+1 yılCok sükür ki allah akilda vermis fikirde. Onun bunun akliyla hareket edecek degiliz herhalde. Evliliginde bir zamani var. Insan kendini hem maddi acidan hemde manevi acidan hemde bilgi acisindan hazir hissetmeli. Yoksa ne kendisine ne cevresine nede yetistirecegi nesile faydasi olabilir. Yasin daha cok genc ama yasin dahada ilerideki yaslardan bile olsa okumanin asla yasi yok. Konu aslinda burada okumak bile degil. Kendini yetistirmis ve hazir olmaliskn ki saglikli bir yuva kurabilesin. Önce hayatini kurtar ayaklarin üzerinde dur. Ne okudugun önemli degil kendi meslegini eline alip kimseye muhtac olmadan ayaklarinin üzerinde durabilmen bunun icinde nekadar zaman gerekiyorsa bu zamani kendine tanimalisin. Aklini kullan! Şu an sana ne gerekli piskolojik destekse piskolojik destek. Hertürlü hedeflerin icin ne gerekliyse onu iste cevrenden. Intihar icin hicbirsey sebep olamaz ve herseyin bi caresi bi yolu vardir mutalaka. Yazindan depresyonda oldugunu düsünüyorum bu düsüncelerini en yakinlarinlarinla paylasip maddi manevi destek almalisin mutlaka. Hayatinu bukadar basit bi sekilde harcayamazsin.. ve sadece kendini düsünerek hayatini sonlandiramazsin bukadar egoist davranamazsin. Senin intiharin kac kisiyi etkileyecek ve belkide kimlerin hayatini mahvedecek Şu an bunu idrak bile edemiyorsun belki ama ölümü secmek gercekten en kolayi ve en basidi bunu secmek icin verilmemis bu akil bize. Herseye aklimiz yetiyor ama en kolayini seciyoruz kabul edilir birsey degil! Istersen özelden de konusabiliriz eger bu sana iyi gelecekse ama lütfen yakinlarindan destek al!!
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıl27 yaşına gireceğim kpss'ye hazırlanıyorum. Evlenmek çözüm değil üniversite olur, lise kpss olur ve ya herhangi bir iş bunlara yönel üniversite okuduk gidip zengin olmadık hayatını üniversiteye odaklama olsun tabii ki ama zorundaymışsın gibi şart koyma. ömrümünü birine muhtaç geçirme almak istediklerin görmek istediklerinin eşinin ağzına bakmasın, sende olsun birlikte karar verin zaten ev hanımı çocuk doğursun işine hizmet etsin okumadı da vs dedirtme kimsenin küçük görmesine izin vererek geçirme hayatını. Herkes düştüğü yerden kalkar, düşebilirsin ama yeter ki kalk. Bir kere geleceğiz ve yaşayabildiğin kadar güzel yaşa. Evlilik bir başarı ve ya bir çözüm değil asıl o zaman her şey başlıyor. 30 dan önce evlenmeyi düşünmüyorum ama nasip tabii ki. Gezmek görmek istiyorum kendi paramı kendim yemek istiyorum. İdeallerin hedeflerin olsun bugun üşenebilirsin ama yarın mutlaka ulaşmak için kalkarsın yataktan.
00 Yorumla
Geçmiş olsun. Öncelikle herşeydi sen kendin belirliyorsun hayatında. İnsanlar konuşur ama sen kendin karar ver. Son zamanda bende çok depresiyondaydım, çünkü sevgilimden ayrılmıştım. Hiç bir şey istemiyordum. Sabah uyandığım zaman kalkmak bile. Ama sonra her şey değişti. Ben artık her gün sabah saat 04.00 kalkıyorum hep. Ve saat 21.00 gibi uyuyorum. Sabah 04.00 uyandığım zaman derslerimi okuyorum. Kafan çok iyi çalışıyor hem bu saate hayatın hakkında duşunmek için çok zamanın var. Çünkü kimse seni rahatsız etmiyor. Bol bol hayatını düşünerek amaçlarını koyabilirsin. Hem konuşanlara bakma çünkü insanların başka işi yok ve böyle lafları söylerler.
00 Yorumla
+1 yılHerkesin belirli bir kapasitesi vardır ve sen de eğer çok istiyor ama kazanamıyorsan belki stres yapıyorsun belki yapamıyorsun bu yüzden bir şeyler olmuyordur. Evlilik için ise daha çok erken. Benim çevremde de okuyamayıp çalışan ve evlilik için bekleyen insanlar var çünkü zor zamanlardan geçiyoruz ve evlilik için ilk önce maddi durumunu düzeltmen gerekiyor. Ayrıca senin gibi genç yaşta evlenmeyi düşünen ve bu düşüncesini gerçekleştiren bir kuzenim şimdi bu kararından bin kere pişman. Boşandı çünkü
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
112Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılSenin tercihin ama benim tavsiyem her zaman kendini geliştirmen
00 Yorumla Öncelikle baban için sana ve ailene sabır ve başsağlığı diliyorum,
Güzelim bak baban vefat etmiş olsa da annen hâlâ hayatta, kardeşlerin falan var mı bilmiyorum ama eminim çevrende seni seven, değer veren dostların mutlaka vardır gidip bir arkadaşına içini dökmeyi dene, kendini yalnızlığa mahkum etme, dışarı çık gez dolaş en azından birkaç gün için dersleri ve içinde bulunduğun durumu kafandan çıkar ve sevdiğin şeyleri yapmaya odaklan sonra zaten daha sıkı bir tempoda çalışmaya devam edersin sınavına ne kadar kaldı bilmiyorum ama vaktin varsa birkaç gün ara ver ve kendine vakit ayır.
Öte yandan yorgunluk ve hasta gibi hissetmenin sebebi kan değerlerinin düşmüş olması ve depresyon durumuyla alakalı olabilir. Sadece vitamin takviyesinin bile ruh halini olumlu yönde değiştirebileceğini biliyor muydun? Şimdi yapman gereken en önemli şeyleri söylüyorum: birincisi hemen bir sağlık ocağı ya da dahiliye birimine gidip kan değerlerine baktırmak, ikincisi iyi bir psikologtan randevu almak, üçüncüsü çevrendeki insanların hayatına müdahele etmesine izin vermeden sadece kendin için derslerine çalış. Senin hayatın senin kararların... Kimsenin seni yıldırmasına da canını sıkmasına da izin verme ve ne olursa olsun sakın mücadele etmekten vazgeçme! Tüm bu sorunlardan kurtulmanın tek yolu daha çok çalışmak ve daha çok mücadele etmek unutma.13 Yorumla- +1 yıl
@kadirsins teşekkür ederim, ben de benzer şeyler yaşadım, hissederek yazdım ondandır.
- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s +1 yılElalem evlen dedi diye evlenecek misin? İdealleri olan insan bunu söz konusu bile yapmaz. 25 yaşındayım şükür yüksek lisansımı yapıyorum işim var yalnız yaşıyorum vs. Evlen artık diyenler umrumda bile olmuyor. Elalemin ne dediğine bakarsam hayatımı yaşayamam farkındayım.
2 yıldır sınava hazırlanıyormuşsun eğer halihazırda puanın iyi ama tıp için vs uğraşıyorsan mantıklı ama zaten düşük puan alıyorsan boşa zaman kaybetme üniversite hariç kendini geliştirmenin çok yolu var. 3 yıl sınava hazırlanıp trakya üni. çeko kazanan arkadaşım okul başladıktan 1 ay sonra okulu bıraktı mesela gibi gibi...10 Yorumla
+1 yılÜniversite yoksa direkt evlenmek mi yani? Evde niye oturuyorsun ki?
Çalışmak istiyorsan bunun üniversiteden başka zibilyon tane yolu var, üniversite okumak okulu tutturduktan sonra en kolayı.
Kurslar bul setifika programlarına katıl.
Sosyal çevre edin, hiç bilmediğin bi sektörde bir süre öğrenmek için çalışıp iş öğren?
Pasta şefleri ya da iyi terziler ne kadar deli kazanıyor mesela?
İnançlıysan dini eğitimini al? Bir kursta dernekte gönüllü çalışmalar yap?
Bir hobi kursuna git?
Kendin çalış bir yetenek geliştir?
Elalem ne der diye evlenip mutlu mu olacaksın zannediyorsun? Hayatına şuankinden daha başka bir şey girmeyecek sadece gemiyi iki kişi götüreceksin o kişinin de maddi manevi sorumluluğunu üstleneceksin.11 YorumlaSakın ama sakın böyle saçma sapan sözler yüzünden evlenme, evlenmeyi bırak sevgilin, nişanlın bile olmasın. Kendin karar ver ne yapıyorsan, başkaları hata olarak bile görse. Senin hayatın senin kararın olmalı. Ben 21 yaşında kazandım, 26 yaşında bir daha kazandım, şimdi açıktan iki üniversite birden okuyorum, sevdiğim işi yapıyorum. Otur, düşün, ne yapmak istediğin hakkında karar ver ve bu yolda sağlam adımlarla ilerle. Zorlu olabilir ama bu hayatta çoğu kişi bu zorluklardan geçiyor. Dayan, sabret, elinden gelenin en iyisini yap kendin için. Absürt olmadıkları sürece isteklerin, başarabileceğinden şüphen olmasın. İnsanların dediklerine de takma bu kadar kafayı, ciddiye alınacak kafada değil çoğu. Sağlıcakla kal
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 313 cevap paylaştı.
+1 yılMilletin lafina takilma. Onlar yasamayacaklar senin hayatini onlar girmeyecekler evlenecegin adamin koynuna, onlar bakmayacaklar dogurdugun cocuga. Sana baski yaparak uzerine hazir olmadigin sorumlulugu yuklemeleribe izin verme. O simdi evlen diyenler ilerde yurutemedigin icin bosanirsan sana yuklenecekler! Sana kusur bulacaklar kimse demeyecek biz bu kizin aklina girdik aslinda hazir degildi bizim sucumuz diye. Birak millet konussun onlar hep konusacaklar sen kendi hayatinin iplerini eline al ve kimseye verme o ipleri.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı. Onları dinleyip evlenirsen bir mesleğin olmadığı için kocana muhtaç kaldığında sana okuma evlen diyen "ÜSTÜN ZEKALI" akraba ve komşular mı bakacak sana?
Sağlık giderlerini ve günlük ihtiyaçlarını onlar mı karşılayacak?
Kusura bakma da s.. kerim öyle akrabayı, komşuyu.
Sen kulaklarını tıka, derslerine yoğunlaş ne yap et iyi bir üniversiteyi kazan ve oku.
Komşuların da akrabaların da gerçekten rezalet tipler, üzgünüm ama açık sözlüyüm.
Sen doğru bildiğini yap ve oku meslek sahibi ol, asla evlenmek zorunda değilsin. İstemezsen ömür boyu evlenmezsin, senin hayatın.
Akrabaların ve komşularında kendi işlerine baksın bir zahmet.00 Yorumla
+1 yılBaşkalarının laflarına bakıp hayallerinden vazgeçme. Bende böyle durumlar yaşıyorum. Şöyle yap, böyle yap diyen, kendinde hayatıma karışma hakkı gören arkadaş, akraba, komşu vs. var etrafımda. Bir kulağımdan girip ötekinden çıkıyordu, artık kulağıma hiç girmiyor. Onları dinleyip evlenirsen, yarın bir gün bu durumla ilgili bir sıkıntı çıkarsa bunu sıkıntıyı sadece sen çekiceksin. Onlara olucak bir şey yok. Ayrıca milletin laf sayması bitmez. "Ne zaman evleneceksin?" derler evlenirsen, "Ne zaman çocuk yapıcaksın?" derler çocuk yaparsın, "İkinci çocuk ne zaman? Böyle gidiyor ve bir sonu yok. Herkesin senin mutluluğunu istemediğini biliyorsun değil mi? Doğru insanı bulmadan, doğru zaman olduğuna inanmadan asla evlenme. Aklına yatmayan, seni huzursuz hissettiren tavsiyelere kulak asma. Biliyorum çok zor ama başarabilirsin. BEN SANA GÜVENİYORUM... 🙂
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. klasik bi düşünce var kızlarda aslında erkeklerde de toplumda. işte erken evlenmek kötüdür. bi nevi altında su var ya kızlarda baktın beceremiyorun sende kafa yok üniversiteyi kazanamıyon elinde koz var o da ne hatunsun. evlen. cogu kızı bu kendini satmak gibi hissettirri. ve bundan dolayı genc bi kızda büyük direnc olur. ben aklımla bir yerlere gelcem bedenimle değil. feminist düşünceler. evlenmekte neymiş. kolayamı kaccam ben diyebilirler.
ama bence evlenmek kotu değildir ve 21 yasıda bi kız için bence cok erken sayılmaz. hayatını kurarsın iyi olur evlendikten sonrada hayat bitmiyor okuyabilirsin. adamı kafalamana baglı tabi ee oda hatunluk sanatı. kocanı ikna etmek senin ısın. bence zor değildir. neyse bence son tahlilde güzel yuvaya cok ihtiyacın var gibi. aile bozukmus. meslek kazanmak ıs değil ayrıca ona sonra calısma gerekiyor. mezun olmak kolay iş. lise mezunuda cok iş var. bence evlen mis gibi cocugu ileriye salla. oku bi üni. iş bulabilceğin. aday varsa düşün yani.08 Yorumla- +1 yıl
21 yaşındaki kız için evlenmek çok erken sayılmaz ne? Erkek olsa daha bebeksin derlerdi. Evlenmesi için çok erken daha gençeçik kız ne evlenmesi gezip tozmalı bakanlığını yaşamalı gün yüzü göstermeden evlendirmek istiyorlar kızı bunu. Feminist kadınları çoğalır akılı Zeki kadınlar çoğalır umarım 21 yaşındaki kız evlenecek yaşta değil daha birini bulup 2-4 sene tanımlı hemen evlendiriyorlar kızları sonra mutsuz kadınlar çoğalıyor sonra kadından çoçuğunu eğitimli yetiştirmeyi bekliyorlar
- +1 yıl
@yaşayann_ölü tabiiki, sana katılıyorum. Kadın ayaklarının üzerinde durmalı ve erkeğe muhtaç yaşamamalı. Yoksa erkek ileride diyecek ki kolaya kaçtın seni aldım ne gerek var okumana ha bide başta kadını ikna eder 3 -5 sene sonra çocuklu anne oluncada otur çocuğuna bak okumak senin neyine der ve kadında ben anneyim der hayatını diğer kadınlar gibi çocuğuna adar ve öyle bu döngü hiç bitmez. Evlilik kimsenin hayatınıda kurtarmıyor evet kolay lokma güzel olandır ama sen zoru seçki onun tadı daha güzel olur çünkü cefasını çekiyorsun ve kimse seni ezemiyor işte o sırada da erkek kadınının kıymetini biliyor diyorki aa benim karımda eve ekmek getiriyor , ona lafta edemiyor çünkü onun yaptığını karısıda yapıyor daha ne diyebilir ki? Kesinlikle kadında çalışmalı ve en az erkek kadar hayatını yaşamalı ki güçlü kadın olsun , cahil yetişmesin ki çocuğunada edep öğretsin saygı öğretsin kültürlü bir çocuk yetiştirsin
- +1 yıl
Ki zaten erkeğin kadına her zaman ihtiyacı var kadın nasıl sevgiye muhtaçsa erkekte ona muhtaç ve kadınsız yaşayamaz. Bu yüzden her yaşta evlenebilirsin ama her yaşta hayatının tadını yaşayamazsın. Bir kere hayata geliyorsun yaşayamazsan birdaha o fırsatı yaşamayacaksın. Eski günlere dönemezsin belki ama geleceğini çok güzel şekillendirebilirsin
- +1 yıl
Evet bu yüzden genç yaşta evlenip hayatını karartmasın kızlar. Gençlik bir kere geliyor erkek gençliğini yaşayıp gençeçik kız istemesi hakı yok zaten genç gençe yakışır. Kendinden yaşça büyük erkekle evlenip hayatımı yaşayamıyorum kocam kıskanıyor çoçuk istiyor derler. Bazıları kadın boşanamasın geçemedim diye çoçuk yapar sevdiğinden yapmaz. 20 yaşında evlenip gezip tozacağını sanan kızlar yapmayın bu hatayı kocanız gezip tozmuş olacak zaten bu yüzden sıkılacak o zaman genç yaşıtınız biriyle evlenin
- +1 yıl
@yaşayann_ölü genç yaşıtları 20 yaşında evlenir mi sence? Ama kızlarında hatası var olgun adamlarla beraber oluyorlar sanıyorlarki o adam ciddi düşünüp onun hayatını kuryaracak ama bilmiyor ki kadının hayatını o günden sonra cehenneme çevirecek. Evet ben evli değilim ama maalesef ki annemden biliyorum daha 14 yaşında evlendirilen annemden hayat dersi aldım ne ben nede benim ilerideki çocuğum bunları inşallah göremeyecek , buna izin vermeyeceğim. Keşke diğer kızlarda böyle düşünse ama bile istiye bu bataklığa düşüyor bazıları , acıyorum
- +1 yıl
Birde sana anneme ben akıl veriyorum desem inanır mısın? O bana anneliği öğretirken ben ona çocukluğunu yaşatıp nasıl çocuk olabileceğini öğretiyorum. Hala bile, anne kızdan daha sıkı bir bağımız var. Onu herkesten herşeyden korumayıda kendime sebep ettim. Yaşama nedenim umudum , nefesim o kadın. Ben ona ölürüm kimse onu bu saatten sonra üzemez. Babama bile karşı çıkmışlığım var. Bir damla göz yaşına dünyayı yakarım. 3 tame kardeşim var ama onların 2. Annesi sayılırım. Maalesef bende hayatı çok erken yaşta öğrendim
Gizli Üye(36-45)+1 yılKendi içinde kendi doğrunun ne olduğunu biliyor ve buna inanıyorsan hiiç kulak asma. Yaşadığımız coğrafyada insanlar haddi olmayan konulara bile burnunu sokmaya bayılırlar. Bu sesleri susturmak çok zordur ve elimizde tek bi çözüm kalır umursamamak. Sen ne istiyorsun? sorusunun cevabından önemli tek bir şey yok. İstersen dünyanın en saçma yolunu çiz kendine, o yol senin hür iradenle seçtiğin bir yolsa, geri kalan herkese b @ k yemek düşer. Aklından inthar vs. saçma düşünceleri çıkar ve önünde uzanmış uzun yıllar için kendine bir yol ve hedef belirle. Hayat hiç bir zaman yerinde saymaz ve sürprizlerle doludur.
00 Yorumla
+1 yıl20 21 artık hangi yaştaysan. 20li yaşlarda ben kimseye evlilik önermiyorum. Eski kafalara ya da düşmanvari ve kalbi kötülükten kararmışların lafına bakmayacaksın. İster evlenirsin istersen evlenmezsin. Kendine sor beni ne mutlu eder? ben ne istiyorum? bu kötü ortam vs. olmasaydı neler isterdim? bunun cevabına göre hayatını şekillendir.
Gencim çıtırım son ana kadar taliplerimi değerlendircem sanane be ya de gitsin :D10 Yorumlakimse senin hayallerin için sana destek olmayacak ailen bile, hayallerine ancak yalnız ulaşabilirsin hepimizin içinde var o ne der bu ne der ama kimseyi takma bu hayat senin hayatın okursun, okumazsın, evlenirsin, evlenmezsin örnekleri çoğaltabiliriz bu kimsenin değil senin tercihin bırak hayatını istediğin gibi yaşa.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Çevrene göre hayat yaşama evleneceğin zaman iyi düşün elbet teki sev evlen ama önemli olan senin ne istediğin hedeflerin ne kaybetmekten asla korkma kaybet ki tecrübe edin kazanmayı öğren yine üstüne basa basa konuşurum o ne dedi bu ne der derler de derler bunları düşünme kendini nerede görüyorsan hayal et kendin ol seni başkalarının yönetmesine izin verme.
00 Yorumla
u +1 yılÇevrenin isteklerine ve düşüncelerine göre mi yaşayacaksın hayatını? Hayat senin. Senin yön vermen gerekiyor. Üniversiteyi kazan veya kaybet sonuçları sadece seni ilgilendirir. Asla pes etme. Psikolojini koru, tepene binmelerine izin verme. Hayatını bu genç yaşında evlenirsen söndürürsün, Üniversiteyi kazanamadın diye değil.
00 YorumlaTepkilerin çok normal. Bütün bunları ard arda başına gelen bir dertler zinciri gibi düşünmektense kendine ait bir sosyal çevre edinip odağını tümüyle oraya vermeni öneririm. Üzerindeki tüm baskıları ti'ye alıp umursamazlığını korumak çok etkili bir yöntemdir. Akıllı olup dünyanın derdine katlanağına deli ol dünya senin kahrına katlansın ;)
00 YorumlaBende 22 yaşındayım hala sınava hazırlanıyorum ve evlenmedim 23 yaşımda ilk defa üniversiteye gidicem ama hiç intiharı düşünmedim hatta şuanda da dışarıda olarak çalışıyorum. Seneye işten istifa edip yılın ilk ayında dersaneye başlıcam 6 ay sürelik. Bunlar normal şeyler, senin psikolojini bozan bence bu depresyon sürecini evde yaşaman. Dershane imkanın yok mu? Veya devletin ücretsiz senin gibi bir sürü gence sağladığı imkanlar var tyt ayt kursu. Belki işini görür. Evden çıkmalısın bir an önce
013 Yorumla- +1 yıl
@D19087r bende 2000 liyim canım ilk defa gidicem 2023 de inşallah o kapıya ayak basacağım. Benim psikolojik sorunlarım ailevi bide aldatılma psikolojisi ile geciktirdim üniversiteyi. İlk ve son defa üniversite okumayı düşünüyorum hedefimi amaçlıyorum. her şey şuanda güzel ilerliyor
- +1 yıl
Burdan cevap vermek istiyorum diğer kişiyi rahatsız etmemek için. Siz çok güçlü bi kızsınız kendinizle gurur duymalısınız. Sizin gibi öyle ailede büyüyen çok kız var bazıları sizin gibi güçlü olamıyor işte annesini gibi o da erken evleniyor. Annenizin 14 yaşında evlenmesi çok üzücü umarım babanız 18 yaş üstü değildir evlendiğinde. Kadınları çoçuk yaşta evlendirler 25 yaşındaki erkeği çoçuk daha o ne evlenmesi derler.
20 yaşındaki erkek evlilik düşünmez tabi baskı yok evde kalma baskılar yok kadınlar 25 üstü erkek evde kalır kimse almaz ilgisi azalır değeri bilinmez demez ama. Evlilik kadın ve erkek için 25 yukarı olmalı. Kızları küçük genç yaşta hayatını yaşatmadan evlendirip çoçuğunu iyi yetiştirmesini beklerler sonra birden fazla çoçuk yapmasını isterler çoçuğa zaten tek anne bakar. Anne olunca baskılar da çoğalır daha çok kısıtlanır kadın cahiler yüzünden babalığı sadece çoçuk sevmek sanırlar anne bi ilgilenmezse kötü anne derler. Çoçoğun var artık kendini sal derler. 30 yaşındaki erkek 18-24 kadın istiyorsa sırf genç diye istiyor demektir böyle birinden hayır gelmez. Erkeklerin gençeçik kızla olmasını normal görüyorlar kadın bi iki yaş küçük erkekle olunca burnundan getiriler kadının. 20-26 yaşındaki erkek çoçuk kızlar onunla evlenmeyin derler küçük kız isteyen büyük erkekler saf kızlarda bunların oyununa gelir gider yaşça büyük erkekle olur. 22 yaşında evlenen erkekler gördüm seviyorsa evlenir neden evlenmesin o yaştaki erkek reşit erkek çoçuk değil. 18 yaşındaki kız reşit evlenir diyenler 25 yaşındaki koca adamı çoçuk görüyor. Erkekte 18 yaşında reşit oluyor ama bunu görmüyorlar - +1 yıl
@yaşayann_ölü evet işte maddiyat diyorlar ya işin içinde orası yalan. Sıkıntıysa iki tarafada sıkıntı bu niye erkek dert ederki? Maddiyat üstüne evlenmekte pek akıl kârı değil zaten. Erkek bireyde çok aşıksa nadir erkeklerden 22 yaşında evlenir belki ben göremedim 27 den önce evleneni ve annemde 14 yaşında iken babam 27 yaşındaydı benimde maalesef 13 yaş büyük annemden ve hep baskı hep zulüm gördü o kadın , şimdi çocukları onun boyu kadar elini bile süremiyor kadına
+1 yılBende 20 yaşındayım tekrar sınava gireceğim. Öyle diyenleri umursama millet zaten konuşmaktan ya da kınamaktan başka bir şey yaptıkları yok. İsterse elli alem konuşsun hakkımda ben yine de doğru bildiğim yoldan şaşmazdım. Sende öyle ol ç, mesleğini alıp kendine daha güzel bir hayat kurarsın inşallah
00 YorumlaBaşarının bedelini bir dönem için odemeyenler basaramamanin bedelini bir ömür boyu öderler
Ne kadar, güzel bir söz deme 5,6 kere oku hayal et. Ne diyim istersen 24 yaşında kazan üniversite? Ne fark eder benim sınıfımda 40 yaşında adam vardı üniversitede 😂00 Yorumla
+1 yılİlla niye herkes üniversite istiyor anlamıyorum. Terzi olun, fırında çalışın pasta börek yapın. İki yabancı dil öğrenin bir de çocuk gelişim kursuna gidin al sana tam teşekküllü dadı. Kitaba vereceğin parayı eğitim kursuna ver, al sana spor hocası. Babadan arazi kaldıysa ek doğal ürün diye zengin kazıkla. İşin içine internet girince zaten sonsuz seçenek çıkıyor. Şahsen sınava max iki defa girerim sonrası nanay.
03 Yorumla- +1 yıl
Bu kafada kız kaldı mı ya? sen erkek olduğun halde kız hesabı mı kullanıyorsun?
- +1 yıl
@metehanaslanoba yooo ama değişik bişeyim biraz
- +1 yıl
olması gereken bu. Erkeklerin de bu üniversite kafasından acilen kurtulması lazım.
Hayır, öyle düşünme çünkü evlilik aceleye getirilebilecek bir şey değil. Ayrıca bu sene üniversite sınavını kazanma şansın çok çok daha yüksek, hem süreyi uzattılar hem de barajı kaldırdılar. Bu sayede iyi bir puan sıralama yapamasan bile açıkta kalmazsın ama asıl asıl çözmen gereken, kendine olan inancın; eğer kendine, zekana ve hayallerine inanırsan bence bu sene rahatlıkla kazanırsın.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 613 cevap paylaştı.
+1 yılkızlar ölünceye kadar bir adamın parmağına taktığı alyans denilen o prangaya mahkum olmamalı aksine çalışıp ayakları üstünde kalıp kendi hayatının kaderini kendilerini çizmeli sakın erken yaşta evlenmeye kalkma vaktini ve saatini bekle ve üniversite sınavını kazanmıyorsan illa üniversite okuman gerekmez bir işe girip hayata atılabilir hiç olmazsa emekli olma ve o emekli maaşını almanın hazzını yaşarsın bir abi nasihati olarak gör bunları
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen üniversite mezunuyum mesleği elime aldım ama gel gör ki çalışamıyorum. İşverenler tecrübe istiyorlar. Şimdiki aklım olsaydı üni okumak yerine evlenir çocuğuma iyi bir anne olurdum. Anladım ki herkes okumak zorunda değil her aklı çalışanın diploması olmak zorunda değil. Sen depresyondasın bende mezunun depresyondayım. Okuma diyemem. Varsa talibin seversen anlaşırsan evlen. Evlenince de okunabilir. Üniversite çocuk çocuk sahibi annelerle dolu.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl22 yaşındayım bırak evlenmeyi hiç sevgilim olmadı. Sadece okuyorum kendimi geliştirmeye çalışıyorum ve ileride nasip kısmet olursa biriyle yuva kurmayı düşünürüm. Çevremdekilere de aynı şekilde çizgimi bozmadan ben okumak istiyorum, şu an böyle şeylerde gözüm yok diyorum. Lütfen dik dur asla evlenmek zorunda değilsin yaşın daha çok küçük. Sen dik durdukça bir süre sonra onlarda susacaklar. Onlar evlenmiş de başları göğe ermiş mi acaba merak ediyorum?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSakın ha. boş ver sen akrabalarin agzi torba değil buzemiyorsun. Ayrica allah korusun belki sana size bakmalari gerekecek diye bir an önce git diye bakiyorlar. Hayatinin zor zamani hic evlilik karari verilecek bir zaman değil. Evlilik mucize değil. Başkalaeini boş ver hicbir sey icinde geç değil ayrica emin ol. Ben 22 yasindayim daha lise okuyorum bazi sartlar sebebiyle bu seneye kaldi ama modumu dusurmuyorum her serde bir hayir vardir. Kendini hırpalama 💚
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenme sakın 21 yaşındaki gençeçik Koza evlen baskısı yaparlar 30 yaşında sefasını sürmüş 20 lik yaşlarını yaşamış oğluna isterler iyyy dünyadan tiksiniyorum kadın olmak çok zor cahil yobaz çok var. 21 yaşında erkeğe de gez toz gençsin ne evlenmesi çoçuk bebek derler
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSeninle sırf genç ve zarın var diye evlenmek isteyen çok erkek olacak 16-25 yaşındaki kızları istiyorlar bu yüzden bir erkeğe sadık olmam değer vermem
Gizli Üye(25-29)+1 yılBunları sana kim söylüyor? Bütün gün sadece yemek yapmaktan soğan kokan kocaları tarafından kadın yerine bile konulmayan kart ablalar mı? onlar hayatları konusunda karamsarlığa düşebilir. artık pek de seçenekleri yok ama sen daha gençsin. niye seni laflarıyla kendi çamurlarına çekmelerine izin veriyorsun? oldu ki kazanamadın bu hayatta evlenmekten başka seçeneğin yok mu kendi maddi gücünü sağlamanın garantiye almanın başka yolu yok mu? Onların kuş beyinlerinden geçebilen tek fikir bu. yanan tek ışık bu yani.
İnsan sorunlarını , eksikliklerini evlilikle mi çözer yoksa sorunlarına odaklanıp çözüm yolu arayarak mı? Bu kafalar bayılır böyle çözmeye. sonra berbat giden evlilikleri de çocuk yaparak kurtarmaya çalışırlar o çocuğunda hayatını kaydırırlar. böyle bir kafa var yani sorunlarını evlenerek ve çocuk yaparak çözme fikri.01 Yorumla- +1 yıl
Bunlara göre kadın 20 yaşındaysa artık evlenip çoçuk yapmalı 26-35 yaşındaki koca adamla.
Allah'ın emirlerine bakarsan evlenmelisin. Evlilik insanı haramdan korur. Bereket vardır evlilikte. İmanın yarışı tamamlanmis olur. Ama doğru karar ver. Allah korkusu olan merhametli bir erkek ile evlen.
10 Yorumla
+1 yılYa sen ne takıyorsun onun bunun lafına sen git oku sonra kız sahibi ol sonra da sevdiğin insan karşına çıkarsa evlenirsin zaten bu elalemin yüzünden hiç bir kadın gelişemiyor onun için takmiyacaksin önüne bakacaksın
10 YorumlaÇevren hangi kafada acaba? Daha 21 yaşındaşın ve hayatta bir yerlere gelmek için çabalıyorsun. Dinleme onları, moralini bozmalarına izin verme. Evliliği her yaşta yapabilirsin fakat evlendikten sonra okuman çok zor. Kazanırsın, çalışmaya devam et.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl23 yaşında üniversiteyi kazandım
Açıkögretim okuyorum
anadolu üniversitesi -- yerel yönetimler önlisans
Okul uzadı 26 yaşımda mezun olucam
Hiç evlenmedim evlenmeyide düşünmüyorum zaten asosyal içine kapanık insanım
Üzüldügünde beni düşün olur mu00 Yorumla
+1 yılYa 21 e kadar üni kazanamamışsın bi zamandan sonra boşluyosunuz sonra eclen diyince suç tabiki evlenmek zprunda değilsin ama git bi işe yara cahil cühela dolaşıyosunuz okumak istemiyosunuz ozaman çarenize bakın
00 YorumlaSakın evlenme... Henüz erken... Önce okuluna devam et.. ilk kez kazamazsan. Gelecek yıla daha iyi hazırlan ve daha iyi yerlere ulaş... Sonra şunu da yap... Ders çalışırken birazda yabancı dil öğren.. bu senin çok işine yarayacak.
00 Yorumla
+1 yılHer gördüğünle evlilik olmaz ya da her sevdiğinle ya da ailenin çevrenin bulduğuyla kısacası aile yürütücek aile babası olacak ilgili bir erkek bulursan evlen yoksa evlenip gelecek çocuğunun hayatını yakma
00 Yorumla
+1 yılaskim kimseyi dinleme nasil bir hayat yasamak istiyosan senin icin en icten dileklerimle insallah yasarsin! bende o moddayim ama ben uniden biktigim icin haha merak etme kazanirsin cogu tanidigim 5-6 yil sonrada kazaniyolar asla kendini yanliz hissetme! Ne zaman konusmak istersen burdayim
10 Yorumla
+1 yıl50-60 yaşında üniversite sınavına girip üniversite okuyanlar varken, bu söz bana gerçekten çok saçma geldi. Bence okumanın yaşı yoktur, ayrıca yaşınız daha çok genç.
10 YorumlaAşağıda biri çok güzel yazmış "çevren çok şey ister ama hiçbir zaman senin yanında olmazlar" diye, gerçekten de öyle. Diyelim ki onları dinledin evlendin, eşinle sorun yaşadığında yanında olacaklar mı? Tabii ki hayır. 21 yaş ne ki, daha çok gençsin, oku, üniversiteye gir o kötü çevreden kurtul. Başkası istediği için değil sana göre doğru olan kişiyi bulduğun zaman evlen.
10 YorumlaEvlenme. Ne zaman kendin istersin evlenmeyi o zaman evlilik düşünürsün. Sırf başkaları istiyor diye evlenme sakın. Sana yazık.
20 YorumlaYa kuzum bu kadar abartma istersen hangi bölümü istiyorsun? Ha akraba komşu demişin milletin ne dediğine bakma akraba falan boş insanlar bunlar kafayı takmana değmez
00 YorumlaHayır kardeşim hayatının başındasın daha… hem sen kızsın , iyi bir iş tecrübesi , yükselme imkanı olan çekirdekten meslek öğrenme , ilerleyebileceğin bir çok meslek dalı var.
İlla okumaksa o zamanda hem çalışıp yarı zamanlı falan hem üni Kursu bulup hazırlanıp kazanınca da inşAllah hem okuyup yine yarı zamanlı çalışıp başarabilirsin yaparsın mutlaka azmini umudunu kaybetme her gün güneş bizim için doğuyor yeni umutlar yeni başlangıçlar için hazır olmalısın kim ne derse desin çizginde ilerle00 Yorumla
+1 yılBoşversene ya banada bu yılda girersin yine olmazsa , gitmezsen artık evlilik diyorlar hayır istediğim kadar girerim sınava kimseyi ilgilendirmez ve evlilik için 20 yaslari çok erken
00 YorumlaSaçmalama. Bu evlilik sevdası nedir ya ! Teoride karşı değilim evliliğe ve de güzeldir. Ama evlilik konusunda da şöyle şeyler var :
1. Yahu size ne ! Ben veya biz ne zaman istersek evlenirim veya evleniriz.
2. Evlendiğim zaman istediğim zaman çocuk yaparım. İlk gece olacak diye bir şey yok. İstediğim zaman yaparım.
Bunları dememiz lazım.02 YorumlaOhoo siz her havlayanı dikkate alırsanız bu hayat çekilmez
40 yaşında hukuk tıp okuyan var yaşın daha 21
Otur çalış seneye illaki güzel bölüm gelir
Oku sen bağnazları bırak
Ben olsam ağızlarına s*ç@rdım kdndkdkd gerçi yaptım ya bizim akrabalara çok yaptım hepsi nefret eder benden
Sen de dene00 Yorumla
+1 yılokumanın yaşı asla olmaz etrafımda bir sürü 3-4 sene kazanamayıp yine de hayallerinin peşinden giden kendisi için çabalayan insanlar tanıyorum kesinlikle hayallerini bırakma kendi istediğin bir hayat kurabileceğin birisiyle evlenirsin başkaları istiyor kazanamadın diye değil hayat senin hayatın ağzı olan konuşur boş ver sen içinden gelen yere yönel
00 YorumlaUniyle yaş ne alaka ya hayallerini gerçekleştir ne zaman hazır hissedersen o xmm evlen. Onlar da senin murvetini görmek istyo onlara da bsy diyemem ama hayallerinden vazgeçme
00 YorumlaEvlenmek zorunda değilsin. Şunu söyleyebilirim. yaş 30 yaşını geçince evlenmen Aileye uyguladığın zaman kavramı son derece hatalıdır. Çünkü İnşallah çocuğun olduğunda ve sen 40 yaşına geldiğinde çocuğun 10 yaşına gelecek. Ona yaşatabileceğin sosyal ve psikolojik baskıyı düşün...
00 Yorumla
+1 yılBu gün sınav için yarın başka bir şey için gelecekler tıka kulaklarını bir hedefin varsa yaşın önemi yok ki kime göre erken kime göre geç bunu düşünmek yerine hedefine yönel en güzel cevap bu olur 🤗
00 Yorumla
+1 yılKızım otursun herkes kendi bokunu eşelesin. Aldırış etme daha öz eleştiriden yoksun insanların neyi neden yaşadiını yaptığını bilmeden yapanların eleltiriyle mş yaşayacaksın?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmek çıkış yolu değil öyle söyleyen malları ciddiye alma evlenmek bir amaç araç değildir sosyal hayatında başarısız olan bir şey yapamayan asalaklar evlen der çıkış yolu sanar
00 Yorumla
+1 yılKimseyi dinleme evlenecek olan sensin aldırma insanlara millet konuşmak için konuşuyorlar kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman evlen
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 828 cevap paylaştı.
+1 yılSakın öyle bir şey yapma. Madem evde olunca bu oluyor mesai harici evde durma çık gez mutlaka. Okuduğun kitaplar olsun. O yaşta daha dünyada hiçbir yeri görmeden evlenmek zaten intehar etmektir.
10 Yorumla
+1 yılEvlenmek için evlenilmez.
Çevre istedi diye evlenilmez.
Yaşım geçiyor diye evlenilmez.
Yalnızlık korkusu ile evlenilmez.12 Yorumla- +1 yıl
Yalnızlık korkusu için biraz evlenilirmiş gibi ama sanki
- +1 yıl
@mandalinadalinaman korku ile yaşanmaz. Korktuğun başına gelir. O yüzden akışına bırakmak lazım.
Milletin ne dedigini boş ver ilk once kendilerine baksinlar aw
22 Yorumla
+1 yılÇevren çok şey ister, hep onların istediğini yapmanı ister ama hiçbir zaman senin yanında olmazlar
22 Yorumla- +1 yıl
Cok guzel dediniz
- +1 yıl
@MAI-pen-rai gerçekler
Saçmalama ya 29 um evlendim ve hala okuyorum nerde yaşıyorsunuz Allah aşkına 21 yaş ne ayrıca daha bebeksin evlenme sakın
00 Yorumla
+1 yılKaçıncı yüzyılda yaşıyorlar. Gerekirse 10 yıl hazırlan ama sırf sığınmacı düşüncelerle evlenmek için kocaya varma
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 915 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmek kurtuluş değil. Kendini hazır hissetmeyince böyle bişey yalpma. Milletin seni yönlendirmesine izin verme?
00 Yorumla Siz siz olun hayallerinizden vazgeçmeyin. Başarının bedelini bir dönem ödemeyenler başarısızlığın bedelini bir ömür boyu ödelerBiraz azimli olun.
00 Yorumla
+1 yılAbi çok ahmak bu millet yaa devir sizin devriniz değil artık yaa evlen felan ne demek evlenenlerden kim mutlu hani? boş ver onları
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. Ne okumak istiyosun? Kazanma sansin olduguna inaniyowan 3linden geleni yap. Degils3 bunalim takilmayi birakip yeni bi yol ciz
00 YorumlaEline meslegini alinca sanki calisicaksin sende aptal aptal konusma bosuna okuyup ilerde basina vurucaksin canım kafam keske evlenseydim diye
00 Yorumla- Devamını Gör (163)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat