Islama girmeye zorlama yoktur sadece yoksa şeriatla yönetilsek zorlama vardı. Namaz kılmazsan, icki icersen cezasi var mesela. Cihad etmek zorundasin. Hırsiz isen elin kesilecek
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılİslamda zorlama yoktur evet. Ama İslama girdikten sonra hükümler vardır. Bu hükümlere uymayanlar da cezalandırılır. Ben namaz kılarım ama içki içerim zina ederim kimsede bana karışamaz yok öyle bişe. Ha cumhuriyetle yönetilen ülkelerde karışamaz doğru. Ama Allah kanununda karışın buyuruyor. Buda şeriatın Peygamberimize uygulattığı bir kanun hükmüdür. Zina eden bir evli kadını peygamberimiz öyle namazı falan var diye bakmadan recm etmiştir. Bu Allahın emridir. Hırsızlık yapanın kolunun kesileceği Ramazanda oruç yiyenin kırbaçla cezalanacağı Adam öldürenin sorgusuz idamı Devlet arasında kargaşa çıkaranların sorgusuz idamı Cuma namazı saatinde namaza gitmeyip ticaretle uğraşanların en ağır şekilde ceza almalarını ta peygamberimiz ve Osmanlı Zamanındada uygulanmıştır. Bugün şeriatla yönetilen ülkelerde bunları tam teşkil olmasada uygulamaktadır. Cihad ise tek başına karar verilebilecek bir durum değildir. Bunun İslamda belli şartları vardır. Öyle İslamda Cihad şartları oluşmadan kimse kafasına göre bu kafir asarım keserim diye kafiri öldüremez. O devletin işidir. Ancak harp te bir kargaşa sırasında kendi malı canı namusu durumundan fıkıhlar buna izin vermiştir. Öte yandan durduk yere kafir bile olsa insan öldüren çok büyük haram işlemiş olur.
024 Yorumla- +1 yıl
@LEYLÜNEHHAR zina eden evli kadını dinlemeden mi rejm etmiş? Varya ayar oluyorum böyle anlatanlara. 1) İslam'da zina eden bir kadının rejm edilmesi için şartlar var şartlar. 4 şahit yoksa kafana göre mi idam ediyorsun hayırdır... ,4 şahit yoksa kadın inkâr ederse delil yoksa kimi recm ediyorsun hayırdır. Kadının kendi ağzı ile zina yaptığını itiraf etmeden Peygamberimiz sallallahu aleyhi vessellem zina yaan bir kadını rejm etti demeyin bu vebalin altından kalkamazsınız. www.google.com/.../karisini-zina-ederken-yakalayan-kisinin-karisini-ve-onunla-zina-edeni-oldurmesi-caiz-midir-0%3famp
- +1 yıl
Etmişmi kardeşim etmiş karışmamış niye diyorsun ben sana sadece zinayla içkiyi verdim daha bir sürü olay varda zamanım yok sana anlatacağım o 4 şahit meselesinde ise fıkıhta farklılıklar var. Öyle senin dediğin gibi olsa iyi her fıstığı kır bak yoluna Bir muharebe dönüşü şehit olan bir sahabeye diğer sahabeler cennet MUBAREK olsun dediği zaman peygamberimiz ne biliyorsunuz cennetlik olduğunu ganimetten bir bez aşırmış gidin bakın devesinde o bez tutuşmuş yanıyor dediğinde sahabeler efendim şahidiniz var mı mı diyecek senin kafa o kafa Senin marketinden 2 tane ekmek çalsam sonra pişman olup geri getirsem çaldığını bana ispat et diye benden şahit mi istiyecen. Bırak bu işleri.
- +1 yıl
@LEYLÜNEHHAR hadisler ortada kafama göre fetva vermem ben sizin gibi. Etmiş mi etmiş diye bir şey yok. Niye etmiş. Hangi şartlar bunu gerektirmiş? Bunu bilmeden hüküm verirsen yeni bir din çıkartmış olursun ortaya. Ona bakarsan Fatih Sultan Mehmet Han da mimarın elini kesmiş. Kesmiş mi kesmiş. Ama haklı mi kesmiş haksız mı? Bunun için neden mahkeme de boynunu bükmüş? Laf salatası yaparak din uydurmayın kafanızdan.
- +1 yıl
@Handsomehell01
Lan olum bir sürü örnek vedim hala sabun gibi ordan oraya kayıyorsun boşuna dememişler bilmiş cahil bilmemişten beterdir diye diyorumki devede tutuşan bezi sahabesine nasıl ispat edecek nasıl şahit gösterecek sen bana bunu Bi açıkla bakalım. - +1 yıl
@LEYLÜNEHHAR bana kafana göre örnekle gelme İslam delil dinidir. Sahih Hadis kaynağın varsa yorum yap, yoksa boş örnekleri delil diye yutacak biri değilim. Kaynak veririm dedin. Tek bir kaynak bile vermedin hâlâ. O yüzden inandırıcı olmuyorsun.
- +1 yıl
Kaynakmı vermedim Allahtan kork be kardeşim yazdıklarım burada tekrar oku. Bu hadisin kaynağı (Müslim iman 182)
- +1 yıl
@LEYLÜNEHHAR Ben kaynaklı yorum yapıyorum sen ise kafana göre örnek veriyorsun. Al sana el kesme şartları. Senin mantığına göre, bakkalsan biri ekmek çalarsa yakalarsam elini keserim. Bir de bana Cahil dediğin için ekstra kul hakkına girdin boş yere. Alacaklı oldum senden bu yüzden Ahirette. Neyse bak bakalım islam ne diyor; Hırsızlık (sâbit olunca) el kesme (had cezası) uygulanır. Had cezası gerekli olmayan durumlarda ise zararın tazmini yoluna gidilir.
İslâm hukukçuları suç ve cezada kanunîliği, adalet ve hakkaniyeti temin gayesiyle hırsızlık suçunun hangi şartlarda işlenmiş sayılacağı, cezanın uygulanabilme şartları, tekerrür, zorlama ve af gibi durumların cezaya etkisi konularını ayrı ayrı tartışmışlar ve bu konuda zengin bir hukuk doktrini oluşmuştur. Özetle, hırsızlık suçunun tam oluşması için açlık, zaruret, zorlama gibi, hırsızlık suçunu işlemeyi kısmen veya tamamen mâzur gösterecek bir mazeretin bulunmaması, suçun bilerek ve istenerek işlenmesi, fâilin cezaî ehliyetinin bulunması, çalınan malın hukuken koruma altında olması ve belli bir miktardan fazla olması gibi şartlar aranmıştır. https://www. google. com/amp/s/sorularlaislamiyet. com/kuran-i-kerimde-hirsizlik-yapanin-elinin-kesilmesi-emredilmektedir-bu-hirsizlik-sucun-cesasi-insan%3famp - +1 yıl
Sosyal medya da bulduğun otantik kelimeleri burada başkalarına yuttur koçum ben yutmam. Kaynakmış attığın linklerin sahiplerinin bile Müslüman olduğu şüpheli be ben sana hadisin ismi ile kaynak veriyorum sen bana Google de saçma sapan yerlerden alıntı yaparak yutturmaya çalışıyorsun verdiğim hadisin bana manasını söyleyemiyorsun Google soruyorsun 😂 sadece gülüyorum sana ama sevdim seni fazla üzmeyeyim dini konularla İLGİLENENLERİ severim.
- +1 yıl
@LEYLÜNEHHAR Cahil ile girme münakaşaya sinirin zıplar tavana ya da yazık olur adabına. Sana ismilaga fetva dan da versem hadis aynı hadistir. Değişmez. Bunu idrak edemeyen bir beyin yapın varsa bu senin suçun. Onu geçtim. Bana verdiğin Müslim kaynağı örnek de peygamber efendimiz diyor şunu çaldım diye. Kur'an'ı indiren gaybı gören peygamberden kim delil isteyecek? Hayatımda okuduğum en saçma örnek. İster sorularla İslamiyet olsun ister ehli sünnet olsun Sahih hadisler hüküm içerir hüküm. Bunu idrak et kafana göre de din uydurmaya kalkma. Peygamber efendimiz kadının rejim etti demeden önce bu kadının rejim olma şartlarını da paylaş insanlarla ki İslam'ı kötü tanıtma millete. Ahirette bunun vebalini sen çekersin
- +1 yıl
Ben ismailağayıda semerkandıda diğerlerinide biliyorum ve hadislere inancım tamdır. Hiçbir Hadisi zayıf şişman diye ayırmam. Gaybı gören peygamberden kimmi delil isteyecek 😂 Mekke dönemini git oku kardeş harbi başka bir şey demiyorum sana recim konusunu anlattım zaten başa dönmeye gerek yok ben la desem sen lo anlıyorsun sen Peygamber karışmamıştır derken en büyük vebali zaten aldın senin aldığın vebalin yaninda benim cahil lafından aldığım çölde bir Umman kalır.
- +1 yıl
İstersen sorayım cübbeli Ahmet hocanın numarasını vereyim onunla bu konuyu konuş benim kadar sana sabredermi bilmem ama neyse.
- +1 yıl
@LEYLÜNEHHAR müşriklerin istedigi delil ile geliyor bana 🤣 adam zaten inkâr için delil istiyor🤣 ben peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem den hangi müslüman delil istemiş bana örnek ver hadi bir tane. Cübbeli hocanın numarasını vereyim diyorsun adam hastahane de yatıyor şu an daha ondan bile haberin yok 🤣🤣🤣
- +1 yıl
Delil mi istiyorsun vereyim
Abdullah b. Ubeyy b. Selül münafıkların 1. si ölünce oğlu Rasulullaha babamın cenazesini sen kıldır dedi. Rasulullah namazı kıldıracağı sırada hz Ömer gelip bu namazı kıldıramazsın dedi aralarında tartışma çıkıyor niye böyle yapıyorsun dediğinde bu adam münafıktır kıldıracağın sebep nedir kıldıramazsın derken efendimiz den delil istemiştir. hz Ömer in delili Mağfiret dileğinin münafıklara hiçbir faydası yoktur. Ayeti iken Eğer peygamberimizin delili olsaydı KILDIRIRDI. Zaten delili olmadığı için kıldıramadı ve akabinde Tevbe suresi 84 indi. Hz Ömer haklıydı eğer peygamberimiz haklı olsaydı kıldırırdı. Ayrıca madem peygamberimiz gaybı biliyor ki oradada büyük yanlış yorum yaptın Allahın bildirdiği kadarını bilir münafığın namazı kılınmayacağını nasıl bilmez senin yorum gitti gümbürtüye Hz Ömer in bildiğini Peygamber bilmiyormuda münafığın namazını kıldırıyor ve nitekim efendimiz namazı kıldırmadı. Daha sana bir sürü olay çıkarırım.
Kaynak ta yazayım sallıyorsun deme.
Enes B. Malik ten rivayet
Ayet Tevbe suresi 80. 84
Bu arada haklıymışsın cübbeli hoca hastanedeymiş ama çıktı dediler önemli birşeyi yok.
- +1 yıl
@LEYLÜNEHHAR anlamadığın şey şu dostum. burada Hz. Ömer Peygamber den delil mi istiyor? Ben sana peygamber efendimiz den bir tane delil isteyen bir müslüman örneği ver dedim. Senin verdiğin örnek tam tersi. Hz. Ömer kendi delil istemiyor, bu ayeti de bu olay üzerine indi diye güzel salladın tebrik ederim. Bu ayet zaten vardı. Hz. Ömer bu ayeti hatırlatıyor peygamber efendimize zaten ayett inmişti yani. Tevbe süresi 84 değil 80. Ayeti delil gösteriyor. Buna rağmen peygamber efendimiz o namazı kıldırıyor ve yanlış veriyorsun hâlâ. Kıldırdıktan sonra Tevbe 84. Ayet iniyor. İkincisi görüldüğü gibi Ayetler olaylara göre iniyor. Ayetler tamamlandıktan sonra bir tane örnek ver hadi peygamber efendimiz den delil isteyen bir müslüman? Bu sırada Hz. Ömer'in itirazı tevbe 80. Dayanıyor Fakat daha Kur'an bitmiş değil. O yüzden peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem bu namazı kıldırdıktan sonra Tevbe 84 iniyor. Yani Ayet Peygambere iniyor Ömer'e değil. www.kuranvemeali.com/tevbe-suresi/83-ayeti-tefsiri
- +1 yıl
Kardeşim senle kıyamete kadar tartışsak fayda etmez. Bir insanın bir işten vaz geçmesi için zaten delile ispata ihtiyacı vardırki zorlamasın. Sana efendimiz den delil istemiştir diyorum kaynak hadise getiriyorum sen hala yok öyle yok böyle diyorsun. Ayrıca efendimiz namazı kıldırmamıştır. Git istediğin hocayı dinle Cübbeli Nihat hatipoğlu İhsan şenocak hepsinin görüşü kıldırmadığı yönünde. Diyorsun delilmi istiyor yahu az aklını çalıştır be kardeşim kılamazsın diyor ne demek bu benim delilim varki kılamazsın diyorum ayet var diyor senin delilin yokki kılmadı işte. Ha sen kıldı diye inat ediyorsan sen bilirsin.
- +1 yıl
@LEYLÜNEHHAR keşke okumayı becerebilseydin. Hadislere mi İnanayım sana mı? Rabbim bana, «O munâfıklar için ister Allah’tan bağışlanma dile, ister dileme fark etmez. Eğer onlar için yetmiş defa bağışlanma dilesen bile Allah onları asla affetmeyecektir» (Tevbe 9/80) buyurmak suretiyle af dileyip dilememekte beni serbest bıraktı. Ben ona yetmiş defadan fazla af dileyeceğim” diye cevap verdi. Hz. Ömer:
“- İyi ama, o munâfık!” dedi. Resûlullah (s. a. s.) onun cenaze namazını kıldırdı. Bunun üzerine, “Onlardan ölen hiç kimsenin cenâze namazını kılma…” (Tevbe 9/84) âyeti nâzil oldu. (Buhârî, Cenâiz 22; Müslim, Munâfikîn 3) - +1 yıl
@LEYLÜNEHHAR hepsini geçtim. Sen Peygamber efendimiz evli kadını zina yaptı diye rejm etti diye İslam'ı sanki zina yapan evli herkes rejm edilir gibi bilgi paylaştın. Öncelikle zinaya rejm için şartlar vardır şartlar. Senin mantığına göre adam karısını öldürsün. Sonra niye öldürdün desinler çünkü zina yaptı diye açıklama yapsın. Ne güzel memleket öyle. Nereden bilecez bu adam doğru mu yalan mı söylüyor? O yüzden peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem bir hükmü uyguladıysa onun adını kullanarak paylaşım yaparken böyle saçma sapan beyanlarda bulunma bir daha benden sana dost tavsiyesi. Kulağına küpe olsun bu. Neden rejm edildi o kadın? Çünkü kendisi zina yaptığını kendi ağzı ile itiraf etti. Ona bakarsan Mâiz b. Mâlik Sahabe de zina yaptığını söylüyor peygamber efendimiz rejm etmek istemiyor. Kendi ısrar defalarca tekrar edince mecbur rejm ediliyor. O yüzden Peygamberimizi böyle kadınları zina yaptı diye rejm eden biriymiş gibi göstermen hiç hoş bir paylaşım değil.
- +1 yıl
@LEYLÜNEHHAR Peygamber efendimiz evli kadını zina yaptı diye rejm etti diyerek millete saçma sapan bilgi vermeden önce neden böyle bir olay yaşanmış bunu anlatın insanlara ki, İslam'dan soğutmayın milleti.
Ebû Nüceyd İmrân İbni Husayn el-Huzâî radıyallahu anhümâ’dan rivayet edildiğine göre Cüheyne kabilesinden zina ederek gebe kalmış bir kadın Peygamber aleyhisselâm’ın huzuruna geldi ve:
- Yâ Resûlallah! Cezayı gerektiren bir suç işledim. Cezamı ver, dedi.
Bunun üzerine Peygamber aleyhisselâm kadının velisini çağırttı. Ona:
- “Bu kadına iyi davran! Doğum yapınca bana getir!” buyurdu.
Adam Resûl-i Ekrem’in buyurduğu gibi yaparak kadını doğumdan sonra getirdi.
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem kadının üzerine elbisesinin iyice bağlanmasını emretti; sıkı sıkıya bağladılar. Sonra Peygamber aleyhisselâm’ın emri üzerine taşlanarak öldürüldü. Daha sonra Resûl-i Ekrem kadının cenaze namazını kıldı.
Hz. Ömer:
- Yâ Resûlallah! Zina etmiş bir kadının namazını mı kılıyorsun? diye sorunca Hz. Peygamber şunları söyledi:
- “O kadın öyle bir tövbe etti ki, şayet onun tövbesi Medine halkından yetmiş kişiye taksim edilseydi, hepsine yeterdi. Sen Ce-
nâb-ı Hakk’ın rızasını kazanmak için can vermekten daha üstün bir şey biliyor musun?” (Müslim, Hudûd 24. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Hudûd 24; Nesâî, Cenâiz 64) - +1 yıl
Birincisi verdiğin kaynaklarda benim sorumun hiç alakası yok buhari de böyle bir hadis yok varsa bana at cenaiz 22 de sadece ölü kefenleme ele alınmıştır Müslim de açıkça kılmıştır diye bir hadis yok uydur uydur burada söyle ben ne soruyorum sen bana ne hadisler getiriyorsun alakasız Ayette ise 70 kerede sen ona bağışlanma dilesen ben bağıslamam diyor zaten namazını kıl hiçbir yerde yok bağışlamayacağı garanti olan birinin namazı kılınır mı ikincisi benim yazdıklarımı nerenle okuyorsun çok merak ediyorum ben zina yapanın başında ne dedim evli dedim eğer evli olmasa zaten recm cezası farklı olur. Saçma sapan diyip hadisleri farklılaştıran kendini haklı çıkarmak için saplantıya giren sensin olum ben değil. Yorum yapmak için boş boş yorumlar yazıyorsun başka bir meziyetin yok verdiğin hadislere bak lan bir tanesinde konuyla alakalı içerik yok be kefenleme hadisini getirmiş bu konuya yutturup birde Peygambere iftiradan bahsediyorsun iftiranın en büyüğünü sen atıyorsun sen.
- +1 yıl
AL işte verdiği hadise bak o zina eden kadının tevbesi bütün Medine halkına bedeldir. Tevbe etmiş kendini temizlemek için ölümü göze almış tevbe tevbe. Benim konuyla ne alakası var sen ilkokul mezunumusun. Ayrıca bir insan şu anda zina etse günahlarınızı kapatın buyuruyor Allah açın buyurmuyor öyle bir şey kim söyledi sen anlama özürlüysen ben napiyim
- +1 yıl
@LEYLÜNEHHAR kafasına göre hadis yorumlayan sensin. Ulan evli bile olsa şart var şart. Sen kimsin kafana göre rejm ediyorsun milleti. Al oku ben mi iftira artıyorum sen mi www.google.com/.../amp
- +1 yıl
Peygamber merhametinden dolayı affetme taraftarı ama bir hüküm var onuda uygulamıştır. Sen eğer hiç karışmamış dersen ben buna tepki gösteririm. Ha desen ki bazı durumlara karışmaya mecbur kalmıştır ona da kabul. Allah kanun yollamış Peygamber onu uygulamakla yükümlüdür.
- +1 yıl
Sen bana saysana evli kadının şartlarını sonrada ben sayayım
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılİslam'ı bilmeden saçma sapan paylaşım yapmayın. Adamın biri hem içki içiyor , hem zina ediyor hem namaz kılıyor diye adami öldürmek istiyorlar. peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem sakın kimse karışmasın. Gün gelir o kıldığı namazlar bu günahlarından uzaklaşmasını sağlayabilir çünkü diyor. Kafana göre yazıp çizme bu yüzden cihad etmek için de şartlar vardır. Cihad sadece kılıç ile olmaz. Bilgi cihadı da vardır. Boş boş bilmeden İslam'a İftira atmayın
01 Yorumla
Soran+1 yılHalil konakciyi izle dur link atim
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
1Cevap
burası Türkiye anayasa ile yönetilir , şeriyat kanunu buarada geçerli değil
021 Yorumla- +1 yıl
Senin anayasan yüzünden tecavüzcüler, kadın cinsiyeti işleyenler bitmiyor zaten. İslam'da kısas vardır. Tecavüz eden suçu tespit edildiyse. Dünyanın gözü önünde rejm edilir. Senin yasan ise bugün ana ve bacına biri tecavüz ederse. Mühebbet hapis adı altına. Bedava yatak, bedava barınak , bedava yiyecek bedava içecek veriyor. Hayat beleş misss. Adam hem tecavüz ediyor bir de devlet içerde besliyor misss ne güzel yasan varmış değil mi
- +1 yıl
@Handsomehell01 durumundan memnun değilsen sınır kapısıdan çıkıp gidebilirsin seni türkiye de zorla tutan yok
- +1 yıl
@65412 gidecek olan sizlersiniz. Bu ülke İslam ülkesi olarak kuruldu. Siz laiklikler sonradan geldiniz. Dağdan gelip bağdakini komaya hakkınız yok bu yüzden..
- +1 yıl
@Handsomehell01 islam ülkesi olarak kuruldu fakat her dinden her meshepten insan var ülkemde o yüzden şeriyat kuralları olmaz laik bir ülke olması gerekir
- +1 yıl
@65412 Allah'a İslam'a inanan Müslümanım diyen herkes Kur'an'ın yani Allah'ın kanunlarını kabul etmekt zorunda. Eğer Allah'ın kanunları varken , Kur'an'ı hiçe sayıp insanların uydurduğu kanunları savunursan iman elden gider. Ölünce seni hiç bir laik yasa kurtaramaz Allah'ın azabından.
- +1 yıl
@Handsomehell01 senin dediğin şeyler 1 Kasım 1922' halifeliğin kaldırılmasıyla son buldu 29 ekim 1923 de cumhuriyetin ilanı ile laik bir ülke olarak tarihe geçtik
- +1 yıl
@Handsomehell01 Kardeşim sen peygamberimiz içki içene zina edene namazı var diye nasıl karışmaz diyorsun. Neye dayanarak söylüyorsun kaynağın var mı. Ben sana karıştığına dair 500 tane kaynak sayarım Allah kanun göndermiş peygamberi karışmayacak böyle bir akılsızlık var mı İslam fıkhına göre içki içenin hükmü 80 sopadır. Bunu hz Ömer de peygamberimiz de uygulamıştır.
Kaynak Ebu Davud Hudüd 35/4478
Öte yandan zina eden evli bir kadını recm le cezalandırdığıda kendi uygulamasıdır.
Kaynak. Müslim 22.23. 24
Daha bir sürü kaynak veririm.
Millete araştır diyeceğine sen önce araştır. Peygamber adına iftira etme. Karışmamış nasıl karışmamış. O zaman onun şu anki liderlerden ne farkı kalıyor. Şimdikiler de karışmıyor.
Hz Ömer kadar Adaletli biri Peygamberimizin safında yer almış biri bunlara karışmadı demek kusura bakma sadece ahmaklıktır. - +1 yıl
@LEYLÜNEHHAR Ebu Zer (r. a.) şöyle demiştir:
''Peygamberimiz (asm)'e geldim. Üzerinde beyaz bir elbise olduğu halde uyuyordu. Döndüm, sonra yine geldim, uyanmıştı şöyle buyurdu:
''Lailahe illellah, diyen ve bu inanç üzerine ölen hiçbir kimse yoktur ki, cennet'e girmesin.''
Ben; "Zina etse de hırsızlık etse de mi?" dedim. O;
"Evet, zina etse de hırsızlık etse de girer." buyurdu. Ben tekrar;
"Zina etse de hırsızlık etse de mi?" dedim. Peygamberimiz;
"Evet, zina etse de hırsızlık etse de yine girer." buyurdu: Ben üçüncü defa;
"Ey Allah'ın Rasûlü, zina etse de hırsızlık etse de mi?" dedim. Peygamberimiz;
"Evet, Ebû Zerr'in burnu toprağa sürülse ve böylece zelil ve hakir olsa da yine girer." buyurdu. (Buhari, Libas, 24; Müslim, İman, 40) - +1 yıl
@LEYLÜNEHHAR İslam'ı adam akıllı öğrenin
- +1 yıl
@65412 sence laiklik kaldı mı 🤣 şu an sözde laik sözde bir müslüman devlet burası. Ne Kur'an yasası uygulanıyor ne de laik yasalar. Laik yasaya göre Osman Kavala çıkması lazımdı neden içerde? Hani laik yasan neden çıkaramıyor bu adamı? Bunun gibi nice suçsuz insanlar var içerde. Neden laik yasan kurtaramıyor. Bu mu sizin laik devletiniz? Kur'an'a göre yönetim olsaydı herkes hâk ettiği cezayı alacaktı. Fatih Sultan Mehmet Han bile mahkeme de kendini yargılattı. Kur'an böyle adaletli işte. Sizin laik düzen ise kim başa gelirse onun yasası geçerli oluyor. Merak etme yakında zaten laik düzen de yıkılacak. Siz isteseniz de istemeseniz de Allah nurunu tamamlayacak ama biz göremeyeceğiz çünkü 3. Dünya Savaşı'nda yani merhame-i Kübra da hadisi şerife göre her 100 kişiden 99 u öleceği için biz o savaşta yok olup gideriz zaten muhtemelen. O yüzden dünyanı değil öleceğin günü düşünerek yaşa ki kabirde azap çekmeyesin kıyamete kadar.
- +1 yıl
@Handsomehell01
Hadislerde çelişki yok kardeşim senin kafanda çelişki var. Hadislerin şehlerini iyi oku. Yoksa ayet meali okur gibi okur Namaza yaklaşmayına kadar gelir. İlerisini görmeden a namaz yokmuş anlarsın. - +1 yıl
Evli kadına olan şartları say bakayım çok bilmiş sonrada ben sayayım
- +1 yıl
@LEYLÜNEHHAR Zina eden bir evli kadını peygamberimiz öyle namazı falan var diye bakmadan recm etmiştir. Bu Allahın emridir.. Bu Yorum sana ait. Hadi bana cevap ver şimdi. Evli hangi kadını namazı var diye bakmadan rejm. etmiş. Utanmıyor musun iftara atmaya peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem'e. Ben yoruma göre kadın namaz kılıyor ama peygamber efendimiz buna bakmadan evli kadını rejm ediyor. Git Tevbe et. Bunun hesabı ağır olur. Kaç kişi gördü bu yorumunu. Gören Herkes bu günaha şahit oldu. Ahirette ne yapacaksın sen önce bunu düşün sonra bilmişlik tasla..
- +1 yıl
Lan olum münafık ta namaz kılıyor yahudide namaz kılıyor sen iyice uçtun asıl sen git tevbe et sadece namaz adamı kurtarmaz evladım milletin hakkını ye git namaz kıl oldu zina et içki iç faiz ye git namaz kıl kadın gelmiş diyorki ben zina ettim beni temizle efendimiz kaçkere gönderiyor ama sonunda mecbur kalıp recm ediyor bunun detayını anlamayacak kadar ahmaksan ben napim
- +1 yıl
@LEYLÜNEHHAR detayını ben sana anlattım sen millete detay vermeden peygamber efendimiz zina eden evli kadını rejm etti diyerek İslam'ı kötü tanıttın. Bem tepki vermeseydim kimse işin aslını öğrenmeyecek. Senin Yorumuna göre peygamber evli kadını zina yaptı diye öldürdü bilecekti. Bu yüzden Ahmak olan sensin
- +1 yıl
Lan olum senin yorumunu okuyan zaten yok verdiğin hadislerin bile hiçbirinde konuyu açıklayacak bir detay yok internetten bulup kopyala yapıştır la geçinen baykuş tan farkın yok senin gibi bir cambazı kim dinler. Detayı sen vermedin anlayana zaten detay sorunun içinde var. Anlamayanda senin gibi açsın internetten baksın. Senin gibi bir akılsız karşıma almış konuşuyorum iftirayı kim atmış kim atmamış bu kıyamette belli olur. Benim yazdıklarımda ehli sünnete muhalif hiçbir görüş yok. Olayın gerçeğini dile getirdim. Sen Peygamber hiçbir şey e karışmamış derken bunun hesabını nasıl vereceksin sen onu düşün utanmaz sensin sen. Peygamber hiçbirşeye karışmamış demek Peygamber yatmış demek. En büyük iftirayı sen attın. Daha yazdığının insanlar tarafından nerelere taşınacağını bilmekten aciz bir mahkuksun.
- +1 yıl
@LEYLÜNEHHAR aramızda Allah hükmünü verecek bana bu kadar hakaretin bedelini Allah (cc) elbet sana ödetecek bu 1) Ehli Sünnet kimseye hakaret etmez, peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem kime hakaret etmiş şimdiye kadar bu 2 , sırf sen hakaret ettin diye sana aynı hakareti iaede ediyorum. 3) Peygamber hiç bir şeye karışmamış diye tek bir cümlem olmadığı halde bu iftiralar içinde üzerinde kul hakkı oluştu bununda hesabını ahirette vereceksin bu 4) peygamber efendimiz (sav) evli kadını namazı falan vsr diye dinlemeden rejm etti diye sanki o an oradaymış da , kadının namazına rağmen dinlememiş de rejm etmiş gibi insalara İslam'ı yanlış gösterdiğin için hiç bunun da hesabını peygamber efendimiz (sav) e vereceksin. Ben sana bu kadar tepki vermeseydim eğer gerçekler ortaya çıkmayacaktı. Allah'a şükür ki senin gibi İslam'ı yanlış anlatmıyorum millete. Bir olay olmuşsa bunun şartları ve sevenleri ile anlatıyorum. Sizin gibi insanları İslam'dan soğutmuyorum. Senle de bu münakaşaya son veriyorum çünkü: [Hasen Hadis] - [Ebû Dâvûd rivayet etmiştir
Nebi sallallahu aleyhi ve sellem- cennetin kenarında; haklı olduğu halde münakaşayı terk eden kimseye bir köşk garanti ediyor. Çünkü tartışmak, vakti zayi etmek ve insanlar arasında nefrete sebep olmaktadır. Yine şaka bile olsa yalanı terk edene de cennetin ortasında bir köşk garanti etmektedir. Bir de ahlakı güzel olana da cennetin en üstünde bir köşkü garanti ediyor. Allah senin gibileri ıslah eder inşeAllah 🤲 - +1 yıl
@leylunehharMüslüman haram olduğunu bilerek ve inkâr etmeden içki içerse günahkâr olur. Fakat bu, onun ibadetlerini yapmasına engel değildir. Allah Teâlâ bu konuda bir ölçü koymuştur. Bir ayette şöyle buyrulmaktadır:
“Ey inananlar! Sarhoşken, ne dediğinizi bilene kadar. namaza yaklaşmayın.” (Nisâ, 4/43) demek ki Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem e inen ayete göre alkol alan biri ne dediğini bilecek durumda ise namaz kılabilir bu onun namazına engel değildir. Yani bir insan içki içiyor, zina yapıyor diye namaz kılamaz diyemezsiniz. Kafanızdan din uydurmayın İslam'a iftara atmayın. Namaz kılabilir Fakat kıldığı namazın sevabını azaltır ve o namazın kabul olup olmayacağını sadece Allah (cc) bilir. - +1 yıl
@LEYLÜNEHHAR ehli sünnet hocalar da benimle aynı görüşte kimin haklı olduğunu Ahirette göreceğiz. Bu kadar hakaret ve İftiralarla kul hakkıyla ne yapacaksın hesap günü iki elim yakanda olacak.
https://youtu.be/5UeDRc3UBLI - +1 yıl
Saydığın tüm maddeler seni kapsar beni değil Peygamber sakın karışmayın demek Peygamber de karışmadı demektir bunu anlamayacak kadar ahmaksan ben napiyim bu 1 Peygambere hakaret edeni Allah bu gün kahretsin ben etmişsem beni sen etmişsen seni. Allah niyete bakar koçum niyete senin niyetin aynı vahabi kafası bir işi olayı tam anlamadan insanları hemen suçlar. Tam vahabi görüşü. Ehli sünnet hocaları aynı görüşteymiş lan seni ehli sünnet hocaları abdest hanelerinde su döktürmez be. Millete yaranmak için saçma sapan yorum yazan kuklanın tekisin.
- +1 yıl
Ayrıca Cumhur ulemanın görüşü 110000 kişiyi kesip biçen haccacı zalime bile Allah meğfiret dilemişse benim sana dediklerimi de rabbim diler. Kul hakkının da affı vardır merak etme senden helallik almama gerek yok git onuda öğren. Zaten helallik alacak bir şey de yokta uydur uydur söyle. Öyle herşeye kul hakkı girse kimse cennete giremez. Ona bakarsan Devlet bankalarından aldığın maaşın bile kul hakkı. Adamın evine haciz gelen evi zorla mahkeme yoluyla sattırıp memurun işçinin herkesin maaşını o havuzdan veriyor Kimden helallik alacan. Senin giydiğin 200 liralık ayakkabı da kul hakkı 50 liralık ayakkabı seni kurtarırken millet Ekmek bulamazken Peygamber 1 hırkayla ömrünü tamamlamışken sendeki bu görsel hayat kul hakkı değilmi. Sen bırak benim dediğim 2 kelimeyi o benle Allah arasında Yandaki komşusu aç kendi tok uyuyan bizden değildir buyuruyor. Yandaki komşudan hangisinden haberin var ha bana kul hakkından bahsediyor. Öyle her durumu didik didik edersen cennete gidecek insan kalmaz İşte böyle yaparak sen milleti dinden soğutuyorsun. Senin saçma yorumunu okuyan ya ben 1000 kişiye ahmak canım aptal dedim e 1000 kişiden helallik mi alacam böyle bir mantık tamamen vahabi görüşüdür. Allah bana kul hakkıyla gelmeyinden en büyük kastı adam öldürmek. Suçsuz birine büyü sihir yapmak adamın malını evini yağmalamak zorla birinin ırzına namusuna girişmektir. Diğerlerini zaten kurban olduğum ettiğin istiğfarlarla ibadetlerinle namaz aralarıyla ramazan aralarıyla umre hac aralarıyla affediyor.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım