"Çok iyi olmuş, daha beter olsunlar"
"Yok yok yazık olmuş din kardeşlerimize"
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hangi kafa olduklarını düşünüyorum
İslam'ı anlamak cidden çok kolay
Niye bu eylemlere giriliyor hiç anlamıyorum
Şimdi bunu tüm İslam'a maal etmek isteyenlere yem çıkmış gibi görünüyor
Bir ateist katil olunca ateistliği sorgulamazlar
Bir Budist katil olunca budistliği sorgulamazlar
Bir deist katil olunca deistliği sorgulamazlar
Bir yahudi katil olunca Yahudiliği sorgulamazlar
Ama iş İslam'a gelince "müslüman" bunu yapsa tüm suçu İslam'a maal etmeye çalışırlar
Ulan bilgisiz cahil sürüsü, İslam'ı bilmiyorsunuz, işinize geldiği gibi anlıyorsunuz. Sonra da suç İslam'da diye iftira atmaya bayılıyorsunuz. Açın bakalım kaç tane ayette Allah'ın insanın kalbinin derinliğini bile bildiğini, kaç tane ayette zerre kötülüğün bile karşılık bulacağını, kaç tane ayette iyiliğin emredildiğini okuyun.
Şöyle ki, islama göre hoşgörülü olmak zorundasın, ateistlikte deistlikte böyle şartlar yok, senin vicdanına kalmış. E şartlar olupta yerine getirmeyince üstüne de ben müslümanım diye gezinince laf atıyorlar.
Desteklemiyorum tabii ki de haklı olduğu taraf bu sadece
Haklı olduğu taraf yok.
Dediğin gibi bizde en azından birşeyler var ve bunu bile istemiyorlar. Asıl olay insanlık türünün dışardan birşeylere ihtiyavı olduğu. Ama bunu hem istemiyorlar, hemde getirene laf ediyorlar. Biz kalkıp günahkar müslümanı savunmuyoruz? Cezası neyse çekiyor şeri hükümlere göre. Ama kimsenin umrunda değil şeriat. Hem uygulatma olmasın derler, hemde niye günahkar müslümandan dert yanarlar. Aynı olay şu anki sistemde yok mu sanki? şu an ki sistemden çok mu memnunsunuz? Sizlere göre de değişmesi gereken çok şey var. Yok düzgün insanlar, yok adil sistem. İslamda hepsi var ve öylece uygulamayı bekliyor. Ama kimin umrunda?
Onca ayete uymayanı biz müslümanlar ayıplıyoruz ki vazgeçsin. Alimler dinden çıkana bile güvenmeyip 3 gün süre veriyorlar. Cezası ölüm birçok mezhepte. Dinsiz insana, Allah'ı inkar edene güven mi olur?
Müslüman değilim de sadece müslümanlara güven oluyor kafasında düşünen birisi ne kadar sağlıklı bir bireydir.
Müslüman değilim ve gittiğim üniversitede arkadaşlarıma ilk başta söylemedim sonra biraz zaman geçti söyledim, zaten çoğu kişi yapma etme diye döndürmeye çalıştı da baş edemediler tabii, fakat beni orada sevmeyen hiçkimse yoktu, hepsi bana her şeyiyle güvenir, aç olduğunda yardıma ihtiyaçları olduğunda bana gelirdi.
Siz bu kafayla devam edin. En çok insan sizsiniz devamke
İşte bende bunu diyorum. Müslüman diye kalkıpta herşeyine güven diyen kim?
Bir hadiste müslüman bir delikten iki defa ısırılmaz diye bahsediyor. Yani müslüman uyanık olur. Derdi için Allah'tan yardım bekler, kuldan değil. Sen günümüz müslümanlarını adamdan sayıpta İslam'ı bunlarla yargılıyorsan devamke. İnsan olmak için insanın seçimleri elbette önemlidir. Lakin seçimlerin yarısı bu dünyada, yarısı diğer dünya için. Senin maddiyata ki etkilerin bu dünyaya, maneviyatın diğer dünyaya. Burada Müslümanı mükemmel gibi gören sensin. İslamla imanın şartları bile farklı. Müslümanla mümin bambaşka. Dini yeteri kadar tanımadan terk etme. Sen kendine bir bak. Senin fikrinde olanlar çok mu mükemmel? Dinsizlik insana ahlak mı katıyor? Dinsiz birey kendi fikirini yaşıyor. Sen kötü değilsin diye tüm dinsizler melek mi diyorum ben? Hayır. Ama sen tüm Müslümanları melek gibi görüp öyle olduklarını ima etmişsin kendi kendine. Açta oku, kaç ayette vay o namaz kılanların haline diyor. Namaz niyaz yapmakla bile insan eksikse ne lazım? İyi niyet 🙂 peki bunun daimi olacağına dair kendine %100 güveniyor musun? Ya da iyiliği neye göre benimsiyorsun, neye iyilik neye kötülük diyebiliyorsun? Bu dünyada maksimum 100 sene yaşasan, ortama ayak uydurmak için kimin öğüdünü alıyorsun? Kendine bilgi seçim kriterin ne? Hangisine doğru, hangisine yanlış diyebilme normun ne? İşte bunların tamamı insanı İslam'a çeker, kişi nefsinden ve şeytandan gelen fikirleri çıkarabilirse eğer.
Bu ahlak yasasına girer ve evrensel bir ahlak yasası mümkün değildir. Ben iyiliği ve kötülüğü karşıdaki kişinin rahatsız olup olmamasına ve en önemlisi kendi mantık ve vicdan süzgecime göre belirliyorum.
Ya hadi onları da geçtim, kötüleri. Ulan iyileri bile sosyal medyada rahat bırakmıyorlar, gitmişim islamla alakası olmayan bir tane video izliyorum, altına gelmiş yok günah yok bilmem ne? Ben kişilere göre islamı yargılamadım, islam saçma geldi çıktım bu kadar. Kişiler umrumda değil
Sözlerin hedefsiz, yorum yapamayacağım pek. Geneli için şöyle diyeyim, iyilik ve kötülük bellidir. Kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi yapmayın demiş zaten Hz Muhammed sav efendimiz. Aslında sana yapılan şeylerden bazıları bile hatalı davranış olabilir. Müslüman olanların hatalarını İslam'da arama. Bunlar kişisel hatalar. Bir bebeği annesinin eğitmesine rağmen yaramazlık yapması gibi bu, içinde varsa ne gelir elden? Ahlak yasası dediğin şey içinde bunu hangi insan belirleyebilir ki? Sonuçta o da insan değil mi? Sonuçta onunda bir kişiliği yok mu? Sonuçta onunda bir etkilenme durumu yok mu? Sonuçta onunda bir duygusal karar durumu olamaz mı? Ahlak tam tersine heryerde aynı olur. Çünkü ahlak hiçbir zaman gelenek, görenek, adet, usul vb şeylerden etkilenmez. Ortak bir değerdir ve herkesi bağlar. Şu anda Dünya'da olan yüzbinlerce insanların ortak piyasa fiyatlarını kullandığı gibi ahlakta ortak ve herkesin lehine olan durumları içerir ve içermelidir. Düşünsene? Senin için kötü olan bir şeyi içeren ahlak sana göre itici gelmez mi? İşte bu yüzden bile ahlâkı bizim oluşturmamız mümkün değil. Çünkü herkes oyuncu, kimse kanun koyucu olabilecek kadar saf değil. Peygamber hariç, ayette onun Allah'ın ilmi ile konuştuğu da destekleniyor, kalbinin Allah tarafından korunduğu, temiz tutulduğu ve mükemmel bir iman üzere olduğu da biliniyor. Genel söz şu, akıllı ve bilinçli birisi gibisin. Naçizane tavsiyem İslam'ı tekrardan ve genel açıdan tekrar gözden geçirmen. Mükemmelliği başka yerde bulabileceğini sanma. Ancak İslam ile gerçek iyiliği bulabilirsin.
Hahaha şahane bir video, çok iyi olmuş, inan çok eğlendim, ellerine sağlık paylaşımın için 😂
Çok iyi olmuş bu Allahsız kafirlere.
Tüm tarikatçıların köküne kibrit suyu...
Cevap
3Cevap
Yazık olmuş diyebiliyorum çünkü, cahiller ve bilmiyorlar. Bilmedikleri için acıyabiliyorum, ha bilipte yapıyorlarsa ne diyim. d
Ben Müslümanların halini gördükçe hergün A şıkkı diyorum
Bunun islamla alakası yok. Beter olsunlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?