- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
İzmirde bunu yaşamadan bilemezsin, ben izmirliyim izmirde yaşadım evet diğer şehirlere oranla daha laik ve batılaşmış bir kesim bu yüzden gavur olarak adlandırılıyorlar. Namazında niyazında olanıda var olmayanıda var, genelleme yapman yanlış. Çoğu gezmeyi tozmayı sever kendilerine müslümanlardır ama bu yüzden herkese genelleyemezsin mesela ben onlar gibi değilim ve benim gibi bir sürü izmirli var. Dediğim gibi sadece fazla batılaşmış bir kesim. Doğudada herkes namazında niyazında değil adam baş kapatmayı karısını kızını evden çıkarmamayı din olarak görüyor. Namazında niyazında olup kızını zorla ona buna veren öldüren zihniyet çok. Kendi tanıdığımdan örnek vereyim adam ağrıdan geliyor namaz niyaz yok ama sorsan karısını dövmesi işe göndermemesi evden çıkarmaması çok normal başını kapatıcak evde yemek yapıcak ve bu adam izmirde yaşıyor yani ikiside aynı şey biri orasını burasını açar müslümanım der ama namaz niyaz yok biri her yerini kapatır namaz niyaz yok ama şöylede bir şey var orasını burasını açanda vicdan ve bilgi var en azından.
25 Yorumla- Soran+1 yıl
''orasını burasını açanda vicdan ve bilgi var en azından.'' :D gerçekten mi?
- Cevap sahibi+1 yıl
Tek dikkat ettiğin cümle bu evet tam nokta atışı yaptın. Biri şort giydi diye dinsiz imansız olur ama kıza sorsan okula gitmek gericilik mi değil? Adamın kızını zorla para için başkasına vermesi normal mi değil? Şort giyen kız kendine müslüman ama okumuş etmiş. Haa bide karısını kızını kapatıp evden çıkartmayan adam dışardan müslüman gözükür ama ne kızını okula gönderir parayla satar dangonun birine sonra gider o parayla içer içer karısını döver? Hee evet vicdan nerde? Bilgi nerde? Cahillik değil mi bu?
- Cevap sahibi+1 yıl
Benim annemde başörtülü ne var bizde neyin ne olduğunu iyi biliyoruz izmirde yaşadık gördük kimse annem başörtülü diye bizi yobaz görmedi sizin tvde gördüklerinizle duyduklarınızla yaşamak arasında çok fark var doğuluyuz ama arada ki farkıda iyi görüyoruz kardeşim
- Soran+1 yıl
sinirlenme hemen tamam ben bişey demedimki sana :/ ve haklısın biraz.
- Cevap sahibi+1 yıl
sinirlenmedim ama bu yönden düşünmek lazım yani :D
En İyi Cevaplar
abarttıkca abartmışsın. bence bir psikoloğa görünmelisin.
00 Yorumla
Arkadaşım izmirle ne alakası var neden herşeyi izmire getiriyorsunuz. Ben izmirli değilim süpanekeyide bilmiyorum bilmek zorunda da değilim. Ben dindar kişilere karşı bana zararı olmadığı sürece kötü birşey bile söylemem. Düşüncelere karşı saygı gösterin * herkes sürü psikolojisiyle hareket etmiyor şu * yerinde.
01 Yorumla- Soran+1 yıl
ya kardeş supanekeyi bilmemen çok komik yanlış analama :D istersen logar kapağına tap ama supanekeyi bil ya :D
- +1 yıl
Bilmek zorun damı namazı bile bilmiyorlar demişsin de genelleme yapamazsın ayrıcı herkesin inancı kendine inanır inanmaz kılar kılmaz... yargılamak sana mı düştü mk.
03 Yorumla- Soran+1 yıl
len hemen alınma güldürme adamı.. müslümanların çok olduğu biryerde yaşıyosan bir zahmet namazın ne olduğunu bil g*t sallıyarak geçmez bu hayat biraz genel kültür lazım şoparlıkla hayatmı geçer?
- +1 yıl
şu an sen güldürdün gerçekten...
- Soran+1 yıl
:) pekala.. ya muğlayı çok seviyorum mesela. bodrumda turgutreiste sahile oturup bişeyler içmek falan... oranın insanı güzel ama İzmir nedense öyle değil gibi.. öyle duydum yani boşveer ya herneyse adam..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
- +1 yıl
eşcinseller ve çingeneler... =DİNSİZ?
WTF dostum?
