yani tabi sevmiyorum ama öldürcek kadar da nefret etmiyorum.
ben karıncayı öldürmekten bile Allah dan korkar Allaha sığınırım
ama Allah öldür derse öldürürüm.
işte burda da din eşcinselleri ölüdürün diyor mu demiyor mu soru olay mevzu konu bu
bir kere daha eksik-yanlış bilgi insanı nerelere götürür, bu soruda görüyoruz :)
Lut kavmine göz yumanlar diye bir şey yok. Oradaki kıssayı iyi oku. Ayetlerde açıkça ifade edilmiş. İnananlar şehri terkediyor. Sonra kalanlar helak oluyor. Bu kişiler için peygamber önceden uyarılarını yapıyor ama iflah olmuyorlar. Ayrıca o kıssada da hiçbir iman eden kişi gidip de sapıklık içindekileri öldürmüyor. Onların iyiliği için defalarca uyarılıyorlar.
O sapkın kavmi öldüren de helak eden de Rabbimizin gazabıdır. Aslına bakarsan onlar kendi sonunu kendileri hazırlamıştır.
İşin özeti : Canı veren de alan da Allah'tır. Kimsenin haddi değildir. Günah değil öldürün diye de birşey geçmez. bir yerinizden element uydurmayın. Kuranı Kerimde olmayan birşeyi oldu demek dinden çıkarır insanı kafir yapar.
Biraz akıllı olun, ona göre soru sorun ya da yorum yapın.
bak işte gördün mü
bilgin var İLMİN yok :D yargılıyorsun. beni mi öldürcen bu soruyu sordum diye
ya başlığı okudun detayı okumadın dicem ama lut diyorsan okumuşun belli ama anlamadan boş okumuşun
bak çok güzel bilgiler verdin Allah razı olsun AMA
ben orda hadi öldürülim demiyorum. öldürülmemeli öldürmek de istemiyorum diyorum.
peki din ne diyor diyorum
inananların şehri terkedeceği aklıma gelmedi ya da bokumadım ya da ojudum da unuttum. yorumunu okurken çok mantıklı dedim
ama diyorum ya ilmin yok. bir yerden yaparken bir yerden yıkıyorsun
saldırgan görüş yapmana gerek yok çok güzel görüş yapmışken
ve google da bulamadım diyorum. yoksa böyle bir soruyu burda asla sormazdım. iyi akşamlar
Bİlgin var ilmin yok nedir ya :)
Neyse kusura bakma seni kırdıysam. Kalp kırmak değil benim niyetim. Agresif de olmak istemedim. Sadece bilgi vermek istedim. Bunu google'da da kolaylıkla bulabilirsin bence. Hatta al sana ben yazayım ayeti :
İsmail'i, Elyasa'yı, Yunus'u ve Lut'u da (hidayete eriştirdik). Onların hepsini alemlere üstün kıldık.
Hani Lut da kavmine şöyle demişti: "Sizden önce alemlerden hiç kimsenin yapmadığı hayasız-çirkinliği mi yapıyorsunuz?
"Gerçekten siz kadınları bırakıp şehvetle erkeklere yaklaşıyorsunuz. Doğrusu siz, ölçüyü aşan (azgın) bir kavimsiniz."
Kavminin cevabı: "Yurdunuzdan sürüp çıkarın bunları, çünkü bunlar çokça temizlenen insanlarmış!" demekten başka olmadı.
Bunun üzerine Biz, karısı dışında onu ve ailesini kurtardık; o (karısı) ise (helake uğrayanlar arasında) geride kalanlardandı.
Ve onların üzerine bir (azap) sağanağı yağdırdık. Suçlu-günahkarların uğradıkları sona bir bak işte.(Araf Suresi)
Ben sana hadi öldürelim diyorsun demedim ki. Sen de benim dediklerimi tekrar okursan iyi olur.
Senin yazdıklarından şöyle bir algı çıkıyor: "Kuranı Kerim öldürelim diyor (haşa) ama ben öldürmek istemiyorum yani öldürülmemeli."
Ama Kuranı Kerim öyle demiyor ki. Ayette de Lut kavmine karşı inananlar böyle yapmamışlar zaten. O yüzden sorun yok yani. Eşcinsel falan öldürülmesine gerek yok. Zaten kimse de bunu emretmiyor, söylemiyor. Rahat ol yani kardeşim benim :)
hayır işte bak ordaki ince çizgi yanlış olmuş :D ben öldürmek istemiyorum ama kuran din öldürün diyor mu diyorsa öldürürüm diyorum. he senin dediğin mantıklı kabul bu yazdıklarını okudum kuranıda okudum ama dediğim gibi bu kısmı unutmuş olabilirim
ayrıca bu şekilde aratırsan çıkar evet ama ben direk eşcinselleri öldürmek günah mı değil mi diye arattım kimse bu tarz da bişe dememiş
soruyu en çok da sorma amacım ; yarın birgün birinin aklından öldürmek vs öldürülmeli mi geçerse benim gibi :D bu soruyu görüp anlar öldürülmemeli olduğunu . ben kimseyi eig seçmem ama seni seçeceğim :D sağolasın Allah razı olsun
Eyvallah kardesim. Allah razı olsun.
Açın kuran ı okuyun. Araştırmaları yapın. İnançsız kişiler gibi kuranın başını ayrı sonunu ayrı okuyup sağdan soldan duyduğunuz şeyleri din saymayın. Allah sizinle inancınız yüzünden savaşanları size zarar vereni yurtlarınızdan etmeye çalışanlarla savaşın diyor. Hatta inançsız birisi olsa bile sizinle savaşmıyorsa sakın dokunmayın diyor.
ben öldürelim demedim ya da öldürün diyo da demedim . öldürün diyor mu diye sordum
İcki icenlerin, oruç tutmayanlarin, ergenligini tamamlamis ama namazini kilmayanlarin, zina edenlerin, çocuk istisarcilarinin, yetim hakkı yiyenlerin, zekatını fitresini vermeyenlerin, tecavuzculerin peşine düşüyor musun da bunu soruyorsun? Onları hallettiniz de bir o mu kaldı? Eger varsa sana topluma zarari, gider hukuksal hakkını kullanıp seni rahatsiz ettikleri konuda sikayet edersin. Haaa Öldürmek dersen, sen dini yanlış anlamışsın. Karincayi bile incitmeyen Hz. Süleyman'in inandığı dinimiz öyle öldür git mantığı ile işlemiyor. Öldürünce sanki 2018 sonrası doğan insanlar o şekilde dunyaya gelmeyecek mi? Öldurmekle değil bu iş egitim ile çözülür. İyi egitim verirsek, kimse kimseyi rahatsiz etmez zaten
Dini çok çok iyi bilmem ama bildiğim bir şey varsa insanların ömrünü, kaderini sen sonlandiramazsin. Sevmeyebilirsin tamam ama dua et Allah doğru yola yonlendirsin diye. Can almak senin ne haddine ki?
lütfen detayı oku
Cevap
6Cevap
Endonezya'da yine deprem oldu 2 bin kişi öldü.. Baksan müslüman dolu ülke. Allah'ın kimi helak edeceğini mi bilmiyor yoksa tüm olaylar yer kabuğunun bir ibneliği mi?
@--Altus__ imtihan için olup olmadığını nerden biliyorsunuz? bir düşün bakalım. olan olayları kafanıza göre yorumluyorsunuz. mesela dua ediyorsun, istediğin şey oluyor, sen de diyorsun Allaha şükür.. yine dua ediyorsun, olmuyor, bu sefer de ''demek hayırlısı buymuş'' diyorsun. Allah var mı yok mu olayla ne alakası bvar o bile belli değil. kendi kendine gelin güvey oluyorsunuz
Sorulan soruya alakasız deprem örneği vermekten dahada çok alakası var. Allah ınız deyimini kullanan birinin klasik düşünceleri pek Allah ın varlığını kabul eden birinin sözleri değil. İmtihan için olmadıda herşey boş beleş kaosun sonucu olarak oldu öylemi? İnsanlar bile birilerini bir şeylerle gözlemlerken sevgililer eşler birbirini küçük şeylerle denerken Yaratıcının denemesi olacak iş değil 😏
@--Altus__ yönetici para karşılığı iş bekleyen sıradan bir adam. tek başına halledebilse zaten kimseye muhtaç olmaz. ya peki sayısız galaksiyi trilyonlarca yıldızı yaratan, gezegenleri döndüren, süpernovaları patlatan, hiçbir şeye ihtiyacı olmayan tanrı neden yaratmış insanları? canı mı sıkılmış yoksa sonucunu bildiği bir sınav yapıp aciz insanları mı yakmak istemiş?
bir erkek çocuğun olsun istiyorsun.. galatasarayı tutmasını, doktor olmasını, güzel bir kızla evlenmesini, torun yapıp seni sevindirmesini istiyorsun. ama çocuğun fenerbahçeyi tutuyor, kendini müziğe adıyor ve eşçinsel olup bir erkekle yaşıyor. sırf senin istediklerini yapmadı diye sen öz çocuğunu ateşlere atıp cayır cayır yanmasını izler misin? gönlün elverir mi? ama tanrı insanı yaratıyor ona bir benlik ve nefs veriyor sonra da kendi istediği gibi davranmadığı için onu suçluyor.. tanrı çok merhametli..
Bunlar ateistforumdan mı? ya da hangi ateist siteyeait gerçi hepsi aynı şeyleri tekrarlıyor özgünlük namına pek birşey yok😂Gerçi ne olacak ateist filozoflara göre halk kahramanı ile katil sapığın arasında bir fark yok. Yani herkes hiç olacak tabi onlara göre. Sonucun bilinmesi yapmaya mani değildir. Misalen bir mimar zaten bu ev olacak yıllar sonra yıkılıp gidecek yapmayım denediği gibi Allah ta böyle dememiştir. Kaldıki Allah ın amacı yakmak olsa tövbe kapısını açık bırakmazdı. Dilese sen zaten cehenneme gideceksin sende cennetliksin dese direk gönderse buda adil davranış olmazdı. Herkes aynı durumla karşılaşacaksa iyiyle kötü farketmiyecekse ne kadar saçma olur. Teceavüzcü ve katiller le yardıma muhtaç kişiler aynı olacak. Sapla samanın birbirinden ayrılması için birşeyler yapılmayacak. Doğada bulunan metaller bile demir bakır plastik diye birbirinden ayrılırken insanlar neden ayrılsın ki. Herkes yok olacak bitecek gidecek. Anlamadığım bir husus hiç olacak sen neden yaşıyor
@--Altus__ Bunlar ateist forumdan değil geçmişte inançlı bir müslümanken zamanla sorgulayıp agnostik olmuş bir adamın görüşleri. Daha çok seninkiler hayatı pek sorgulamayan ve hep aynı örnekleri veren çay house, sözler köşkü gençliğinin argümanları.. Evet hayat adil değil, malesef. Ama bu, sıkalım dişimizi öbür tarafta rahat ederiz diye kendimizi boşuna kandırmamızı gerektirmiyor.. Eşitlik senin inandığın tanrının sisteminde de yok zaten. En son peygamberi ulaşımın iletişimin bile doğru düzgün olmadığı bir çağda ve coğrafyaya yollamış tanrı, 1500 senedir insanların doğru yolu bulmasını bekliyor. Ki islam bile kırk parçaya bölünmüşken nasıl olacak da amerikadaki afrikadaki asyanın köşelerindeki islamdan bir haber insanlar doğru yolu bulsun da paçayı kurtarsın?
İnanmayınca sorgulamış aydınlanmış inanan insanlar ise hiç düşünmeden yaşayan insanlar. Gerçi bana görede tam tersi Kuranın ayetinde yazdığı gibi müminler için ışık kaynağı inkarcılar içinse sapıklıklarını artıran. Neymiş İslam bile kırk parçaya bölünmüş. E bölünmüş olması doğruya ulaşılamauacağı ya da doğru olan şeyi yanlış yapmaz. Agnostik😏
Herkes bir arayış içinde dir. Tatmin olana kadar arayışın olacak. Herkesin de arayışı devam edecek. Neyse biraz fazla uzadı. Kafamda başka şeyler vardı konuşacak daha doğrusu sataşacak birilerini arıyordum. Bilmeden ya da istemeyerek seni incitici ya da hakaret niteliği taşıyan sözcük kelime kullandıysam kusura bakma. İyi geceler
İslam sandığınız gibi hoşgörü ve barış dini değil ne yazık ki. Halife Osman döneminde eşcinselliğin cezası idamdı. Kuran da pek hoş karşılamaz. Araf suresinde de lanetlemiştir.
Heteroseksüel (normal) olmayi çok isterdim. Kimse zor bir hayatı tercih etmez inan..
bak çok özür dilerim yanlış anlaşıldıysam. ben asla size öldürülmeliler gözüyle bakmıyorum ama Allah öldür diyorsa öldürürüm. konu bu işte yani insanların fikrini sormuyorum ki o kimin umrunda. ben din ne diyor onu soruyorum
yani size serbestliğe izin vermiyor evet ama öldürün diyor mu. böyle bişe okumadım hiç ama var mı acaba okuyan bilen
Kardeşim Canını sıkma olur mu
Sizleri seviyoruz
Allah hiçbir zaman birinin canını almamıza izin vermemiştir. Bizim ne haddimize (!)
Kendi secimi diye birseymi var? Su koca dunyada kendi secimimiz olan neler varki? Cinsiyet secimi diye birsey yoktur. Escinsellik recm gerektirir. Yok oyle kendi cinsinle iliskiye girmek. Hastaliktir bu vectedavi edilir
İnsan öldürmek başlı başına suç seçimi ne olursa olsun savunmasız olan birini öldüremezsin !!
Kim olursa olsun olduremezsin. peki sen bir musluman gibi yasayabili yormusun
ne günahı ya direk cebnetlik olursun bence hepsine ayarım zaten
insan öldürmek günah insanları böyle sınıflandırma
testis mı geçiyorsun lan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar