Haber izliyorum, adam bıçaklamak, darp etmek sanki suç bile sayılmadan tutuksuz yargılama oluyor. Cinayette ise çok kısa sürelerde cezalar alınıyor. Ya diyorum şimdi ben veya ailem suç mağduru olsak, nasıl guveneyim adalete? Sizin de böyle düşündüp endiselendiginiz oluyor mu?
Cinayet işleyen 2 senede, bıçakla adam yaralayan hiç yatmadan çıkıyor, artık kendi adaletimizi mi sağlayalım?
Bu ülkedeki adalet sistemine hala güvenen var mı? Merak ettim de.. Bu haberleri gördükçe aman Allah beni bu ülkenin mahkemelerine düşürmesin, iş bilmez hakimlerine ve savcılarına muhtaç etmesin diye dua eder hâle geliyorum. Zira düzen en baştan bozuk. Hukukun üstünlüğü yerine üstünün ve güçlünün adaletini uygulamaya çalışırsan bu sonuç da normal sonuç olur.
Adalet yok, kızına tecavüz etmiş adam kızıyla berber çekilmiş fotoda kızı gülüyor diye serbest kalıyor ve üstelik babası denen mahluktan çocuk yapmış. Rızasıyla deniyor ve o yaratık serbest ise adalet yok. Oğlumun kız arkadaşı okulda okul aile birliğinde taciz ediliyor ve saklanıyor kızın babası ne ışık verdin ki o adam sana bunu yaptı diyor. Kızın babasini öldürmek istemem beni kötü mü yapıyor? Ben kötüyüm o zaman kötü olmak istiyorum. Adaletini s*km bu dünyanın... O kadar doluyum ki son bir haftadır anlatamam adalet madalet yok. Evine hırsız girerse bir şey yapamazsın yatak odanda olmazsa ama o sana tecavüz edebilir kesebilir öldürür iki güne ceza evinden çıkar. Kızlara tecavüz edilir rızası var, kafaları kesilir hatta onu da kendi istemiştir bir adrenalin olsun diye a*k böyle adaletin... Suç işleyenler dışarıda, adalet öylemi? Adalet yok, kısasa kısas istiyorum. Bana dokunana dokunulsun, çalanın eli kolu kesilsin, tecavüz edenin s*k* kesilsin parmakları kesilsin dudakları kesilsin vahşetse düşündüklerim vahşiyim kötüyüm. Yeter kocaman yeter artık.
İnsan bu haberleri izledikçe ne çok doluyor dii mi? Bu ülkede şu var; devkete, devlet ekranına, memura karşı bir suç işlerden yandin, bittin. Mazallah adami terorist etiketini yapıştırıp en agir cezalara carptirirlar. Zamaninda duvara "tam bağımsız Türkiye" yazdığı için 20-30 yıl cezalar alan insanlar vardı. Niye, çünkü hırsızlık düzenini değiştirmek ıstiyor. Beyefendiler parasını halkın ödediği milyonluk mercedese binip, özel soforleriyle gezemesinler mi? Haşaaa büyük suç.
Lakin sıradan vatandaşa karşı işlenen suçlarin hiç bir önemi yok. Sal gitsin, affet gitsin.
Neyse bu gün depresifim aslında şu okulda olan olaydan dolayi bir haftadr bu moddayim, bir şey yapmadığım için ve oğlum karışmamı istemediği için susmak zoruma gidiyor galiba..
Adalet diye bir şey yok. Şimdilik bu tarz haberleri öylece izliyoruz , başımıza gelse çocuğunu öldüreni ya da darp edeni sende saldırmak bir şeyler yapmak istersin. İçi yanar insanın helede katil 2 yıl yatıp çıkarsa falan…hiç inancım kalmadı adalet sistemimize. Yargı dizisinde sürekli adalete güven ,, uzaklaştırma kararı çıkartırız falan diyorlar ya çok gülüyorum , o konuşmalara 💌🏹
Kim uydurdu bilmiyorum ama kendisine adaletçi diyenler de çok duulan bir söz var. "haksız yere bir kişinin yatmasından ise, suçlu 100 kişinin dışarıda gezmesini tercih ederim" diyollağ. İnsanları içeri tıkamadıkları için kılıf devlet suç işleyen birisini affetme hakkını mağdurun elinden alıp, kendisi uyguluyorsa bu noktada adalet bitmiştir. Yapanın yanına bir şeyler kalıyorsa orada adaletten söz edemeyiz.
Ülkenin en büyük sorunu işsizlik, ekonomi, eğitim... vs değil, öncesinde hukuktur. Adaleti sağlamakla yükümlü olan hakim ve savcıların da mevcut sistemden rahatsız olmaları lazım.
Rant olmayan hiç bir işe girmezler. Özel sektöre cezaevi yapıp işletme hakki verilmiş olsa dunya kadar yaparlardı. Şimdi bu yıl gene öğrenci yurdu sıkıntısı olacak. Daha bunu bile cozmediler.
Pandemi de saldıkları 80 bin mahkumu geri çağırmislar. Zaten 280 bin kapasiteli cezaevlerinde toplam 310 bin mahkum var şu an. 80 bine afta veremezler. Pandemide bitti. Ne olacak belli değil