Kardeşimin düğünü için damat araba bulamamış, abinin arabasını yapalım demiş. Bana tuhaf gelmişti, kabul etmedim. Araba sakındığımdan değil arkadaşlarıma gelin arabası yaptım ama kendi kardeşime garip gelmişti. Hiç arabalı arkadaşı olmaması da... #TersySoruyor
Kızın tarafının arabasından gelin arabası olur mu?
Takılmayacak kadar basit ve saçma şeyler olduğunu düşünüyorum. Evlenirken kesin bir çizgi ve skalada kadın tarafının yapması gerekenler şunlar; erkek tarafının yapması gerekenler şunlar diye bir ayrım olmaması gerektiğini düşünüyorum. Evlenmenin ve bir yuva kurmanın mantığı her anlamda bir olmakken böyle ayrımların yapılması olayın mantığı ve amacına ters düşüyor benim nazarımda. Arabası olmayan arkadaşlarının olması ve arabası olmaması oldukça normal bir durum. Kimse arabasını verdi diye küçülmez kimse de arabası olmadığı için küçülmez. Yani böyle eski adetlerden artık kopmak gerek asıl meseleye odaklanmak gerekiyor diye düşünüyorum.
Iyi de zaten başkasına kaç kez yaptım, kendi kardeşime damadın hazırlık yapması adettir. Ha adetleri uygulayan biri değilim de ya hiç birini yapmayalım ya da yapalım, arada kalmayalım.
selam araç kira parasını veririm ama kız kardeşim için kendi aracımı gelin arabası yaptırmam o kadar da geniş değiliz şükür bi araba bulamayan da evlenmesin bi zahmet