Ailem evlenmemi istiyor, sizce okumak mı yoksa evlenmek mi?

bacım artık 42 yaşına gelmişsin onlarda evlatlarının Mürvetlerini görmek istiyorlar hali yaşarken bir baş göz edelim düşüncesindeler sana tavsiyem gerçekten seveceğin sana değer vereceğini bildiğin biri evlen derim yok bir ömür boyu lanet okursun bende bekarım benim içinde baskı var ama yanlış bir evlilik yapıp hayatımı mahvetmek istemiyorum açıkçası
ya dur da yolun başındasın ne acele ben yaşına bakarak dedim rumuzda yaş 42 yazıyor ona binaen
Sana çok net konuşacağım.. evlnecegin kişinin karakterini tavırlarını görüşlerini karşıdaki İnsanlara ve sana ailene davranışlarına iyice bir bak.. ben bir daha bu denli biriisni bulamam diyorsan o kişiyi kaçırma.. Ama bir kadın her zaman ayakları üstünde durmak zorunda, bilgi ve para güçtür.. ayakta kalan kadin zaferin ta kendisidir.. tercih edilendir... Ama kendine kıymetin değerin artar.. eğer ki evleneceğin kisi müsade ederse ikisini bir arada yürüt hatta.. kendine faydana ne dokunacak olursa onu yap.. kendini düşünmeyen kaybeder..
Evlen. Türkiyede okumak boş iş... Seks için gidebilirsin okula. Çoğu genç kadın okullarda tabularını yıkıyor. Tek işlevi bu aslında okulların. Türkiye asla eğitim için okul ünüversite yapmadı. Her zaman aileler işlerine gitsin çocuk okulda kalsın yuva mantığı ile saçma sapan şeyler ittiriliyor taa ilk okuldan yüksek lisans zamanına dek... Özellikle ünüversite zaman ve para kaybı.
Peki.
şöle söyliyim. bölümde zaten 13 kızdık... 4 tanesi hamile bitirdi ünü. 🤷♀️
Diğerlerinin de bakire olmadığını biliyorum. Çünkü ünü. de bir ciddiyet bir hedef amaç yok. Öleee pul basar gibi öğrenci basıyor ünüversiteler... 81 ilde ünüversite var 😂😜. Bir kısmında da 2-3 tane var o da. Sonra gidince ciddiyetsiz salıverilmiş ortamları görünce cafedir arkadaş ortamı okeydir vs. olay rayından çıkıyor.
Anladım ben sınıfta 2 kız dışında diğerlerini normal buldum zaten sınıfı da çok tanımıyorum ama insanın kişiliğiyle de alakalı olabilir bu durum
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Yorumlardan okuduğum kadarıyla "Tamam" demişsin. Hala geri dönüşün varken al aileni karşına konuş. "Ben evlenmek istemiyorum, okuyacağım." de. Önce oku hayatta bir yerlere gel. Belki okursan çok iyi konumlara ulaşacaksın. Acele etme ailene de açık açık söyle." Acelem yok benim , okuyacağım." De. Yazık etme kendine. İleride daha iyi birine rastlar seversin. Öyle evlenirsin.
bence oku yoksa pişman olursun, düşük de olsa bir işe sahip olma ihtimalin var, senle evlenmek isteyen adam iyi biri mi değil mi belli değil belki evlendiktan sonra değişir belki şiddet uygulayan biridir.. Okumak seni kurtarır en azından boşanmak istyorsan işin gücün olur ayakların üzerine kalmana sağlayan bir işin olur belki
Evet ama izin vermezler artık evden kacip gidersem olur sadece yolun sonu benim için.
Önce okuyup okulunu bitirip bir meslek iş güç sahibi olup kendi ayaklarının üzerinde durunca evlenmek en doğrusu
Bu duruma göre değişik. Akademik başarın varsa ve planların varsa oku. Ancak bu kadar üniversite mezunu var bunları da göz önünde bulundur derim.
kader kısmet ya okuyupta asgari ücretle geçinenide var zengin kocayla gününü gün edende
Okursan daha güzel evlenirsin ben sana diyim hem erkek hem kadın okumadan evlenirsen hayatını... ederler
Kimsenin ne düşündüğü kesinlikle önemli değil. Senin ne istediğin önemli !
Kesinlikle oku. Ha bazı üniversite mezunlarıda işsiz. Ama haklarını ögrenirsin. Belli bi birikimin statün olur. Genel kültür sahibi olursun dogru ile yanlışı daha kolay ayırt edebilirsin. Üstüne bir de en kötü yer bile üni mezunu alıyor artık. Diger türlü hiç bi işe giremezsin
Belki okusan bir yere varmayacaksın diyenler olur ama ne olursa olsun yine de oku.
Düzgün birine denk geldiysen evlen.
Türkiye de okumak zaman kaybı. O hayal ettiğin bir okul sistemi yok.
Ya kimin ne düşündüğü önemli mi hayat senin. Okursan sonra evlenirsin ama evlenirsen emin ol bir daha okuman çok zor
Bir kadın ekonomik özgürlüğünü kazanamazsa her zaman aile ve eşinin baskısı altında potansiyelini keşfedemeden mutfakla yatak odası arasında çürür gider
Hayatınızın kıymeti yok mu @q okuyun
Baskı kişiden kişiye değişir
Bende öyle bir şey yok
Bilgisayar bölümü mantıklı ama tr de hangi bölüm okunursa okunsun her zaman amerika da okumuş insanların yanında çöp kalınacak
Bide şöyle bişi var Peygamberimiz Ali ye evin dış işleri senin iç işleri de fatmanındır demiş normalde de olması gereken budur
Gidin arabistana eve kapatacağınız kadınlar bulun o zaman
Hz Alinin bir lafı daha var çocuğunuzu devrin gereklerine göre yetiştirin diye bu devir eğitimi gerektirir. Dinin ilk emri oku. Bir sürü ayet akıl etmez misiniz der. İlmin peşinden gidenin melekler arkasında olur
İstediğiniz yerden cımbızlıyorsunuz sadece. Çok din düşkünüyseniz önce kendi ahlakınıza ibadetinize bakın din kadın değildir
ay tabiki okusunlar okumak onlarında hakkıdır yani ama tabiki karar kendisinindir
oku önce iş sahibi ol paranı kazan sonra evlenmeye bak
kendi ayaklarının üstüne basmalısın başkasına muhtaç kalmamalısın
Evliliği her zaman yapabilirsin ama okuma işlemini her zaman yapamazsın.
Yaşım 24 altı ise kesinlikle okurum ne evlenmesi. 23 ten sonra evlilik düşünülebilir.
okusan da bu ülke de bir yere gelmek zor evlen gitsin :D
Evlenmeyi istemiyorsan oku
42 yaşındaysan evlenme zamanın gelmiş
İyi bir bölümde okumak.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş