Kızlar da zorunlu askerlik yapmalı mı?
Yapmalı
Yapmamalı
Kararsızım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
aslında hukuka uygun olanı evet yapmalılar..çünkü anayasanın 10uncu maddesindeki eşitlik ilkesine 1111 nolu askerlik kanunun 1inci maddesi yani her Türk erkeğinin askerlik görevinin zorunluğu olduğu aykırıdır cinsiyetçidir... askerlik ya da silah altına alınmıyorlarsa bile kamu binalarında erkeklerin askerliği kadar zorunlu kamu görev yapmalılar... hem böylece kamu hukukuna ve sosyal adalete uygun olur... bu cinsiyetçi askerlik yaptırımıda ortadan kalkar..
Cevap
3Cevap
Eğer adam gibi yapılsaydı ben isterdim ama adını soyadını yazmayan uzman çavuşun 6 ay da olsa emrine girmek istemem. Nerde okumamış varsa asker oluyor bu nasıl sistem. Düzgün olan az kaldı
Atladığın çok konu var adam asttegmen olmuş nöbetçi subay bir boktan çaktığı yok herkesi aynı kefeye koyamazsın
@unglücklicherMensch asteğmen dediğin de şafak sayıyor ondandır
Hâlâ uzman çavuş diye tutturuyorlar abi anlamıyorum operasyonlar da en önde giden onlar ne bu yok okumamış emrine girmem
Operasyonlarda en önde gidiyor diye ailem zaten Mehmetçik vakfına bağış yapıyor şehit verdik askerlere saygım var ama oraya 6 ay gelene zehir edebiliyorlar orayı angarya işle. Saygı duymak ayrı emrine girmek ayrı. Bu astsubay olsa da aynı şey.
İki taraf da yapmamalı. Gönüllülük esas olarak olmalı
60 lar 70 lerde yaşamıyoruz profesyonel silahlar var, profesyonel ordular var, senin bi iki silah tutup öğrenmen bir işe yaramıyor artık. Ayrıca yaşama hakkı herkesin temel hakkı ve askerde yaşamın tehlikeye girebilir. Kişinin kendisine bırakılması gereken bir durum. Her askerlik yeri güvenilir düzgün olmuyor.
Ne güzel olurdu, keşke olsa.
Askerliği kimse zorunlu yapmamalı.
Yapmalı bence, kadın erkek eşittir.
Erkek kıtlığı mı var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?