"Taraf tutmak" kadar incitici, olgunluktan uzak ve mantıksız bir şey yoktur.
Birisi seni yetiştirmiş, bu zamana dek her şeyin olmuş hanım. Diğeri hayatının bundan sonrasının her şeyi, el üstünde tutacağın ve ömrünce yanında olacak hanım.
Neyin taraf tutması? Olabildiğine ılımlı, esnek ve yapıcı davranıp kimseyi incitmemek gerek.
Hanımlar narindir, bugün pervasızca incitilen kadının belki de yıllarca içinde kalır o kırılmışlık. Allah korusun, elbet bir orta yol bulunur, bulunamıyorsa çok görüşülmez...
Rabbim her şeyin hayırlısını versin, yorumları okurken kendileri adına üzüldüm çoğunun.
benimkilerde aynı , yılda 2 kez 1 hafta bir araya getiririm. onun bile muhabbeti 1 yıl yetiyor. gelin kaynanayı anne olarak kabul etmiyor, anne gelini kızı olarak kabul etmiyor. anne oğlunu evlendirmek için kıçını yırtar, kadın evlenmek için can atar. bütün hayaller gerçekleşir, ikiside erkeğin ağzına eder. bence herkesi birbirinden uzak tutmak gerekiyor.
Niye erkek arada kalıp, arayı yapmak zorundaysa? Tartışma adabının bilinmediği ortamı sevmem, özellikle sesin yükseldiği ve insanların gerim gerim gerildiği ortamlardan uzaklaşırım ben. Medeni insanlar gibi konuşmayı öğrensinler annem ve eşim o zaman. En uyuz olduğum konulardan biri daha.
Öyle bir durum söz konusu olamaz. Çünkü annem gelinlerine öz anne çocuklarına tam bir kaynana gibi davranıyor. Ezdirmiyor gelinini. Zamanında kendisi de ezildiği için.
Erkeklerin yorumlarini okuyunca evlenesim gelmedi. Şartsız kosulsuz annemdir diyerek annenin tarafinin tutulmasini haksiz buluyorum. Zaten ciftlerdeki sorunlarda hep bu yuzden kaynaklaniyor. Anne hep el ustunde tutulup, hayat yoldasinin ezilmesini izlemekten kaynaklaniyor.
Erkek objektif olmalı. Erkeklerin beyni var, dusunme yetileri de var biraz kullansalar iyi olur. Bir konuda anne haklıdır annenin tarafini tutarsın, esine de tatli dille neden anneni tuttuğunu, canim karim senin yanlışın şuydu o yuzden haksiz duruma düşüyorsun diye anlatabilir.
Ama baska zamanda karin haklıdır, karının tarafını tutarsın. Annene tatli dille durumu anlatir ve iki tarafinda arasini yapmaya çalışırsın. Bunun adaleti boyle sağlanır. O benim annemdir, ne derse yeridir, annem haklıdır, kadin bulunur ama anne bulunmaz, o el kızı elbet annemi tutarim bunlar yanlis düşünceler.
El kızı degil karin, hayat yoldasin cocuklarinin annesi, yuvanizın demir başı. Kendi annenize el kizi muamelesi yapsalar hoşunuza gitmez, başka kiza, baska cocugun annesine niye yapiyorsunuz ki bunu?
Evet anne bulunmaz başımızın tacı ama hayat yoldaşına da biri gelir biri gider demekte dogru degil. O kadinda senin icin, yuvasi icin, cocuklar icin bir emek veriyor, kadinlik, annelik yapıyor, senin yemegini hazırlıyor, ütünü yapıyor, evi cekip ceviriyor bazi cekilmez huylarini alttan aliyor. Tipki annen gibi, annenin babana yaptigi gibi, annenin siz cocuklarina, oğullarına yaptigi gibi.
Annen belli yasa getirmis, büyütmüş seni ondan sonra bir aksilik olmazsa bir ömür yanında olacak kisi karın, boyle biri gider biri gelir, kadin bulunur diyerek kadinin eş olarak hafife alınması dogru degil. Orta yol elbet bulunur, yeter ki adaletli olunsun, tatli dille çözülsün, objektif olunsun olusan problemlerde. Hic anlasamiyorlarsa, hic orta yol bulunamıyorsa en basitinden bir araya cok fazla gelmezler bu kadar.
İkisini karşıma alır ve bu yaptıkları kavganın bana zarar verdiğini, uygun bir dinle anlatarak orayı terk ederdim. Akşam eve döndüğümde ikisi de prensesler gibi geçinip anlaşırdı. Ben yıkıcı değil, yapıcı biriyim. Ailemi asla bozmam, bozulmasın diye çözüm üretirim.
Kimsenin tarafında olmam, ben çekilirim bir köşeye onlar kendi aralarında halletsinler 😅 Haa ikisinden birisi "ya o ya ben" gibi bir cümle ederse, diğerini seçerim. Beni böyle bir seçim yapmak zorunda bırakan beni kaybeder. Anca böyle taraf tutabilirim. Onun dışında birisinin haksız olduğunu düşünsem dahi kimsenin tarafını tutmam.
Açıkçası kim haklıysa ondan yana olurum. Annem haksızsa eşimi tutarım ama eşim haksızsa da ben onunla yalnızken uygun bir dille konuşurum. Eşimi annemin yanında asla rencide etmem, haksız bile olsa. Orta yol bulunamıyorsa da iki tarafın da mutluluğu için olabildiğince uzak tutarım tarafları birbirinden.
Benim annem aşırı uysal biri ama olduda anlaşamadılar o zaman iki ile konuşurum benim dünyada en değerlilerim oldukları ve beni bu durumu üzdüğünü eminim ikisi anlayışlı olurlar ve bir orta yolu bulunur.
Kim haklı ise haklı olanın hakkını savunurum ;) erkek dediğin taraf tutmaz. Gerektiği zaman ve gerektiği kadar müdahale eder ve sorunu çözer. Adam dediğin böyle olmalı ne ana kuzusu nede karısının kölesi olmaz erkek adam 😎
Hiç sevmediğim bi durum aile içi çekişme fesat fitne anneye söz geçmezde eşime söylerim boş gereksiz muhabbetten uzak dur diye taraf olma konusunda kim haklıysa onun yanında olurum adalet mülkün temelidir
Oruç tutarım, horoz tutarım, gerekirse ağzımla kuş tutarım ama taraf tutmam! Bu durum iki ucu b*klu değnek misalidir 😅 seçimin ne olursa olsun kaybeden sen olursun 😶 durduk yere trip yersin 🙄