Şimdi bunun babası vefat etti kendini sorumlu görüyomuş bi süre beraber otururuz sonra aynı apartmanda farklı dairelerde diyo ama bu bi süre nasıl geçer bilmiyorum evin nüfusunu sayıyorum: anne-erkek kardeş ve onun eşi- bi tane daha erkek kardeş- kız krdeşi yeni evli iki bina arkada bunlardan çıkmıyo ve onun eşi- evlerine abartılı bi şekilde misafir geliyo yatılı gelende çok oluyo bu şekilde ben istemiyorum kesinlikle oda bi süre beraber oturmamız gerekebilir diyo napıyım bilmiyorum ayrılmayıda beceremedik ama o şekilde evli kalmayıda beceremeyiz biliyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Hayatta hiçbir şey planladığımız gibi gitmez. Mesele evlilik olunca şayet taraflar biribirine iyi niyetli ise art niyet yok ise dert başa geldimi çekilir. İşte birde ama sı var. Ama burada olası çıkabilecek sorunları eşiniz nasıl regüle edebilecek , tüm bu konuda taşıyacağınız yükte size ne kadar destek olabilecek buna inanmanız gerekiyor. Bunları oturup karşılıklı tek tek muhasebesini yapmanız gerekiyor. Gel demek kolay git demek çok zor. Kayın valideniz anlayışlı uyumlu birimi bunu siz daha iyi bilirsiniz. Bütün bunları alt alta koyup toplayıp sonrada bölün doğru sonuca ulaşacaksınız.
02 Yorumla
Soran+1 yılÖncekikle teşekkür ederim yorumuz için bunu bidaha bidaha değerlendircem zaten annesi anlaşamayacağım birisi onj biliyorum ama sevdiğim adam için bidaha düşüncem
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılEşinizin ailesine karşı davranırken sizin aileni karşı nasıl davranmasını istediğini göz önüne alın ve empati kurarak yaklaşın ailelere sevmiyorsanız bile eşiniz için saygı duyun bunu sadece evleneceksiniz diye söyledim aklında kalsın. Ev konusuna gelirsekte eşin cidden maddi konuda sıkıntı çekiyorsa ondan yeni eve çıkamıyorsa ona karşı anlayışlı olmalı ve biraz sabretmelisin ama düşününce asla yapamam diyorsan da düğünü ertelemek sizin için uygunsa erteleyin beraber çalışıp birikim yapın ev alamazsanız bile bir kaç ay için kira parası toplarsınız. Ona onu kırmayacak şekilde bu konuyu açıp konuşun ve etkili olmaya çalış mantıklı konuşursan zaten eşin anlar ve bişey diyemez kabullenir. Ama empatiyi asla unutmayın hem baba gibi bi desteği kaybetmiş hem ailesine sahip çıkmaya çalışıyor bir yandan da sevdiği kişiyle yeni bir hayat kurma peşinde bu bir insan için çok zor bi süreç ona yük olma yükünü hafiflet.
00 Yorumla
+1 yılAilenin tek oğlu olsa hak verirdim ama diğer kardeşi de en az onun kadar sorumlu. Üstelik o da evliymis. İlk gelin kendisi dururken senin ondan önce ayrı eve çıkmama ayar olur yaptırmaz zaten. Sen kaynanan ile kalacaksın önce ektim ayrı eve çıkacak. Sonra da sen çıkarsin. Ona göre kararini ver.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılBüyük konuşmamak lazım asla demeyeyim ama istemem. Kızın da benim ailem ile yaşamasını da istemem. Ev üstüne ev olmaz görüşünü benimseyen biriyim çünkü. Rabb'im hiç bir yeni evli çifti o duruma düşürmesin.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
35Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılEv üstüne ev olmaz. Bide yeni evlenicekmişsiniz kendi evinde hiç rahat haraket edemezsin yaptıgın yemege karışırlar şurası pis derler belki kapı dinlerler bide diyorsun ki erkek kardeşide gelicekmiş erkek kardeş namahrem sonuçta aynı evde nasıl bırakabilir? Dinde bçyle şeyler olmaz. Baştan tavrını koy yoksa taviz tavizi getiri
00 Yorumla"Dağ dağ üstüne olur, ev ev üstüne olmaz. " demiş atalarımız. Aynı evin içinde ayrı aile olmak çok zordur, aynı binada farklı daireler fikri daha mantıklı ama aynı evin içinde anlaşmazlıklar olacağına eminim.
01 Yorumla- +1 yıl
Haklısın:))
+1 yılİşte sana eve çıkacak durumum yok şuanda diye alttan alttan söylüyor işte çocuk sende anla ve cevabını ona göre ver adamın babası vefat etmiş sonuçta arkasında kimsesi yok tek başına bişeyler yapmaya çalışacak ve bunun içinde belli bir zaman gerek
00 YorumlaZaten annesi tek değil ve ev boş kalmıyor ne b. k yemeye yanına gitcekmiş. O bir süre uzar gider ve siz her gün kavga kıyamet evlilikten hayır da gelmez
01 Yorumla
Soran+1 yılHerşeye verecek bahanes var sordum bunların hepsini bende ama kesin değil belki diyo arafta kalmak istemiyorum bende olcaksa olur olmucaksa olmaz
+1 yılNe eşimin ailesiyle, ne de kendi ailemle yaşarım. Yakınlarında olabilir ancak beraber yaşamam. Yakınlarında olsak bile öyle zırt pırt gelemezler evimize, ona da izin vermem.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle oturmam benlik değill kimse kusura bakmasın derim..
Sizde başta birlikts oturusanız sonra diyscegi şey "kadın alıştı üzülecek gormuyor musun vs vs "evden ayrilmanız sor olur.00 Yorumla
+1 yılben rahat edemem kendi evimde rahat edemem ben la öyle evlilik mi olur rahat rahat don kilot gezeceğim ev isterim yeni evleniriz kendimize vakit ayırmak isterim olmaz ben ayırırım evleri bir kere
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle hayır.
Sonuçta kendi hayatımı kurma niyetim varsa kendi ailemin bile olmaması şarttır benim için.10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 915 cevap paylaştı.
+1 yılHadi anneyi anlarımda sülaleyi toplamak mantık dışı yani. Kabul etmezdim ben.
110 Yorumla
Soran+1 yılBende istemiyorum etmek işte madd açıdan zorluk çekersek falan diyo kesin değil bi ihtimal diyo sence inanmalımıyım yoksa ciddi bi konu ayrılmalımıyım
- +1 yıl
Yanı evlılık icin öyle ayrılmalı mıyım falan böyle sebeplerden yuva dağıtılmaz. Eşinle açıklayarak konuş bence tartışmalar cıkar vs anlat.
Soran+1 yılEvli değiliz daha o yüzden soruyorum sevgiliyiz henüz
- +1 yıl
Aa şimdi anladım sen evlerine gideceksin değil mi? yok yine gitmezdim istemem zaten evdeki diğer kadınlarla hizmetcilik edersin diğerlerine olacak olan o yani bir de kücük gelin muhabbetleri olur cidden asla gelemem
- +1 yıl
Görümcende zırt pırt gelecek zaten cidden üşüşürler başına tependen inmezler
Soran+1 yılSonunda anlayam çıktı valla bende istemiyorum evin en büyüğü bu aslında bende en büyük gelini olcam ama öyle görmezler beni ayrılmak da istemiyorum bu şekilde yaşamakta napcam bilmiyorum
- +1 yıl
Geldiginde yaptıgın yemege kadar eleştrrler kendi iclerinde ya aileyle cidden zor. Cidden zor ama. Çiftler mutlu olacaksa bile bozuyorlar. Bekleyin o zaman kendı evınıze cıkabileceginiz zaman evlenin bence.
Soran+1 yılDoğru söylüyosun o zamana kadar beklemek en mantıklısı olacak
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılGelin gorumce elti kaynana... Kedi köpek kedi fare gibi o evde savaş çıkar Allah o evdeki erkeklerin yardımcısı olsun
00 Yorumla
+1 yılHayır asla yaşanmaz birkere küçük gelinsin diye herşeyi senin yapman gerekir bu da hoşuna gitmez sonra tartışmalar çıkar daha kötü olur
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılne kendi ailemle ne de eşim olacak kişinin ailesiyle yaşamam
10 Yorumla
+1 yılSıkıntılı bir durum ama biraz idare etsen aşılır gibi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 658 cevap paylaştı.
+1 yılbırlıkte yaşayıp mutlu olan evli kadın hıc görmedim bu yuzden boşanalarda çok oluyor
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılHiç sevmediğim bir şey ben yapamam rahat edemem uzakta olmam gerekiyor benim
00 Yorumla
+1 yılSanmıyorum, neden sadece ikimiz bir yerde yaşayamayalım ki.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 744 cevap paylaştı.
+1 yılhayır aılesıyle evlenmedeım onlarla yasamam tabikide
00 Yorumla Ufakken safken hiçbir bk bilmiyorken yaşarım diyodum ama yâşanmazxd
00 Yorumla
+1 yılYaşamam o evlilik yürümez zaten. Ev üstüne ev olmaz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 935 cevap paylaştı.
+1 yılSadece annesiyse okeyde zaten kalabalıklar size gerek yok gibi
00 Yorumla benim annem çok çile çekmiş bir kadın olarak onu da göz önünde bulundururum ne kadar ailesi iyiyse yaşarım dersem de insanoğlu nankördür o sebeple sık muhabbet tez ayrılık getirir yerine az , öz ve güzel muhabbeti tercih ederim
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılhayır hayır hayır kesinlikle hayır ya. bu en tasvip etmediğim şey benim ev üstüne ev olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvim barkım herşeyim olduğu halde gecinemedim son çare ayrılmakta buldum ama onlarında derdi beni içlerine cekmekti orası da ayrı bi konu
00 YorumlaYaşına göre erken evlenmişsin gibi. Bu sorumluluğu kaldiramazsin ikinci olarak ev o kadar büyükmu yav. Kayınvalide ile 3 aile yapıyor kim nerde yatacak 😀
09 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmedim daha 😅 o yüzden soruyorum zaten evlilik yolunda konuşuyoruz ama baya ciddileştishshsjs ev dubleks falan ama fark edermi 3 aile kız kardeşinide say 4 aile ne lan öyle😂napıcam poff
Soran+1 yılYa sorma hepsini düşünüyorum üst kat bize ait olacakmış güyada ben rahat edemem yine günlerdir bu konu yüzünden tartışıyoruz kesin değil ama bi ihtimal olabilir diyo şaştım kaldjm öylece
Soran+1 yılHe bak bunu söyleyim bide gidelim bi sene sonra gelelim diye😅 demediğim kalmadı bide bunu diyim
Soran+1 yılYa zaten bi ikna etsem o rahatlığa alışınca o gtmek istemez bence😂
+1 yıl"bunun" dediğin biriyle zaten ne kadae birlikte olabilirsin ki...
02 Yorumla
Soran+1 yılAman takıldığınız da bu zaten demi
- +1 yıl
Evet bu
+1 yılAynı evde kalan var mı bu devirde Bi bak çevrene eski çağdamı kaldın sen mantıklı karar ver
02 Yorumla
Soran+1 yılİnan bende hiç istemiyorum ama belkileri öne sürüyo işte bu konuda diretince sevmiyosun diyo napcam bilmiyorum işin ucunda bide kandırılmak var
- +1 yıl
Aklını başına al saf mısn kızım aynı evde kalınmaz kiraya çık ama kalma
Aslında fena olmaz çocuğun tüm yükü bende kalmaz onlara baktırırım.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılbenim sevgilim de bir süre ailemle kalalım ev işimizi haledene kadar diyor ama bilmiyorum ne olcak ailesinni daha tanımıyorum bile
01 Yorumla
Soran+1 yılKabul edersn belki ama ailesini tanıyana kadar bizde de öyle oldu çünkü
yani eve çıkacak durumu yoksa bilemem ama diğer türlü ev üstüne ev kurulmaz evliliğinize zarar verir
00 YorumlaÖyle yaşayacağıma hiç evlenmem herkesin evi kendine özel
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılkadınlar kabul edebilir erkekler için uygun değil
00 Yorumla
+1 yılNow aileler karışır sürekli ondan olmaz
00 Yorumlaseks hayatım etkilenmeyecekse yaşarım
00 YorumlaYaşarım biye yaşamiyim
00 Yorumla
+1 yılYaşamam ayrı olmak daha iyi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 604 cevap paylaştı.
+1 yılBunu bana teklif dahi etmesin yaşamam
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenden bir pok olmaz çocuğun kafasını utulersn
013 Yorumla
Soran+1 yılNiye loww ben naptım
Cevap sahibi+1 yılSeven her türlü sevdiğinin yanında olur senden olmaz çocuğa yazık
Soran+1 yılSevdiğimin yanındayım işte oda bunu diyoda sülalesinin yanında değilim ki onun yanındayım sadece
Cevap sahibi+1 yılSülale dediğin ailesi o zaman sende aileni çöpe at
Soran+1 yılHah işte o benim ailemi unutmamı istiyo aynı şehirde olmamıza rağmen bayramlarda seyranlarda gidersin diyo kalmak yok diyo benim aileme gelince böyle onun ailesne gelince hepsiyle bi araya yaşayım istiyor
Cevap sahibi+1 yılÖyle de olmaz aileler önemlidir evlendikten sonra zaten sürekli ailende kalamazsn ki evin var o ayrı mesele ama aileni görürsün istediğin zaman senin ailen ona karışması doğru degl
Soran+1 yılKarışmıyoki zaten diyorum annen gelsin bizle yaşasın ama yok ailemi bozamam diyo e ben bozuyorum yoksa niye evleniyoruz bu saçma geliyo bide dediğim gibi ben ailemi göremicem ama onunkilerle içiçe olcam sürekli
Cevap sahibi+1 yılAilesini niye bozsun ki doğru söylüyor senin amacın kardeşleriyle konuşmasın gelmesinler gitmesinler falan çocuksun daha büyü bence evlilik için buyumen lazım
Soran+1 yılAy sen niye bana böyle geldin görüşmesn demiyorum ki aynı binada yaşamaya okeyim zaten sorun yok ama evlerinde hep erkek oluyo ben rahat edemicem cicim aylarımız hep sessizlikle geçecek sen kabul edermisin bu kadar kalabalık ve erkek yoğunluktaki bi aileye gitmeyi
Cevap sahibi+1 yılNe alaka ayrı oturuyorsun dubleks demedin mi altlı ustlu daha ne
Soran+1 yılŞuanda bile her odası dolu bu salonda yatıyo kalkıyo
Cevap sahibi+1 yılBahane bunlar sen daha çocuksun ve evliliğe müsait değilsin sözde sevgilin var ciddi olduğun alttaki adamla cıvıkca yazisiyorsn birde özele geçiyorsn kadın cinayetleri bu yüzden oluyor maalesef
Soran+1 yılAynen knk
Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı. Ben yaşarım ama onlar rahatsız olur
00 Yorumla
+1 yılZenginse olur 😂
02 Yorumla
Soran+1 yılHe kanka zengnde her kapı açılmıyomuş onu gördüm😂
- +1 yıl
Hayati gerçeklerle yaşamak lazım kanka 😂
Gayet uygun
03 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir yani
Soran+1 yılHımm
+1 yılkanka madem sorumlu annesini alsın sadece yanına
01 Yorumla
Soran+1 yılSöylüyorum da herşeye bahanesi var belki bi süre falan diyo ama doğrumu değilmi kestiremiyorum
Yaşamam
01 Yorumla
Soran+1 yılYaşanmaz demi ya
Bir sokak fark olsun ama altlı üstlü olmasın :)
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen 🙈🙉🙊
+1 yılHayır
00 YorumlaAsla
00 Yorumla
+1 yılBelki
00 YorumlaKesinlikle yasayamazdım
00 Yorumla
+1 yılYaşarım
00 YorumlaÇok ama çok zor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılYaşamam
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı. yaşamam
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,6b cevap paylaştı.
+1 yılBen kabul etmem.
00 Yorumla İstemem
00 YorumlaEvlenmezdim öyle bir şey olsa.
00 YorumlaAsla
00 Yorumla
+1 yılÇok zor. :)
00 Yorumla
+1 yılEvim var. Yaşamam.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılhayır
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılSanmıyorum olmaz
00 Yorumla
+1 yılCok zor
00 Yorumla- Devamını Gör (8)
Devamını Gör(53)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?