Turk milleti olarak neden yıllar geçtikce kabalaşıyoruz?

Bazen youtube da önceki yillari izliyorum. 1958 yillarinin falan videolarini. Diger yillarin videolarini. Turkler eskiden kibar nazik ve daha bilgiliymis. Konusmalarindaki duzgunluk diksiyon duzgunlugu, tarih ya da cografya bilgisi bugünün cok ötesinde ve o zamanlar internet gibi bilgiye her an ulaşilabilecek materyaller de yok.

Kadina saygı da gercekten cok ust duzeyde, agresif tavırlar falan yok. Herkes bir cati altında kimsenin kimseye nefreti yok. Kadin ve erkegin ahlaki boyutu da yuksekmis o zamanlar. Benim gibi bu tarz videolari izleyen varsa dedigimi daha iyi anlayacaktir.

Gecmisteki videolari izledikce turklere hayran oluyorum ama bugune dondugumuzde ise nefret ediyorum. Genclerimizin diksiyonunu gectim bugun her cumlenin sonu küfürle bitiyor. Kadina, cocuga karsi da kullaniliyor bu küfürler.

Kadinlarin suanki konumunu ve bu ulkedeki degerini söylememe gerek yok. Erkeklerimiz o zamanlar daha medeni daha kibar alçakgönüllüymüs, cok efendi duruyorlar.

Kızlarımız daha hanım hanımcıkmis, daha doğalmış oyle makyaj estetik olayi yok tabi. O zamanlar hem erkeklerimizin hemde kizlarimizin guzellik/yakisiklilik orani da ust düzeyde bunu da farkediyorum. Cok temiz, nurlu yuzlu derler ya öyle guzel yuzleri var ki kalplerinin sicakligi yuzlerine yansımis sanki o zamanki genclerin.

Simdi ise kufur dolu cumleler, herkes birbirini ezme derdinde, kibarliktan eser yok, kabaligi marifet sanan, yikip dokmeyi, asagilamayi, cinsiyetcilik yapmayi, kafa goz dalmak olmazsa eger sozlerle dovmeyi, iki guzel soz etmekten kacinan, fazlasiyla agresif olan bir millet haline gelmişiz.

Merak eden varsa turk tarihinin tozlu siyah beyaz videolarini izleyebilirsiniz. Gun geçtikçe daha da medeniyet sahibi olacagimiz yerde o medeniyeti, insanlığı, saf duygulari, kibarligi, insana deger vermeyi kaybetmişiz.

Biz neden boyle bir millet olduk? Bu olayin bence hicbir siyasal durumla alakasi yok. Evet egitimin falan var o zamanki genclerin turk tarihine, cografyaya, turk diline olan hakimiyeti ve konusma üslubu bugunun cok ötesinde.

Ama bu insan olmanin, kibar olma, deger vermenin, merhametli vicdanli olmanin, adaletli olmanin, hak yemekten kaçınmanın hicbir siyasal durumla, bilmem ne sistemiyle ilgisi yok bunlar insani duygular. Ne ara bu insanlar bu hale geldi, bu kadar mutsuz, kaba, agresif oldu, hak yer oldu, kendi eşine cocuguna bile kıyacak, Allah'ın verdigi canin hicbir kiymetinin olmadigi bir hale geldik anlayamiyorum ve üzülüyorum.
Turk milleti olarak neden yıllar geçtikce kabalaşıyoruz?