KizlarSoruyor'un çoğu bağımsız ve hiçbir partiyi desteklemiyor.
Parti destekleyenler ise en çok Zafer Partisi'ni seçti.
Bu durumda KizlarSoruyor üyeleri ekseriyetle Zafer Partili.

Siyaset sen ne anlaşılması zor bir şeysin, siyaset yapanlarin bile içinden çıkamadığı devlet meselerini bu halk nasıl anlayacak, siyasete domatesin kilosuyla baslar uzaya adam göndermenin arasında çok geniş bir konu, siyaset sigaranın paketiyle hergün sigaradan ölen binlerce insan arasında anlaşılmaz bir çelişkidir
dayım CHP millet vekili ben nalinada vururum mıhınada. hıc beğenmiyorum yaptıkları siyaseti biz kazanırsak yapılan projeleri durdurcağız sarayi kapatacağız ucakları satacağız masraf olmasın halka hizmet yok başına bas halkı yönet mantığı bu cağda komınızm siyasete olmaz soleyincede ofisinden kovuyor beni
Cevap
20Cevap
akp hariç hepsi olur
Hiç birini artık desteklemeyeceğim..
Al birine vur ötekine..
Bir defa siyasi parti futbol takımı gibi desteklenmemeli.
Hizmet edeceğine inandığınız partiye gider oy verirsiniz..
Lakin şu an ki tabloda inanın ki ciddi ve güven veren kişileri göremiyorum.
Her şey seçilene kadar..
Seçim bittikten sonra ise ne kimse sizin derdinize bakar, ne de ulaşabilirsiniz.
Yumurta 50₺ olsun peki vatan kaç para asla paha biçilemez tekrardan REİS CcC
Hayatim boyunca hic taraf olmadim ama bu multecileri gonderene oyumu veririm.. ekonomiyi duzelticegine inandigima oyumu veririm
@Need4Read valla bir senede mi olur iki senede mi olur bilemem ama ekonomiyi birak gelecekte verecekleri zararin yaninda hic bir sey... adamlar hatay suriyenin diyor... pkk gibi bir suriyeli olusum bile gorebiliriz... iktidar da bize oy vericekler diye bakiyor da bu tip somurulmeye musait anlamadan taraf olan tipler anca hdpnin secmeni olur...
En fazla oyun "hiçbiri" seçeneğine çıkmış olması toplumda ciddi bir apolitikleşme olduğunu gösteriyor.
@FawkesS98 Çünkü siyaset insanın ruh sağlığını bozuyor ve kutuplaştırıyor insanları birbirine düşürüyor o yüzden tabii onun dışında insanların çoğusu şöyle düşünüyor Bu ülkede adam akıllı oy verilecek parti yok inan insanların çoğusu böyle düşünüyor Keza Çinlilerde apolitik insanlar aynı bizim gibi bizler Çinliler kadar apolitik olamasakta Çin halkının çoğusu apolitik ve siyaset konuşmayı sevmez konuştun mu hoşlanmazlar hele hele Uygur Türkleri hakkında konuşursan kızarlar Yani kısacası yeni nesil Z kuşağı eski nesiller kadar politik değil apolitik bu dünyanın neresine gitsen böyledir Özellikle ateist insanlar siyasete pek sıcak bakmazlar
@rapstar53 Katılıyorum. Siyaset ve din gibi konular, hele de Türkiye gibi tartışma üslubunun bozuk olduğu ülkelerde, insanların arasını açar genelde. Yalnız ülkemizdeki apolitikleşmenin iktidara faydası olan bir yanı da var. Hiçbiri seçeneğini seçen %23 için oy vermek zorunlu olsa bunların en fazla %5'i iktidara basar; geri kalan muhalefete gider. Dolayısıyla bu oranı ülke geneline yaydığımızda mevcut yönetimin başta kalma olasılığı epey düşer. Mevcut iktidar bunu biliyor ve kasıtlı olarak insanları apolitikliğe itecek durumlar yaratıyor.
@rapstar53 Bir şey daha eklemek istiyorum. Seçimlerde oy kullanmaya gitmeyen insanlara bakalım; çoğu iktidar yanlısı olmayanlar. "Nasıl olsa hepsi aynı" ya da "Oy versem de bir şey değişmeyecek" algıları yerleşmiş çünkü kafalarına. Bunu diyenlerin bir kısmı da daha genç ve AKP'den başka yönetim görmemiş insanlar. AKP'den başka yönetim görmemişsin; hepsinin aynı olduğunu nereden biliyorsun?
@FawkesS98 Aslında bir yandan haklılar Çünkü gerçekten ülkemizi düşünen adam akıllı politikacı yok herkes kendi cebini doldurma derdinde bide aslında insanlar da apolitikliğe itiliyor yani ben bunun bilinçli yapıldığını düşünüyorum yani insanlar şunu düşünsün istiyorlar birileri bütün siyasetçiler aynı al birini vur ötekine oy versemde bir şey değişmeyecek aslında insanlar bu düşünceye itiliyor yani umutsuzluğa itiliyor insanlar ve insanlar da haklı bir yandan ama senin dediklerine katılmıyor da değilim tabii diğer partileri denemeden kimin ne olduğunu bilemezsin hadi eski nesiller kaç tane politikacı gördü ama yeni nesil sadece AK Parti iktidarını gördü özellikle 2002 ve sonra doğanlar
@FawkesS98 Siyaset ve din gibi konular, hele de Türkiye gibi tartışma üslubunun bozuk olduğu ülkelerde, insanların arasını açar demişsin evet doğru siyaset üçüncü sınıf ülkelerde uygun değildir Allah'tan ülkemizde bireysel silahlanma yok ve silah ruhsatı kolay kolay alınamıyor ancak paran varsa alırsın Çünkü Amerika'da seçim zamanlarında cinayet adam öldürme daha çok oluyor tıpkı bizdeki muhtarlık kavgası gibi yani Amerika bizden daha kötü ama tabii siyaset konuşulmaz ABD'de ama din hakkında konuşabilirsin Çünkü ateizm fazla yagın değil oralarda gerçeği söylemek gerekirse siyaset din gibi konular (özellikle siyaset) cahil ve fakir insanları kandırma sanatıdır bence Çünkü siyaset genelde fakir ve yoksul semtlerde daha çok yapılır (Gazi Mah Okmeydanı gibi yoksul semtlerde siyaset yapan insanlar daha fazladır) Mesela sen hiç bir iş adamının veya zengin birinin siyaset konuştuğunu duydun mu ya da eğitim seviyesi yüksek birinin? ülke sorunlarını konuştuğunu enflasyondan hayat pahallığından bahsettiğini duydun ya da gördün mü? Göremezsin duyamazsın Çünkü zenginler ve eğitim seviyesi yüksek insanlar siyasetle uğraşmaz Çünkü paraları vardır para ile her sorunun altından kalkarlar eğitim seviyesi yüksek insanlar ise kendi görüşünü belli etmediklerinden siyasetle uğraşmaz daha çok bilimle uğraşır Tıpkı Ateistler gibi
İdeolojik olarak hiçbirini benimsemiyorum. Oy olarak ise günü gelince aklıma yatana oy atabilirim. Hiçbir şekilde körü körüne fanatik olmam.
Hiç birinii.. oyumu hakedecek bir parti yokkk!
Herkes testisini doldurma derdinde
İnsanlar açlıktan geçim derdinden kırılıyor umurlarında mı?’
Artık hiçbirini desteklemiyorum. Ülkede adam akıllı, oy verilebilecek parti yok.
Hiç birini ve siyaset konuşmaktan nefret ediyorum. Dostlarımla arami siyaset yüzünden bozmam
Destekleyecek mantıklı bir parti bulamıyorum dolayısıyla henüz hiçbirini desteklemiyorum.
hala akepeye oy verenleri görünce bu milletin başına daha nasıl bir bela gelmeli ki akıllansın diye düşünmekten alamıyorum kendimi 🙄😟
bela olarak sizin gibi putperest sürüsü verildi. daha büyük bela mı olur?
@seda-123456789 Bazıları gerçekleri görüp fikrini değiştirir ama bazıları akıllanmaz Seda Hanım. Ben çevremdeki insanlara da söylüyorum; bu ülkenin başına ne getirirlerse getirsinler bu ülkede gözü kapalı oyunu AKP'ye verecek %30'luk bir kesim var; onlara hiç boşuna laf anlatmaya çalışmayın. Ne burada, ne de dışarıda. Olan değerli vaktinize olur, iyi akşamlar dilerim.
@FawkesS98 çok haklısınız kafa boş olunca içini yalanlarla doldurmak kolay. adamlar zaten kendi ağzıyla söyledi eğitim seviye artınca akepenin oyları düşüyormuş demek ki eğitimsiz cahil insan akepeye oy veriyor...
@demetneşekatar19 al işte lafa bak ziyniyete bak... bunlara medeniye çok zaten... mini etekli arkadaşımız şeriat isteyen ve kadını ikinci planda tutan bir sistemin savunuyor... şeriat gelse ilk kendi kellesi gidecek haberi yok ama boş teneke çok ses çıkarırmış...
@seda-123456789 Bence en iyisi cevap vermemek. Cevap verip karşıdaki anlamak istemeyince biz geriliyoruz ama cevap vermezsek, ciddiye alınmadığı için karşıdaki gerilir. Biz gerileceğimize onlar gerilsin.
İnsanlara kime oy verdiğini sormaktan farklı mı sizce bu soru?
Hepsi birbirinden boş
Zafer Partisi'ne oyumu vereceğim.
Hiçbiri zorlarsam tip
Cumhuriyet Halk partisi
Zafer Partisi harici parti yok.
MHP ya da Zafer Partisine oy vereceğim.
Aleyna tilki ye vericem
en iyisi sjfjngksghh
Bunu birda söylemem tabii ki
akepe hariç hepsine oy atabilirim
Hiçbiri
Ama akape karşıtı mecburen chp
Sığınmacıları def edecek partiyi. Ak parti harici
ayhh bıktık bu anketlerde KS nin %75 i akpli işte
Bir de ben göreyim bakalım :)
Yeniden Refah Partisi
Burada da siyaset var
İyi parti
En çok CHP çıkmış
Ben soruyu güncellediğimde Zafer Partisi idi en çok. Biri son dakika oy verdi demek ki :D
Tuhaflar😂😂😂
Bağımsız Türkiye partisi
Sadece DEVA.
Ulkenin 3. Buyuk partisini neden es gectin
Hiçbiri
Hiç biri
Hiçbirine oy vermem
İYİ olan kazansın.
CHP parti
Hiçbirini
Selo gibisi var mı memlekette
Dayatmasız Yaşam Partisi