Dikkat! Yakında ev kiraları maaşınızdan fazla olur mu?

Umarım soruda dikkat çekmişimdir! Lutfen 1 dakikanı ayır ve oku!!!

Turkiyede neler oluyor pek bir bilgim yok! Ama iyi şeyler olmadığını söyleyebilirim 😕 bu ara ben ingilterede oturuyorum baştan söyleyeyim.

Ben evliyim ingilterede konakliyorum. Burada komşularım çok ses yaptığı için kiralık ev bakıyordum buradaki sitede türkiyeden ilanlar gördüm gerçekten ilginç geldi.

Sonra reklama tıkladım. Konyadaki dairelere baktim 80.000 sterlinden başlıyor. Biraz araştırdım konyada merkezde dublex 5+2 odalı 2 tuvaletli 2 banyolu bi daire gördüm rüya gibi😍 ev akıllı ev sitemi ile donatılmış resmen kral dairesi gibi! Kocama gösterdim normalde ev almaya aptallık der daireyi görünce adamın dibi düştü 😂 biraz birikmişimiz vardı sonra bankayı aradım ingilteredeki banka turkiyedeki ev için kredi vermedi ziraat bankasını aradık 1000000tllik krediye onay verdiler. 120 ay vade 18433tl aylık taksit (931 sterlin) ödersiniz dediler onayı verdik kısmetse 2 gün sonra imzalar atılacak evi alacağız.

Sonra duydum ki bu evler hep yabancılara satılıyor ve kira vekaletleri emlakçılara bırakılıyormuş. Ev sahibleri neredeyse hepsi arap ingiliz vs oluyormus 1-2 yıl içinde kiralar memur maaşını bile geçer diyor emlakçı. Harika bir ev aldığım için çok sevindim ama Turkiyedeki insanlara canım sıkıldı 😕

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Dikkat! Yakında ev kiraları maaşınızdan fazla olur mu?