Onun yüzünden dinden soğudum artık içimde hiçbir inanç sevgi kalmadı. Onun yanında kaldığım zamanlar türkiyede ikide bir bana zorla kuran okutturur camiye gönderirdi zorla müziği kapatır ilahi açtırırdı film izlediğimi görünce kapattırır dini programı açtırırdı normal bir günde bile beni hatime başlatırdı. Haliylede sürekli baskı tehdit gördüğüm için aşırı soğudum. Şu an babamın yanındayım yurt dışında. Ara sıra telefonla konuşurken bile beni bunaltıyor neymiş KENDİSİ SÜREKLİ İBADET EDİYORMUŞTA BEN ONA BENZEMEMİŞİMDE ONUN GİBİ SÜREKLİ İBADET EDECEĞİME HEP TELEFONLA OYNUYORMUŞUM DİYE SÖYLENİYOR. gerçekten bunaldım artık ne günahım vardı da benim müslüman bir ailede doğdum. Hristiyan bir ailede doğsaydım bile bu kadar baskı ve tehdit içinde yaşamazdım.
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Annen o senin nasıl yobaz diyebiliyorsun geri kafalı hiç hoş değil sırf ibadet ettirip sevap kazan diye yapıyor bunu. Senin cehenneme gitmeni istemiyor
O benim düşüncem benim kararım değil mi? Ben onun yüzünden dinden soğudum ve araştırdım ateist oldum. Ben şimdi çocuğum baba ben camiye gitmek istiyorum dediği zaman gitme oğlum oraya orası boş bir yer olmayan bişey için böyle uğraşma mı diyeceğim? Ben kendi çocuğuma saygı duyarım ama bana duymuyorlar işte. Zorla güzellik olmaz diyorlar sizin dininizde geçiyor bu
ne kadar geri kafalısın
hiç bireyin kendi kararını verebileceğini düşündün mü acaba
Dinde zorlama yoktur. İnandığı dini bile bilmeyen bir insan yobazdir tabii ki.
Kendi ayakları üstünde duruyorsun artık tanrıyla ilişkinde seni ilgilendirir hristiyan baskıcı aileler de var
Doğrudur ama toplum olarak onlar kadar gelişmiş değiliz. Hristiyan baskıcı ailelerde bile karşı görüşe saygı var. Bizim toplumumuzda müslümanların çoğunda o da yok. Kısaca örnek vereyim. Türkiyede ateist olduğumu söyleyince yaşlıların çoğu bana cin çarpmış gibi bakıyorlar. burada yabancı insanlara söylesen ben şu dine inanıyorum diye tamam derler. Mesela anneme söylesem ateist olduğumu beni kasap bıçağıyla doğrar. Senin yüzünden dinden soğudum baskılarından dediğimde de müslümansan baskı yapacaksın çocuğuna diyor şaka gibi …
Tanrıyla ilişkin bir insana bağlı olmamalı, seni kişiler kurtarmayacak ya da Rab bin isteği insanlara bağlı değil, sen kişisel olarak araştırdın dua ettin gerçekten amacını ve soru işaretlerini samimice alaçkgönüllüce peşinden gittin mi? Mevzu budur geri kalanında insanlar bazen çok hadsiz de olabiliyor. Sabretmek tek çare
Haklısın eskiden istekliydim inançlıydım istekle arzuyla yapardım her şeyi ama bazı insanlar yüzünden dinden çıktım aşırı soğuduğum için biliyorum bu yanlış bir davranıştı ama bu süre içerisinde araştırdım ve ateist olma kararı aldım. Şimdi dini bir inancım yok. Ve ileride çocuğum olurda bana baba ben camiye gitmek istiyorum müslüman olmak istiyorum dediği zaman ona gel ateist ol diye baskı yapmayacağım o istediği dine inansın. Çünkü yaparsam annem gibi baskıcı yobazlardan farkım kalmaz. Ve belkide baskı ve tehdit görmeseydim bugün işler çok farklı olucaktı. Zaten burada yaşadığımdan beri görüyorum ki toplumumuzun ve ülkemizin gelişmemesinin sebebi tamamen dinler yüzünden.
Dini çok kurumsal ve direk dünyevi bir uğraş gibi görüyorsunuz aileniz den ne farkınız kalır o zaman? Tanrı dan bilgesi var mı? Neden sabrediyor sizce, sizi çok seviyor mevzu ibadet mi? Mevzu takdir mi? Mevzu onunla bir baba oğul ilişkisi kurmanız onu sevmeniz onun sevgisini anlamanız. Hayatınızda hiç gerçekren tanrının sizi sevdiğinden şüphe etmeden yaşadınız mı?
Benim bişey olarak gördüğüm dini. Zaten şimdi müslüman olanlar müslüman bir ailede doğduğu için oluyor. Yabancı bir ailede doğsalar bu dinin adını bile bilmezler. Araştırıp müslüman olanlar çok çok düşük. Tabi dinini tam anlamıyla doğru dürüst yaşayan insanlarda var onlara saygım sonsuz ama çoğu insan baştan savma yaşıyor inkar etmeye gerek yok bunu hepimiz görüyoruz biliyoruz. Son cümle yaşadım tanrının adaletsiz olduğunu düşünüyorum.
Gördüğüm yok* dini
Ben sizi anlıyorum, kendimi sizin yerine koyduğumda bakış açınızda tanrısız bir evren, uydurma dinler ve sosyolojik sonuçlar şeklinde tahlile itiyor. Ancak benim bahsettiğim şey “din” denen şeyin ötesinde. Tanrının neden adaletsiz olduğunu düşünüyorsunuz? Dinlemek isterim. Ben hristiyanım ve tanrının adalete nasıl önem verdiğini kanıtları ile size sunabilirim. Bunun dışında sizi yormak ya da tartışmak değil amacım. Lütfen beni yanlış anlamayın. Bahsettiğim şey tanrı ile bir ilişki kurmak istiyor musunuz? Daha önce gerçekten bunu denediniz mi merak ediyorum. Haddimi aştıysam özür dilerim. Ama Tanrının istediği ibadet etmemiz midir? Gerçekten sizle daha derin konuşmayı isterim müsait olduğunuz bir zaman. Sizi rahatsız etmediysem. Ettiysem özür dilerim vaktinizi çaldığım için affedin
Nezaketiniz için teşekkür ederim gerçekten iç açıcı. Burdan bile hristiyanların müslümanlardan daha anlayışlı ve medeni olduğunu anlayabilirsiniz. Ayrıca özür dilemenizede gerek yok. Burası sosyal bir platform ben sormuşum ve siz cevap vermişsiniz bunda bişey yok ki eğer konumuz farklı olsaydı ve alakasız konu bulup hakaret içeren baskıcı konuşsaydınız o zaman tamam derdim ama dediğim gibi vakit alma gibi bişey de yok. Zaten buraya cevap almak için sormuşum neyse. Aslında tanrıya inanmıyorum derken bana mantıksız geliyor bir yerde dünyanın nasıl oluştuğuna dair bilimsel teoriler okudum ve mantıklı geldi ama bir yandan da bu kadar büyük evren tek başına olmadı diyorum. İslam inancım yok. Ateistliğe geçmeden önce hristiyanlığıda denedim ama elimde yeteri kadar materyal ve kaynak olmadığından dolayı ateistliğe karar verdim. Bana biraz hristiyanlığı anlatır mısınız? İlgimi çekiyor çünkü ve kendimi islama göre hristiyanlığa daha yakın buluyorum. Tanrı konusuna gelecek olursak adaletsiz buluyorum çünkü dünya zaten adaletli bir yer değil biliyorsundur bir insan 4.4 lükken diğeri yatalak biri sağlıklıyken diğeri sağlık sorunu çekiyor biri ekonomik durumu iyiyken diğeri köpek gibi sürünüyor vs vs. Birde zaten tanrı bizim kaderimizi biliyorsa neden bizi dünyaya gönderip imtihan etmeye çalıştı? Nede olsa bizim cennete mi cehenneme mi gideceğimizi biliyor benim 10 dk sonra ne yapacağımı bile biliyor neden imtihan etsin beni? Saçma geliyor bu konj
Hristiyanlığa göre bu dünya sınav dünyası değildir ve kötülük problemini de aslında konuşabiliriz, elbette ben elimden geldiğinde anlatırım ama incilde dendiği gibi kimse kutdal ruh gelmeden isa Rab dir diyemez, özelden bana yazabilir misiniz size çok kısaca hristiyablıktan bahsedebilirim özet şekilde
Aslında gerçekten detaylı bir argümana ihtiyacım var çünkü hiçbir yerde hristiyanlıkla alakalı yeterince kaynak ve paragraf göremedim bu konuda bir hristiyanla konuşmam sanırım daha iyi.. özelden yazacağım bana anlatır mısınız hristiyanlığı şartlarını vs vs her şeyi öğrenmek istiyorum çünkü ateist olmadan önce hristiyanlığa geçmek istiyordum ama hristiyanlıkla alakalı hiçbişey bilmediğim için ateist olmaya karar verdim
Tabi buyrun yazın konuşalım
Mini giydir ona