O değil de ben de Konya'ya gitmeye korkuyorum hade bakalım.02 Yorumla- Soran+1 yıl
:)) yani vel hasıl hepimiz bazı şeylerden çekiniyoruz.
- +1 yıl
Sor bakalım biliyomuyuz bir kurtulamadiniz şu izmirlilere karşı on yargilarinizdan nasıl karalasak diye uydurun bakalım
10 Yorumla - +1 yıl
Gerçekten çok yazık ya umarım bu düşünce tarzından biran önce kurtulursun niye İzmirde ezan okunmuyor mu cami yok mu orada
02 Yorumla- Soran+1 yıl
bilmiyorumki bende size soruyorum işte :)
- +1 yıl
Bilmiyorsan niye atıp tutuyorsun o zaman İzmir e gittim çok şükür ezanda okunuyordu camide vardı
Aile & Toplum konusunda 458 cevap paylaştı. Yoo alakasi bile yok. Her cumaya gittiğimde tiklim tiklim. Hisar camiisi her vakit dolu. Milletten gorduklerinizle izmiri gavur sanmayiniz.
00 Yorumla- +1 yıl
Bu mantikla yola cikarsak sen de kesin konyali bir yobazsin.
11 Yorumla- Yeni 1 yıl
Genelleme yapıp tüm Konya'lıları " Yobaz " olarak değerlendirmen çok yanlış. Şahsen ben de neredeyse 7 göbek Konya'lıyım, ama yaklaşık 3 yıldır İzmir'de üniversite okuyorum; geldiğim andan itibaren İzmir'e adeta aşık oldum, hatta belki inanması zor olabilir, ama İzmir'in adını bileğime dövme yaptırdım, hem de kalıcı dövme.
İzmir genel olarak dine soğuk bakan dine uzak bir memleket ama geneli değil. oraya göç edenler yine muhafazakar kalıyor devlet oraya cami yapması lazım izmirde 2,5 ay kaldım ya 2 ya 3 ezan sesi duydum
00 Yorumla- +1 yıl
Gnl snlamda ole ama karisamayiz nasil biliyolarsa ole olsun nediyelim.
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Herkesin müslümanlığı kendine? Genel kültürün çok zayıf hem gavur denmesinin sebebi farklı eskiden kalma geri düşünen bir kafaya sahip değiliz evet modern biryer burasi herkes istediğini yapar ayrıca sanane
05 Yorumla- Soran+1 yıl
:D alınma len hemen.. gavur İzmir diyolar niye bir düşünün bakalım biraz eleştiriye açık olun. biz ankaralılarada kro diyolar ama eleştiriye açığız...
- Cevap sahibi+1 yıl
Hadi dostum işine en çok bayrak Atatürk sevgisi izmirde.
- Soran+1 yıl
hayır ankarada
- Cevap sahibi+1 yıl
Ankara soğuk insanlar çok yabani gel izmire gör.
- Soran+1 yıl
biz çok soğuğuz harbiden ya :/ yemin ediyorum haklısın. ama hava çok soğuk burada ve buranın suyuda sert , iklimi sert insanıda haydut gbi oluyo ister istemez :D
kim sana ne dediyse İzmir den canı yanmış demek ki. bu yaşına gelmişsin söylediklerin hiç hoş değil...
10 Yorumla- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
İzmirde dini çıkarcılar fazla kullanamıyorlar, kimilerinin niye zoruna gidiyor
02 Yorumla- Soran+1 yıl
bende bilmiyorm. ben gördüğümü duyduğumu soruyorum..
- Cevap sahibi+1 yıl
Ortalık sahte müslüman dolu korkma oyüzden yemezler seni :)
- +1 yıl
Gavur izmirin anlamı farklı ayrıca soru troll geldi eğlenicek yer arıon
00 Yorumla - +1 yıl
Yok biz mangal eti seviyoruz doritos yobazitoas. Az mantikli olun soyle genelleme yapmayin Allah askina.
00 Yorumla O kadar da değildir heralde. Ama 13 yaşındaki kızı 40 yaşındaki adamla evlendirmekten iyidir
01 Yorumla- Soran+1 yıl
haklısın o konuda katılıyorum.
Tandığım en şerefli samimi güzel insanlarda nedense izmirli hep
00 Yorumla- +1 yıl
Şimdi uzun lafın kısası nereli olursan ol müslüman san her ye dede yasabilirsen yasatabilirsen dinine göre insanlık önemli
00 Yorumla - +1 yıl
Valla bilmiyorum onları da sevmem zaten :D
00 Yorumla - +1 yıl
İzmir candır kardeşim.
00 Yorumla
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar