Üniversite okumayanla kimse evlenemez diye birşey yok. Eğer bunu söyleyen birileri varsa maddiyata ve şöhrete önem veriyordur , evleneceği insanın onun gibi olmasını istiyor. Mümkünse böyle insanlardan uzak durun ilerleyen zamanlarda o kişiyle evlendiğinizde kendini hint kumaşı zannedip sizi küçümseye bilir.
Tabi bu her üniversite okuyan kişi donanımlı ve herşeyi biliyor anlamına gelmiyor ülkenin hali ortada işsizlik almış başını gitmiş. Üniversite öğrencileri bile iş bulamıyor.(bazılarıda torpille iş bulabiliyor orası ayrı)
Demem o ki diplomayla evlenilmiyor önemli olan insanlık.🙄
Bir erkek ya da bir kadının karşısına bu şartı koyan birinin yanından anında uzaklaşmak gerek. Kişisel gelişim her şeyin önündedir, diploma sadece meslek belirler hatta şu an ki şartlarda onu da belirlemiyor. Etrafımda değil üniversite lise diploması dahi olmayan onlarca kültürlü, kendi kişisel bilgi birikimi tamamlamış insan mevcut. Bir insan sizinle olamayacağına karar vermesi için sadece şu etkenler baz alınmalıdır ; - Çok farklı kültür ayrılığı - " " fikir ayrılığı - Kişilerin karakteristik yapıları - Birbirlerinin görselliklerine karşı duyulan ilgisizlik gibi gibi
Üniversite tahsildir, gelişim bireyin elindedir. Üniversite okuyup ben cahilim , kültürsüzüm , vizyonsuzum diye bağıranlarda çok. Herkes kendi segmentinde insan buluyor zaten o yüzden herkes illa ki birisiyle evlenir. Küçük şehir üniversitelerinde okuyanlar zaten yeterli öğrenimi almıyorlar. Öğretim görevlileri bile yeterli sayı yok diye sağdan soldan toplandı. Ülkemizde üniversite okumak bir başarı değil. Hangi üniversiteye gittiğin başarıdır.
Herkes mesleğe bakıyor maaşa bakıyor ama benim çevremde yukseklisans yapıp torpille bi yerlere gelip nankör olanda var liseyi adam akıllı okumayıp sanayide çalışan yukseklisans yapandan bin kat daha adamlığı olan da var maaş her şey değildir maaşın yüksek olmasını isteyen birini görürseniz uzaklaşın sağa sola hava atmak için istiyordur
Banada öyle geliyor evlenemeyeceğim galiba eskiden beri var böyle bir şey büyüklerimiz hep derdi üniversite okumayana kiz yok diye umarım beni böyle tercih eden biri çıkar karşıma
Niye her üniversite okuyan 2 yıllık dahamı ayrıcalıklı? Dahamı zeki? 2 yıllığı kıytrık bölümleri herkes tutturur. Önemli olan 4 yıllık yüksek puanlı yerler.