Güncellemeler
+1 yıl
Konuyu tamamen yanlış anladinız dindar eski kafalı babama sevgilim olursa ne yaparsın diye sordum o da ilkte uyarırım sonra dikkate almazsan namus için öldürürüm dedi bende günah değıl mı Allahın verdiği canı anca Allah alır dedim o da kasti adam öldürmek günah namus için adam öldürmek günah değıl dedi bende çıldırdım
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Sebep ne olursa olsun kimsenin kimseyi öldürmek gibi bir hakkı yoktur gidersin ayrılırsin olur biter öldürmek nedir yaa
Hadiste, kişinin ancak üç durumda ve hâkim kararıyla öldürülebileceği bildirilmiştir. Hz. Peygamber (s. a. s.) şöyle buyurmaktadır:
"Müslümanın kanı ancak üç şeyden birisi ile helâl olur. Zina eden evli, cana karşılık can, dinini terkeden ve İslâm toplumundan ayrılan kimse." yani dostum kısasa kısas diye bişey var fakat bu ülkemizde yok. Ve öldürürsen haram oluyor.
Normalde, herkese laf yetiştirme derdinde değilim. Fakat, EMRİ MARUF NEHYİ ANİL MÜNKER GEREĞİ, sizi uyarmak zorundayım. Çünkü, olur ya, birisi bu uydurma Hadis i gerçek zannedebikit ve siz de mes'ul olursunuz.. Allah Resulü, Hakka Suresi 44. - 47. AYETLERİNE aykırı söz söyleyemez, iş yapamaz.. Dinde hüküm sahibi, Allah tır.
@FreakM hadisin yanlış olduğunu bilmiyordum ufak bir araştırma ile karşılaştım. Uyardığınız için teşekkür ederim
Estağfurullah, rica ederim. Bu işin şakası olmaz. Tevratı, Zeburu TAHRİF eden Yahudi, münafık uydurma Hadis kitabı yazamaz mı? Bunu iyi düşünün. Hangi Hadis uydurma, hangisi Sahih, çok uzun ve detaylı bir konudur. Ayrıca diğer dini meseleler de, böyle.. Fakat size tavsiyem, bu Hakka Suresi 44. 47. AYETLERİNi, ölçü olarak alın. Allah Resulü, Kuran a aykırı, akla, mantığa ters söz söylemez.. Haliyle, alimler de söyleyemez.. Dini öğrenmek istiyorsak, önce muhakkak Kuranı Kerim in mealini, hikmetini anlayarak okumalıyız ki, hangi Hadis, hangi kitap yalan veya hatalıdır, anlayabilelim. Yoksa evin yolunu bulamayız. Vesselam. Rabbim yar ve yardımcınız olsun 🤲 🤲 🤲
@FreakM eyvallah. Allaha emanetsiniz :) 🙏🏻
Teşekkür ederim, amin. Siz de Allaha emanet olun 🤲 👋
Soru tam ihbarlık, silmezseniz yetkililere ihbar etmek zorunda kalacağım.
Neyi ihbar ediyorsun babam diyor bunu bana ben şikayetçi olmadan hiçbir şey yapamazsın
Birak nolur şikayet etsinn
Babam o benim böyle birşeye izin vericegimi mi düşünüyorsun ki ben rahatsız değilim size noluyo
Mal arkadaşım edemeyeceği için öyle söyledim
Eder etmez sanane ya yıkıl şurdan zaten yeterince sinirliyim senden çıkarmiyim
Baban gibi sende beyin ozurlusun
Sırf şu tesettürümün kafamdaki şeyin hatrı için susuyorum sende daha fazla konuşma bence
Oys nolur konuş geri kafalı aile
la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim
Rabbim bana sabır sanada beyin nasip etsin insallah🙏🙏
kuranda namus için adam ölüdrebilirsiniz yazmıyorsa günahtır ne saçma soru bunlar mk
Saçmaysa geç niye cevap veriyorsun rahatsız mısın sen kardeşim
rahatsızım mk aklınızı kullanabiliyorsanız canım saçma sorular sormayın
Sorarım sormam sananee hesap benim değil mi
soramazsın
Bak bakim soramıyo muyum şu an inadına bak sırf inadına sorasim geldi
soramazsın, izin vermiyorum.
Bekle
Hayır eğer bir namussuzluk görürsen her türlü ilişkiye noktayı koyar ayrılırsın
Günah değildir, dinimizde evli olup zina eden her kimse öldürülür.
Olayım durumuna bağlı nasıl olduğu yani
Canlı öldürmek günahtır knk
Gelde bunu cahil babama anlat hasta etti beni hastaaaa
Tabiki günahtır
Gelde eski kafalı babama anlat bunu
Bilmem
değil
Allahın verdiği canı anca Allah alır kuranda mı yazıyor olmadığı ne diyorsun seeeen
namus ve mal için öldürmek serbest değil mşydi
nsı ya namus için öldürmek günah mı şimdi
Kuranda mı yazıyor ya serbest olduğu nereden biliyorsunuz çıldırıcam yemin ederim sizin gibi cahil cühela eski kafalılarin Ülkeden atılması gerek acilennnn