende okadar sürüyle düzgün fiziki yapıya sahip tristler geçerken ben onlara değil çarşaflıya bakardım birde göz göze geldiğim zaman yüreğime inen yüksek woltta elektrik hissediyorum çarşaflılar bambaşka gizemli güzdlliğe sahipler
10 Yorumlacok istiyorum bir kac seneye dusunuyorum
53 Yorumla
Soran+1 yılİnsaAllah. Milletide bosvern kardsm kapanın
Soran+1 yılAynen helal olsn :)
+1 yılHerkes özgürdür diye düşünüyorum.. İsteyen kapanır istemeyen kapanmaz... Peygamberimiz de demedi mi " Dinde zorlama yok.. " Kişi neyin ne olduğunu aslında çok iyi biliyor.. Bu yüzden kendi tercihi her zaman diye düşünüyorum.
10 Yorumla
+1 yılNefsim Nakavt Ediyo beni hep :DD Bakalım nolacak :DD
50 YorumlaTekstil fabrikası olan bir kızla evlenebilirsin, 10000 lerce çarşafı vardır
10 YorumlaHerkesin seçimine saygim varda sokakta görünce korkuyorum ninja gibiler :D
30 Yorumla
+1 yılSen kaprili tisortlü esin siyah yürürken disardan nasil görünür biliyor musun?
1328 Yorumla
Soran+1 yılKapri?
Soran+1 yılSunu bil ki biz insanlar icin değil ancak Allah subhanehu ve teala icin yaşarız
- +1 yıl
Yazin kabanla mi geziyorsun soran zihniyet
- +1 yıl
Ben de cok denk geliyorum ilginc bir goruntu
- +1 yıl
Kapanmanin amaci insanlar gunaha girmesin diyedir yalniz binevi insanlar icin.
Siz esinle o goruntudeyken daha dikkat cekiyorsunuz - +1 yıl
HELAL
- +1 yıl
@dear85 carsafin asil amaci insanlar tarafindan dikkat cekmemektir. Bunuda ben mi ogretiyim
- +1 yıl
Dikkat çekiyor da ne oluyor? Konuşmak için konuşma bence.
- +1 yıl
Ben İstanbul'da cok gördüm :) hatta o zamanlar carsaf ne bilmezdim
Dikkat cekmek dinde kadina yasaklanmistir - +1 yıl
Helal olsun aynı fikirdeyim
- +1 yıl
Cevabimi begenen herkese sonsuz tesekkurler diliyorum.
Dini ilgilendirmez, ben sadece nasil gorunur onu söyledim - +1 yıl
İstanbulun ezik semtlerinden biriydi :)
- +1 yıl
+1çok haklısın
- +1 yıl
Artılayanlarin cogunun kız, eksileyenlerin erkek olmasi sizcede garip degil mi :))))
- +1 yıl
Bikere sen Ateistsin... Allaha bile inanmıyorsun.. Bu konu hakkında ne konusuosun ezik !
- +1 yıl
Türbanlilar zaten disarda kedi gibiler. Sevgililerinin yaninda sibek kekilli :))))))
- +1 yıl
@esfgty https://i.hizliresim.com/Dk3j0l.jpg uyanın artık
- +1 yıl
konuyu saptırma adam bildiğin elinden gelse yicekmiş gibi bakmış işine gelmeyince böyle dersiniz
- +1 yıl
Bunlar sıkısinca kem küm bosver @bayanmilesss
- +1 yıl
@bayansmilesss
- +1 yıl
haklısın canım valla @ateistbirkız
onlardanda midem bulanıyo onları hoşgören yobazlardanda
52 Yorumlaulan ne yapsan durduramıyorsun işte bunları. her şeyden nem kapıyorlar.
00 Yorumlavalla cok carsafli gordum arkadan isik vurunca vucut hatlari siluet gibi cikiyor.
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 427 cevap paylaştı. Nefsin en zor aşaması, takdir ediyorum.
70 YorumlaKapanmayi hic dusunmemdm dusunmemde bikere istedgim meslege ters
30 Yorumla
+1 yılFatihte cok İstanbul fatih 1 kere gittim oraya daha yemin ettim. gitmiyorum. arabistanda sandim kendini
10 Yorumla
+1 yılNamus kapanmakla olmuyor o çarşafı giyip neler yapanlar var bir bilsen ne mutlu tabi o çarşafı giyipte o haltları yemeyene.
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 515 cevap paylaştı. hakkıyla kapandıktan sonra kim istemez kapanmayı
60 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbattal boy çöp torbaları gibi dolaşıyolar az akıllı olan yanlarına dahi yaklaşmaz. yazın kokularının farkıyok çöpten gerçi
51 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılnijja kılıklı çöp torbaları
Gizli Üye(30-35)+1 yılben istiyorum ama bilmiyorum :)
54 Yorumla
Soran+1 yılNeyi bilmiyosn?
Cevap sahibi+1 yılonu da bilmiyorum
Soran+1 yılİlginc :)
Cevap sahibi+1 yılevet
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl81 Yorumla
Soran+1 yılBişey derdm de sana neyse akrabana giydirmisin hemen buraya koymussun gibi duruyor
Biz haddi aşan kullardan olduk sen bizi uyarmaktan vaz geç panpa bizden bir b. k olmaz
01 Yorumla
+1 yıloo ninjalaramı tapıyosun
100 Yorumla
+1 yılBenim bile hoşuma gidiyor , Allah affetsin bizi
40 YorumlaO kadın kim olursa olsun ömrüm boyunca gece gündüz onların emrindeyim
00 Yorumla
+1 yılkapanmak istemiyorum, düşünmüyorum da
80 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılBence de amac belli etmemek hatlari zaten
40 Yorumla
+1 yılkapanmak isterim ama çarşaf hayır
36 Yorumla
Soran+1 yılVucud hatların gözkmesn en azndan
- +1 yıl
istesemde kapanamam okuldan atarlar yani çok dusundum bir ara
Soran+1 yılOkuldan atsınlar nolmus? Hz ibrahimin Allah a tevekkulunu hatırla? Allah icin yap yeter ki.
- +1 yıl
burası çok farklı burada yaşamıyosun bılmıyosun
Soran+1 yılAllah kolaylık göstersin sana kardeşim yurtdısından cıkma sansn yk mu
- +1 yıl
anca evlenince
- Devamını Gör (29)
Devamını Gör(74)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri