İnançsız ve inançlı her insanın bu 7 seriyi baştan sona izlemesi , onun bakış açısına çok şey katacağı kanaatindeyim.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Görebilene ve anlayabilene bir çok mucizeler var. Anlamak ve görmek istemeyen kişiye bir sürü kanıt sunsanda yine inkar eder.
La İlahe İllallah Muhammed'in Resûlullah
Allah yok dinler yalan
Lütfen vasiyet yaz. Ölünce leşini camiye getirmesinler. Boş yere tabut israfısınız.
😂😂😂
Kadavra yapsınlar beni.
@karanlik_lar yapsınlar demekle olmuyor. Vasiyet yaz bak nasıl yapıyorlar. O yüzden kuru laf salatası yapmak ile değil icraate dökerek talepte bulunun.
Niye bana kötü davranıyorsun, benim kalbim temiz
@karanlik_lar sana kötü davranmıyorum güzel insan. Benin dinim alay konusu değildir. Tamam inanmayabilirsin ama saygı duymak zorundasın. Şunu deseydin amenna. İslâm ile ilgili aklımda soru işaretleri var. Bu yüzden inanmıyorum dinlerin insanı kandırmak için bir hurefe olduğunu düşünüyorum. Aklındaki sorulara da mantıklı cevap bulamadığım için. Bu yüzden inanmamayı tercih ettim. Böyle demiş olsan. Daha seviyeli bir tartışma olabilirdi. Ama alay söz konusu olunca herkes sertleşir.
Sen cennetliksin mübarek. Ben insanları çıldırtmayı seviyorum😀
Testen başarıyla geçtin.
Kırmızı asa ateist mi yoksa Allah'ı mı kanıtlıyor
Ateizm sinema filminin perdesi dışında olan her şeyi görmezden gelir, bunları hurafe olarak algılar. Oysaki perde nin arkasında sinema izlerken görmesek bile bir projeksiyon cihazı vardır diyor. Yani Allah'ın varlığını mantıklı ve bilimsel örneklerle açıklıyor.
Filmi izlerken aynı zamanda projeksiyonu da görebiliyoruz televizyondan izlerkende televizyonu izleyebiliyoruz bizden saklanan bir şey değil bu saçma sapan örnekle giderse tanrıyı islamı değil panteizmi kanıtlamaya çalışıyor ki örneklemelerle tanrının varlığını kanlamaya çalışmak komik
@ᴋᴏɴsᴛᴀɴᴛɪɴᴏᴘᴏʟɪs o zaman ben sana bilimsel olarak ıspatlarsam ne yapacaksın?
Knk biz ateistler bilime tapmayız öncelikle onu bilelim bugün kanun dediğimiz değişmesi çok zor olan yasalar bile değiştirilebilir ama eğer elinde sağlam bir kaynak varsa tabii fikrim değişebilir
@ᴋᴏɴsᴛᴀɴᴛɪɴᴏᴘᴏʟɪs Ateizm neden çökmeye mahkum? ↗ bu paylaşımı mı oku ve bir tane mantıklı cevap ver
Knk ben imam hatip lisesi okudum sen Kur'anı okudun mu mealini?
Benim tek bildiğim islamın gerçeklikten epeyce uzak olması
@ᴋᴏɴsᴛᴀɴᴛɪɴᴏᴘᴏʟɪs benim sorum bu değil. İmam Hatip mezunlarını çok dize getirdim ben burada. Sen önce benim paylaşımı mı oku. Sonra seni meal ile nasıl kandırdıklarını da anlatırım diğer imam hatip mezunlarına anlattığım gibi sana da anlatırım hiç problem değil
Kardeşim eğer doğru din arayışındaysan semavi dinleri araştır ve Zerdüştlüğü arastır ismanın ne kadar özenti bir din olduğunu kahkahalarla güleceksin ha tabi şok gecirecen ilk zamanlarinda😃
@ᴋᴏɴsᴛᴀɴᴛɪɴᴏᴘᴏʟɪs Sana İncil , Tevrat , Hint mukaddes metinlerinde bile Hz. Muhammed sallallahu aleyhi vessellem in geleceğinden haber verildiğini bile ıspatlarım. Merak etme karşında okumamış bir insan yok
Knk okudum felsefe yaparak birşeyler kanıtlamaya çalışıyorsun ama biz ateistler ha öyle diye bakıp gülüp geçiyoruz bak gerçekten öyle yapıyoruz toy olanlar belki ciddiye alir o da arada kaldığı için ve ateizmin çökme ihtimali falan yok ateizm tüm dünya ülkelerinde artıyor müslüman olarak geçen örneğin ben verilerin birçoğu resmi olduğu için ateist olarak gösterilmiyor kaliplaştirarak bir yere varamazsın hiç kimse bu kadar düz fabrika çıkışlı olamaz
@ᴋᴏɴsᴛᴀɴᴛɪɴᴏᴘᴏʟɪs 1) sana bilimsel bir paylaşım yaptığım hâlde okumadan hala buraya yorum yazman. Senin olaylara tek taraflı baktığını gösteren biri olduğunu gösteriyor bu yüzden senle daha fazla polemiğe girmeden tek soru soracağım sana, eğer mantıklı bir cevabın varsa konuş , cevabın yoksa meal dışında İslam'ı kaynak okuman gerektiğini öğren sonra tartışalım. Kur'an der ki: Biz peygamber taraftarı kavimleri kurtardık fakat peygambere karşı olan nice kavimleri helâk ettik. (Semud, Ad, Nuh, Firavun vb) şimdi firavun kavmine bakalım. Bir tarafta Hz. Musa'nın Yahudi Kavmi diğer tarafta Mısırın Firavun Kavmi. Madem Kur'an yalan söylüyor ise bugün neden Hz. Musa'nın Yahudi Kavmi hâlâ yaşıyor da. Mısırın Firavun Kavmi'ne ait sadece ölü bedenler var? Neden hiç biri hayatta değil. Örneğin Türkler de koyun kesmek bir gelenekti. Türkler helak olmadığı için bu gelenek hâlâ devam ederken, Mısır'da mumyalanma bir gelenek iken madem bunlar helak olmadıysa neden bu gelenek devam etmiyor şimdi? Neden Kızıldenizde yapılan arkeolojik kazılarda Firavunlara ait cansız bedenler bugün Kahire müzesinde sergileniyor? Mantıklı bir cevap var mı senden
@KONSTANTINOPOLIS bre münafık, allah yoksa bu dağları kim yarattı?
@ᴋᴏɴsᴛᴀɴᴛɪɴᴏᴘᴏʟɪs Ateizm yayılıyor mu🤣🤣🤣 modern bilimi takip etmeyen biri ile daha fazla tartışmak istemiyorum Ateistler, Modern Bilim'in Ateizm'den Uzaklaştığının Neden Farkında Değiller? ↗
Tm knk itiraf etiyorum ben yarattim
Dayı gençlerin %30u ateistlerden oluşuyor😃
@ᴋᴏɴsᴛᴀɴᴛɪɴᴏᴘᴏʟɪs @karanlik_lar sizi gidi bilimden bi haber olan insanlar için buyurun bilimsel bir makele Bilim insanları Ateist Diyenlere, Bilim İnsanlarının Cevap Olarak: Biz Ateist Değiliz Dediklerini Biliyor Muydunuz? ↗
🤣🤣🤣
Cahilsin konstantınopolıs cahil!
Dayı o kadar bilgi veriyor anca saçma sapan cevaplar veriyorsun.
Adamın seviyesini düşürücez. Neyse kolay gelsin
@ᴋᴏɴsᴛᴀɴᴛɪɴᴏᴘᴏʟɪs senin mantığına göre bir şeyin çokluğu onun doğru olduğunu gösteriyor ise o zaman Türkiye de ki en doğru parti Ak parti demen lazım 🤣🤣🤣🤣
Knk ben çokluk bokluk tarafındanyım ben muhalefeti bile saçma canım görüyorum umudumuz z kuşağı diyorlar umudunuz z kusagiysa vay sizin halinize adamlar tiktoktan çıkmıyor saçma sapan hareketler ediyor ve bu ülkenin %80inden fazlası Müslümanlardan oluşuyor
Karanlik_lar güzel kardeşim bende müslüman olmak istedim beni uzaylilar göndermedi bende bu Anadolu topraklarından çıkmışım ama bazı şeylerin gerçektenten saçma olduğunu anlayınca içler acısı bir durum oluyor psikolojik olarak maholuyorsun bu cesaret ister ben menfaatlerim uğruna tanrıya inaniyormuş gibi yapmıyorum kimse araştırmiyor bu arada abiye gerçekten teşekkür etmek istiyorum hic yoktan adam birşeyler kanıtlamaya çalışıyor senin gibi sümük değil
Hahah. O zaman adam gibi cevap ver adama. Bilgiye bilgiyle. Bir şey bildiğiniz yok ( ondan sonra yok efenim ateisler aydın insanlar araştıran körü körüne bağlanmayan bilmem ne) daha doğru duzgub adamin argümanlarına cevap veremiyorsun sonra dinden çıkıyorsun hadi oradan.
@ᴋᴏɴsᴛᴀɴᴛɪɴᴏᴘᴏʟɪs kusursuz olan insanlar değil İslam'dır. Şu an Kur'an'a göre mi yoksa insanların yasalarına göre mi hareket ediliyor? Kanuni Sultan Süleyman nasıl 7 Cihana hükmetti? Fatih Sultan Mehmet Han nasıl Tarihe Adını yazdı? Okuma bilmeyen peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem nasıl bütün dünya da hergün ezan okunmasını sağlattı? Hz. Ömer nasıl dünya ya adalet dersi verdi? Bu insalar Kur'ana göre yönetti de başarılı oldular. Senin şimdi ki laik düzen yüzünden kadınlara tecavüz eden, çocuklara tecavüz edenler hapse atılıyor. Yemek bedava , yatak bedava. Böyle ceza mı olur? Kur'aa göre yönetim olsaydı bunlar kısas usulü rejm edilecekti tüm dünyanın gözü önünde. Bak Bakalım bir daha tecavüz olayı kadın cinayeti olacak mı? Hem kafanıza göre yasa getirip ülkeyi geriye götürün hem de İslam'a iftira atın hadi lan...
Ben uygulanan ceza biçimini mantıklı bulmuyorum essek gibi inşaatlarda madenlerde calismalilar kuranın ırkçı dinci ve katliyamcı cinsiyetçi bir din olduğunu itiraz etmek bile saçma Hristiyanlığı karalarsiniz ama okudunuz kuran bile arapça kardesim sen arap mısın arapça biliyor musun? Hristiyanlikta bile bu yok her türlü her yerde her dilde incil bulabilirsin kutsal kitaptan ücretsiz aldım mesela ürünü ince yapraklı küçük bir şeydi ama içeriği saygı sevgi dolu bir din bak bir din düşmanınızı bile sevin diyen din içeriği çok güzel elinize İncil versek ay günah vebalini nasıl öteki tarafta vereceğiz dersiniz sözde islam hoşgörü dini incil kitaptan ücretsiz kitap alın kültürünuz gelişsin toplumun size dayattığı dine körü körüne bağlanmakla gelişemezsin Türkler bile kılıç zoruyla müslüman oldu
@ᴋᴏɴsᴛᴀɴᴛɪɴᴏᴘᴏʟɪs bana oryantalist kafası ile yorum yazmazsan sevinirim dicem. Şimdi oryantalist ne bir de bunu açıklama yapmak zorunda kalacağım. Kardeşim İslâm öyle dışardan anlatıldığı gibi bir din değil. Örneğin sen eşini yatakta bir adamla bastın Diyelim. Bu adamı sahitsiz öldüremezsin. Öyle kafana göre ölüm yok. Delil şartı var. Siz hayatınız boyunca Kur'an'ı meal sandığınız için İslam'ı adam akıllı öğreniyorsunuz. Duz ezber yaptırıp mezun ediyorlar imam hatipleri. Bu devletin suçu. Maden meal Kur'an ise Elif Lam Mim neden meal de Türkçe olarak çevirilemiyor? Sorduğum soruların hiçbirine tek bir mantıklı cevap veremediğin yetmiyormuş gibi bir de İncili savunuyorsun. Ben sana bu yorumdan sonra İncilden bablar sunacağım bunlara ne cevap vereceksin peki?
@ᴋᴏɴsᴛᴀɴᴛɪɴᴏᴘᴏʟɪs @karanlik_lar Hz. İsa dedi; “Ama size gerçeği söylüyorum, benim gitmem sizin için yararlıdır. Çünkü gitmezsem, Faraklit gelmez. Ama gidersem onu size gönderirim.” (Yuhanna, Bâb 16, Âyet: 7)
6. Hz. İsa dedi; “Ama Faraklit gelince sizi tüm gerçeğe yöneltecektir. Çünkü kendiliğinden konuşmayacaktır. Ne işitirse onu söyleyecek ve gelecek şeyleri size bildirecektir.” (Yuhanna, Bâb 16, Âyet: 13)
Hz. İsa dedi; “Size gerçeği söylüyorum; benim gidişim size faydalıdır. Zira ben gitmezsem, tesellici size gelmez.”(Yuhanna Bab 16, ayet 7)
İncil’in yukarıdaki ifadelerinde Hz. İsa (as) tarafından gelmesi müjdelenen ve “Faraklit” olarak geçen kelimenin aslı; Süryanice’de “Münhamenna“ Yunanca’da “Piriklitos”tur. Bu kelimenin birebir Arapça karşılığı ise “Ahmed”dir.
İncil ayetlerinde Grekçe Priklitos yani “Ahmed” ifadesi bazı kaynaklarda “Briklitüs” olarak geçmektedir. “Ahmed”, Efendimiz (asm)’in bir ismi olduğu gibi, Kur’ân-ı Kerim’de de, O’nun İncil’de“Ahmed” olarak geçtiği açıkça ifade edilmektedir. (bk. Saff, 61/6)
Hem az önce bahsedilen bütün vasıflar sadece Efendimiz (asm)’da mevcuttur. O halde İncil’de gelmesi beklenen ve kendisi müjdelenen kişi, Hz. Muhammed (asv)’dır.
8. Hz. İsa dedi; “Size gerçeği söylüyorum; benim gidişim size faydalıdır. Zira ben gitmezsem, tesellici size gelmez.”(Yuhanna Bab 16, ayet 7)
Acaba, şu âleme gelen ve insanlara hakiki teselli veren Hz. Muhammed (asm)’dan başka kim vardır. Evet, O’dur, fani insanları ölümün ebedi idamından kurtarıp hakiki teselli veren
İncili topu topuna 30 40 dk okudum illa kötü yanı var ve ben inanmıyorum demiştim sadece içeriği hoşgörülü
@KONSTANTINOPOLIS gerçekler ortada daha neye neden inandığını bilmiyorsun "ilahi adalet ile insani adaleti" karıştırıp kendince dini reddediyorsun. Bu arada nickin yıkıldı orası "İstanbul " ok.
@ᴋᴏɴsᴛᴀɴᴛɪɴᴏᴘᴏʟɪs İncile göre diyor ki Hz. İsa (as) ben gideceğim ve teselleyici gelecek benden sonra. Ben gitmezsem teselleyici gelmez. Senin az önce saygı duyduğun övdüğün İncile göre Hz. İsa dan sonra gelen tek teselleyici Peygamber kim? Hz. Muhammed sallallahu aleyhi vessellem değil de kim?
Evet böyle bir şey var da hani İncili inkar edenler zaten sizsiniz bu ayeti kabul ediyorsanız haliyle incilin gerçekliğini de kabul etmelisiniz gerekiyor mantıken
Nickimde problem vs yok dostum Osmanlı asırlardır İstanbula Konstantinopolis dedi köküni yunanca sadece
@ᴋᴏɴsᴛᴀɴᴛɪɴᴏᴘᴏʟɪs İslam'dan daha hoş görülü bir din yok. Bunu anlayın artık. Bugün kü Avrupa tarihini okudun mu sen hiç hayatın da? En basitinden Abd Irak işgali sonrası kadınlara tecavüz edip, sosyal medyada paylaştı. Çanakkale de kaybetmiş olsaydık emin ol sonumuz aynı olacaktı. Roma Medeniyeti dediğin savaş sonrası erkek çocukları seks kölesi olarak kullanıyordu. Kızlar Ortadoğu da diri diri gömülürken, Avrupa medeniyeti kız çocuklarını cadı diye canlı canlı yakıyordu. İslam kurtardı bu çocukları İslam. O yüzden tarih okuyunca İslam'a teşekkür edersiniz
Tmda knk ben zaten Avrupaya medeni vs demedim medeniyet zaten bizim topraklar üzerinden Mezopotamya coğrafyasindan başladı Sümerlerden başladı
@ᴋᴏɴsᴛᴀɴᴛɪɴᴏᴘᴏʟɪs İslam'ı inkâr ediyorsunuz ama sorduğum soruların hiç birine cevap veremiyorsunuz. Suç sizde değil sizi bilgisiz ezbere dayalı yetiştiren sistemde. Daha Kur'an'ın neden Arapça indiğini bile öğretemiyorlar imam hatiplilere. Çok yazık. Sonra da burdan ben imam hatip mezunuyum sizden daha iyi biliyorum moduna giriyorsunuz. Size soru yöneltilince de cevap veremiyorsunuz. Kur'an'ın ilk emri oku 'dur. İmam Hatiplilerin çoğu ise okumak yerine ezbere hafız olmayı seçiyor. Sonra gençler neden dinsiz oluyor. Olur tabi. Çocuklara adam akıllı hangi ayet ne zaman hangi olay üzerine inmiş, hangi Cahiliye adetini yıkmak için inmiş. Bunların mantığını vermezsen çocuğu, gider meal okur ayetleri kafasına göre yorumlar. Dinden çıkar sonra. O yüzden biraz tefsir okuyun İslam'ın özü tefsirdir çünkü. İlk Türkçe meal Suriyeli Hristiyan Katolik Zeki Megamiz yapmıştır. Osmanlı da bir tane meal bulamazsın bu yüzden. Bunların amacı Meal yoluyla insanları Kuran'dan uzaklaştırmaktı. Bugün meal Müslümanları ve meal dinsizleri bu projenin sonucu. Tarih okuyun tarih